Önskelista 25 år

Nu är det mindre än en månad kvar tills jag fyller 25 år. Herregud, så gammal känner jag mig inte :P
Det är just i denna ålder jag skulle kunna stanna några år.. Jag bestämmer att vi stannar klockan ett tag nu :P

Tänk om det skulle funka.. vad många 25-30 åringar världen skulle bestå av då ;)

Nej jag ser fram emot min födelsedag och vad livet framöver har att erbjuda. Njuter av stunden just nu :)

Självklart vill jag ju ha presenter att öppna också ;) Jag säger ju att jag inte känner mig som 25 år, snarare som 12 ;) Paket det älskar vi!! Hahaha


ÖNSELISTA 25 år:

Slipning och lackning av golv hemma.


Klocka i guld (denna eller en liknande) Länk


ErgoRapido dammsugare (gärna orange)



Rörstands picknick serie

Glasunderlägg            Den lilla brickan               Skärbrädorna          kökshanduk
Länk till hemsida som säljer detta

Presentkort på ansiktsbehandling och massage på Cau&co
Hotstone massage
Ansiktsbehandling GULD

Röd Dakine väska från Intersport


OBH Nordica ugnsformar


Presentkort på träningskläder



RayBan solbrillor


Gardiner till köket

Från Åhlens Länk

Förbannade Jävla SKIIIIT

Just nu är jag så arg som jag bara kan bli!!!

I går körde jag ett pass tillsammans med min Brollo och hans Jeanette. Det blev löpning och sedan gym träning. Men så idag..öppnar ögonen strax efter sex och känner vid första sväljningen att det inte står rätt till i halsen. Stiger upp och till min fasa så ligger jag på febergräns och har ont i halsen. Ni vet ibland kan man få dessa vita små knortar i halsen från halsmandlarna.. sånna hade jag dussintals av i morse. Så piggelin är jag inte och grymt förbannad att dessa sista dagar av FF kommer jag inte kunna prestera som jag vill!! ÅÅÅÅÅÅ

Hade ju sån energi och pepp. WHY?!

Jag kommer inte att lägga mig på sofflocket och skita i allt utan promenera kan man göra trotts halsont. Dock inte powerwalk men gå i lugnt tempo i alla fall så jag inte stannar av helt.

Detta suger verkligen ap röv!!

Förlåt mina hemska ord och uttryck men jag är förbannad just nu!!


FitnessFighten Dag 27

Nu är det inte många dagar kvar av denna månad och min fight. Har nått ett resultat som jag inte kunnat drömma om på såhär kort tid. Är sjukt nöjd med mig själv och kommer att hålla i detta även efter avslutad fight.
På lördag går vi över målsnöret och det är dax att väga och mäta och lämna in resultatet i bilder. Sjukt spännande!

Nu kör jag sista spurten och kör träningen extra hårt och intensivt. Omän jag blir trött nu så är det så få dagar kvar så det ska jag kunna hålla ut även med trött kropp och en hel del träningsvärk. Igår hade vi inget färdigt träningsschema att följa utan det var dax för oss själva att lära oss att kombinera ihop egna pass. Så med lite riktlinjer fick vi sätta ihop ett eget pass med de övningar vi själva gillar. Detta resulterade såklart i ett pass med de övningar som jag tycker tar bäst och det blev ett jä**igt jobbigt pass :D

Sista trycket och pepp!!!!!


Clash Of Nations 2012

Har vart lite stiltje här på bloggen senaste veckan. Har haft fullt upp med andra roligheter :)

I Torsdags så var vi i valet och kvalet om vi skulle åka till Falun för årets upplaga av Clash of Nations. Både jag och hjärtat ville åka men det hängde på om Crille skulle få till en skoter som en kille skulle hämta i helgen. Skotern var tvungen att vara klar och fungera så hjärtat skruvade hela dagen torsdag, kom hem för middag och åkte igen till jobbet för att fortsätta att skruva. Klockan 21.00 på kvällen visste vi fortfarande inte om vi skulle åka men så ringde hjärtat strax före tio och meddelade att jag kunde börja packa :P

Så jag raffsade ihop lite kläder i väskorna och gjorde i ordning lite matlådor av min "kvarg mat", hoppade i duschen och satte mig vid datorn för att hitta ett hotell med lediga rum i Falun. Allt klart och vi hoppade i bilen ca 23.30 på torsdag kväll efter att ha vart på jobbet hela dagen. Aningens trött så fick hjärtat börja köra och jag bäddade ner mig i passagerar stolen och sov en stund. Sedan var det byte av chaufför och dax att sova för hjärtat. 06.30 på fredag morgon var vi framme och parkerade på Clash of Nations. Tim, Elin, Tom och Kenny var redan framme sedan någon timme så vi körde in i depån och började ställa iordning grejerna.
Helgen har sedan dess vart grym!! Haft sjukt roligt och skrattat till Bill & Bull aka Tom och Kenny :D
En massa sjuka påhitt, grymt härliga människor, strålande sol, 15 plusgrader och en massa skoter. Det kan ju inte bli bättre helt enkelt!!
Jo det kunde det faktiskt, Peter Nårsa vann finalen före USAs stjärna Tim Tremblay. Magiskt!!


Min kost och min träning har funkat rätt så okey trotts denna helg. Valde ett hotell med gym så det blev tidiga mornar för att hinna med träningen innan vi skulle vara ute på banan för anmälan osv. Kosten har inte riktigt blivit optimal då jag bara hade mellanmål färdiga till första dagen men sedan har jag löst det med att plocka med mig mat från hotellets frukost ;) en hel del skivor skinka, frukt och hårdbröd.




Tim Marklund.


Tim Marklund
.

Tim Marklund.


Peter Nårsa i ledningen före Tim Tremblay.

Ny Gadd




Igår var det jag och mamma som var först ut. Nu sitter vår familje tatuering i skinnet och värmer hjärteroten :D
Ett Ambigram där det står "Family Forever/Forever Family" såklart!

Vi valde att sätta den på insidan av underarmen. Lätt att se själv och lätt att vrida och vända på så att andra kan läsa den från båda hållen och se båda orden. Ett ambigram är alltså skapat så att det står ett ord både uppifrån och nerifrån när man vrider på ordet. Här åvan ser ni samma bild som jag bara roterat på :)

Gjorde den igår kväll hos bästa Rolle så på bilden är den knappa 12 timmar gammal och nyligt insmord :)


Dag 22 FitnessFighten

Nu är det inte länge kvar innan denna månad är slut och min FitnessFight. Är så galet nöjd med resultetet redan nu och kommer fortsätta på detta spår även efter FF. Gjorde delmätningar i förrgår (dag20) och resultatet håller jag för mig själv ännu.. snart kommer ju det totala resultatet. Bara åtta dagar kvar!
Men jag kan lova att det inte bara är 1 cm...

Vilopulsen är jag helt impad av hur mycket man kan sänka den bara genom 20 minuters konditionsträning om dagen, makalöst!! Efter 20 dagar hade jag sänkt min vilopuls med minst 1 slag per dag... exakt vad den blir återstår att se ;)
Nu är det HÅRD körning som gäller de sista dagarna!! :D


Dag 19 FitnessFighten

Nu är jag inne på dag 19 och i morgon dag 20 innebär delmätning och vägning. Känns att det är mycket som hänt i kroppen och jag är galet glad att min lilla "put/bull" mage som jag alltid haft nedanför naveln nu är snart helt borta. Magen är betydligt slätare så det ska bli spännande att se om det gjort nått i måtten eller om det bara är omformning. Hur som så är jag redan nu mer än nöjd med resultatet!! :D

11 dagar kvar alltså innan Fighten för denna månad är över. Dags att kämpa steget värre nu sista dagarna!!

Har inte mått 100 % bra den senaste veckan dock. Har haft väldigt ont i magen, den har krampat till och från uppe under revbenen så efter lite kontakt med instruktörerna på FitnessFighten så har jag fått rådet att testa laktosfritt. Igår inhandlades lite laktosfria produkter så då får jag se om det kan vara det jag reagerat på. Känns faktiskt lite bättre idag men har dessvärre ett litet illamående just nu. Förhoppningsvis kankse bara hunger då det snart är dax för middag :P

Idag har jag vart ute på en löprunda på morgonen och sedan hant jag köra halva dagens träningspass innan frissan ringde och hade en tid till mig :) Så jag avbröt passet och satte mig i färg och klipp stolen istället. Tar andra halvan av träningspasset ikväll efter cykel-turen hem från jobbet :)

Så nu är jag aningens ljusare i håret och betydligt fräschare. Topparna kapades någon cm så det nötta försvann men jag ska tillbaka om några dagar och göra en nyansering av håret för att få det riktigt som jag vill. Frissan (aka kusin Lisa) hade dock slut så det kommer nytt senare i veckan :) Då kankse jag bjuder på en bild när det är klart ;)


10 Dagars Resultatet

I lördags var det 10 dagar sedan FF startade och vi skulle mäta lite delmål och ta lite bilder. Bilderna har jag inte tagit utan jag väntar med det till slutet. Känns som att det är så pass lite som hänt på 10 dagar så det inte kommer synas allt för mycket på bild. Känslan sitter mer i kroppen och den känns helt annorlunda.
Men jag gjorde ju såklart de andra mätningarna vilket resulterade i:

Vikt -1,8 kilo
Navel -2cm
Under bröst -2,5cm
Bröst -1cm
Biceps -1cm på vardera arm
Lår oförändrat
Vad oförändrat
Vilopuls -12slag/minut

Snart halvvägs och ännu hårdare träning!! :D


Ny Vecka

Ny vecka, fortsatta hårda tag och en massa svett :)

Helgen i stugan har vart toppen som alltid. Massor med skratt och mysiga stunder.
Lördagen bjöd på benträning och armstyrka. Vi tog oss en tripp till Arvidsjaur med skotrarna och det resulterade i 17 mils puckelpist körning. Lederna var verkligen värdelösa och hur gropiga som helst. Inga små gupp utan stora kratrar och det var få metrar man kunde sätta ner röven på dynan. Det gällde att stå i jockey position hela tiden och parera guppen med benen. Något mör efter de milen uteslöt jag träningen för dagen. Inte en enda benböj klarade jag av så det blev bastu istället och några liter vatten :)

Avkoppling blev ledordet på söndagen då vi bara puttrade iväg till ett berg och bosatte oss i vindstilla läge och solen skinande på oss. Jag lyxade till dagen med att mumsa på en liten bit rökt fläsk som pappa stekte över elden. MUMMA!! Första "syndningen" under FF :P

Nu är snart denna måndag slut och jag körde genom dagens träningspass redan i morse direkt efter uppstigning. I morgon blir det samma visa :)
Min vecka är fullt planerad och har massor på jobbet. Gruvar mig lite för ons-fre hur jag ska lösa dagarna och lägga upp mina tider. Går en certifieringsutbildning och vi har utbildningsdagar dessa dagar och börjar tidig morgon och avslutar med middag tillsammasn kl 19. Innebär att jag tidigast är hemma 20:30-21:00 och lär vara helt död. Måste alltså försöka köra träningen på morgonen så det kommer bli tidig uppstigning. Vid fem tiden :/ 

Tur helgen är oplanerad och kommer ha utrymme för sömn!!


FitnessFighten Dag 9

Idag är det nionde dagen med FF och allt går galant ännu. I helgen kommer första möjligheten till frestelser då vi ska till stugan med Brollo & Jeanette, mamma & pappa och moster & morbror. Det kommer att ätas mycket god mat, en hel del snacks, säkert någon efterrätt och så slinker det nog ner några glas vin och en eller två öl i bastun.
Allt detta får ju såklart de andra stå för.. för jag ska hålla mig till min kost och min träning. Så för min del kommer inget av åvanstående godsaker att intas men jag kan säkert bli lite frestad :P
Får se hur jobbigt jag tycker det blir men jag ska klara det!! :D

Ska hem från jobbet strax och packa bilen. Kommer ta med mig yoga mattan och tre stycken hantlar så jag kan köra mitt pass även under helgen på bortaplan. Sen får jag ha lite fantasti hur jag ska lösa konditionsbiten. Tar nog med hopprepet också och så kankse jag får bylsa på mig skoteroverål och stövlar och plumsa ett varv runt stugan i djupsnön. Det borde vara rätt bra konditionsträning och tar nog minst 10 minuter att ta sig ett varv ;)

Sen hoppas jag på strålande sol hela helgen så vi får oss lite fina turer på skotrarna :D



I morn är det dag 10 vilket innebär delmätning.
Eftersom jag är på stugan så har jag fuskat och vägt mig redan idag då jag vill väga mig på samma våg och den visar på minus 1.8 kilo dessa 10 dagar :) Mätningen kan jag dock vänta med tills i morgon..

FitnessFighten Dag 6

I morse ringde väckarn 06:00 och det var dax för lite morgonträning innan jobbet. Var inga problem att stiga upp trots en lite sen kväll igår. Har börjat bli piggare och piggare och behöver inte lika många timmas sömn som tidgare. Har dock fortfarande en dipp vid nio tiden då jag helst av allt skulle gå å sova för natten men om jag bara håller mig vaken till halv tio så går sömnilet över och jag kan vara vaken till efter midnatt utan problem. Igår lyckades jag till och med hålla mig vaken en hel film som var klar vid tolv tiden :)

Träningen ger sån energi och det är så skönt!!

Så i morse stoppade jag i mig en skål med Keso & kanel innan träning mellan 06:20-07:20. Efter avklarad träning blev det dusch, frukost och sen jobbet 08:30.
Nu är det hemgång som gäller och en kväll med städ och tvätt väntar. Har så fruktansvärt mycket dammråttor som flyger omkring :P Denna årstid ser man verkligen allt och det känns mindre roligt :P Sen har jag märkt att vår lilla söta katt verkligen gått och blivit en fönstertittare. I en exakt höjd för när han sitter på fönsterbrädan så har vi små små duddar överallt på fönstrena, som en rand med små prickar från hans nos som han av nån anledning sitter och duttar mot rutan hela tiden :P



FitnessFighten Dag 5

Idag är jag inne på femte dagen och jag mår prima. Äter mig proppmätt och har inget sug efter sötsaker.
Igårkväll till en hyrfilm hemma i bio soffan serverades fruktsallad och vaniljglass till gästerna och själv tog jag alternativet kesella och det var smaksens. Kände mig inte ens sugen på glassen och tänkte inte ens på att det var det de andra smaksade på. Jag som verkligen älskar glass.. Tumbs up for mee ;)

Nä men allvarligt så mår jag prima. Lite mör i kroppen idag men det har sina andra anledningar :P Har kört skoter i helgen och tror jag är lite mör efter det..

Kan känna av en liten träningsverk i vissa muskler men mest så känner jag i axlarna att de är väldigt hårda och stela. Inte träningsverks onda utan bara som sega. Tränigen går ändå bra. Har lite svårt att planera in hur varje dag ska se ut och när jag ska hinna med träningen. Igår fick det bli en annorlunda variant då jag satt fast på garaget och skulle inte hinna träna hemma innan vi skulle få främmande. Så gårdagens träning skedde i garaget. Blev ingen konditionsdel då jag inte har nån motionscykel där men resten kunde jag köra igenom med hjälp av papper på golvet (för att skydda kläderna från olja och smuts) och oljedunkar i händerna som vikter :) Hahaha kändes gode mysko med det funkar det med!

Mike och hjärtat tyckte nog det var lite roligt att skruva skoter samtidigt som jag stod där och "pumpade" :)



Helgen har vart fullspäckad in på varje sekund känns det som men jag har ändå kunnat hålla maten och ätit bra. På skoter crossen i lördags hade jag med mig mellanmål i form av kesella och frukt som jag gick och åt och till lunch hade jag gjort en låda med pasta och sallad och så köpte jag två stycken grillade hamburgare (bara själva köttet alltså, ingenting till). Ville ha i mig nån varm mat under dagen så då fick det bli burgare och när jag beställde så fick jag frågan om det var till nån hund :P hahaha
Middagen blev lite fusk då vi var på prisutdelnings banketten på Valdino och där bjöds det på antingen kött eller fisk. Jag valde såklart lax med romsås och potatisgratäng :) Lite såsig och fetare mat än vad tanken är men det var inte så allvarligt. Ingen alkohol eller sliskig efterrätt blev det i alla fall för mig :)

Söndag så var vi båda trötta och den ena bakis men vid 10 tog vi oss upp för att köra lite skoter. Hade gjort i ordning mellanmål redan dagen innan så det var bara att stoppa ner i väskan och lunchen intogs på Vischan i Lillpite. För de andra blev det dundermål och Vischanmål med massa pommes och extra dressingar medans jag valde att beställa två stekta hamburgare med sallad och två ägg. Gick utmärkt att få det men kassörskan frågade inte bara en utan två gånger om det verkligen var det jag ville äta :P



I morse var jag bara tvungen att ställa mig på vågen för att se om det händer nått och det visade minus 1.8 kilo på våden och -2 cm i midjemåttet. Nu kör jag bara på ännu hårdare för detta ger fantastiska resultat känns det som :D

Go hard or go home!! :D

Är så sjukt nöjd just nu över att ha ett gym hemma i huset. Sparar mycket tid av att kunna träna hemma, när som helst på dygnet!! Kommer i April att börja på nya StepIn men stöd träna hemma de dagar jag inte har tid eller lust att gå på StepIn. Var bland de 200 första så jag kunde köpa ett årskort för 995 kr vilket man inte tackar nej till!


Dag 2

Frukost 06,30: 3 dl lätt naturell yoghurt, 50 gram müsli, 2 äggvitor.
Mellis 1 09,30: 140 gram lätt kesella, 1 banan
Lunch 12,30: 1 kycklinglår, wokade brokkolibuketter och paprika, 25 okokt bulgur, 1 knäckebröd, 2 skinkskivor.
Mellis 2 15,30: 140 gram mini keso, 1 äpple
Middag 18,30: Lyxig kycklingpasta med grönsaker
Kvällsmål 21,30: 100 gram kesella

Behöver inte gå hungrig. Äter mycket protein och långsamma kolhydrater.
Kaffe och Thé är tillåtet utan socker eller mjölk förutsatt.

Träning direkt efter jobbet 17,00 - 18,00, innan middag.



Dagen har gått bara bra. Inget sug efter sötsaker.
Planering är A och O. Koka äggen kvällen innan, gör i ordning dagens mellanmål kvällen innan för att snabbt ha med på jobbet. Laga matlådor så det finns att värma för de dagar tiden inte riktigt finns till.


Fitness Fighten Mars

Igår påbörjade jag en utmaning. Det är inte den första men det känns som att det är i tiden för en ny utmaning och sporre för mig själv. En bonus är ju att man är med och tävlar om en vinst också. Vinsten man kan vinna är en PT utbildning, träningsresa till Portugal och träningsutrustning.

Det jag då ska göra denna Mars månad för att vara med och tävla är att äta och träna enligt schema och få så bra resultat som möjligt. Det är taget före bilder, mått och kilon. Vilopulsen är mätt och nu ska jag träna en timme varje dag hela månaden och mäta samma saker efter perioden och få resultaten. Det ska bli super spännande att se vad man kan åstadkomma med kroppen på bara en månad och hur den kan förändras i utseende. Blir roligt att se bilderna sen :)

Eftersom jag då äter ganska begränsat (enligt ett kostschema) så kommer jag att göra så få utsvängningar som möjligt med luncher eller middag ute. Det går att göra bättre val om det skulle bli att jag ska äta ute och ska försöka hålla mig till schemat så bra som möjligt.

Gårdagen började bra. Första dagen, kände ingen hunger, inget sug efter något. Dock så var det kalas för Daniel och han är ju en fena på god mat så en liiiten liiiten smackabit av hans hemma gjorda smörgåstårta var jag tvungen att äta. Inte för min skull utan för hans skull, han tvingade mig :P Hahaha. Nä nu är det hårdkörning som gäller!! Ingen alkohol, inget socker, inget godis, ingen glass, inga sjukdagar, inget latmaskeri. Blod svett och tårara leenden.

Kommer nog att bli en del uppdateringar om detta i fortsättningen. Status hur jag känner mig och hur det går med kosten. Lite som dagbok för mig själv att kunna gå tillbaka till :)


RSS 2.0