Nu blir det sängen för min del

20100930085 (MMS)

Nu blir det sängen för min del. Har bäddat rent ikväll och alldeles nyss kommit från en ångande varm dusch. Jag ska sova gott i natt! Har tagit fram duntäcket för vintern också så jag myser extra mycket :D Bland det skönaste som finns är just denna kombo.. Ny renbäddat, ny duschat och fluffiga täcken :D


Ladies Night

Ikweel är det tjej kväll här på stan i Pite. Jag hade inte tänkt gå något men så blev det ändrat. E&D har nog redan hunnit flytta klart så vi ska nog bara se hur det blev hos dem och sen ska jag på stan med kusin Louise. Tackar aldrig nej till en tjejkväll faktiskt så klart att jag ville gå med henne :D Kankse att det blir en fika och lite shopping :D


40 År Av Kärlek

Idag åker min mams, paps, moster och "morbror" på äventyr. De ska på en härlig och romantisk weekend någonstans i Sverige. Jag vet inte ännu om pappa kollar in här nått mer idag så därför kan jag juh inte säga vart de ska då det är en överraskning. De ska tillsammans fira att moster och hennes man (som jag kallar min morbror) har vart tillsammans i 40 år. Det är en evighet men de kommer att vara tillsammans lika länge till vill jag lova :)
Under åren som gått har det blivit lite mindre hår på huvudet (genetiskt eller slitit håret är upp till bedömmaren), en villa byggd, många år inom motorsporten, måååånga resor till utlandet, två fantastiska barn och nu flera undebara barnbarn. Massor med minnen med andra ord och jag delar bara en bråkdel av dem med er men värderar dem alla högt!
Underbara moster och morbror Grattis till er och ha en underbart mysig helg :D Pusses


Att hitta bra bilder är inte lätt. Skål ger Roger oss på den ena bilden därav den framåtlutande posen.
Tänka sig att flygrakan (flinten på Rogga) en gång har haft lååångt hår ;)

 


Rekord

Tröttheten är påtaglig och igår sov älsklingen min på soffan då jag kom hem från jobbet. Vi kraschade i soffan efter att ha vart en sväng på ICA och handlat naturgodis. Efter efterlyst klättrade vi uppför trappen till sovrummet och dog i sängen. När jag ställer larm på min mobil står det hur länge tills larmet ringer och igår visade den på 8.35 timmar. Underbar känsla att veta att man får sova sålänge en vardag!!
Dock så har jag sovit ororligt och vart vaken flera gånger så riktigt utvilad känner jag mig ändå inte. Vet inte vad som är galet´men jag har sovit dåligt ett tag nu ocg mina ögon är sjukt uppsvulna på morgonen då jag vaknar. Jag använder exakt samma rengöring och makeup remover som tidigre så jag kan inte tänka mig att det är det som jag reagerar på men måste nästan prova att byta makeup remover och se om det blir bättre. Annars vet jag inte vad det är som är galet?!

Middags bjuden hos älsklingens farmor idag så jag slippet tänka på mat. Sen blir det att åka till E&D och kolla inderas nya bostad och hjälpa till om de inte hunnit flytta färdigt :D


Tyson The Constrictor

 

Snyggingen ligger i sin badbalja och myser. Här kan han ligga länge och väl och njuta av det varma vattnet och bara guppa på :)

 


My New HairColor





En helt vanlig varm brun färg fick det bli och jag är hel nöjd. Lite rödaktigt i vissa ljus och alldeles lagomt mörkt. Lisa satte en toning som är snarare vårdande för håret, det fungerar tydligen ungefär som en inpackning. Tusen tack söta Lisa för att du gjorde mig fin :D

Its Coming...

Hant inte lägga in nå bilder från kameran i morse så det kommer ikväll. Har ju lovat bilder på håret som för övrigt blev galet bra. Jag är super nöjd och är ganska lugnad nu. Lisa kände i min hårbotten igår och känner och ser massor med stubb så mitt hår är på utväxt igen. Yeey jag blir inte flintskallig :D

Tog även lite fina bilder på Tyson igår då han låg och guppade i sin badbalja. Sista dagen vi gav honom medicin igår så äntligen kan vi göra fint i terariet och skippa de fula tidningspappret!! Hoppas Sandra får hem barken i veckan så ska vi pyssla i ordning hos Tyson :)


Fotostudio

Blev en tidig morgon idag och min kropp ville inte alls vara med. Förkylning på G så nu kurerar vi med mycket thé och kanjang. Ingen tid och lust att bli liggandes!!
Hade planerat att hinna massor denna förmiddag. Sånt där nyttigt som att städa och rusta på gården för hösten, plantera lite fint och måla lite men det blev ändrat redan igår kväll.

Min kära kusin Louise skulle på en fotografering med sin och min älskade trollunge Molly ;) Såklart ville Lollo vara extra fin så klockan åtta i morse dimpade hon ner i sminkstolen och blev så grann så :) Jag följde med dem till studion då jag och fotografen kankse ska ha sammarbete framöver och jag må säga vilken underbar studio!!
Maria, som fotografen heter, hade denna stora studio och en helt underbar portfolio. Mycket produkt foton men en hel del fina modell bilder också. Skoj!!!

Jajja jag har i alla fall hunnit med en powerwalk på 50 minuter så lite nytta har jag gjort på förmiddagen men det där med dammsugning kankse älsklingen får ta ikväll istället ;)


Gottigheter

Inhandlade lite gottigheter nu på lunchen. Älsklingen min är galen i glasswienerbröd så det blev ett sånt till honom men sen köpte jag två andra kakor också. Spännande då jag aldrig smakat den ena men den ser mumsig ut och lät god. Innehöll biskvi botten, smörkräm, nötter och choklad. Kan inte bli så dåligt med den kombon ;)

Nu längtar jag tills ikväll då vi har ätit middag och får hugga in på desserten!!


Mörkhårig

Jag frågade min älskling igår vad han tyckte jag skulle göra för färg på håret idag och till svar fick jag:
- Du passar bäst i lite mörkare hår.

Jahapp då blir det nog mörkare. Jag tror jag har bestämt mig faktiskt. Jag trivs bäst i mörkt hår omän utväxten blir lite trisst men det får jag då stå ut med :P
Så Lisa du kan förbereda dig på att vi kör på mörkt ikweel ;)

Lovar att visa er sen hur resultatet blir. Kanske att jag bjuder på en gräslig före bild också :P


Utbildning

Idag sitter jag i utbildning hela dagen. 30 timmar är utbildningen beräknad att ta så jag hinner inte klart idag inte. Jag ska alltså få behörighet till lån här på jobbet och ingen lyckligare än jag! Så otroligt skönt att få mer och mer "befogenheter" :D

Tillbaka till föreläsningarna!


5 År I Huset

idag är det den 28 September och idag har jag och min älskling bott i vårt hus i fem hela år. Tiden springer iväg och inte alls känns det som att vi har bott där i fem år. Fem år känns som lång tid men det är det egentligen inte. Under dessa år har vi hunnit göra gode mycket renoveringar på huset och nu börjar vi som känna oss klara. Visst är det alltid lite småsaker att göra men så ska det vara när man har hus. Lite måla här och lite måla där saknas men det kallar vi underhåll, inte renovering ;)

Fira ska vi väl inte göra men något gott efter maten kankse vi unnar oss. God middag blir det också i form av curry kyckling och ris.


Portfolio



Modell: Lillan
Hår: Lisa Seger
Mua: Jag
Foto: Lisa Seger


Färga Håret

I morgon ska jag till min älskade kusin Lisa Seger och fixa mitt hår. Jag har tidigare skrivit att jag tappar mycket hår och vill inte göra nått med det men nu är min utväxt verkligen gräsligast i världen och färgen är jätte dassig och ful. Lisa som då kan detta med hår säger att det finns andra alternativ än att färga som inte skadar håret så i morgon ska jag göra detta. Har ingen aning om vad jag ska göra för färg. Ska jag bli mörkare som jag trivs jätte bra i eller ska jag bli ljusare och så lik min naturliga färg som möjligt så jag slipper nöta på håret med en massa färgningar sen?!

Tror jag kommer att bestämma mig då jag sitter i stolen hos Lisa då jag hör hennes åsikter och förslag men har ni något ni tror skulle vara fint? :)


Lost

Min älskade underbart sköna halsduk är borta. Vart har jag förlagt den?
Ni vet en sån där som är ihop sydd så den är rund och man virar den några varv runt skallen. Min svarta sån är borta och jag hittar den ingenstans :(

Någon syns människa som vill hjälpa mig ;)


Frost I Natten

Igår kväll när mörkret föll kom jag på att jag hade mitt nytvättade fårskinn hängande ute på altanen så jag gick för att ta in det. Tur att jag kom på det i rättan stund annars hade det frusit sönder. Redan klockan sju var det bara strax över +1 grad så det var iskallt. Under natten har det vart flera minusgrader så i morse fick vi starta bilarna en stund innan vi skulle åka och skrapa rutorna var självklart.
Letade fram mina skinnhandskar och halsduken och burrade mig iväg till jobbet. När jag skulle åka så kände jag bara att jag verkligen inte gillade att det höll på att bli kallt men då jag gick från bilen och in på jobbet kunde jag inte motstå att älska denna morgon. Solen lyser och man känner att den värmer och luften är så otroligt frisk och hög. Det finns inge smuts så att andas in flera djupa andetag var verkligen underbart skönt :)

Hoppas det blir fina dagar och inte så mycket regn i höst för då blir det deprimerande istället för mysigt.


Frost I Natten

Igår kväll när mörkret föll kom jag på att jag hade mitt nytvättade fårskinn hängande ute på altanen så jag gick för att ta in det. Tur att jag kom på det i rättan stund annars hade det frusit sönder. Redan klockan sju var det bara strax över +1 grad så det var iskallt. Under natten har det vart flera minusgrader så i morse fick vi starta bilarna en stund innan vi skulle åka och skrapa rutorna var självklart.
Letade fram mina skinnhandskar och halsduken och burrade mig iväg till jobbet. När jag skulle åka så kände jag bara att jag verkligen inte gillade att det höll på att bli kallt men då jag gick från bilen och in på jobbet kunde jag inte motstå att älska denna morgon. Solen lyser och man känner att den värmer och luften är så otroligt frisk och hög. Det finns inge smuts så att andas in flera djupa andetag var verkligen underbart skönt :)

Hoppas det blir fina dagar och inte så mycket regn i höst för då blir det deprimerande istället för mysigt.


Mamma Båt Och Bebis Båt

Älsklingen har gått och impuls handlat igen. På onsdag kväll, sent, kom det ut en Frodé 21 till salu på blocket. Han tyckte det var för sent att ringa på den då så han väntade till morgonen dagen efter. Han hade ringt strax efter åtta och meddelat att han skulle köpa båten. Annonsören hade sedan under dagen blivit nerring av andra som ville ha den men nu hade han ju sålt den till min älskling. Denna båt är alltså samma som vi redan har men nästan 4 meter mindre. Det är en Frodé 21 och vi har en Frodé 32 sedan tidigare. Mamma båt har alltså fått en liten båt :P

Ja planen är väl att köra med denna, som är startklar, redan en sväng i höst och sedan tävla med till sommaren. Den andra båten är, som tidigare sagt, några år bort tills den är körklar då den genomgår renovering. Jag måste lära mig navigera och använda kateter!!! Hahaha. Ska jag klara av att navigera ett helt lopp så måste jag hitta någon lösning kring mitt kissande då jag är nervös eller sitter i skumpande saker :P

Blir en bilresa ner till sthlm till helgen för att hämta hem nyförvärvet och förhoppningsvis hinna med det vi hade tänkt i Ume. Hoppas open körs på söndag istället för lördag för då hinner vi upp och kolla :)

Back On Track

Ny vecka strax igen. Känns som att det alltid är fredag-måndag. Allt därimellan bara försvinner i all hast. Helgen har vart hur lugn och skön som helst. Helt underbart att vakna, stiga upp och äta frukost och sen gå och lägga sig igen i nån timme. Stugan där myser man och njuter!! Hemma skulle jag aldrig ha ro i kroppen till att göra så men på stugan kopplar man av :)

Sushi middagen igår var helt okey. Proppmätt efter nio bitar och har hittat mina favvisar nu. Synd bara att de är så speciella de som jobbar på stället som öppnat i pite och inte kan klara av att handla snabbt. Vi hade beställt maten till 17.30 men vet att de är sega så vi var där först 17.50 men maten var ändå inte klar då. Har man beställt till 17.30 ska maten vara klar då!!
Älsklingen åkte på bastu fest igår och sen en krogrunda som slutade med illamående och en fet bakisdag idag ;) Hämtade hem honom strax före två i natt och då var han färdig :P

Njuter av solen på stugaltanen. Köttsoppan...

20100925073 (MMS)

Njuter av solen på stugaltanen. Köttsoppan står på spisen så snart ska vi äta lunch. Vart på gårdsloppis nere i byn och fyndat lite overåler till vinten och smått och gott. Kan meddela att vi njuter :D


Off Till Stugan

Nu drar jag från jobbet och upp till vildmarken i stugan :D Sweet

EyeLiner Eller Spritpenna?!

Testade på lunchen en eyeliner från Lumenes Natural Code serie och reagerade på lukten av eyelinern. Den lukatde precis som en spritpenna och flöt ut i varende hudlinje på handen. Självklart skippade jag att inhandla den pennan men nu då jag kom tillbaka på jobbet och försökte tvätta bort test stecken jag ritade på min hand så går de inte bort!! De sitter som berget och jag har testat att tvätta med tvål, diskmedel och handsprit men ingenting rår på denna eyeliner.

Kan det verkligen vara bra att ha en eyeliner som luktar spritpenna och sitter lika bra som en?

Jag skulle bli förtvivlad om jag på kvällen skulle tvätta av mig och upptäcker att eyelinern sitter fast!!

Har någon testat Lumenes EYE DRAMATIZER CHUBBY Eyeliner, vad tyckte ni?


Portfolio Linda



Modell: Linda Nilsson
Hår: Lisa Seger
Mua: Jag
Foto: Jag


Portfolio Ida



Modell: Ida Berglund
Hår: Lisa seger
Mua: Jag
Foto: Jag


Dålig Natt Igen

Sov kast i natt också och jag som annars somnar innan huvudet nått kudden tycker det är jätte jobbigt att inte sova. Jag vet inte vad som vart felet, kankse för mycket i tankarna och ingen nervarvning innan sängen. Får hoppas jag sover bättre i stugan i vildmarken i natt annars är jag däckad i morgon!!
Har krampat ihop ögonlocken på nått knepigt vis också så mina undre ögonlock är jätte svulna. Ungefär som när man har en vagel, fast då utan vageln :P

Efter kvällsjobbet igår blev det ett pass överkropp i gymmet och det gick tungt. Var tyngre än på länge. Orkade knappt springa 10 minuter som uppvärmning och då är det tungt!! Men jag tog mig igenom men den sena träningen kankse bidrog till min dåliga sömn.

Åker till stugan handlöst efter jag slutat jobbet idag. Har packat ihop några väskor med grejer och kläder som jag har tänkt ta upp till stugan och lämna där. Ni vet lite slit och släng kläder som inte gör nått om de luktar eld eller får lite hål i sig, jag använder dem aldrig här hemma så då kan de få vara i stugan. Sen måste vi ju ta dit alla dessa nödvändiga saker som kuddar, täcken, handdukar osv så det har jag också packat så vi är redo för att kasta på oss myskläderna och in i bilen och åka upp i eftermiddag. Mamma bjuder på köttsoppa till middag och som att det ska bli gott :D


Portfolio Lillan



Modell: Lillan
Hår: Lisa Seger
Mua: Jag
Foto: Jag


Vad Sa Ruffset?!

Såhär snygga var tjejerna under kvällens gång igår ;)


Lillan är färdig färgad och halvt sminkad och det var dags för frisyren att ta form.


Ida var nyfönad efter färgning när volymmastern sattes i håret och vofflade allting
till ett ståtligt burr. Ännu mer fluff kom till med torr shampoo och tupering.


Linda fick även hon massor med volym genom torr shampoo och tupering.
Sedan lite söta lockar med hjälp av plattången.


Nu gör vi reklam för den underbara produkten torr shampoo. Den Lisa använde igår, och som hon även har hemma och säljer, luktade helt fantastiskt gott och är bra. Den kommer från REF och kostar hos Lisa 160:-


Tre Beginners

Nu har de första tre bilderna från gårdagen kommit ut. Har en hel del mer bilder med det är ju roligare att dra ut på det ;) Sitter på jobbet dessutom så det blir fler sen när jag är hemma. Väntar med spänning på att få se bilderna från Lisas kamera då vi båda fotade med var sin.



Portfolio Bild



Modell: Linda
Hår: Lisa
Mua: Jag
Foto: Jag



Linda som redan var ljus i håret fick sig en uppfräscning med färgad utväxt och klippning av topparna. Håret fick väldigt mycket volym och lite rockig känsla. Jag fortsatte med den rockiga känslan även på sminket och satten orange skugga för att ta fram Lindas extremt blåa ögon.

Portfolio Bild



Modell: Lillan
Hår: Lisa seger
Mua: Jag
Foto: Jag


Lillan fick sitt hår kapat ca 20 centimeter. från ett långt hår till en lite längre page. Färgen intesifierade Lisa och Lillan blev väldigt mörk och färgen blev helt galet snygg. Riktigt kall vinter tjej har vi här. Jag fortsatte med de kalla färgerna i makeupen och ville ha mycket färg så valet blev självklart rosa/lila.


Tävling hos Mickelickan

Jag är med och tävlar om en goodiebag som Mickelickan lottar ut. Gå in till henne och var med ni med!

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.


Portfolio Bild




Modell: Ida Berglund
Hår: Lisa Seger
Mua: Jag
Foto: Jag


Här har Lisa satt en ljus koppar färg i Idas hår. Hon behöll full längd på håret och gjorde en inbakad fläta med massive volym. Sedan har jag lagt en grön makeup som kontrast till det koppriga. Neutrala läppar för att inte ta fokus från hår och ögon.


Bildredigering

Har suttit hela morgonen och sitter fortfarande och kollar alla bilder som blev igår. Håller på att fixa till dem så vi kan lägga ut lite bilder. Den redigeringen jag gör på bilderna är att välja auto contrast, curves och om det behövs lite manuell ändring av brightnes/contrast.
Dessa bilder vill jag ha så naturliga som möjligt så man ser vad vi gjort :)

Gårdags kvällen var tok skoj och flöt på bra. Vi hade ett bra flow i arbetet och löste av varran bra. Att färga, klippa, fixa hår och sminka på tre personer tar goode mycket tid men vi kunde varva och ta vara på tiden. Vi hant till och med lite ost och kex mys framför kaminen i vardagsrummet. Mys :D

Tusen tack till Lillan, Ida Berglund och Linda Nilsson för gårdagen. Självklart en dunder kram och tack till min kusin Lisa Seger.

Snart börjar jag jobba för dagen så vi får se om jag hinner få upp nå bilder innan. Annars får ni hålla tillgodo till kvällen ;)

Nu Kör Vi

Nu åker jag hem och hämtar min resväska som är min sminkväska. Trollyn rymmer det som behövs för kvällen och som vi ska ha skoj!! Bilderna får ni såklart se senare ;)


Designer

Idag har vi pysslat med inredningen här på jobbet. Jagh andlade ju massa grejor på IKEA förra veckan och idag blev det att ta tag i dessa skärmar som skulle kläs om. Vi har hjälpts åt tre stycken. Vi har kämpat, bankat, dragit, slitit ja allt för att få ihop skärmarna efter vi hade satt dit det nya tyget. Det var ett piller och meck men tillslut lyckades vi få till det så nu står de så fint och skärmar av från vår fikahörna. Tänk att så lite kan göra så mycket!! Det blev tok bra och vår hörna är så mysig nu.


Detta tyg blev skärmarna omklädda i. I verkligehetn är färgerna mycket ljusare än på bilden. Bilden känns mörk och burrig men färgerna är ljusa och klara. Super snyggt!! Lite ljuslycktor, kokböcker, tavellist och plädar fick den extra tutchen :D


Huh Tidiga Morgon

Jobbigt tufft att stiga upp idag. Älsklingen skulle lämna in den nya bilen på polering då den inte var ordentligt polerad när vi fick den. Han var ju då tvungen att ta sig från stan och tillbaka till jobbet så jag fick stiga upp extra tidigt för att hinna hämta han i stan och skjutsa han till jobbet sitt och sen tillbaka till stan till mitt jobb. Har alltså hunnit sitta i bilen en halvtimma på morgonen istället för att få sova :P

Jag kommer att vara helt död efter denna dag. Tur att jag jobbar kväll och kan ta sovmorgon i morgon!! Idag blir det jobb på banken till 16.15 och sen fotografering, sminkning och frissering till sena natten skulle jag tro ;)


Fotoshoot Onsdag

i morgon Onsdag ska jag och min kära kusin Lisa Seger göra en fotografering. Båda behöver lite bilder så därför slår vi våra kloka huvuden ihop och sammarbetar. Lisa står då för sin specialité som är håret och jag för sminket. Det kommer att bli klippning, färgning, makning och fotat. Det ska bli så roligt och spännande!

Tre awsome tjejer är det som ska få bli lite ompysslade och fina, ni vet vilka ni är :D Ser fram emot morgondagen och hoppas ni gör det med :D Jag hojtar till er lite senare ikväll om tid och plats så ni vet vart ni ska ;)

ste komma ihåg att tvätta ALLA penslar ikväll så de är torra till i morgon


Matning

Igår när vi kom hem hade Tyson krupit ur sitt lilla gömställe under barken och låg och gassade i solen. Jag tyckte han såg extra fin ut och kom underfund med att han inte hade sitt skinn kvar. Han hade hunnit ömsa av sig allt skinn under dagen vi vart på arbete. Han blänker nu och är så fin. Dock har han lyckas skava sig på något på nosen. Har tagit ut det vita röret han haft ifall han har skavt sig på det på något sätt, vi kan inte komma på något annat. Jajja det är yttepytte litet så ingen fara.

Nu när han är färdigömsad så tyckte vi det var dax för mat då han inte ätit på nästan två veckor. In med en råtta i terrariet, lekte massor med den så han skulle ta den men icket. Han var nästan rädd för den. Så efter några timmar och tappra försök med att leka med råttan så gav vi upp och bara la den i hörnet där Tyson låg. Vips lustigt då jag gick in i vardagsrummet såg jag honom genom glaset smått tuggande på råttan. Jippii han åt tillslut. Vi fick se proceduren då han hittade huvudet på råttan och spärrade upp sina käkar för att föra ner råttan i munnen. När råttan var helt borta snirklade Tyson ut sig raklång och började pressa ner råttan ännu längre. Nu är han mätt och go men ska försöka ge han en till råtta på söndag så han äter upp sig. Lilla pellen vägen för lite så mycket mat ska han ha :)

Är ganska faschinerad av honom som ni säkert märker ;)


Svartvinbärs Saft

Jag var och plockade resterande bär igår och hade med mig hem ungefär 7 liter plus det jag redan hade plockat innan så tillsammans blev det nog en 9-10 liter. Saftmajan var goode full.
Mamma hade höftat att det skulle ta en timme ungefär så jag gick och skulle töma var 5 sekund kändes det som. Det som var var att mamma mindes fel. Det tog ca en timme innan saften började rinna ur slangen och sen rann den i timmar :) När klockan var 23.30 tyckte jag att det räckte och stängde av plattan så sista saften fick rinna ur. I med lite björksocker och sen i mindre petflaskor. Allt som allt blev det alltså 4,5 liten saft så nu har jag fulle frysen med flaskor :)
Fryser såklart in saften så den håller sig fräsch. Dåj ag inte använt vanligt socker så är det inget konserveringsmedel som håller saften fräsch länge utan en flaska åt gången får stå i kylen och smaskas på :)
Gott :D

Tycker det är svin skoj att vara huslig så jag ska fortsätta. På torsdag ska jag baka en äppel/tosca paj och ha med till stugan på fredag och så blir det nog att koka egen hallonsaft också :D Har dock inga hallon som jag plockat själv men då får jag köpa istället på affären och koka av dem :) Mycket godare och NYTTIGARE med hemmagjord saft än köpes!! Älsklingen dumförklarar mig, han tycker vi kan köpa men icket :P


Värdepappers Utbildning

Idag har jag haft utbildning i systemen kring värdepapper här på jobbet. Nu har jag min behörighet till att handla med det och hjälpa våra söta kunder :)
Skönt att få mer och mer behörigheter till allt möjligt!

Kvällsjobb idag med en hemsk huvudvärk. Hoppas den går över efter allt vatten jag klunkat i mig! Man ska inte försöka läsa på en skärm 2 meter bort utan glasögon då man är närsynt lärde jag mig idag :P


Björksocker

Hade tänkt inhandla Stevia för att ha som sötningsmedel i min saft men det blev icket. En liten burk kostade 279:- (vilket jag tyckte var svindyrt) på hälsokost. Kvinnan i butiken rekomenderade iställer Björksocker som är utvunnet av trädet björk. Det är naturligt, kan ätas av diabetiker, lågt Gi och massor färre kalorier än vanligt socker. Alltså bara bra saker så jag handlade en större börk (arvidsjaurs syndromet med ööö) än stevian som bara kostade 179:-.
Svindyrt det också egentligen då man vet hur mycket vanligt socker man skulle få för dem pengarna men ska man äta nyttigt så kostar det :P

Hoppas nu bara att min saft blir lika god som jag tänker mig att den ska bli ;)

Saft och kaka hemma hos oss ikväll :D


Proactiv Solution - 2 Veckor

I fredags hade jag använt Poractive i två veckor. Resultatet blir bara bättre och bättre. Inget bakslag än så länge. Min hy brukar vara så att den gillar nya hudvårdprodukter i några veckor men sedan bli de skit av allting. Självklart har jag försökt uthärda (då det ofta är så att huden ska ut med det dåliga) men det har bara blivit sämre och sämre, aldrig bättre. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte ska komma någon sådan stund nu med Proactive. Varje kväll och morgon ser jag fram emot att tvätta ansiktet då man blir så otroligt fräsch och len.
Nu har jag även testat deras ansiktsmask som medföljer i paketet och måste bara säga: -To die for!!
Helt underbar mask som renar på djupet och lämnar huden sammetslen. Använde den extra återfuktande krämen med TeeTree oljor efter masken och huden blev som en babyrumpa.

Jag bara öser positivt över Proactive då jag inte har något negativt att säga. Helt makalöst bra produkter!


Ny Vecka, Nya Sverige?!

Galet att vakna upp denna måndag och inse vad som hänt. Hur i hela kunde SD ta sig in i riksdagen?! På jobbet resoneras det så att det måste vara folk i söder/skåne/malmö som röstat på ett sådant parti. Men för guds skull inte ska väl Sverige bli rasistiska!! Hemskt!!
Nu är det alltså fyra år som Sveriges regering kommer att se ut på detta vis. Undrar vad som kommer att ske och hur samhället kommer att se ut efter dessa år.

Ny arbetsvecka i alla fall och två kvällar kommer den att bestå av. Idag efter jobbet ska jag direkt till Kicki och Thomas och plocka svartavinbär för att göra saft ikväll :D Plockade lite igår men det blev alldeles för lite så på kvällen när jag var och skulle plocka mer så hant jag bara vara där i 30 sekunder innan jag upptäckte alla miljontals spindlar och gråten var påväg fram. Jag får verkligen panik om jag får en spindel på mig och börjar grina på en gång. Älsklingen var med mig och skrattade som vanligt åt mina fjanterier. När han lyste med ficklampan i burken jag hade plockat ett 20 tal bär så räknade vi in spindlarna till 6 stycken. Jag hade alltså på denna korta stund hunnit ta i sex stycken spindlar och hett ner dem i burken. Fy bubblan vad äckligt!!
Borde rent logiskt sett vara mindre spindlar på dagen då det är ljust ute och solen lyser så därför ska jag plocka idag. Plasthandskar ska med vill jag lova!! ;)


Fotoshoot Basement #2

Mua: Jag

Foto: Kicki

Modell: Monika


Garagets Dag

Sitter fortfarande i mjukiskläder, oduschad och frusen. Har vart garage göra hela dagen idag. Först så har älsklingen och Mike hjälpts åt att höja Navaran och jag har tittat på och langat lite verktyg :) När det var klart så åkte vi vidare till Pitholm för att skruva turbo motor. Tillsammans alla tre har vi nästan skruvat bort toppen på Mikes motor. Ett verktyg som saknas nu så vi står stilla. Det är mycket små delar att ta lös på en motor innan man kommer in i den ;)
Motorn har gått dåligt hela sommaren så det är tanken att se om blockpackningen har farit eller om det är nån liten spricka nån stans.

Nu är det duschen som gäller och förhoppningsvis hitta på nått ikväll :)

Fotoshoot Basement #1

Mua: Jag

Foto: Svägerskan Kicki

Modell: Monika Öberg


Kungsboan Tyson

Vårt nya tillskott i familjen, ormen Tyson, blev fort använd till roligheter. Redan innan vi hade hunnit hämta hem honom använde vi honom till en fotografering. För några helger sedan fotade vi Sandra Wessel och Monika Öberg där olika djur fick vara med och posa och däribland Tyson. Snyggare orm och ormbärare får man leta efter ;)

Kicki stod bakom kameran och jag stod för makeup och styling. Modellerna själva gjorde ett strålande jobb i den iskalla källaren :)


Föreläsning

Har suttit i föreläsning med Tomas Hellgren i eftermiddag och allting är så korrekt. Vi har pratat om försäljning, team, motivation och sånt som hör där till. Nu kommer vi här på jobbet att vara så pedagogosiak och tänka på allt detta. Tror faktiskt att vi har fått oss lite att fundera på och att vi kommer att tänka på olika saker framöver.
Tomas är riktigt duktig och rolig att lyssna på. Medans han jobbade som chef på Swedbank så jobbade jag där och han är verkligen en härlig person :)

Maten var fantastiskt god på Furuborg och som alltid gör det otroligt god fisk. Min mage står fortfarande i fyra hörn och mättheten lite för påtaglig :P Det lär nog bli en sen middag idag :P

Nu tar jag helg från jobbet och ser vad helgen har att brjuda på :D


Välkommen Kära Helg

ÅÅ så underbart med helg!!

Jag är helt färdig idag. Mina ögon stretade emot massor i morse. De ville verkligen inte öppna sig då väckarn ringde. Lyckades i alla fall ta mig till toan och kasta kallvatten i ansiktet så jag vaknade till lite. Huvva vilken tung morgon!

Dagen på jobbet ser desto roligare ut idag så den lär bara springa iväg. Jobbar fram till lunch och sen blir vi bjudna på lunch på Furuborg och så har vi hela förmiddagen med "kickoff". Blir föreläsning och lite roligheter :)
Sen har vi en helt oplanerdag helg framför oss :D


Protein Drink

2 portioner

Ingredienser
1 burk kesella jordgubb/lime
2,5 dl frusna hallon
0,5 dl frusen mango i bitar
2 äggvitor
2 dl lätt mjölk

Gör såhär
Sätt allt i en matberedare, stavmixer eller milkshake blandare och starta. Det blir en fluffig och god drink. Ju längre man kör mixern desto mer fluff. Jag gillar fluffet :)
Mumsigt god och uppfriskande kall.

Grym Träning

Jag svävar som på moln. Träningen ikväll gick kanon bra och jag pressade till max. Precis så att man känner kräkgränsen komma ;)
Körde 20 min på crosstrainer på ett bra tempo och sedan ett grymt benpass. Jag lär nog känna av det i morgon men det ser jag fram emot. Så härligt med träningsverk, då vet man att man gjort nytta ;)

Nu har vi avnjutit en yber god proteindrink och en liten smörgås :) Duschen och sängen nästa.

Förtids Rösta

Slutar om några minuter och då ska jag och min älskling åka direkt till vallokalen i hortlax. Det blir att förtids rösta på hortlax bibliotek. Jag har hunnit rösta en gång tidigare i mitt liv och jag ska nog rösta på samma som förra gången. Jag personligen är inte intresserad av politik och tycker det är skit svårt!!
Helst av allt skulle jag vilja plocka alla de bra sakerna från varje och sätta ihop till ett nytt parti :) Önska kan man alltid :P

Har ni varit och förtids röstat eller väntar ni till på söndag?


Kycklingkebab I Pitabröd

Dagens middag kommer att bli kycklingkebab i pitabröd. En supersnabb och enkel maträtt som toppar listan bland det godaste. Man kan variera rätten beroende på vad man har hemma. Bara att steka upp allt det goda man vill :)

För oss kommer maträtten att se ut som nedan.

Kyckling Kebab:
1 pkt Pitabröd
1 påse kycklingkebab (kronfågelns)
1 Gul lök
1 burk Minimajs
5 msk Turkisk Yoghurt
2 tsk honung
Sallad, gurka, paprika

Gör såhär:
Hacka löken och minimajsen. Stek kycklingen och när den nästan är klar tillsätter man lök och majs. Stek tills de blir lite mjuka och får färg. Hacka salladen. Blanda det från stekpannan med sallad, gurka och paprika. Gör en dressing av yoghurten och honungen. För den andra hälften där hemma som inte gillar honungsdressingen serveras det orient istället :P
Gegga ihop allt och sätt i pitabröden och njut av en god måltid. Om man vill kan man sätta i lite riven ost också. Tycker inte att det behövs och det ger mer kalorier men vissa kankse gillar det :)

Tips för de som tycker om är att sätta torkade solrosfrön i geggan :)


Fotoshoot

En till fotning som jag kör tillsammans med min kusin Lisa Seger som är frissa. Kommer att bli bilder med lite höst tema och hår och smink fixas av oss. Lisa kommer att färga och klippa såsom hon vill ha det.
Planerar lite för att se hur många modeller vi hinner med men eftersom vi kör en söndag kväll så kankse det bara blir två modeller. Nu till jobbet att välja ut dessa två ;)

Är det någon läsare som skulle vilja vara med?
Om ni inte kommer med denna gång så lovar jag att det blir fler tillfällen ;)


Battery Exhausted

Jag har så jäkla dålig timing!!

Mitt kamera batteri la av precis då vi hade släppt in Gandalf i sitt nya terrarium i tisdags. Jag hant få nån enstaka bild på honom men sen dödde kameran. Glömsk som jag är så har jag juh inte satt det på laddning heller så i morse då dagens smink skulle förevigas så sa den bara "Battery Exhausted". Crap!! Minneslapp i pannan att ladda tills i morgon. Remeber me!

Jag ska bjuda er på lite sminkbilder och bättre bilder än från mobilen på Gandalfs nya hem. Det blev så otroligt snyggt och han verkar stor trivas. Han rör sig massor mer än i det gamla. Han växlar mellan solplats i värmelampan och sin "sov plats" där det inte är så kopiöst varmt. Barken som vi har som bottenmaterial fukatr alldeles perfekt så vi har inget element i terrariet längre. Värmelampan håller perfekt temperatur. Han har mycket att klättra på och med lite svårare klättring. Det är lite trixigt för han ibland och han han inte lärt sig behärska alla grenar så ibland går det dåligt för honom men då landar han mjukt i barken :)


Stressens Avkopplande Dag

Ja jag vet inte hur jag fick till det men gårdagen blev en stressig men avkopplande dag :P
Jag tänkte mycket tid på morgonen men tiden bara sprang iväg. Skulle vara hos tandläkaren klockan tio och tänkte att jag hade all tid i världen på mig så jag drack mig en thé kopp och sen ut på morgon promenad. Påväg hem stannade jag till hos kusin Louise och Molly och där blev det lite frukost och surr. Fastnade nog lite för länge där för väl hemma skulle jag juh hinna duscha och fixa mig iordning men hade bara 30 min på mig. STRESS. Men jag klarade det ;) Var hos tandis i tid och fick det alltid likadan bedömmandet. Problemfria tänder och inga hål. 15 minuter tog min undersökning, jävligt bra timmpenning :P

Mormor lilla är inlagd på lasarettet så efter tandis gick jag ner till henne och pussade lite på hon innan vi sedan styrde bilen mot IKEA. En hel dag med mamms, moster och kusin Lina :) Var hur lungt som helst på IKEA så vi fick gå i egen takt och surra på :) Lina fick ta sina sitt pauser och försöka avlasta ryggen så mycket som möjligt. Hoppas hon inte är allt för dålig idag (nyss opererats för diskbråck)!
Jag hittade allt jag skulle vilket inte var speciellt mycket men ändå 1600 kr. Mamma hittade också allt hon skulle (tror jag) och till jobbet var det bara en kudde som saknades, annars kom vi hem med en Nissan Almera som var lastad upp till taket. Min inte allt för stora bil slukar ändå otroligt mycket då man fäller ner baksätet :D

I natt har vi sussat gott med den nya rullgardinen i sovrummet. Jag är hel nöjd!! Blev bättre än jag trodde. Det ser verkligen ut som en vanlig gardin och nu slipper vi dessa solstrålar som letar sig genom persiennerna. Persiennerna åkte illa kvickt i soporna :P Var i valet och kvalet om jag skulle handla två små som täckte var sitt fönster men beslutade mig för en stor som täcker båda tillsammans och jag beslutade helt rätt!

Var hemma vid sju tiden igår kväll och somnade strax efter nio på soffa. Efter att ha monterat rullgarninen och pysslat om min naglar så kraschade jag till Efterlyst. Såklart lyckades jag lägga mig eller nått på händerna så de nymålade naglarna är inte så fina :P


Gandalf har flyttat in i sitt nya hem. Han...

20100914070 (MMS)

Gandalf har flyttat in i sitt nya hem. Han är ute på upptäcksfärd och verkar gilla det massor :D det blev galet fint!! Jag och älsklingen sitter bara och njuter av hur fint det blev och gruvar oss lite för att ta reda på det gamla terrariet och allt bråte som är överallt :P


Suuuget

Jag fick ett il. Ett choklad il. Jag vill ha choklad. Det står en galet god choklad bakelse på bordet på kontoret. Jag ska inte äta något!! Jag vill ha varm choklad med grädde, mini marschmalows och chokladsås. Jag vill ha allt med choklad!!

Ibland får jag dessa galna chokladsug men de går inte över så fort. Man kan ju tänka sig att det skulle försvinna om jag äter lite choklad men jag måste äta massor om jag ska bli nöjd. Så det är lika bra att stå över allt som har med choklad att göra :P

Hemgång och middag om 8 minuter. Kankse min kropp behöver mat och blir nöjd efter middagen. Får hoppas att chokladilet mildas av i alla fall!


Ooooo Army

Jag blev kär och föll pladask :P



Jag skulle inte handla nått mer denna månad hade jag tänkt men så kom ju mina skor in och de hade jag juh tänkt handla i alla fall men så föll jag för denna fina skjorta idag också. Den var tvungen att följa med mig hem men nu är det stop på klädfronten!! Banne mig det är stopp!! ;)

Nu blir det att spara på pengarna till något roligt :) Nä men jag har ju trotts allr handlat en systemkamera, extern hårddisk mm denna månad så nu är handlar kassan slut :P

Rosenserien - Deo

Jag har nu kört en avvänjnings kur utan deodorant. Vanliga deos som man köper på ICA eller HM till exepel innehåller massor av dåliga ämnen. Framför allt innehåller de massor av aluminium och alkohol. Vissa forskare tror att all denna aluminium som deo innehåller kan vara en bidragande orsak till den ökande bröstcancern. Jag vill absolut inte proppa mina körtlar fulla med skräp och aluminium så därför har jag slutat använda deo. Man luktar pyton under armarna en-två veckor när all aluminium går ur kroppen men sen är man fri. Vi lär kroppen att behöva deo vilken den egentligen inte behöver. Vi tvättar oss ju ändå så ofta att deo bara är en produkt från skönhetsindustrin att tjäna ännu mer pengar på.

Visst kan det ibland vara trevligt att lukta extra gott ;) Så istället för att smeta på mig äckelpäckel (vanlig deo)under armarna så använder jag Rosenseriens underbara produkter. De har två deos, en anpassad för kvinnor som luktar söt ros och en anpassad för män som luktar lite fräschare. Jag använder den som är anpassad för man och älskar verkligen doften. Deon innehåller citronester som gör att man luktar fräscht hela tiden. Den är verkligen underbar och naturlig, inga skadliga ämnen som kroppen bara mår sämre av.

Jag rekomenderar till alla kvinnor (och män) att sluta med deo då det kan vara skadligt. Till gravida kvinnor så tycker jag definitivt att ni ska sluta!! Tänk att ni smetar in boobsen och mjölkkörtlarna med aluminium som barnet sen kan få i sig. Huvva hemska tanke!!
En deo av rosenserien är ju såklart betydligt dyrare än alla "vanliga" deos men den är mycket, mycket drygare och inte skadlig för kroppen så den är värd varenda extra krona. Jag köper mina här på hälsokosten i stan och en flaska kostar 209 kr.

 

 


Wishlist Melba.se

Hena Cardigan - Röd 359:-
Zebra Leggins - Svart/vit 199:-
Cross Earrings - Silver 99:-
Dodgers Sweater - Röd 399:-
Ella Kavaj - Svart 339:-
Mischa Dress - Grå/svart 159:-

Ååå vad jag är sugen på att beställa dessa fina saker :D Får tyvär inte in några bilder på kläderna men har istället länkat varje plagg så klicka bara på namnet så kommer ni till Melba.se
Ska nog skicka en beställning, kankse inte blir på allt men på delar av det :)

Har nån av er beställt från Melba.se? Funkar det bra med frakt och hur är storlekarna? Är lite rädd på storlekarna faktiskt. Alla kläder visas på små söta asiater och jag är inte så liten :P

Film - The Last Song




Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.
En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken.


Pratade bra filmer på jobbet och det var någon som nyss hade sett denna film och rekomenderade den skarpt. Jag blir sugen på att se den bara jag läser vem författaren var och vilka filmatiseringar han haft förut. Jag älskar både Dagboken och A Walk to Remeber så denna film kommer säkert falla mig i smaken :D

Är det någon av er som sett denna film?


IKEA Shopping

På onsdag har jag ledig dag för min söndag och då blir det en IKEA tripp med mammsen. Har en lista med saker som ska handlas till stugan men också en lista med saker som ska handlas till jobbet. Vi ska få piffa till lite här på kontoret så nu blir det tyger, kuddar, plädar och massa annat pynt som ska inhandlas. Just nu sitter jag med en fleecefilt runt kroppen här på jobbet. På kvällarna blir det verkligen kallt på kontoret så då behövs filtarna och nu blir det nya. Fina gröna filtar istället för vita som är så skitiga att de inte blir rena i tvätten :P

Måste gå igenom IKEAs hemsida och kolla ut vad det är jag vill ha hem till oss och vad jag vill ha i "mitt" rum på stugan :) Hem till huset vet jag då rullgardiner till sovrummet. Persiennerna släpper in massor med ljus och är gula och fula :P Sen behövs det en lampa till Tysons terrariom så en likadan som vi har blir det att införskaffa.

Måste mäta min bil och se om jag rymmer allting :P Bordet som jobbet ska ha är ändå rätt stort så idag har jag kollat kolli sizen och får mäta ikväll.
Snart är det hemgång för oss kvällsjobbare. Inte ens en timma kvar och som jag har hemängtan. Har drabbats av den ofta på kvällarna nu. Vill bara hem och hoppa i min jumpy och myspysa :D


Boots Din Sko

Jag hittade ett par skor som jag gillade men skulle fundera. Två dagar senare fanns det 1 sko kvar i storlek 41. Jag skulle ha storlek 38. Det fanns en 38 som var undanlagd åt en kvinna men tjejen på DinSko här i stan skulle ringa mig oavsett om hon hämtade skon eller inte. Hon ringde dagen efter och meddelade att skon var hämtad. Idag ringde tjejen igen... Helt underbar och gullig. Hon hade sparat mitt nummer och ringde nu och meddelade att de fått in en till leverans av dessa skor. Hon har lagt undan en 38 till mig som jag ska hämta i morgon. Vilken otrolig service och underbar människa. Jag är hjärtligt tacksam! :D Nästan så att man vill ge dricks :P

Dessa godingar kommer att pryda mina fötter nästan var eviga dag.


Hårdträning

Träning på förmiddagen idag. Det blev ett tufft pass och tog i för kung och fosterland ;) Kommer nog ha lite träningsverk i mina axlar i morn tror jag. Det var dags för överkropps passet idag och det är alltid jobbigare än benpasset. Konstigt nog var det mycket folk i gymmet idag också. Det brukar nästan aldrig vara mer än två-tre personer så pass tidigt på morgonen men idag var det pensionärsträning tror jag :P
Tok skönt nu efteråt i alla fall och jag är super nöjd med dagen pass!!

Har hunnit stocka onda nalta hemma också men inte hant jag ta fram dammsugarn. Det får bli en annan dag. Jag fick istället besök av mamms, papps och mormor på en kaffe kopp och så hämtade mamms lite mattor som ska upp till stugan. Mamms och mormor var påväg upp dit nu idag så mormor skulle få njuta lite i det underbara vädret och av fridfullheten. Papps har meddelat att de kommer att flytta till stugan så småningom också...det dröjer nog några år men inom sin tid kommer de att bosätta sig där :) Då får jag ta över huset ;)

I morn blir det att åka upp med massa sängar till stugan så till helegn kankse det blir att sova över en natt.

Kvällsjobb idag med..


McFlurry Magnum Brownie


Åå så galet gott!!

Älsklingen älskar McDonalds så idag innan bilen lämnade Umeå stannade vi till på Ersboda för en lunch på Donken. Min svaghet är glass men jag försöker hålla mig ifrån det men idag föll jag. Donken hade en ny variant av deras McFlurry som vi köpte. Den var så saligt god! Massor med chokladsås, choklad flarn och små krispiga brownie bitar. Choklad och glass dyrkare, ni måste prova denna glass :)

Jag kommer att måsta ha en McFlurry Magnum Brownie varje gång vi är på Donken framöver. Tur att det inte finns i Pite längre och det är sällan vi äter där :P Annars kan jag ju jag glömma mitt viktmål till årsskiftet :P

 


Golvvärme


Detta snygga terrarium ska få pryda en av väggarna i vårt vardagsrum. Det är galet snyggt, betydligt snyggare i verkligheten än på bild till och med. Vi ska bara måla allt det röda så det bli vitt eller svart. Har inte bestämt oss än vilken färg men efter det kommer det att vara ännu snyggare. Pratade nyss men min andra hälft där hemma och han höll på för fulla muggar att rengöra med virkon allting och puttsa till så våra djur kan flytta in i sina nya bostäder. Han hade lyft upp golvet i terrariet och upptäckt att det är ju fasen golvvärme där inne. Massa sand som isolering och så värmeslingor. Gandlaf kommer att bo som en kung!

Endorfinerna i kroppen skirek bra köp!! Så roligt att hitta något så bra byggt och till ett kanon pris :)

Underbara, snälla och söta Brollo hade vart och hjälpt älsklingen att få in terrarierna i huset från släpet. De väger inte bara lite så det är tur han är stor och stark :D Tror han är ganska "stolt" över djuren. Han verkar gilla dem skarpt :D

Nu vill jag gå hem så jag också får pyssla med detta!

 


Storlångträsk Sjön

20100911057 (MMS)

Spegelblankt vatten vid sandstranden nedanför stugan. Underbar plats på jorden där vi kommer att spendera många helger och ledig tid. Sängar är fixade men inte ditkörda. IKEA på onsdag och sen är vi inflyttningsredo :D Jul, Nyår, Påsk jag alla högtider kommer vi att spendera här i fortsättningen! :D


Umeå 24 Timmar

Knappa 24 timmar hant vi vara i Umeå denna helg men vi hant det vi skulle och har hunnit umgås med lite kompisar. Gick ju som  galet med släpet för oss på väg ner men så fick vi låna ett släp i Umeå så då har vi en anledning till att åka ner om några helger. Umeå open ska köras om några helger så då blir det att åka ner redan på fredagkväll och stanna där hela helgen. Ska bli skoj :D

I morse steg vi upp i tid för att hinna åka runt och fixa med släp innan vi kunde börja hämta upp terarierna. Hedman var snäll och lånade ut sitt släp som vi tillfälligt la en plywood skiva på för att kunna lägga ner det stora terrariet. Släpet blev fullpackat och inlindat i filtar och pressening. Det "lilla" (det mindre) fick vi plats med på flaket på bilen och så blev det en hel del grejer i baksätet på bilen. Nu sitter jag på jobbet och slipper packa upp allting från släpet och bilen :P Jag hoppade av utan att fara hem något och jobbar nu till 20.15. Lite skönt faktiskt men ändå så vill jag hem och börja ställa iordning allting. Det kommer bli så fint!!

Mina ögon är goode så tunga just nu så jag tror det blir en och en annan kopp kaffe för att klara kvällen. Nacken mår inte så bra efter mitt försök att sova i bilen på väg hem. Vaknade av att jag trodde älsklingen hade somnat men det regnade så kopiöst och när bilen skar genom en vattenpöl så dånade det massor i bilen och jag vaknade med panik. Det var den sömnen :P


Underbara Smultronställe

Steg upp i tid idag för att åka till den nya stugan. For iväg till och med innan min jobbande sambo hade stigit upp. Har spenderat hela förmiddagen på en underbar plats. Det var knäppt tyst och solen speglade sig i det spegelblanka vattnet. På första kastet fick Brollo en stor och fin abborre och några minuter senare en baby gädda. Abborren fick bli del av dagens lunch i form av halstring. Så underbart gott! Nu är vi på väg till umeå efter lite motgångar på eftermiddagen... jag hämtade pappas släp i Roknäs men direkt vi skulle åka så var det knas med bromsarna. De hade låst sig och ville inte släppa... Blev så att vi lämnade släpet på stugan (en annan stuga) efter e4an och så får vi hyra ett släp i Umeå. Framme om 30 min ungefär och min mage skriker efter maikväll blir det race i ume. Det årliga som i fjol rubricerades som mordförsök på polis... Det blev såklart avskrivet!! Krashar hos Emmy oxh Peter i natt och lastar terrarierna i morogn :Dd

Proactiv Solution - 1 Vecka

Nu har jag använt Proactiv i en veckas tid och jag måste säga att jag redan märker skillnad. Min hy har blivit mycket slätare och pormaskarna börjar minska. Om jag ser såhär pass mycket skillnad efter bara sju dagar så vågar jag inte ens drömma om hur bra det måste vara efter en månad.

Om ni någon gång funderat på att testa så gör det!! Helt klart värt det och faktiskt så är detta billigare än många andra märken som jag testat utan framgång. Jag är salig det känns så bra!! Att produkterna luktar gott är ett stort plus också!! Natt krämen luktar helt fantastiskt gott, nästan som hubbabubba tuggumin :D

Kommer fortsätta göra utvärderingar och delge er vad som skett med min hy vecka för vecka.


Tyson Present

Ormen har fått ett namn, det blev Tyson. Jag fick inte min vilja igenom utan älsklingen gillade Tyson bättre än Cato. Cato tyckte gubben var för Japanskt...Han är ju ingen Japan tyckte han :P

Jajja Tyson har i alla fall på gång ett större boende. Blir nog en tripp till Umeå i helgen för att inhandla ett stort terrarie åt honom och även ett större till Gandalf. Mamma har idag bekantat sig med Tyson och gett honom lite kroppsvärme  men även en "inflyttnings present". Han har fått en stor keramikkruka som vi ska slå ett hål i som han sen kan ha som värmegrotta under en värmelampa :) Ska bli så roligt att pyssla med de nya terrarierna :D


Makeup 20100907






Kackerlacka



Vi bor i norra Sverige där klimatet inte är speciellt varmt och kort sommar. Vi har vinter mer än halva året men ändå lyckas det växa och leva en kacerlacka här. Det är så äckligt att jag inte kan tro det!!

Vi har vart ute i kväll och målat och fixat på garaget och så kom vår söta granne över med en fin stege, han tyckte det såg så jobbigt ut där jag stod på en stol och sträckte mig för att nå. Nåja, då vi skulle lämna igen stegen så blev vi kvar på deras sida av häcken och surrade en hel del. Efter ett tag hörde både jag och Bosse att något ramlade genom stuprännan och hamnade i gruset. Efter en stund såg vi vad det var....en ca 4 cm lång kackerlack. En KACKERLACKA!!!
Tack och lov så trampade Bosse ihjäl den. Vi analyserade det lite och kom överrens om att den måste ha kommit hit med Bosses virke. Han har nyss byggt en stor och fin altan och detta äckliga djur måste ha kommit med virket, det finns ingen annan orsak. Jag intalar mig själv att ett sånt äckligt djur inte kan leva här utan måste ha kommit någon annan stans ifrån.

FY FAN säger jag då bara!!

Makeup 20100908








Använt skimmriga 88 paletten och Elf creme eyeliner.

Coronett Anlänt

Idag har Coronetten anlänt med långtradare. Det är alltså båten som jag nämnt är inhandlad. Den köptes i stockholm om ni missat det och har alltså kommit upp med lastbil nu. Äntligen ska jag få se den annat än på bild ;) Älsklingen har hunnit meddela att den ser fin ut :)

Vid ett tillfälle nämnde Crille att han skulle sätta i motorn redan i höst så vi skulle hinna ut på en provtur. Får se om han fortfarande har tänkt det eller om det blir ett vinterprojekt. Men visst skulle det vara skoj att hinna åka en sväng med båten innan isen lägger sig här i norr :)


Ny Kategori

Nu har jag lagt till en ny kategori i här åvanför, och nu har jag satt igång den så den fungerar (om ni redan har tryckt på den utan framgång). Det är ju en del snack om våra djur här i bloggen så därför får de en helt egen kategori. Där hittar ni alla våra djur och vad som händer och sker kring dem :)


Stugägare

Mamma och pappa överraskade oss i tisdags. Jag fick ett konferenssamtal från brollo där hela familjen surrade i mun på varran och tillslut fick mor och far fram det de ville. Vilket var då att de köpt ett hus som vi ska ha som stuga :D En villa som ligger i Strömfors i uppe i Storlångträsk. Ett äldre par har bott där men vi ska ha det som stuga. Är ganska stort så vi har fått oss var sitt rum. Så nu behöver vi lite möbler att fylla detta rum med. En säng och kankse någon byrå eller garderob, lite sängbord och någon lampa. Blir nog att kolla kupan och reprisen då jag inte vill ha nya möbler i en stuga. Det ska kännas som en stuga och då ska det vara lite gamla möbler :)
Ska bli så roligt att åka upp dit och se hur det ser ut och börja göra i ordning. Mams och paps åker dit redan i helgen och ska börja men de ska bo i husbilen :P Lite roligt att bo i husbilen på tomten till sin egen stuga...men då det inte finns nå möbler alls invändigt så får man göra så ;)

Som att vi ska köra skoter i vinter!! Perfekt med 3000 kvadrat mark och skoterleden precis vid tomtgränsen!! Mys på hög nivå. Jag älskar detta!! :D

Jag tror nog att jag tar en visit upp dit i helgen så snart bjuder jag på bilder på den fina röda stugan :)


Bad Uppdate

Blev lite krasst med inlägg igår och inga alls på kvällen. Vi hade massa planering för oss och provade möblera om i vardagsrummet. Kollade hur vi skulle ha möblerat då vi skaffat nya terarier så nu vet vi exakt hur vi ska göra :) Hade velat ha soffan på ett annat sätt men det blir som tidigare. Inte så stor skillnad bara lite mindrre saker/möbler i vardagsrummet :P
Katternas gigantiska klösträd ska få flytta ut och tillsvidare upp på övervåningen tror jag och sen har jag lite "krimskrams" som älsklingen kallar det som ska få byta plats ;) Mina fina saker från farmor tycker inte älsklingen är så fina så de kankse ska få hamna i vårt nya rum. Vi har nämligen ett rum i en stuga numera som ska inredas och där kankse han tycker dessa saker passar bättre :)

Har lite bilder i kameran som ska upp så kankse det blir bildbom ikväll här på bloggen ;)


Tävling Tikei Mineralsmink




Helt underbar tävling som jag självklart är med i. Delta ni med genom att klicka på bilden!

Blus Från Gina

Hittade idag på lunchen en super söt blus från GinaTricot. Jag älskar kråset! Nu såg jag på deras hemsida att den fanns i en tredje färg. Jag såg bara svart och vit i butiken men jag gillade den andra färgen också. Får se om jag springer in och ser omd en finns här i stan så kankse jag byter :) Jag har ju faktiskt en liknande blus utan krås i svart och så den vita långa från bikbok. Skulle vara roligt med en annan färg men annars behåller jag den svart. Den lär bli flitigt använd kan jag lova!

Vilken gillar ni bäst?


Uppdate:

Blir bara den svarta. Den bruna fanns men jag passade verkligen inte i den färgen. Mitt ansikte smälte in i färgen så man såg inte riktigt mitt ansikte. Färgen var alltså så lik min gen hudton är det jag vill komma fram till :P


Utfodring

Igår fick sig ormen (som vi ej enats om nått namn på ännu) lite mat. Det känner jag kommer få ligga på älsklingens ansvar att tina dessa råttor. Det var lite creepy att lägga en frusen råtta i vatten för att tina den :P Men sen var det no problems. In med den i terariet och så har han under natten svalt i sig den. Tyvär så såg vi det inte då vi gav han den så pass sent så vi gick och la oss. Men nästa vecka får han den tidigare så kankse vi kan se hur han äter den. Kickis lilla Morven hade kramat råttan fyra gånger innan hon hade ätit den. Vara säker på att den är död :)

Inhandling av virke idag. Blir virke till garaget och kankse till ett terarie :)


Sommarvärme

Idag är det verkligen sommarvärme!
Är sommaren tillbaka måntro?! Nejdå det är säkert bara för idag, men jag är nöjd. Jobbar kväll idag så jag har hunnit njuta av solen och värmen på förmiddagen. Tog mig en löptur ner på marinan och så har jag hunnit måla altandörren ett andra varv.
Tänk vad skönt om det är så här varmt till helgen men så mycket kan vi nog inte begära :P

Alla båtar är påväg upp ur sjön nu så älsklingen har fullt upp på jobbet. Minst fyra båtar varje dag som kommer upp ur vattnet och blir konserverade för att klara vintern. Det ska tvättas, syras, byta olja och filter, byta bränslefilter, fylla på medel så soppan inte blir gammal under vintern och en hel del massa mer. Han är gode slut på kvällarna nu så det blir inte så många knop gjorda. Kan tänka mig att resten av veckan lär spenderas i soffan med djuren och den nya stjärnan :)


Sjuklingen

Lite uppdate om vår lilla sjukling där hemma. Det är ingen lek att ge han medicin vill jag lova. Att spruta in vätska i munnen på han går men att han ska lyckas svälja den vet jag inte om det går så bra med. När jag väl fått in medicinen i hans mun så börjar han tugga (på samma sätt som när han-hundar tuggar när de ser en löptik) så det bara hänger slem. *usch* Jajja jag ska nog lyckas få i han det i alla fall. Får blanda ut det med lite köttfärs eller en skinkbit kankse...då blir han nöjd ;)

I morse vaknade jag av att lilla Baggis fick en nys attack. Han har haft sånna ett tag nu och han har låtit konstigt då han tvättat sig men jag har tänkt att han kankse har lite sår i näsan efter grässtrået men så var inte fallet. Han hade nämligen ett grässtrå kvar!!
I morse då han började nysa så vaknade jag och tänkte att han aldrig slutade nysa, så då jag kolla upp på han ser jag att nått sticker ut genom snoken så jag tar tag i han och väcker älsklingen så han fick dra ut grässtrået mellan alla nysningar. Hahaha det såg verkligen roligt ut!! Strået var ändå ca 5-6 cm långt också så nog förstår jag att han har haft problem lill killen våran :D
Att nysa ca 3 gånger i sekunden är nog inte så roligt och han ser verkligen skit rolig ut. Hela han bara skakar och fnyser konstant.


Namn Förslag

Nu har ormen ett hem att komma till. Han flyttar in hos oss i morgon men vi har än inte enats om något namn. Vad ska snyggingen heta? Det är en kille. Kom gärna med förslag!!

Jag har gett älsklingen lite förslag som tex Bubz, Kato, Kaa, Jafar eller SirVäs. Jag gillar Bubz och Kato men vet inte om vi kommer överrens där :P

Brollos Födelsedag

Idag är en vanlig dag, för det är inte Jimmys födelsedag :P

Jag är inte knäpp...

Idag ska vi fira min älskade bror som i lördags fyllde år. Så det är inte hans födelsesdag idag men den var i lördags och då uppmärksammades den inte något alls. Idag är dagen han ska uppmärksammas då han håller sig hemma och inte i sin dumper uppe i Happaranda :)

Det blir smörgåstårta och gott fika i Roknäs och vi ska ila dit då jag slutar jobbet. Måste bara springa på stan och handla en present till honom. Har inte hunnit och vet inte vad jag ska köpa så det blir en liten pers efter jobbet nu..Några snabba förslag på vad man ger en 27 åring som önskar sig vad som helst?!


Stammis Hos Vet

Jag och Baggis är numera stammisar hos vet. Idag var hans ben ännu sämre så han kunde inte ens stödja åp det eller ta sig ner för trappen. Stackar lilla killen hade jätte ont. Jag och älsklingen försökte undersöka benet lite på morgonen och hittade ett litet sår och så var hela benet uppsvullet och ömt. Efter ett samtal till vet så var vi inbokade klockan 10.00 idag. Där har vi sedan vart fram till 14.30. Vilken tid det tog att få regleringen från försäkringsbolaget!! Dryga 1.5 timmar bara av väntan för det efter att Baggis var färdig opererad.
Lillen har alltså blivit biten av något djur, tex igelkott, och såret har blivit infekterat inne i benet så han hade en stor varböld som vet har dränerat nu. Han har ett rakat ben och ett sår som är lite säckligt så nu blir det krage på honom och antibiotika och nått mer penicilin till honom.

Tack och lov för försäkringar säger jag då bara!! Detta kalas gick faktiskt bara loss på 298 kr tack och lov :D


Fotoshoot

Gårdagskvällen spenderades hos svägerskan Kicki tillsammans med henne, Sandra och Monica. Blev lite smink och en hel del bilder :D Grymt roligt då bilderna är klara!! Kicki har en del jobb framför sig att fixa till dem bara :)

Håll till godo, snart får ni se dem :)


Makeup 100903






Produktlista

Lumene Natural Code foundation
Elf mineral booster
Elf blush
Elf mineral eyeprimer
88 palette shimmer
88 palette matt
Elf creme eyeliner
MUS snowflake eyepencil
Mascara
Elf lipstick plumber Strawberry

Höstrustning

Idag har vi vart verkligt effektiva. Vi ställde väckarn i morse så strax efter nio tiden var vi på gubbis för lördagsfrukost med alla bilfantaster. Alltid lika trevligt och frukostbordet matchar (nästan överglänser) hotellfrukostar :) Blev en hel del surrande och även lite bilfilmer. Var en crash på Långnäs förra helgen som var riktigt stor men gick bra.

Efter gubbis åkte vi hem och började med tomten. Älsklingen högg tag om häcksaxen och jag om gräsklipparen. Fick göra ett avbrott för lunch och frissering hos svärfar och Camilla men det var bara på en timme så klockan två var vi igång hemma igen. Vi har hållt på tills nu och vi har verkligen hunnit massor. Lite av det vi gjort är att klippa gräset och alla häckar och buskar, plockat upp allt före efter klippningarna, bytt ut och satt iordning det nya postlådestället, slipat järnstolparna på bron och målat allting vitt, bytt ut bräder på altanräcket och målat hela räcket vitt och ryckt grästuvor från grusinfarten och sprayat roundup så allt gräs ska dö. Har gjort mycket mer men man glömmer fort :P

Planerar lite om vi ska göra en carport till garaget och dividerar hur det ska byggas. Vad är mest praktiskt och vad är snyggast. Mycket järn i elden nu :)

Nu är vi båda helt slut i kroppen så det blir nog en kväll i min jumpy :D

Kungsboa

Gårdagskvällen spenderades hemma i soffan och sedan på Djurshoppen i stan. Där umgicks vi med massa goa människor och alla djuren. Blev många rysningar efter ryggraden då man lite här och var stötte på syrsor i öppna lådor, mjölbaggar och maskar och det äckligaste av allt var alla dessa gigantiska spindlar. Fy fan vad äckliga djur det är!!
Men det fanns ju en hel del mysiga och söta djur också som jag höll mig till. Några olika små ödlesorter hade kommit hem men sen hade de fått hem massor med nya ormar. Såklart blev vi alla lite förtjusta i en del av dem så rätt vad det är har vi en kungsboa boende med oss i huset ;) Kicki blev kär och döpte en hona till Marilyn pga hennes skönhetsfläck på huvudet. Den plus en till yngre hona blev extra ompysslade och våra favvisa:)

I morn har vi bokat in två fotosessioner. En med Monika och en med Sandra. Om jag känner dessa damer rätt så lär det finnas lite djur som rekvisita också. Ormar går ju bra men kommer spindeln fram då byter jag rum :P Ska bli så roligt med nya bilder!! :D

(nått har hänt så jag skriver kursivt och det går inte att få bort)

Makeupstore Wishlist


Eyedust Victory - Lounge - Sight - Enigma - Powerful

Lipstick Magic - Cinema - Crisp - Peachy (x2 :P) - Mood

 

Strass Zirkon - Aquamarine - Multi


Cake eyeliner vit - Face mist


Dessa saker vill jag ha från MUS just nu. Kan såklart ha hela deras sortiment men det har jag inte råd med :P Så detta är mina önskestenar ;)


Gårdagens Spa

Gårdagskvällens spa hos kusin var underbart. Vi började med att dricka kaffe och fika lite GI bröd och ost kaka med hallon och grädde. Sen blev det då färgning av fransar och bryn innan vi klev i poolen. Efter 1.5 timmar i bubblet med massa surr så var vi rätt slut i kroppen. Mös på med tända ljus, peeling och körsbär. Så mumsigt med körsbär!

En väldigt lyxig torsdagskväll hade vi och hur mysig som helst :)

När vi var klara så hade lilla trollungen Molly vaknat av ont i örat så en liten öroninflamation var nog på gång då :(


JobbeliJobbJobbJobb

Jobb jobb jobb går runt i mitt huvud nu. Jag har fått en tjänst på banken till 20111231. Alltså till årsskiftet nästa år!!

Som att jag är GLAD!!

Denna tjänst betyder för mig att jag blir inlasad på banken också, så efter anställningens slut är jag berättigad att få en fast tjänst så fort det dyker upp. Jag trivs som attans på banken så det är så roligt!

Tänk att jag gör saker som jag verkligen gillar och som jag utbildat mig till. Banken på dagarna och sminket på helger och kvällar. Lycka :D


Julklappar

Idag har en kollegas dotter vart på jobbet och sålt jultidningar. Jag handlade. Det blev den första julklappen som ska gå till min älskade pappa. Otippat att jag hittade nått till honom men jag tror det blir en bra julklapp :)

Varför heter det egentligen att barnen säljer jultidningar? Man kan ju tro att de går runt och säljer nån sorts serietidning som handlar om julen :P Man borde kalla det för något annat då det inte är tidningar man handlar av de små barnen. Mest är det ju böcker men finns även saker som man kan köpa genom denna tidning barnet bär med sig. Jajja nu ska jag sluta analysera :P


Inrednings Sug

Jag har ett sådant sug på att göra om lite hemma. Det är såna saker som jag alltid velat göra men som inte styrks av min andra hälft, min kära sambo alltså. Ibland får jag il och vill göra allt men jag kan inte själv så jag behöver juh hans stöd :P

Golvet i hallen och köket har jag velat göra om sedan vi köpte huset. Jag har velat dra bort plastmattan med det får jag inte men får jag då lägga ett annat golv ovanpå?! ;)
Jag är ett fan och älskar stilen shabby chic och lantligt vitt så pärlspont på väggarna i köket och ena väggen i hallen har jag börjat drömma om och såklart ha dem vita. Måla om väggarna i vardagsummet har jag också velat länge då jag inte gilla färgen på tapeten vi har där. Mönstret är okey men färgen är beige/grå och jag vill kräkas åt den. När vi köpte huset var det beige och grått överallt förutom i sovrummet där det var gult och blått. Varenda vägg, kakel, skåpar, allt var i samma färgskala och jag vill inte se den färgen mer :P

Kankse att nått av dessa projekt påbörjas då snön faller och man inte kan hålla på utomhus. Än har vi ogjort lite saker på utsidan som gärna får vara klara innan vintern.


Inställd Klocka

Det är som att Baghera har en inställd klocka. De senaste tre nätterna har han väckt mig 04.10 med hans skrik. Bara att stiga upp, ruska om katt fan och kasta ut honom. Har sett att det har vart frost på bilen de senaste två nätterna också *usch* när jag tittat ut så pass tidigt. Men det positiva med Baggis beteende är att jag har vart pinknödig så när jag har kastat ut honom har jag passat på att gå på toa :P

Blir att kasta ut katten innan vi går och lägger oss i natt så han får vara ute. Vill han så har han sitt hus utomhus att sova i men har brukar nog jaga hela natten. Ibland kommer ham hem med munnen full i dun :P
Vattenflaskan har vi som sagt försökt oss på men då min käre sambo missbrukade den så blev han vettskrämd och ville inte gå förbi hallen. Nu försöker jag alltså köra på tillsägnings uppfostran på katt rackarn.


Spa-afton ikväll med min kära kusin och mamma. Ska överraska dem med lite färg tror jag... Kankse hinner vi bättra på deras ögonfransar och ögonbryn så de är snygga :)
Som jag kommer sova gott i natt!!


Ordning och Reda

Idag efter jobbet ska jag åka och inhandla lite pärmar och arkiv till pärmarna. Nu ska det bli ordning och reda bland alla papper som ligger hema och skräpar. Det är fullt i varenda pärm vi har så papprena har samlats på hög hela sommaren men nu känner jag att den börjar bli för stor så nu ska det sorteras!
Har massa papper som vi måste kopiera också för att ha kopior hemma och sedan sätta undan alla orginalen i bankfacket vårat. Det har vi tänkt länge men nu är det dags att ta tag i det med.
Kankse inte att det blir ikväll men på god väg då jag inhandlat det som behövs för att göra sorteringen och hitta alla papper som vi ska säkra. Betyg, pantbrev och kontrakt kan vara bra att inte ha hemma ifall en olycka skulle vara framme. Har även tänkt ta foton på vad vi har gjort hemma och sätta på ett USB och bevara i bankfacket. Typiskt bra saker att göra men som lätt glöms av!


Dagens middag blir helstekt lax i ugnen med röd pesto. Till min älskling blir det hemmagjort potatismos och till mig blir det sötpotatispuré. Mums vad gott det ska bli :)


Makeup Inspo

Jag har så många ideér och så lite tid :P

Är verkligen inne i en period nu då jag bara vill sminka hela tiden. Jag har massor av ideér och jag önskar jag kunde sitta och sminka mig själv hela dagarna. Tänk att ha det som jobb :)

Kicki vi måste nu nån helg framöver fixa en fotosession!!

Någon som vill vara modell för oss en dag?

Temat kan bli vad som helst! Jag vill ha nya och fler portfoliobilder och jag vill använda min egen kamera och fota massa snygga kreationer!


Lilla Lördag

Onsdag idag. Halva veckan har gått och fort går det. Snart helg igen! Idag är jag på jobbet dagtid så ikväll blir det träning. Ska pressa benen så jag inte orkar gå på dem längre :P Är taggad till max så ikväll ska jag verkligen ta i för kung och fosterland!! Glöm aldrig att träna benen. Det är där kroppens största muskler finns och om man tränar upp dem så förbränner de mer kallorier då de behöver mer "mat" när de blir större :D Ett par vältränade spiror är verkligen så sexigt och snyggt också så här ska det pumpas ben :)

Mitt benpass just nu:

3*12 framsida lårpress (maskin)
3*12 Baksida ben drag (maskin liggande på mage)
3*12 Benpress (maskin rumpa, framsida och baksida)
3*12 Benböj med skivstång
3*12 Vadpress (maskin)
3*10 (varje ben) Utfall (inbland med skivstång eller hantlar)

Efter detta pass skakar pinnarna och träningsverken brukar göra sig påmind dagen efter :)


RSS 2.0