En Dunk Senare och Massa Förkylningspiller

Har haft lunch och som vanligt så springer jag en sväng på stan. Idag hade jag ärenden, inte bara strosande, på stan. Har en förmåga att bli dyra luncher fast jag har låda med mig =P

Idag stod Hälsokost och systembolaget på min shopping lista. Har känt av en förkylning så jag inhandlade en stooor flaska Kan Jang på Hälsokosten. Det är det enda som fungerar mot förkylning, man ska dricka det så fort man känner symtomen och vips så blir man frisk igen och det funkar, jag lovar! Kostar därefter också men vad kostar det inte med karensdagar och shit om man måste vara hemma från jobbet?!
De hade nått sommar erbjudande nu och man fick med nå tabletter som innehöll rosenrot och Shi San, kunde inte bli bättre för jag äter rosenrot varje morgon och har funderat på att prova Shi San (fast i flytande form).

På systemet inhandlades en dunk vitt och några öl. Blir bara att smutta och mys dricka i helgen, kankse inte blir nått alls men det är bra att ha med. Gott/mysigt/trevligt att dricka ett glas vin på hotell rummet =)

Kattbajs På Diskbänken

Fick ett samtal hemifrån för en stund sedan. Jag tyckte att jag hade vart smart som ställt fram alla saker som ska med katterna sen i eftermiddag till kattvakterna. Allt för att vi ska ta oss iväg så fort som möjligt mot Ö-vik.
Jag gjorde alltså iordning en kattlåda med sand och allt som Tiger ska ha med sig till stugan. Satte ner en massa kattmatsburkar och hans torrfoderspåse i kattlådan också. Men nu då har den kära lilla Baghera tyckt att det var mycket roligare att skita i en kattlåda som stod på diskbänken istället för sin egen låda och det resulterade i att det låg kattmatsburkar över hela köket och en massa kattsand på diskbänken.

Han tyckte säkert att det var jätte roligt med ett nytt ställe med han som jag bor med tyckte inte att var speciellt roligt =P Hihihi här sitter jag på jobbet och garvar åt detta. Slipper plocka bort och rensa upp hemma efter den sluga lilla rackaren =) Jag mår gott =P

Yes Its My Name

Idag har jag min "riktiga" namnasdag. Margareta som var förra veckan är ju inte mitt tilltalsnamn så det är ju inte en riktig namnsdag =P Men idag har ELIN namnsdag och det är ju faktiskt jag och många många fler =)
Grattis till alla andra som heter Elin, ha en bra dag =)

Haha, i min familj har vi aldrig uppmärksammat namnsdagar. Har man sett att det var nått namn som hör till familjen så har vi väl sagt grattis men aldrig något mer. Men som barn hade jag många vänner som fick presenter och allt möjligt även på deras namnsdag, lite överdrift enligt mig. Varför få massa saker för att det är en speciell dag?! Mamma och pappa har gjort så med oss istället att om de hittat nått som de velat ge oss så har vi fått det bara en vanlig dag och så en förklaring varför. Att de älskar oss och tycker att det passade just nu. Jag vill ha det så...inte veta att just den dagen kommer jag att få nått och måsta gå och längta. Bättre då att få en total surprise och bli tok glad oavsett vad det är man fått egentligen =)

Denna helg varje sommar har vi vart på folkrace tävling så jag har alltid haft Elins namnsdag sittandes i racebussen påväg till någon bana och just den dagen har jag faktiskt fått sitta fram på motorhuven. Det fick vi aldrig annars göra för det kan ju vara ganska farligt om det skulle bli en krock eller nått, men man såg ju så bra därifrån och så var det varmt att sitta där =)
Vilka knasiga små minnen man kan ha från förr och de betyder så mycket fastän de är så små och "obetydliga".

Med detta inlägg ville jag bara påpeka att det är Elin som har namnsdag idag och jag passar på att gratta alla mina vänner, sånna som jag känner, som heter Elin. Hehe även en hälsning till de som jag inte känner =)

Im Done

Nu har jag gjort klart allt som jag hade på schemat ikväll och det är så skönt. Nu har jag lite härlig kvalitetstid över för att mysa. Ska fixa naglarna, ligga på spikmattan en stund och sen sussa gott =)

Fick en dunder god middag i form av grillad marinerad kyckling och en massa olika sallader, längtar till lunchen i morn juh ;) Kom hem från mamma och pappa för en stund sen och det gick bara fin fint med Baghera. Tror faktiskt att mamma tycker det är mysigt att ha en katt att gosa med men de vill inte ha en egen på heltid igen. De ränner för mycket för det. Baghera kan må bra av pappas uppfostran i helgen....jag är så feg men om han gör nått fel så kan pappa säga till =P

Ser slutet av Undercover brither nu och sen blire det bästa, 2½ men.

Datorn följer med i helgen till Ö-vik så jag kan uppdatera i vanlig ordning, Kankse bjuder på nå bilder med =)
Ska kanske dundra på i en 26 fot Catamaran i Höga Kusten....Tok skoj!!

Natti Natti

Fler Biljetter Till U2

Nu har det släppt ännu fler biljetter till U2 konserterna i helgen i Göteborg. Jag är sugen på att se dom men jag ska ju inte till Göteborg först om två veckor minst. Tycker de kunde ha spelat samtidigt som "Way out West" är för då hade jag kunnat se dem, och Coldplay i sthlm helgen efter =)
Hade vart klockrent men man får inte alltid som man vill här i livet.

Skynda att fynda alla som har tänkt besöka ett fullsatt Ullevi i helgen =)

När Ska Jag Ha Barn?


Dina poäng avslöjar vid vilken ålder du kommer gifta dig.

[x] du vet hur man kokar kaffe
[x] du använder dig av en kalender (har använt och ska köpa en ny)
[ ] du äger mer än ett kreditkort
[x] du vet hur man byter olja i bilen
[x] du tvättar dina egna kläder
[x] du röstar
[x] du kan laga mat själv
[ ] du tycker att politik är intressant
TOTALT: 6

[ ] du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] du har alltid en penna på dig
[x] du har aldrig fått kvarsittning
[ ] du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] du gillar att gå ut och gå själv
[x] du har tittat på pratshower
[x] du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 4

[x] du vet hur man diskar
[x] du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] när du säger att du ska göra något så gör du det
[x] dina föräldrar litar på dig
[x] du kan klippa gräset
[x] du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] du pluggar när du måste
[ ] du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] du kommer ihåg att mata dina husdjur
TOTALT: 9

[x] du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[x] du tränar regelbundet
[ ] människorna på starbucks vet vem du är
[ ] din favoritmat är hämtmat och restaurant
[ ] det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] du kan skriva snabbt
TOTALT: 4

[x] du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] dina enda vänner är från din arbetsplats
[x] du har varit på ett tupperwear party
[ ] du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] du har fler räkningar än du kan betala
[ ] de flesta av dina vänner är äldre än du
[x] du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] du använder internet varje dag
[x] din garderob har inte rensats på ett tag
[x] du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

TOTALT: 6

RESULTAT: Vid 29 års ålder. 7 år kvar!! Kändes väldigt länge tills dess. Vill inte ha barn riktigt ännu men så många år vet jag inte om jag vill vänta =P 
Detta test borde vara tvärtom...Dest mindre kryss desto längre bort från barn =P

Nu Är Det Verklighet

0-62ba462786e27138f68ad3e9cc687de4.pngÄnligen har jag dessa biljetter i man hand. Har ägt dom sedan strax efter nyår men de har funnits på Gyllenkroksgatan i Göteborg. Paulina och Filip fick agera mellan hand åt mig då jag köpte biljetterna av en tjej i Uddevalla så nu då mina underbara vänner vart här i Piteå tog de med sig biljetterna. Det är inte länge kvar nu tills Coldplay skall skådas. Misa darling nu jäklar är vi på väg, känns det som i alla fall =)

En fundering bara....har aldrig köpt "begagnade" biljetter förut och jag började fundera om man måste göra nån namnändring för biljetterna?! Det står ju ett killnamn på dom nu... Hjälp mig nån =)


Looking Forward

Har en hektisk dag framför mig men jag ser ändå fram emot den. Kan bli lite stressigt men det ordnar sig alltid. Det som står på schemat idag är först jobb hela dagen och sen börjar alla strapatser...

Ska äta middag på stugan
Hjälpa Kicki att hämta nå stolar hon köpt
Åka till Roknäs och klippa pappa
Kolla om Baghera funkar i Roknäs
Tvätta alla kläder
Packa inför helgen
Handla färdkost för fredagen


Hoppas allt hinns med =)

Nattinlägg - I Made It

Hahaha så skönt. För sista gången ska jag dra upp mina klädberg.

Nu är dom borta!!


Tid förutan tid tog det. har hållt på i drygt 1,5 timmar med att bara vika alla kläder som legat huller om buller i sovrummet. Sorterat ut tvätt o rätt färger och vikt all ren tvätt, vilket var tre stooora korgar. Jag är så nöjd med mig själv så nu blir det Natti natti =)

Sussa gott och dröm sött

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

(uppdate: Hatar blogg.se som ofta inte funkar. Att det ska ta så lång tid att publisera ett inlägg, man får ju skriva det 10 gånger ibland)

Nodo speed-dejting

Alldeles strax slutar jag jobbet och då ska jag springa på Nodo och speed dejta Misa. Ska hinna surra lite och dricka en god latte innan hemfärd till mina klädberg som jag tjatar om hela tiden =P
Bjuder på två sköna bilder på min underbaraste Misa. Skönste människan på jorden. Love ya!!

Ni hittar oss på Nodo =)

Seven Pounds

Kom ju på att vi såg en film tillsammans med Paulina och Filip i måndags. Har nämnt den som hastigast men tänkte skriva lite mer om den. Det var alltså Seven Pounds som vi såg och den var annorlunda. De första minutrarna förstod vi inte någonting, allt vara bara huller om buller och vi fick pausa filmen för att kolla upp på nätet vad den handade om. Då förstod vi lite men inte mycket, så vi sa helt enkelt att vi får vänta och få förklaringen sen. Förklaringen kom men den var inte solklar så man måste faktiskt ha läst infon om filmen innan man ser den annars blir det bara knasigt.
Men jag ger den ett bra betyg då den innehöll mycket kärlek, omtanke och glädje. En solklar Elin film alltså =)Har ni inte sett den tycker jag att ni ska göra det!

Har ett antal filmer till hemma som är osedda. Kom på i måndags att vi lånat massa filmer av Crille och de har vi haft i ett hel svart fodral i filmhyllan, bland alla andra filmer. Glömsk som är så har jag inte hunnit se nån av de lånade filmerna men nu ska det ses, för Crille vill nog ha tillbaka sina filmer snart =P
Ska se Slumdog Millionare någon dag. Har hört så mycket bra om den och den betyder redan nu väldigt mycket för mig på olika sätt =) Hoppas den är lika bra som jag tänker den ska vara!

Har ni några bra filmtips?

Berget Är Fortfarande Kvar

ÅÅ jag var så slut, så slut igår efter jobbet och träningen. Hade ju bara sovit 4 timmar så det var kankse inte så konstigt så när jag kom hem efter ett gympass på 1½ timme ville jag bara lägga mig på golvet och inte göra nått. Orkade i alla fall laga lite middag och sen var det soffan som gällde. Vid 21 tiden var jag så trött så jag orkade knappt gå upp på toa men jag var ju tvungen och sen masade jag mig tillbaka till soffan igen. Sov framför tvn hela kvällen och sen har jag sovit som en stock till klockan tio i morse. Skönt!! =)

Men jag gjorde alltså inget åt mina berg av kläder igår och eftersom jag sov så länge i morse har jag bara hunnit klippa gräset och inte ta tag i kläderna. Usch usch usch det bara måste jag ikväll. Tvingade mig själv innan jag cyklade på jobbet idag att kasta kläder över hela sängen för då måste jag ju fixa till det innan jag ska sova i natt. Då kankse det händer lite grejer =P

Känns som att denna vecka har för få dagar just nu. Har svårta tt hinna allt och försöker planera så att allt ska hinnas men jag kommer inte hinna allt ändå. Jobbar ju ikväll och när jag kommer hem ska jag ta tag i kläderna och vara en sväng med Paulina och Filip innan de styr bilen mot Göteborg igen. I morgon torsdag ska jag jobba hela dagen, äta middag på stugan, åka till Roknäs och klippa pappa och kolla hur Baghera funkar hos mamma och pappa, packa inför helgen i Ö-vik/Höga kusten och gärna träna. Fredag jobbar jag till 16.00 och 16.15 sitter jag i bilen påväg ner mot Ö-vik.
Har inte träffat underbara Misa på snart två veckor och det är abstinens så jag hade gärna velat träffa henne innan helgen också.....Annelie är hemma från Bryssel i veckan också, när ska jag hinna träffa henne??!!
Blir ett fullspäckat schema och sena kvällar om allt ska hinnas.

Någon som vill komma och hjälpa mig =)

Changed Plans

Det blir inte att åka till Klubbviken i Luleå i helgen. Båten gick sönder igår. Förmodligen var det nått som flöt i vattnet som orsakade skadan...Crille var ju mitt ute på fjärden där det är minst 10 meter djupt så det var ju inget grund eller nått och Andreas hade råkat ut för samma sak på nästan samma ställe igår, men för honom hade det smällt till och så när han kollade så var propellern alldeles trasig. Konstigt!!
Det blev mer skador på Eurocat 23 än vad som syntes först. Hela propeller axeln som går upp i drevet har vridit sig så det blir ett försäkrings ärende. Hoppas att det går fort så vi kan köra mer i sommar!

Istället för Klubbviken blire en tripp till Ö-vik och Höga Kusten. Inga förväntningar och inga planer på vad som händer där men jag vet att jag ska vila och njuta, ta det lugnt och bli bortskämd med att inte behöva laga mat, tvätta och sånt =) Helt enkelt en avkopplingshelg!
Har bara ett problem...Mina katter måste placeras ut för de kan inte vara ensam hemma till på måndag. Ska åka till mamma och pappa i morn och se om Baghera funkar hos dom och Tiger ska jag försöka flörta in på stugan. Tiger verkligen älskar att vara på stugan, springa i skogen och leka med Sally så det blir nog inga problem där inte, det är Baghera jag är mer orolig över.

Men det löser sig alltid =)

Man Kan Bli Arg Fort!

ÅÅÅ nu är jag helt plötsligt förbannad, besviken och arg!!

Crille ringde just och meddelade att han satt ute på fjärden i båten. Hans pappa är på väg att hämta honom. Say what?!
Han hade vart ute och kört och så skenade motor helt plötsligt, han trodde att växeln hade hoppat ur men upptäckte snabbt att så var inte fallet...När han lyfte upp motorn ur vattnet så han att propeller axeln hade gått av så nu ligger propellern och axeln nån stans på botten. Det blir deff ingen båt-åkning i kväll och kankse ingen klubbvik heller i helgen.

- Vi kan ju ta lill båten, sa Crille när jag pratade med honom.

Jomen tjena att jag sätter mig i den lilla skrutten till Luleå.Aldrig!!

Jag är ju vatten rädd i mindre båtar, åker bara då det är spegelblankt vatten och det äre inte påväg till Luleå ute till havs.


ÅÅ vad ska jag då hitta på till helgen. Har ju långhelg då jag är ledig på måndag så jag hade sett fram emot en "semester" tripp av nått slag. Kom på att mor och far kommer hem med husbilen på torsdag...skulle kankse snott den 
 och åkt iväg nån stans.

Men vart då??

I Luleå är det Lule kalaset och i Umeå är det Nolia...Ids inte vara bland massor av folk, det fick jag nog av på PDOL, men samtidigt ids jag inte fara allt för långt näre bara är över en helg. What to do??

Berget Måste Bort

Jag slutar om mindre än en timme. Jag har tatt med mig tränings väskan för jag hade tänkt åka och träna efter jobbet, innan jag ska hem men jag börjar känna mig sjukt trött och påväg nått inte så roligt....men jag har gett mig fan på att träna idag så det är bäst att ta det innan jag far hem annars blire aldrig av nått idag. Blir säkert bättre då jag får komma ut i friska luften och börja pumpa skrotet =)
Sen ikväll MÅSTE jag ta tag i alla berg av kläder som ligger överallt i huset. Har haft det hängande över mig i en dryg vecka men nu sinar verkligen kläderna i garderoben så det är dags att vika all ren tvätt och lägga in i garderoben. Beror lite på hur fint vädret är ikväll också, om jag ska hinna rensa garderoben också eller om det blir lite båt-åkning?!
Såklart så tar jag hellre båt-åkning men det är välbehövligt med en garderobsrensning!

I helgen kommer det att bli en hel del åka båt. Vi har nämligen hyrt en 4-bäddars stuga på Klubbviken i Luleå och där ska vi bo hela helgen, äta god mat, dricka goda drinkar och förhoppningsvis ta oss ett eller flera dopp i det blå. Bastun skall även utnyttjas =) Kommer bli en tok mysig helg tror jag!! Nu längtar jag juh =)
Så klart ska vi traska lite på stan också, förhoppningsvis, om det finns någon stans att lagga till med båten så man kan ta sig till stan. Klubbviken är ju nämligen en ö som inte har någon förbindelse till fastlandet.

Sightseeing - Gokart - Volleyboll

Det blev en fullsmockad kväll igår. Inte en lugn stund men ändå bara trevliga saker. Jobbade över lite men cyklade i ilfart hem sen, lagade middag på 2 röda sek och sen kom de underbara vännerna. Kvällen spenderades med Paulina och Filip och vi hant med en hel del.
Kvällen började med lite surr på altanen och funderingar på vad vi skulle ha gjort. Mitt förslag gick hem så vi åkte ut till Haraholmen för lite Gocart körning. Tok skoj! Crille vann, jag kom två, Filip trea och Paulina på fjärde plats. Efter en glass ute på PMS (Pite Motorsällskap) åkte vi vidare till havsbadet och strosade runt en stund på stranden. Filip fick en rundtur i Pit-Stan för sedan for vi vidare till stugan och storstrand, kollade, myste och njöt.
Efter en trip med bilen runt Piteå blev det Volleyboll spel på Norrstrand. Sand mellan tårna och mycket skratt =)

Efter alla turer så åkte vi hem till Storfors och gjorde två plåtar varma mackor. Satte igång filmen "Seven Pounds"  som var väldigt annorlunda men samtidigt bra och sorgsen. Filmen slutade 01.40 och jag fick smått panik, skulle upp 06.30 igen. Paulina och Filip fick ila iväg hem och jag hade ogjort massa saker innan John Blund skulle infinna sig. Hade en hel del sand innanför kläderna efter min fina dykning rakt ner i sanden vid Volleyboll spelet, så bla en dusch var nödvändigt. Somnade väl runt 02.30 tiden skulle jag tro och när klockan ringde 4 timmar senare var inte Elin redo att stiga upp, men tvungen!!
Satt och surrade på fikat nyss och så frågade Chefen vad vi gjorde igår, när hon fick höra hur lite jag sovit så tyckte hon att jag skulle tagit sovmorgon....Hmmm inte visste jag att den möjligheten fanns, så typiskt =P Hehe nä men det går bra nu...har vaknat och tagit mig till jobbet =)

Hade en tok trevlig kväll med mina älskade vänner. Nu längtar jag ännu mer ner till Göteborg under Augusti månad. ÅÅ vad roligt vi ska ha!! =)

Vackra - Underbara Människor

Dessa varelser är verkligen underbara och vackra som få. Titta bara på smilena deras och de söta små smile-groparna =)
Hade en tok trevlig kväll hos Tomme och Kicki i lördags. Görs gärna om fler gånger =)Syskonen rivaliserade en aning under kvällen också men det gick fort över i skratt och kram kalas...hehe syskonkärleken är så roli att se. Att man kan tjaffsa om en film är bra eller dålig =P Hahaha

Underbara Vänner

Ikväll ska jag få återse min underbara Paulina aka Blondie. De anlände till Piteå på lördagen och vi ska spendera kvällen tillsammans. Som jag har saknat er mina fina vänner!!
Jag kommer till er i Göteborg i Augusti också så då får vi mer tid att ha skoj på =)
Längtar!!Pusses på er Tussar små =)

Över i Ett Naffs

Så var 2009 års PDOL helg över. Nu är sommaren slut och hösten på intågande. PDOL brukar vara sommarens sista mål men jag har inte hunnit med denna sommar så den får fan inte vara över. Åker till sthlm och förhoppningsvis Göteborg i augusti så jag hoppas på förlängd sommar där.

Helgen som gått har vart både rolig men samtidigt tung. Fredagen blev ganska lugn och inte alls påverkad. Blev ganska sen start eftersom jag jobbade och skule hinna käka och ta en P-nap. Hant klunka i mig en del men fyllan kom först på cykeln påväg hem. När jag la mig i sängen på fredag natt så infann sig snurret och det tog ett tag innan jag kunde somna. När kudden snurrar äre inte lätt att ligga still och somna =P
Var rätt så sliten lördag morgon och bakis för en gångs skull..Förmodligen pga den sena värdelösa fyllan!! Men efter att ha sovit till klockan fyra på eftermiddagen vare dags för en till kväll. Lördag blev inte lika sen och en tok trevlig kväll!! Denna natt hade jag precis hunnit nyktra till lite innan kraschen i sängen så söndagen var helt bakis fri =) Trött som fan men det hör till efter man vart natt vaken =)

Dragshowen i kärlekslandet måste vart det roligaste på hela helgen. Massor av garv och otroliga "Parodier". Riktigt duktiga...bilden kommer sen  =)
Annars har det blivit mycket Öl-tält, dans och surr. Har träffat många "gamla godingar" som man inte sett på flera år och en hel del som man knappt känner men som man ändå är bekant med =P Älskar att träffa folk och surra!!

Ett STORT GRATTIS till Marcus och Sandra som på fredagskvällen förlovade sig på scen!! Nu ser vi fram emot ett bröllop i vinter =)

Splittrade Planer - Som vanligt

Det går aldrig att planera nått. Alltid kommer nått ivägen eller så blir det pankaka av allt. Vi har hela veckan tänkt att vi skulle till E&C ikväll, vi har inte hört att nån annan skulle ha nått men nu så ska även Dick ha. Får se vad det blir för folk och vart man ska dra. Ska träffa Misa ute på området, hoppas det går att ringa!

Vad ska alla andra göra en kväll som denna?

Regnet är på intågande pratar alla om.
Det ska regna hela morgondagen.
Vad??
Yr.no hur många gånger får dom ändra sig egentligen?!
Jag ska cykla hem i natt.
I regnet.
Jag kommer att bli blöt.
Vem är chaufför?
Finns det en poncho till mig?
Jag ska sova snart...
Måste handla groggvirke.
Vill ha ett nytt nagellack och fina smycken.
Vad blire för outfit för kvällen.
Televerkets regnställ på!
Tok taggad för en trevlig kväll!!

Nya Läsare

Vad roligt!
Det verkar som att det är lite folk som hittat hit till bloggen som jag inte sett av förr.
Lämna gärna en komentar så jag vet vem ni är och kan kika in hos er =)

Ha en tok bra helg =)

Kärt Återseende

Hade ett kärt återseende mer Erik, "min Erik" igår. Det var otroligt många år sen vi träffades och umgicks. Sågs som hastigast i fyllan på krogen förra sommaren men innan det så var det säkert 4-5 år sedan vi sågs sist. Igår träffade jag honom och Melissa igen.

Hoppas att vi träffs mer i helgen =)

Fluffiga Vita Moln

Jag är så trött idag. Det straffar sig att vara vaken och ute på festival på nätterna. Jag var nykter och körde alla fyllisar igår, bra det annars hade jag aldrig orkat upp idag. Kom i säng först efter halv två tiden och steg upp klockan sex i morse. Tungt! Måste sova en powernap efter jobbet så jag orkar med kvällens fester och helgens bravader.

Alla är verkligen tok sega här på jobbet idag och det är säkert vädret som bidrar till det också, inte bara lite sömn. Sandra försov sig i morse och kom precis hit, det hade jag med velat göra =P
Det är kallt, mulet och regnit. Jag drömmer mig bort till vita fluffiga moln. Tänk om man fick ligga uppe i himlen på molnen och njuta av solen en dag som denna.Drömmar!


Pappa Åker På I 70 Knop

Har messat med mamma hela dagen idag. Fick ett sms för ett tag sen att pappa vart ute och åkte race båt. Hehe äntligen fick pappa provåka. Det är tok skoj!! Nu behöver de inte vara oroliga då jag är ute och åker för nu vet han hur stabilt och stadigt det går fast man kör i nästan 120 km i timmen =)
Ringde Crille och frågade hur det gått och han sa bara att papsi flinade. jag kan se honom framför mig...hans söta flin med den lilla gluggen mellan framtänderna, han rycker lite på axlarna och ler ännu mer =) SÖTAST!

Jag ska ut och åka en sväng ikväll hade jag tänkt. Crille har vart och kört hela dagen så jag måste få åkalite, har ju suttit och slitit på jobbet hela dagen =P
Pratar med Crille nu och det blir tydligen fest i Öjebyn ikväll...utgång på området och middag hos Mike och Lollo. Det låter väl skoj men vad händer med min båt åkning då?? Det får vi ta i helgen säger han, men då är det ju inte idag!!!
Typiskt =(


Trevligt för er att veta men nu avslutar jag med att gå på toa =P

Festival Lunch

Nu ska jag springa ner på stan och trycka i mig nån av festivalens flottbomber. Ska bli gotteli gott =) En langos är aldrig fel...undrar vad det finns mer =)

Området Är Sig Likt

Strosade runt på området igår efter jobbet. Kan meddela att allting är sig likt. Det är samma shopping stånd som alla andra år och de står till och med på samma ställen och säljer samma saker. Det myllrade av dessa gräsliga "solglasögon" som bara är en massa ränder, det blir detta års festival assesoar. Tidigare år har det vart olika hattar/mössor, lysande saker i munnen osv. Alltid är det nått som alla går och köper och har på sig.Karusellerna användes friskt under gårdagskvällen men jag sätter mig inte i nån av dem, varken nykter eller full.

Torsdag idag. Två arbetsdagar kvar innan festen startar för mig. Blir en tung helg känns det som...Måndag kommer inte vara rolig! Man lever bara en gång =P 

Sprit Leverans

Idag har jag agerat langare. Har köpt ut en 3 liters rödvinsdunk åt några som ska bli fulla och gå på PDOL i helgen. Hahaha nej då det är inte så hemskt som det låter...Har handlat "Chill Out" åt Annelie och Bocke. De är alltså ca 45 år, så jag har inte langat åt nå minderåriga om ni trodde det =P Ska åka förbi dem på stugan nu med leveransen. Snälla jag =) Nu slipper de åka in till stan och trängas på systemet, jag var ju likaså där så det var ju bara att plocka en dunk extra.

Slutar jobbet om 8 min och då ska jag hem och ge Baghera sin äckliga mat som han ska ha en matsked av varrannan timme. Sen åker jag till stugan och sen hoppas jag att nån vill hitta på nått skoj. Tina och Johan??? =)

En Paus I Jobbet

Jag fick mig ett avbrott på nästan 1½ timme på jobbet idag. Först fick vi en god glass och en present för att vi nått vårt årsmål med försäljning av sakförsäkring då bara drygt halva året gott. Lite uppskattning är alltid skoj och trevligt =)
Direkt efter glassen åkte jag till Veterinären och skulle få hämta hem min Baghera. Han har äntligen börjat äta utan att spy upp allting. Han har alltså legat på dropp sen i söndags och de har gjort en massa, massa undersökningar på honom utan att hitta något direkt fel. Han hade inget i magen, var inte förstoppad....osv osv. Undersökning på undersökning och när det inte fanns mer att undersöka så började de medicinera honom mot magkatarr. Han har fått antibiotika och syrehämmande medicin och nu är han bättre. Tänk om det var så simpelt och så har han fått göra alla undersökningar, stackars min prins!
Nu är han i alla fall hema och välbehållen. Vikten har stabiliserat sig och han äter. Maten som han ska äta ett par dagar nu är dock inte så mysig. Ser verkligen inte ut som mat utan snarare den gula sörjan som brukar komma när man skalar en kräfta. You know, äckligt!!
Ska försöka få i den envisa lilla katten en massa mediciner nu den närmsta veckan...kommer att få brottas en hel del har jag en känsla av. Vi är inte riktigt överrens när det gäller främmande piller och pastor. Men det måste gå så vi får luras lite och skämma bort =)

Jag säger då bara tack och lov att Baghera är försäkrad. Jag har fått valuta för de fjuttiga hundra kronorna försäkringen kostar i kvartalet. Detta kalas gick på dryga 12 000:- men då har försäkringsbolaget gått in så det jag betalat är bara 2000 kr. Tack och lov!!
Kommer sova tryggt i natt då jag har båda mina ögonstenar hemma =)

Nya Naglar

21e7a91a2572a29d2167be45b0fe988d.png


Jag gjorde lösnaglar igår. Emmeli hade köpt ett underbart bra kit på Åhlens som jag fick prova och idag har jag köpt mig ett eget likadant kitt. Lär ha långa naglar ett bra tag framöver nu för det räcker till många omgångar...och billigt vare också!!
Blev tok nöjd med resultatet. har aldrig fått till naglarna så fina när jag gjort det själv förut men det är ju en förutsättning att ha bra grejer som håller. Måste införskaffa en sån där nagelklippare för böjda lösnaglar också.....lite svårt att klippa de fina med en vanlig nagelklippare. Tur att Emeli hade allt =)

Jajja, här ser ni i alla fall resultatet. Jag älskar dom och det tror jag det finns fler som gör =P Är inte helt fel att bli kliad eller ryst av dem =D


Ledig Dag Tisdag

Jag var ledig från jobbet igår och det har som fallit sig att jag är "ledig" från bloggen när jag inte jobbar. Har så mkt annat roliga saker som jag gör så jag hinner inte riktigt. Nu är jag tillbaka på jobbet för en arbetande kväll och då rullar inläggen åter igen.
Har sovit nästan tolv timmar mån tis och ons. Har haft turen att joba kväll och vart ledig så nu ska jag banne mig orka med en PDOL helg =D Festivalen drar igång ikväll och håller på till på söndag. Det blir fest, fest och fest hela helgen men jag tror att det blir ut på området fredagkväll bara. Ska såklart på dagarna och njuta om solen kikar fram!Igår regnade det bara för att jag var ledig men på kvällen sprack det upp så jag fick njuta lite av solen. Satt på bryggan nere på marinan och kollade när Danne och Catta sjösatte sin båt och tog en provtur. Lite små fix kvar men sen bör den funka får vi hoppas =)
Lilla farmor fyllde 91 år igår samt att hon hande namnsdag, johanna, så jag var en sväng till Roknäs och åt gott fika. Fick damma av pit-bonschan och surra av  mig lite. Det är alltid lika skoj at hälsa på farmor och farfar. Efter jag vart där så pratar jag otroligt brett eftersom det enda jag pratar med dom är bonschan så den sitter som kvar i stämbanden efteråt. Många fattar inte ett dugg av vad vi säger och andra undrar vad fasiken jag har kommit på för dialekt...hahaha ni ska vara med under samtalen tillsammans med fammo & faffa, då fattar ni inte ett enda ord =P
De är så otroligt söta att man som blir kär i deras kärlek till varandra. Så otroligt sköra känns de för mig. Har ingen aning hur länge jag få ha dem kvar i mitt liv men jag önskar det vore för evigt. Kramas flera gånger varje gång vi ses och om farfar missar att bjuda på en karamell så kommer han springande med burken, inte får vi åka utan att ha fått en karamell =)

Annars så var mig tisdag väldigt lugn. Skulle egentligen klippa gräset i Roknäs men regnet gjorde det omöjligt och idag fick jag besked att mor och far är på väg hem så jag behöver inte bekymmra mig mer över deras gräsmatta eller blommor =)
Efter jag vart hos fammo o faffa så åkte jag hem och la mig i soffan i nån timme. Blev en sen middag då jag var så mätt av allt fika så det blev en tur över vägen till ICA och handlade grillad kyckling och potatissallad. Potsalladen hade jag kunnat skippa för jag åt bara kycklingen. Så otroligt god ICA i bergsviken gör sin kyckling =D

Senaste "Fast and Furious" filmen, nerbäddad i en mjuk säng i en sval källare, tillsammans med goda vänner, chips och dipp och fya underbara kattungar fick avsluta gårdagen. Total mys!! Det gillas =D

Margareta - Jag

För er som inte visste så heter jag Margareta i mellan namn och för er som redan visste så har ni missat att det är min namnsdag idag =P Hehehe.
Fick ett sms av mamma tidigt i morse där det stod grattis. Sov när jag läste det så jag fattade inte riktigt, kom på efter ett tag att vi snart går in i augusti månad så då har det nog nått med namnsdagar att göra...japp det stämde. Pite-tidningen hade en lång förklaring av namnet som jag inte ides läsa hela på. Snart har jag min riktigta namnsdag..är inte långt mellan Elin och Margareta.

Grattis till dig med mamma på namnsdagen och grattis till farmor =)

Fuck This Thing

Jag är så arg att jag kokar. Jag blev förbannad på veterinären som ringde och väckte mig tidigt i morse. Gjorde inte nått att hon väckte mig men hennes attityd och som hon pratade gjorde mig förbannad. Hon var stressad, hispig och hade gjort saker hon inte skulle utan att kolla med mig och då blir jag förbannad. Skällde lite på henne så hon fick respekt med sen så har hon var knasig de andra gångerna jag pratat med henne. Hon har snäsigt frågat om katten inte är försäkrad, klart som fan att min prins är försäkrad, sen så har hon varje gång frågat om jag haft några restriktioner i och med det jag sa på morgonen.
Jag vill få min katt frisk men inte med massa onödiga ingrepp. Han ska inte behöva sövas flera gånger i onödan eller genomgå en gastroskopi om han inte behöver det!!

Denna hemska människa skulle ringa mig efter lunch då de kollat honom i halsen (matstrupen) men hon har inte ringt än. Jag är måttligt road på henne!! Har provat ringa det nummer hon ringt ifrån men det går inte fram några signaler där, har provat att ringa det  vanliga nummret till receptionen men där blir man bara utkastad då man stått ett antal minuter i kö. Mitt humör blir bara bättre och bättre kan jag ju meddela er, eller så inte!!

Hon lär inte få några trevliga ord från mig i alla fall. Jag som hade så goda förhoppningar för veterinären som tog hand om oss igår var ju så gullig och duktig.
Här sitter jag och bara väntar och väntar på att telefonen ska ljuda men den gör inte det. Minuterna segar sig fram och jag vill hem!!

Mina Tankar På Annat Håll

Jag kan inte tänka klart. Jag har mina tankat och funderingar på så många olika ställen och kan inte sluta tänka på mina katter. Baghera har gjort en kontrast röntgen på morgonen och han har nått som sitter i matstrupen. De skulle söva honom och gå in och se om de hittar vad det är. Jag håller mina tummar och tår att de hittar föremålet så han får komma hem snart!!
Hade inte vart lika farligt att ha Baghera borta om Tiger vart hemma men nu är han borta...jag har inte sett till honom sedan i fredags då jag släpte ut honom på morgonen.

Vad händer??
Mina prinsar, mitt liv!!


Sitter på jobbet nu men jag är inte koncentrerad för fem öre. Får se hur det går med Baghera om jag kankse måste åka iväg till honom lite senare. Hoppas att han får komma hem idag.

Spindelbett - Fy Fan

När vi satt i badtunnan igår så kände jag hur det kittlade i pannan och strök bort det. Trodde det var en vattendroppe som rann med tanke på att vi satt i en badtunna men när jag strukit mig över pannan så såg jag som hastigast i ögonvrån hur det kröp nått på min hand. Tittade igen och får se en stor fet svart/grå äcklig spindel. Jag fick panik och började slå med händerna i vattnet och skratt-gråta som ja gör då jag får panik.

Alla så på mig som om jag vore från yttre rymden och när jag fick fram att det var en spindel på min hand mellan alla hulkningar så gravade alla åt mig. Brollo och alla hans vänner bara skrattade och sa att jag inbillade mig, att det var ett sot korn som flygit ner från rökröret på tunnan. Det flög sånna små bitar hela tiden och vissa glödde. Fick en glödande en på armen lite tidiager och jag har en blåsa där nu.

Men åter till spindeln som jag svor på att jag såg....Alla hånade och dissade mina ord och åsikter men så helt plötsligt så säger min bror att jag hade rätt. Haha tänkte jag, klart att han försvarar mig =) Men ack han hade ju hittat spindeln han med!! Den här gången satt den bakom Jennys öra. UUUU

Jag fick upprättelse!!

De andra tyckte att den var stor och ganska äcklig då de fick se den så då kändes det bättre. Jag satte förmodligen spindeln i vattnet då jag börjadde veva med händerna och sedan simmade den upp på nästa byte.

Jag har en förmåga att alltid bli biten av de där förbannade spindlarna, det är en av orsakerna till att jag hatar dem för betten är inte att leka med. Från början är det bara en liten rådnad som kliar som satan och ju mer du kliar desto större blir bettet. Den äckliga jäveln hant att bita mig igår också för hela dagen idag har det kliat på mitt högra ringfinger, precis vid gammel farmors förlovningsring. Har försökt att inte klia men nu är det som värst. Bettet har vuxit och snart kan jag inte ens ha ringen på fingret, det växer och skaver och kliar och gör ont!

Förbannade spindel jävel!!

Ursäkta språket men jag verkligen hatar och äcklas av spindlar. En gång fick jag två bett på ryggen, det var första gången jag provat på att bli biten av en spindel och jag kliade på dem. Tillslut var betten så stora att de växte ihop och täckte hela min rygg. Jag och Brollo var ensammen hemma och fick lite smått panik, visste ju inte vad det var. Men det fixade sig efter ett samtal med mamma som sa att det var i sin ordning och att vi skulle smörja med aloevera gel. När detta hände var jag ca 10 år gammal och sen dess får jag panik då jag har en spindel på mig eller ser en som är nära mig.

Myskväll Med Vänner Och Stranden

Slutar snart jobbet. Började nyss jobbet.
Knasig söndag. Skönt med ledig dag tisdag!

Ska iväg efter jobbet med Tina och Johan och förhoppningsvis lite fler folk. Blir ett kvällsdopp i det blå och en engångsgrill med lite korv eller majs på =)
Det är dessa små moment som jag verkligen uppskattar. Så simpel grej kan vara så mysigt och trevligt. Det behöver inte vara så storstilat alla gånger och välplanerat. Det är bättre då det blir spontant och oplanerat.

Min påse med naturgodis är med på jobbet. Äpplen och Frystorkade jorgubbar i yoghurt is the shit =) Jag älskar det. Det följer också med på stranden, men det är mitt =P

En Söndag På Jobbet

Vädret har vart underbart idag. Jag vaknade av att jag fick flera sms. Brollo undrade hur vi mådde och om vi vaknat från gårdagen. Crille var trött och sov vidare men jag gick ut och satte mig i solen. Det var så varmt och skönt på altanen =)

Fredagens bravader var mycket trevliga. Jag och Misa myste på altanen. Det blev en hel del godricka....Champagne, cider, Martini och Tequila. Vi fick en lagom och fin form =)
Fick små snabba besöka av de söta vännerna och underbara Dick skjutsade in oss till stan när det var dags för utgång på 1906. Det var lagomt mycket folk ute, skönt röj på dansgolvet och en massa surrandes. Helt enkelt en tok lyckad kväll =)

Lördag morgon ville jag dock inte stiga upp. Sängen var riktigt skön men vi skulle ju ut med båten och se Watercross på sjöbodan så det var bara att pallra sig upp. Mike och Lollo hade ficka den bästa lunchen, baguetter med en massa godsaker i. Vi blev sittandes i båten ett par timmar för att kika på åken men även för att det blev lite maskinhaveri. Båten stannade när vi kom in i södra hamn och där blev vi stående. Motorn var pall.... Efter lite efterforskning så upptäcke vi att en tändkabel lossnat så ena cylinderna hade flödat....efter lite mer efterforskning så hittade vi att det var slut ström i batteriet och att ladd-relät inte funkade. Fixade alltind tillslut och åkte iväg till havsbadet för en glass i solen. En mycket skön dag på vattnet =)
Fortsatten med vatten hela kvällen igår. Åkte till Roknäs och badade Hot tub med Brollo. Käkade en god grillad middag och drack lite goda öl =)

Idag hade jag velat njuta av solen fullt ut men jag hant bara en timme drygt. Baghera min lilla bengal har ju mått dåligt och kräkts en hel del...nu har han varken ätit eller druckigt nånting sen i fredags så jag började bli orolig. Han har försökt att spy men inget har kommit ut och så har kattlådan vart helt tom.... Jag ringde till djurkliniken i öjebyn för att få lite råd och höra vad jag skulle göra och hon ville ha in oss på en gång. Så jag drog upp Crille och vi åkte till djurkliniken där vi suttit i nån timme. De undersökte mage och hals på honom så gott det gick men sen fick vi söva honom så de kunde se om nått fastnat i lösa gommen. Där fanns det inget så vi fortsatten med flera röntgenplåtar på hela missen men även dom var utan resultat. När lilla gubben blev sövd så började han må illa och kräktes blod så veterinären blev ganska ororlig. Nu ligger min älskade Baghera ensamen i en bur på djurkliniken och ska vakna från narkosen. Han har fått dropp så han inte går ner nå mer i vikt. Han har hunnit rasa ½ kg på dessa 2 dagar.
Han ska få ligga över natten och få medicin mot magen och så får vi se i morn om det blivit bättre eller vad som händer. Om han fortfarande inte äter och kräks i morn så måste vi göra kontrast röntgen och eventuellt en gastroskopi. Min lilla prins, huvva då!!


En gammal bild från uppfödaren. Här var han ca 12 veckor gammal.

Nu sitter jag på jobbet. Arbetar fyra ynka timmar idag och sen är jag ledig på tisdag. Ska bli skönt att vara ledig mitt i veckan en dag, det var länge sen =) Har en massa saker som ska göras hemma så det blir nog det på tisdag. Ska hem till mor och far och klippa deras gräsmatta också och hälsa på farmor som fyller 91 år.

Race!!

0-44eb42e2a5041ed454e380615de2f3de.png

Race!!


Sol - Regn - Sol - Regn

Är ett väldigt växlande väder idag. Har vart strålande sol och varmt hela förmiddagen men så klart så när jag har min lunch ska himlen öppna sig. Gick in på systemet med solbrillor på och när jag skulle gå ut möttes jag av en stor folksamling som trängdes under taket. Jag smet efter väggen in till lilla ingången på DinSko och sedan genom hela Småstaden och ut genom Indiska. Rusade över till Cubus och väntade ut regnet där.

Stackars lilla mormor måste ha blivit jätte blöt. Träffade henne sittandes i solen på torget och hon kan inte ha hunnit hem med rullatorn innan himlen öppnade sig. Lilla gumman blev nog jätte blöt.

Jajja nu har jag handlat Asti och Martini till ikväll...blir findricka istället för ful öl för en gångs skull =)


Pimpling i Vinflaskan

Ikväll ska jag och Misa ta vår vin afton. Vi har länge surrat om att bara sitta hon och jag och surra en hel kväll och dricka gott vin. Ikväll blir det av. Ska springa på systemet på lunchen och handla lite gott.
Hoppas att vädret är lika fint ikväll som det är nu för då blir det att sitta ute på altanen och njuta. En trevlig, lugn och skön kväll tror jag det blir.

Helgen blev fullspäckad trotts min lilla panik...händer mer än vad jag trodde!

Dragracingen krockar med Water festivalen. Ska vi stå på asfalten och känna lukten av bränt gummi eller ska jag sitta på vattnet och kolla då snöskotrar sjunker till botten?
Hur ska vädret bli?
Bazooka Boys spelar på afterbeachen på Sjöbodan Vs. Badtunna i roknäs med öl och fotboll?


Det löser sig alltid, det vet jag men just nu kan jag inte bestämma mig vad som låter roligast....

Latte på Nodo i Spöregnet

Blir en dejt med Misa ikväll på Nodo. Ska dricka en god latte och surra en hel del som vanligt. Först hem och käka och ta en powernap för jag är helt slut. vill bara blunda där jag sitter nu men det går ju inte.
Blir trött och dåsig av regnet och åskan så igår började jag knapra på rosenrot, det ska tydligen göra en piggare och få mer ork och lust ;) hehe.
Ikea beställning med mamma och pappa. Handtagen var för långa som Anneli och Bocke köpte så nu blir det en size mindre. På Ikeas hemsida finns dessa handtag i olika storlekar och så finns det ju en rullista där man ska välja vilken storlek jag vill ha. Japp det gjorde jag, size 544 mm för en köksskåp är ju oftast 600 mm djup. Klart tänkte jag men då fick jag ju hem handtaget och det var för långt... nu har jag kollat och om man läser det fin stilta alltså produktbeskrivningen, så står det att hantaget storlek 544 mm är 654 mm långt.

Lågiskt??
Svar nej!!


Jajja nu ska det väl då vara fan om det inte blir rätt denna gången!! Ska jag bara ta mig till Ikea och lämna igen de handagen som är för långa.

Tillbaka till tonåren

Det känns som att jag har gått bakåt i tiden vad gäller mitt ansikte. Jag hade väldigt dålig hy under tonåren och det berodde nog på att jag alltid sov med smink och tvättade ansiktet med vanlig tvål. Men jag har ju ändrat på detta och använder bara speciella produkter och mineralsmink men den senaste månaden har min hy gått och blivit sådär fet och äcklig igen. Hela vintern och våren har jag vart jätte bra och inte haft några problem alls men nu är jag blank konstant och har fått finnar igen. Vad äre för fel?
Har ju fortfarande bra produkter och shit men det funkar ändå inte. Så nu på lunchen var jag på apoteket och köpte Vichy igen som jag haft förr i vinter och jag får hoppas att det hjälper. Annars vette tusan vad jag gör. Vill inte gå och se ut som man gjorde då man var 15 år.
Tidigare i veckan inhandlade jag en allroundkräm mot blank hy och den verakr bra. Smidig och lätt. Köpte även en ny peeling då min gamla var slut så nu jäklar peelar jag och får bort död hud. Idag på lunchen då jag var på apoteket så hade Vichy en ny dagkräm som jag också köpte. Får se vilken av dem som funkar men jag tror att det blir att använda Vichy då jag har deras ansiktstvätt och ansiktsvatten också.
Måste använda min lermask mer ofta kankse. Blir knappt en gång i veckan som det är nu men jag kan använda den både till morgon och kväll egentligen, men det tiden finns inte. Ska ju trotts allt sitta på i 20 min. Måste ta tag i detta NU!

Är det någon som har nått annat bra förslag?

Cykelsadel I Baken

Det känns som att jag har en cykelsadel i baken hela tiden. Efter jobbet igår kväll så väntade Daniel på mig och vi stack ut på en härlig cykeltur. En rätt lång en och i ett bra tempo. Flåset var på topp efter mördarbacken påväg hem till mig =P Haha har aldrig fått så ont i magen nån gång av att anstränga mig. Tog ett bra tag att lugna ner kroppen och orka ställa mig och frissera Daniel, men det fixade sig till slut.
Glömde att stretcha gjorde jag ju såklart, kom på det en timme efteråt så det hjälpe ju inte. Idag har jag en ömmande bak och lite, men bara lite, strama benmuskler. Det är mest baken som får ta stryk då jag cyklar.

Om ni såg oss swicha förbi så får ni faktiskt skratta åt min utstyrsel....Det var ju sol och varmt när jag cyklade till jobbet så de träningskläder jag tog med mig bestod av ett par shorts och en t-shirt. När regnet kom försvann värmen och det blev blött ute så när jag slutade drog jag på mig alla kläder jag hade. Shorsten utanpå leggins, t-shirten under koftan. Det såg bara för roligt ut. Korvigt och helt omatchande. Så sött med svarta leggins under ett par minst sagt färggranna shorts =) Ajja det bjuder jag på!

Min mage kurrar massor just nu. Vet inte varför, har just haft fika och jag brukar inte bli hungrig förens vid tolv tiden. Så tyypiskt bara för att det är länge kvar till min lunch. 12.30 ska jag gå ut och springa lite ärenden på stan men mat vill jag ha nu!! Pannkaka till lunch dessutom så det kommer bli en härlig klump i magen på eftermiddagen. Pannkaks swimen borde det finnas också för det är inte bara av palt man får swimen =P

Favorit I Repris


Tom Petty - Free fallin'

Shes a good girl, loves her mam a
Loves Jesus and America too
Shes a good girl, crazy ´bout elvis
Loves horses and her boyfriend too

Its a long day living in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
And I'm a bad boy cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'

All the vampires walkin' through the valley
Move west down Ventura Boulevard
And all the bad boys are standing in the shadows
A ll the good girls are home with broken hearts

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm

I wanna glide down over Mulholland
I wanna write her name in the sky
Gonna free fall out into nothin'
Gonna leave this world for a while

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'

Hissa & Dissa

Tänkte köra en Rix grej och Hissa & Dissa..

Hissa:
REAN på Junkyard.se. Har stor utförsäljning och ju längre du vågar vänta desto mer REA får du. Jag har hittat några godbitar som jag vill ha. Nämdes inte beställa dom med min förra beställning då jag visste att denna utförsäljning skulle komma. Ska klicka iväg en beställning på dessa godingar...


  


Dissa:
Väder prognosen för helgen och planerna. Det ser ut att bli en jäkligt kall och blöt helg och det är aldrig roligt. Har inga direkta planer för helgen, vad händer. Jag har surrat om att jag vill ha lite lugn och ro och inte allt för mkt planerat men när det väl kommer en helg som jag egentligen intye har nått planerat då får jag lite panik. Vad händer, vad ska jag göra? En inte allt för rolig diss med det är det jag verkligen vill dissa. Jag vill alltid ha sol!!

Frukost På AtanenBaghera måste få frukost också:) 

Idag har jag njutit av en god frukost ute i solen. Altanen är underbart skön dessa varma dagar! Men inte kan jag vara snål. Mina söta små katten måste få lite gotta också. Idag fick Baghera äta upp det sista och slicka tallriken ren efter mig. Han äter till och med flingorna som är kvar, det knastrar roligt och han stjäggles nalta då han tuggar på dem. Söt =)

Väder Janne

Jag har gått och blivit en väder Janne på sidan av. Hahaha skämt åsido. Mamma och Pappa är på semester med husbilen och de har inte tillgång till någon dator eller Tv så jag får vara deras väder uppdate. Vart ska vi åka? Hur är vädret där? Nej då åker vi nån annan stans. Hur är vädret där eller där? Osv osv. Så håller dom på =)
Jag vill också bo i husbilen och åka runt på semester i vårt avlånga land. Hade inte varit dumt att byta plats med min moster och morbror som är i Tyskland nu och påväg till olika länder på semester. Kroatien vill jag bila till =)
Idag jobbar jag kväll och det är jag glad för. Vädret på förmiddagen har vart underbart. Varmt och soligt. När jag cyklade till jobbet förföljdes jag av mörka moln och nu har himlen öppnat sig. Regnet vräker ner och jag har myst in mig i min stickade låånga kofta. Jag håller det inte farligt att jobba just nu.
Hoppas att regnet har slutat tills jag slutar för jag har ombyte med mig för att ta ett träningspass på cykeln tillsammans med Daniel. Ska klippa honom ikväll men först tänkte vi vara duktiga och motionera lite. Men lite regn har ingen dött av, jag är inte gjord av socker hur söt jag än må vara =P Kan vara lite kyligt bara att få regnet piskande mot den bara huden för jag tog inte speciellt mycket kläder med mig...ett par shorts och en t-shirt.
Kan finnas en risk att cykeln åker flak hem och jag i värmen....återstår att se hur vädergudarna håller på =)

Vad Hände Med barnprogrammen?!

Jag har som en fundering..

Idag finns ju inga vettiga barnprogram!?

Vart har Pingy, Björnes magasin, Trasdockorna och alla de söta bra barnprogrammen tatt vägen? Jag tycker om barnprogram med riktiga människor/skådespelare och filmade program. Inte bara animerat som allting tycks vara nu.
Tecknade barnprogram är också bra men det finns knappt längre. Inga av dem vi såg som barn går på Tv nu.

Lilla bilen Brum tyckte jag var det bästa!! Konstigt för att vara jag va?! =P

Björnes Magasin med Robert Gustavsson är svårt att slå. Varför finn inte den typen av barnprogram idag?Jajja, funderar bara lite kring detta och tycker det är konstigt. Saknar tiden då man bänkade sig framför Tvn kl 18.00 varje dag för att få se lite Tv. Mysa ner sig i sackosäcken och somna sött =) Man ska aldrig växa upp men att se dagens barnprogram struntar jag i för de är kassa. Jag vill ha de gamla vanliga, då hade jag nog kunnat lägga mig framför Tvn nån kväll och somna till det =P

En Utklädd Grek

Jag tror jag dör. Satt och sorterade och radera en massa mail och så fick jag syn på ett jätte gammalt mail från Grekerna. En massa bilder på Nico, Chris och Yannis. Ingen av dem är speciellt ful utan det är verkligen ögongodis. Tr'ffade dem då vi var på klass resa i 9:an och Maria är fortfarande tillsammans med sin Christos och bor i Grekland med honom. Helt otroligt =)
Bjuder på en minst sagt underhållande bild....
Det var tider det!!

Trästocks Skeå

Nu till helgen är det Trästocks festivalen i Skellefteå och jag skulle faktiskt vilja se Veronica Maggio. Med det är endast henne som jag vill se så det kändes kankse lite onödigt...men å andra sida kan det vara skoj att bara vara där och softa också. Får se om jag får med mig någon annars får jag stanna hemma =P

Det är ju även dragracing i Fällfors i helgen. Kanske inte hinner med allt men det skulle vara skoj =)

Är det någon som ska till Trästock??

Morro Fyller År Idag

Det är ingen vanlig dag för det är mormors födelsedag HURRA HURRA HURRA.

Idag blir min söta lilla mormor ett år äldre. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad hon fyller....84 eller 85.... Jag vet i alla fall att det är idag hon fyller och att jag ska hälsa på henne =)

Uppdate: Det var 85 år som mormor fyllde. Fick i mig en smarrig smörgås tårta och en sommar tårta till dessert. Nu är min mage proppfull och jag vill bara knäppa upp jeansen. Jimmy och Jeanette var där också, Brollo behöver en frissering så det blir Grillat till middag hos dem ikväll och så en klippning som betalning =) Inte helt fel!


Får se om det blir nått i kväll med hela släkten eller om jag ska hälsa på henne på lunchen, måste höra med de andra när de ska gå upp till henne.

Massor med pussar och kramar på din födelsedag mormor!!

Vinden I Håret

Uträttade de vecko ärenden som behövdes igår. Det handlades mat åt människor och djur och så köpte jag en otroligt bra grej til katterna. En slags borste som tar bort massor med hår. Ska ta tag i det nån kväll och gå igenom deras pälsar, då kankse det blir lite mindre hår inomhus. Var tvungen att snabbt pröva bortsen igår för den kostade dryga 400 kr så den bara måste ju vara bra....Japp den var toppen, men jag tror jag håller mig ute för det lossnar MASSOR med hår!!

Efter allt fix och trix på bar det av ner till Marinan. Hade bestämt kubb dejt med folket inne i stan men de droppade av en efter en så det blev att jag och Crille dundrade ut med båten. Fixade till så att hydral lyften funkar och var och tankade. Blev glatt överraskade då vi tanka...Trodde att det var slut med det visade sig att ena tanken var full =) Den har alltså inte dragit så mycket såås som vi trott och det är roligt.
Jag lyckades somna i ver5kstan i går igen...Tycker inte det är så roligt att titta på när Crille drar el och jag kan inget göra...så jag la mig tvärs över båten precis framför sittbrunnet. Tog Crilles tröja till kudde och vips så sov jag. Jag kan verkligen somna när som helst, var som helst och hur som helst =)
Sjösatte och åkte in till stan. Mötte upp Misa och Tias för en mjukglass i hamnen och sen blev det att dundra på lite. Blev 77 knop som snabbast igår. Fjärden räcker nästan inte till. Precis då man fått upp båten i plan och trimmat in motorn så båten går stadigt och inte hoppar, då tar fjärden slut och det är dags att bromsa (släppa gasen) och vända.....Men Crille lär sig mer och mer så snart gåre fort att komma upp i topp hastighet och kan dundra på =)
Just nu är vi båda ganska fega, har ju inte riktigt lärt oss båten och koll på alla dess egenheter. Känns läskigt att dra på och lyfta fören för att plana men det är inge farligt. Ibland känns det som att den kan slå över men det är bara för att man inte är van. När man står på land så ser man att det inte alls är nära ens på att slå över utan att den planar bara =)

En hel del båt snack blire nu men det är väl som det enda som händer på fritiden känns det som...

En Massa Trevligheter

Helgen har bjudit på mycket trevliga saker. Vädret var strålande på Lördagen men piss regnade i går hela förmiddagen, först frammåt kvällen som det blev bättre med lite solstrålar.

Jag jobbade ju kväll i fredags så det hände inte så mycket efter det. Kollade till min katt som mått kasst och han hade inte spytt nått mer tack och lov. Var förbi Catta på kvällen och blev chaffis till alla som skulle ut på krogen. Sen bar det av hemåt för att sova några få timmar.....upp före fan för att hämta vår Tina på tåget. Skulle hämta henne 05.03 men tåget var försenat 30 min så vi behövde inte åka hemifrpn förens 05.30. Catta lämnade över ratten till mig, jag förstår inte varför =P På väg till Älvsbyn körde jag på mitt första djur och det blev en skata som jag tuchade i baken. Ingen dog och bilen tog inga skador. Tack och lov för jag körde Emmelis pappas bil som är på besök från sthlm.
Var hemma igen vid sju tiden och då blev det sängen i några timmar till.
Lördagen spenderades på Långnäs och kollade på Dragracingen. Börjar vara rätt likt alla år tidigare faktiskt men det är alltid lika trevligt. Blev en altan fest hemma i huset sen. Trevligt!! Utgång på 1906 och jag har aldrig skådat dess like. Fy fan vad folk det var och vilken jävla kö. Det var verkligen en pers att ta sig in och klaustrofobin var påtaglig.

Söndag började med en rejäl sovmorgon och sedan ytterligare sömn på soffan. Ingen ork i kroppen att göra något vettigt och regnet gjorde att man inte blev piggare. Men vändningen kom då underbara Tina och Catta dök upp med hundarna så det blev en härlig skogspromenad. Var ute rätt länge och när jag kom hem så hade solen spruckit fram och det var dags för lite båtåkning =)
Första sjösättningen gick åt skogen, inget vattentryck alls fanns så det vara bara upp med båten igen och lös med växelhuset. Det var nått som inte satt tätt i vaäxelhuset så det läkte. Crille monterade en ny impeller och massa andra saker medans jag tog en powernap på kontors stolen (måste sett förträffligt roligt ut). Hahaha jag satt vänd åt fel håll på stolen och vickade på ryggstödet så jag hade det som kudde och händerna instoppade under magen. Tur att bildbevis inte finns =PSjösatte en timme senare och då funkade allt klockrent. Åkte genom kanalen och vidare ut till svinöra där vi surrade med lite båtfolk innan vi dundrade till stan för lite middag. Åt den godaste burgaren på Sjöbodan. Den var otroligt god, ni vet en sån där hemma gjord rejäl burgare med fräsch sallad och riktiga pommes. En burgare för 119:- bör vara speciell och det kan jag lova att den var, klart värt det!! Efter maten åkte vi vidare ut mot pitsund för ett stopp vid SCA där Mike, Lollo och Danne satt och fiskade. Ett försök till att skvittra ner dem med båten och for sedan vidare till Trollbäcken. Drack en kopp kaffe på stugan och åkte hem igen.Helgen har vart trevlig och rätt så lugn ändå. Jag är glad, nöjd och ja, glad helt enkelt!


Grattis Grattis Grattis

Till min fina kusin Lina =)

När vi hade hennes 30-års fest för två helger sedan hade jag skrivit den raden på kortet. Nu är det den rätta dagen att säga grattis för idag blir min underbara kusin Lina 30 år.
Önksar dig en jätte fin kväll och hoppas att dagen har vart bra =) Massor av goa pussar och kramar från lill-kusin Elin =*

En gammal bild från julafton 2006 men det var den enda jag hade här på jobbet...Tur för dig Lina att det inte fanns några från festen =P
Lilla Fannie som sitter i knäet är mitt kusinbarn som fyller år i morgon. Ska försöka hinna åka och gratta henne under dagen. Underbara bana, I kan it opp jä =)

Fuck Vad Gräset Gror

Efter regn kommer solsken....det gör att gräsmattan växer som jag vet inte vad. Bara på en dag så har den gått från normal till åkermarks liknande. När den har fått sitt vatten och sedan kommer värmen och solen strålar på den då jäklar hinner man inte vara med. Jag måste nog klippa gräset efter jobbet ikväll. Sicken trevlig fredag kväll jag har att se fram emot!! =( Kan stiga upp tidigt i morn och göra det före jag ska på Långnäs men det kändes lite taskigt mot grannarna.
 
- Hej jag är er granne och jag strartar gräsklipparen 07.00 på lördag morgon. Jag är morgon pigg och hade inget annat för mig, värre än pensionärerna.

Hahaha nej det får bli en kvälls syssla idag. Det ger ju bra motion i alla fall, får jag trösta mig med. Kan springa på extra fort så blir det ännu mer träning. Sätter jag på uppsamlaren så blir det ännu tyngre att skjuta åbäket också och jag tror faktiskt att jag måste köra med den denna gång, annars har jag högar av gräs och det följer med katterna in.

Finns det någon vänlig själ ;)


Äntligen Är Du Här Igen

Nu jäklar sitter du på tåget och är på väg till Piteå.
Blir en tok skoj helg =D

Någon Som Mått Dåligt

Efter min promenad i förmiddags så kom jag hem till ett nystädat hus som lukatde illa. Direkt jag öppnade dörren kände jag en lukt som inte ska finnas och möttes av en härlig gul pöl på golvet in till köket. Min fundering var vilken katt som pissat på golvet?!
Bara att börja torka upp och skura....på väg till städskrubben hittade jag fler pölar och fick då se att det inte var kiss utan spya...nån av kissarna har mått dåligt och inte velat behålla maten i magen. Hittade mer och mer pölar runt omkring i huset och min rya matta hade fått den största, äckligaste spyan. Bara att slänga ut mattan och tvätta av den.
Tror att det är Baghera som har mått dåligt för han gick omkring och slickade sig om munnen hela tiden...hoppas att han blir bättre så han inte fått i sig nått skit.


Värmen, Helgen och Bilarna Är Påväg

Det är fredag eftermiddag och klockan är 14.12. Jag jobbar till klockan åtta ikväll, men det gör inget för det blir nog lugnt =) Värmen kom i går kväll med regnet och solen skiner idag. det ser lovande ut för en dragracing helg i Piteå. Alla bilar och tävlande har anlänt och idag körs de första reporna. I morgon är stora tävlingsdagen som avslutas på söndag. Har en fullspäckad helg som går i motorernas tecken, både bilar och förhoppningsvis även båtar =)

Jag mår som bäst nu. Livet leker då jag får vara bland vännerna och motorerna!
Ska nog ringa underbara Emma nu och kolla om det blir grillning till middag efter jobbet ikväll, skulle vara riktigt trevligt och skoj att se hur det går i deras hus. De har gjutit golvet nu så det finns nått att gå på.


Maria This is For YouJag hittade denna roliga bil på photopucket.com. Maria jag tänker på dig =) Tjejen har ihopväxta tår på detta sätt. Ganska så uppkätigt att tatuera istället för att dela på dem. Men du ville väl aldrig dela på dem heller??
Fick många flashbacks och minnen från tiden i Lillpite med alla tjejerna. Det var tok länge sen...Saknar den tiden!! Fy vad roligt vi hade och vilka påhitt. Stående inslag var surströmmings middagar och en hel del vespa åkning.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterar med en komentar från en av tjejerna....Linnea Lundgren, klockrent!! Man kommer inte ihåg allt men fy sjutton vad sjuka vi var! Det var verkligen en bekymmerslös tid och så skönt.
Hahahahaha jag hade som förträngt hela perioden med Ludde och Johan....Hahaha jag kan inte sluta skratta då jag tänker på det!! Så sjukt att både E och M. Just nu håller jag på att dö av skratt. Detta blir rätt så internt för er utomstående men det skiter jag i, för det finns de som förstår och förmodligen skrattar som jag =)

Linnea om Maria This is For You:
Javisst var det tider! Haha då vi var ute och körde bil olagligt, både runt byarna och i ä-byn!! Så sjuka vi var. Eller då vi bastade hos marre (stående inslag de med) och johan och ludde kom, och ludde var utan kallingar i marias säng helt plötsligt?! då du kom med vattenglas till våra sängar då vi låg helt utslagna en morgon efter en sen partynatt.. ja fy vilka sjuka saker det var men grymt roligt och ja, jag saknar också den bekymmerslösa tiden.. Raggen med vespa, ASG!

Mumsig Lunch

0-7792785ea4c404c9d086196878c24345.pngDetta är bland det godaste jag vet.. Lax gryta med en härligt fräsch sallad. Lagade den till middag igår och kryddade med en ny kryddblandning. Det blev tok bra. Hade köpt peppermix orange så det var en liten twist av apelsin i grytan. Riktigt gott och enkelt att laga. Ca 15 min, bättre blire inte =P


Underbar Start På Dagen

Tack mammsen för det fina smset. Är ett mycket fint sms som man skickar vidare till sina vänner. Jag har skickat det till mina närmaste och mest underbara vänner men det är något som alla bör få höra. En vacker dikt som verkligen stämmer!! Ett otroligt trevligt sätt att börja dagen på och att bygga dagen av. Älskar dig mor min!

"När motvinden blåser och regnet piskar
 Luta dig tillbaka och hör när jag viskar
 För mig är du värme, solsken och glöd
Jag är din vän från idag till min död"

Hoppas att eran dag började lika bra som min. Blev så glad när jag läste denna text så jag släpper inte mitt leende. Till och med på jobbet så sa de att jag såg oförskämt pigg och allert ut idag, alla andra är trötta och dåsiga av vädret. Snart har jag smittat av mig =)Mina Katter Måste Bli Nakna Snart

Har städat hemma idag och jag förundras att det över huvud taget finns nått hår kvar på mina katter. Det är så sjukt mycket katthår överallt och jag blir galen på det. Sitter som berget i kläderna och bildar fina tussar som springer efter väggarna på en gång. Vad ska man göra för att slippa detta?? Finns det nån mirakel borste som tar bort all lös päljs??=)
Ner i källaren och hänga tvätt och snöra igång en till maskin....sängen sen. Har ny renbäddat så jagg ska sussa riktigt gott =D


Frozen Lady

Det är så kallt och burrigt hela tiden. regnet sipprar ner och jag har gåshud hela tiden. Många jag hade kontakt med igår skulle bada bastu och det skulle jag verkligen vilja göra nu. Vaknar aldrig då jag hela tiden spänner mig och huttrar. Täcket och kudden var såå otroligt skön i morse att jag verligen övervägde att stanna hela dagen, men det funkar ju inte då man har ett jobb att gå till. Jag klagar inte, men ibland skulle jag bara vilja ha möjligheten att välja själv och stanna hemma =)

Tänk vad mysigt att ta med frukosten upp i sängen tillsammans med dagens PT (pite-tidning) och Nya Revyn som kom igår. Tända ett ljus och ha på lite musik. Ligga i sängen i flera timmar och bara sova en stund och sen läsa lite. Åååå det blir inget sådant denna helg, har fullt upp med Dragracingen både lördag och söndag, den missar jag inte i första taget!! =)

Någon som har en bastu att hyra ut till mig ikväll?? Eller så åker jag på korpen och tränar och hoppas att bastun är påslagen ;) Någon som är sugen på att följa med och få lite skönhets värme och mojsa gott ikväll? =)


Camilla och Bajba på vår firmafest i Kokkulaforsen.

Paket Hämtning & Dejting

Sprang genom stan en sväng efter jobbet igår. Mötte upp underbara Misa och planerade en dejt för kvällen. Hittade ett svart/grått linne med nitar från Lindex och eventuellt en klänning från Carlings, men den är jag lite osäker på. Smått genomskinlig men det kanske inte gör nått?!Hemåt Bersika så svängde jag hem på gården med Catta i telefonen, hade glömt att jag skulle hämta ut mitt paket på ICA men då jag fick posten så hade jag fått en till avi så då bar det av till ICA och hämta paket. Alltid lika roligt =) Hade fått mitt mobila bredband så nu kan jag ha med min lilla dator överallt =)

Kläderna från Junkyard var bra, inte som förväntat men okey ändå. Trodde att Hummel jackan skulle vara röd och blå men den är korall och lila. Inte riktigt mina färger men den var snygg i alla fall så den är en keeper! Ramones tröjan satt som en smäck efter kroppen. Tajt och snygg....hade funkat pösig också, kankse blir en killmodell lite senare =)

Det blev en kall & kylig dejt med Misa. Satt på Nodo som vanligt och ute serveringen hade inte kvar filtarna. Tack och lov så hade de markisen ute så vi blev inte blöta av regnet. Satt inte alls lika länge som vi brukar utan stack hem till Misa för en stooor kopp hett the och ännu mer surr. Älskar dig vännen min du är så fin! Skönt att bara surra och inte planera massa som man ska göra.

Mer Bilder och Surr Om Helgen....

...finnes hos Peter Johansson aka Peppe.

Kolla in det här.


Nån som var bakis på söndagen =P

Mänsklig Styrning

0-783906edd01d80daff513d0e85e441ff.png


En bild från sjö sättningen på Fredagen. Peppe sitter bak vid motorn och styr medans Crille ska försöka få upp båten till båtvagnet. styrningen pajade 200 meter ut i hamnen så det var bara att vända.
Tack och lov så satt inte jag där bak och styrde!! =)


Ny Motor, Kanske Kör I Helgen igen

Vart en god lördagsmiddag ute på stugan igår. Grillat med en massa goda sallader och röror =) Riktigt smaskens middag på en måndag!
Sen blev det ilfart upp till Luleå för att kika på en ny motor till båten. Det blev köp så nu ska väl Christian skruva hela veckan så att det kanske går att köra i helgen igen. Blev 2 st 2,4 liters Mercury motorer, bra att ha en i reserv =)

Ikväl ska jag vara huslig och städa hela kåken, vilket är mer än välbehövligt. Man har verkligen inte tid eller ork till sånt då det är gassande sol så det är ju bäst att passa på när det är regn och mulet. Har ett berg med tvätt som ska tvättas och ett berg med tvätt som ska vikas. Varför är tvätten det som är absolut tråkigast!?

Jajja, nu ska vi ha en trevlig dag på jobbet först =)

Påväg Hem Till Mig

Jag har ju visat er vad jag ville ha för kläder från junkyard och nu är det påväg ett paket hem till mig. Beställde förra veckan fredag tror jag så det kommer nog i veckan. Hoppas jag, det brukar vara snabb leverans. Det skickades redan i fredags.
Snart kommer dessa godingar att vara i min garderob =D


Bilder & Filmer från Poker Run

Här kommer en hel del länkar där det finns bilder och filmklipp från helgens Poker Run. Fler bilder kommer att dyka upp under eftermiddagen. Peter sliter i grävaren nu men jag tror han är snabb på att lägga ut bilderna. Finns många grymma bilder!! =)


http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?t=34926
  Forum Text om dagen.

http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?t=36060  Bilder från poker Run.

http://vk.se/Article.jsp?article=289828  Repotage om Peppe (Peter Johansson)

http://www.vk.se/Article.jsp?article=289927  Film från morgonen påväg till Lundåker.

http://www.team58.se/POKERRUN/  Vad är egentligen ett poker run?

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/umea?videoId=1.1062943  Film med Arowen och Göran på tv4

Hemma På Torra Land

Det blev en hel helg i Umeå. Anlände till Storfors strax efter 22.00 igår med många ansikten i fönstrena, bilar som stannade och glodde och bara var allmänt irriterande. Okey det är en gigantisk, knall gul tävlingsbåt på gården men vi är inga apor i bur. Okey kom fram och prata eller fråga men sitt inte i bilen en hel familj och bara glo. Kändes väldigt mysko!

Men men, helgen har vart tok skoj!! Allting har inte gått som väntat, eller rättare sagt inget men det har löst sig till slut i alla fall. Kom ner på Fredag och hämtade båten på en gång. Åkte hem till Holmsund för att fixa till lite saker innan sjösättning och provtur. Båten var i sjön 22.30 och jag valde att sätta Peppe i passagerar stolen första turen (jag vet jui nte vart vi ska...obekant vatten) och tur var väl det. Killarna tog sig ungefär 200 meter ut och då de ska svänga ut ur prickarna från hamnen så klickar det till och båten styr fullt till vänster. Det var kopplingarna till hydralstyrningen som gick av då de tog mot lyften på båten. All hydral olja läckte ut och all styrning försvann. Peppe fick klättra bak och sitta och styra motorn med egen handkraft medans Crille körde tillbaka till båtvagnet.
Ett samtal till försäljaren som som tur var hade en sprillans ny styrning liggandes i kartong. Ut igen till Norrbyn och hämtade den sen till Holmsund för ännu mer skruvning.
Tur som fan att killarna inte hade kommit upp i hastighet och plan då styrningen gick av för då hade båten kapsejsat och Crille och Peppe hade förmodligen inte mått så bra.
Vid 03.00 fick vi åka och sova på fredagen och sedan var det bara att stiga upp 07.00 igen på lördags morgon. Regnet pissade på Umeå så klart och det var svin kallt ute. Sjösättning på Fyra säsonger och 11 tävlande på plats.
Det var trångt med flytvästen i stolarna på båten, jag har suttit som en stoppad korv med alla kläder och grejer på. Hjälmen fick vi skippa då det inte rymdes...körde med mössa och googles.

Poker Run hade fått tillstånd av Länsstyrelsen att köra med fri fart genom älven upp till stan. Ett tåg av race båtar svischade förbi kajen där det var tok mycket folk redan på morgonen. Första spelkortet plockades in och sen bar det av ut mot havs och de stora vågorna. Blåste på rejält och vågorna mätte minst två meter. Var sjunde våg var betydligt större!!
Jag satt riktig bra i bakre stolen och kände mig inte alls speciellt nervös. Båten gick stadigt men så började den gå varm. Så länge motorn var helt nere på lyften så gick det bra men då planade den inte fullt ut utan slog hela tiden lite, men det funkade. Under Obbola bron innan havet började möttes vi av ett stort svart moln av rök. Görans (peter och Mickes pappa) motor på Arowen hade gått sönder, förmodligen en kolv som skurit. De bogserades till land och hoppade i en Scarab 40 och var med fortfarande i tävlingen.
Nästa anhalt för kortdragning var Simpis och dit gick det bra. Jag var tok nöjd och glad =) Lite värme och kaffe inne i stugan innan avfärd ännu längre ut till havs. Vågorna blev bara större och större och ut till Norrby skär hade vi medsjö. Det gick inte att köra mer än 30-35 knop och vi blev rejält blöta. Båten dök genom vissa vågor och jag kan säga att saltvattnet ute till havs blandat med bensin från avluftningen på tankarna smakar inte godis. Jag spottade och fräste vatten hela vägen till Norrby skär och väl där rann det vatten från oss och alla andra. Till och med de riktigt stora båtarna som Scarab 40" och Cigarette 35" hade blöt besättning.
Det blev lunch och lite värme i Herrgården på Norrby skär innan kortdragning och avfärd tillbaka mot Patholms viken. Crille varnade mig för att det skulle bli stökigt tillbaka då vi skulle ha motsjö istället för medsjö. Det blev så att jag böt plats med Micke ett tag och jag är så glad för det. Hade jag inte gjort det så hade jag nog aldrig mer velat se vatten.
Jag tog plats i den största båten för dagen och där flög vi på rejält bra i vågorna. Då en 5 ton tung båt på 12 meter lämnat vattnet och flyger med bara propellern i vattnet då går det fort och höga vågor. Så otroligt skön Scaraben var att åka, den skar vågorna och det gick aldrig vingligt, bara otroligt skönt med party musik på och alla torra och glada =)
desto värre var det för Crille och Micke som klarade sig torra i kläderna men hade fullt sjå med att pricka vågorna rätt så att de inte skulle slå i och dyka. De hade en knölig färd fram tills motorkåpan flög av och de fick vända för att plocka upp den. när de väl fått in den i båten så fortsatte de mot hamnen men tog sig inte riktigt ända fram då soppan tog slut.

Jag stog på kajen i Patholm och var förbannad och handlingsförlamad. Alla som jag känner i Ume som kan fixa soppa ute till havs var ju själv ute till havs. Micke satt med Crille i båten och Peppe hade problem med motorn. I den stunden märkte jag skillnaden mellan Ume bor och Pite bor. Här hemma hade vi haft hur många båtar som helst som hade ställt upp med att åka ut men i Ume var det verkligen "Sköt dig själv". Det låg 4 båtar och en vattenskoter och bara väntade på att Catamaranen skulle komma iland men om ingen åker ut med soppa eller bogserar så driver de ju bara längre ut.  Till slut fick Peppe tag i en kille med en dunk och en annan som kunde köra ut den. Killen hade kommit fram till killarna, kastat en 5 liters dunk i båten och sen dragit.....killarna spillde i den fjuttiga soppan och märkte att det räckte inte ens till i slangen....och killen hade redan åkt så han kunde ju inte bogsera dem.....där fick de sitta och guppa i 1,45 timmar innan jag och Peppe hade fått två killar på vattenskoter att hämta Cattan.

Tiden började rinna ut och tillståndet för att köra fri fart i älven var på övertid. Alla båtar som legat i paton åkte upp genom älven för att visa upp sig i stan och kajen. Det hade vart ännu mer folk på eftermiddagen än det var på morgonen. Jag satt ensammen på Paton och väntade på killarna. När de äntligen kom så tankade vi och åkte till sista stoppen, Fyra säsonger. Kortspelet gick uselt för oss och vinsten gick till Nisse Andersson med fru.

Summa sumarium var det en tok trevlig dag med vissa tråkigheter.

När båten väl var uppe på land upptäckte vi lite smärre problem. Motorn satt inte fast, det var bara 1½  bult som fanns kvar och hela riggen var lös (rostat sönder). Då fanns det inte tid till att undersöka det mera utan vi dundrade iväg tillHolmsund, sprang genom duschen för att sedan åka till stan och käka på Harrys och dricka massa öl.
Hela sällskapet Poker Run var där under kvällen och det var trevligt. Jag har aldrig blivit så berusad av en starköl förut. Hahaha de första klunkarna gick fort då man var törstig men de steg rakt upp i skallen. Alla hade samma känsla =)

Johan och hans tjej bjöd på lite fest i Scaraben som låg vid kajen inne i stan och det var mycket snack om dagen. Var hemma klocka tre och gick i säng vid fyra tiden på lördag. Kollade in massa bilder och komentarer om dagen på nätet innan vi knoppade in.
Gårdagen spenderades med att skruva och kolla alla fel på motorn på båten. Crille blev bara mer och mer förbannad på Erik (försäljaren) och tillslut ringde han upp honom för ett snack. Erik tog tillbaka motorn så nu har Crille en båt utan motor stående hemma på gården. Jag kan slå vad  ganska mycket om att Crille just nu sitter och scannar Blocket på båtmotorer och ringer runt till alla kontakter inom branchen =D

Tack så mycket för denna helg. Tack Peter för husrum som var otroligt läckert!!
Killen bor i en gammal bank i Holmsund som är ombyggd till en lägenhet. Tok fränt att alla dörrar och sånt är kvar. Vardagsrummet är det gamla bankvalvet så dörren väger bly och är hur tjock som helst. Riktigt stor, ljus och fin lägenhet och ett roligt koncept att bevara ingången och allting från banktiden.

Detta blev ett otroligt långt inlägg och bara snack om båtar. Kankse tråkigt för många av er som inte är intresserad av detta alls men jag tycker det är tok skoj =)

Lunch på...

0-5293f0938bc1aa7bd4e406cf77e4f284.png


Lunch på vackra Norrbyskär. Motsjö hela vägen tillbaka..kan bli tufft!! Blött kan man lugnt säga:)


Nu Åker Vi Mot Umeå

Blir dålig uppdate i helgen. Kommer inte att sitta vid någon dator men jag hoppas ni hänger kvar ändå. Kankse blir något inlägg från mobilen. Åter på söndag.

Over and out


Äntligen Efter Så Mycket Krångel

Nu funkar min blogg att hämta och se via bloggkoll.se. Det har aldrig funkat och jag har försökt hitta felet men inte lyckats. Kontaktade bloggkoll och de kollade på det. Efter ungefär två veckor så får jag meddelande att RSS är trasigt, ta kontakt med Blogg.se. Japp det gjorde jag i går och idag är det fixat. Tack så mycket för den snabba servicen blogg.se.

För alla er som vill så kan ni alltså följa min blogg på bloggkoll.se nu. Sök bara på elinilsson.blogg.se så finns jag där =)

En Orm I Mitt Hem

Jag har drömt i natt. Jag har drömt att jag köpte en sån där orm som hade ihjäl den lilla flickan. Det var en gigantisk orm, hur grov som helst och äckligt slemmig. Jag vet att ormar inte är slemmiga men denna var det ändå. Den var vit/gul/orange och äcklig.
Jag tycker om vissa ormar, Kickis trynsnok är bara sååå fin, men då de börjar bli längre än mig och ungefär samma grovlek som mitt lår då blir jag rädd.

Usch jag ska inte ha nån orm. Det räcker gått och väl med vår leguan Gandalf som har blivit gode så stor nu. Han har inte vuxit klart ännu utan hans kropp ska bli mycket grövre men nå längre tror jag har inte blir. Det räcker så nu!
Bild från google.se.

Vår Gandalf ser ut som denna. Hade ingen bild på honom här på jobbet, kankse kommer nån annan gång. Han och hans turer, klättrar överallt!!

Natti Natti med 2 ½ Men

Nu ska jag krypa under täcket. Har fått ner temperaturen till en behaglig nivå så jag får nog till och med bre om mig med täcket. Ska bli skönt! I morgon är det jobb och sen blir det Umeå för hela slanten. Båten är färdig och sjö sätts i morn så fort vi kommit ner.
Denna vecka har jag inte hunnit med, den har ju just börjat känns det som och så är det redan fredag i morn.

Sjukt!
Men skönt!

Natti Natti sussa gott och dröm sött =)

Jag Vill Ha NyttJag är så less på att det ligger kläåder på alla ytor i sovrummet. Nu vill jag ha en ändring så det ska införskaffas något bra. Har funderat på en stege och nu hittade jag att Åhlens har en för en bra peng dessutom. Blir att införskaffa denna så förhoppningsvis lite kläder lämnar golvet.
Måste göra en stor rensning av garderoben och en ommöblering i alla garderober. Har så ologist nu. Vill ha allt på ett och samma ställe. Sängkläder på ett ställe, handukar på ett ställe osv..inte överallt i hela huset, i källaren, i sovrummet, i toan. Blää det är ju bara besvärligt!

När ska denna ork och tid finnas till??
Någon som är sugen på att hjälpa lilla jag??

Jag Älskar Mitt Jobb

Jag har en härlig känsla i kroppen idag. Jag har haft super trevliga och goa kunde på jobbet och jag älskar verkligen mitt jobb. Önskar att min tjänst var fast men inte än så länge.
Det känns faktiskt roligt att gå till jobbet på morgonen och jag är aldrig less att jag vill gå hem. Det är bland de skönaste känslorna för man måste ju trivas på jobbet för att må bra, annars blir man ju bara depp.
Är väldigt roligt då man får ett samtal med en utmaning. Det tycker jag om =)

Jajja nu ska jag ta fika rast. Erika och Sandra fyller år idag så det bjuds på glass och bär paj. Magen ska krympa men det är svårt på denna arbetsplats =P

Sexigaste flytvästenSååå snygg!! Haha men så bra.

En riktig race flytväst som vi fått av Peter Nordlund. En var. Tack så mycket!!
Då slapp vi casha ut med 6-8 tusen för en flytväst.
Redo för Poker Run i helgen nu =D

Poker run - Umeå hela helgen

Båten kommer att vara klar på fredag så vi åker ner efter jobbet på fredag och stannar till på söndag. Har tänkt vara med och köra Poker run på lördag. Ska fixa alla grejer/tillbehör i morn. Hjälmar har vi och eventuellt flytvästar. Peter Nordlunds race västar ska få plikta, ska bara hitta dem först =)
Tror det blir en kanon helg i Umeå. Blir inneboende hos Peppe och det lär bli en hel del båt snack känner jag på mig.
 Galet!

Gödnatt

Lyckan Kunde Bli Större

Jag och crille har en lycka som klår Peppes idag!! Aaaa jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det pirrar i kroppen hela tiden och jag stakar mig när jag pratar. Känner mig ivrig och längtar!!
Till helgen åker vi ner till Umeå och hämtar denna båt som är vår nu, eller det är ju Crilles =P

Vi ska åka båt resten av sommaren. Ska jag våga åka dryga 70 knop. Måste införskaffa rejäl flytväst och en störtkruka.

Hihhihhih, jag vill bara skratta. mitt smile försvinner aldrig =)


Nämen Nu Vill Jag Ligga På Stranden!!

Kusin Louise ringde nyss och bjöd ner mig på stugan. ÅÅ varför ska man jobba då det är såhär varmt?? Klart att jag hellre hade åkt till farmor och farfars gamla stuga på Harraholmen. Slängt mig på stranden och blickat ut över havet och hamnen med de stora fartygen. Skvätt runt lite i vattnet med Molly och kankse tagit en nostalgi tur över till skattkammar ön. Där hittade alltid jag och Brollo en massa roliga saker då vi var små. Det var leksaker som hade flytit i land och en dag var det till och med en båt =) Det var en räddningsbåt från ett fartyg som tappat den och den fick vi behålla =)

ÅÅ vilka minnen man har därifrån men jag kan inte åka dit och mysa utan jag sitter inne på jobbet. Solen skiner ute och jag längtar till lunchen då jag ska springa ut och njuta en liten stund. Ska nog springa in på Waynes Coffe och köpa med mig en kall god frappa eller liknande och ta med ut i solen =)

Jag kommer i morgon förmiddag Lollo om det är fint väder!

Nöjdare Än Så Är Svårt Att BliPeppe, Peter Johansson har fått båten i sjön. Vill bara visa er hans sköna lycka =)
Lycka till med tävlingarna i sommar och håll dig på banan =)


RSS 2.0