Makeup 100831





 

 

 

Dagens makeup

Basen - Lumene Natural code foundation

- Elf mineral booster

- Blush Elf Tickled pink

 

Eyeprimer Elf mineral

 

Skuggorna från 88 palett metallic

Svart skugga MUS matt compact

Mascara Loreal Volume x5

 


Hemlängtan

Sista 15 minutrarna på jobbet nu. Har haft hemlängtan hela kvällen. Vill kasta mig in i min jumpy dress, slänga mig på soffan, zappa på fångarna på fortet och äta någon god kvällsmat. Lutar åt att det blir en thé kopp och en äggmacka :) Ska mysa med min älskling hela kvällen och pussa på han miljontals gånger :)


Ostkaka Med Keso



Det är viktigt att låta keson rinna av först, annars riskerar ostkakan att bli vattnig. Tillsätt stevia (sötningsmedel, kallas också sötflockel) bara om du känner att ostkakan behöver det för att falla dig i smaken. Många uppskattar den helt osötad. Både mandel, keso och grädde skapar en viss naturlig sötma. När ostkakan serveras med hallon tillkommer ännu en söt smak. Det är viktigt att man inte sötar av gammal vana utan verkligen känner efter när en rätt är god utan socker och när den vinner på att sötas lätt.


4 portioner

250 g keso
3 dl vispgrädde
4 ägg
1 dl mandelspån
stevia, valfritt
2 dl vispgrädde
2 dl hallon


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Droppa av keson i ett kaffefilter eller finmaskig sil. Den ska bli som en fast ostmassa utan vätska.
3. Vispa grädden lätt. Blanda den med keso, ägg, mandelspån och eventuellt lite stevia.
4. Fyll en ugnsform och grädda mitt i ugnen 30 min tills ostkakan stannat och fått fin färg.
5. Servera ostkakan med vispad grädde och hallon.

 


 

Denna har jag tänkt göra på torsdag, tror den är smarrig :D


Relax Day Scheduled

Ett telefonsamtal senare och på torsdag ska jag och min kusin ha myskväll. Kankse det blir att ligga i jaquzzin och basta en stund. Har sagt det tidigare och säger det igen... Jag vill verkligen ha deras källare!! Som att vara på badhus/spa varenda dag. Jag skulle aldrig göra något annat ;)

Nu längtar jag juh massor till på torsdag :D


Cleaning Lady

Idag har jag vart en städtant. Jag har hunnit stocka onda allt som legat framme, dammsugit och dammtorkat, diskat berget som var på bänken, rengjort katternas hörna (Baghera sölar massor då han äter), skurat köksskåpar mm. Känns inte som att jag gjort så mycket som "syns" men som att det är skönt nu då det är gjort!!
Tvättberget nere i källaren börjar bli mindre men då har jag instället massor med täcken som ska tvättas när kläderna väl är klara. Ska tvätta ett fårskinn också och hur gör jag det på bästa sätt?! Utomhus med grönsåpa och vattenslangen har jag som funderat på men vet inte om det är så man gör :P



Hade planer på att handla lite på dollarstore idag och tanka bilen men det fanns inte kvar nån tid till det efter att jag suttit och sminkat mig och tagit kort med nya kameran :D Kommer lite bilder ikväll efter jobbat :)
Är så roligt att ta bilder på sminket nu då bilderna verkligen blir fina direkt. Färgerna syns betydligt bättre med denna kamera än med den gamla!

 

 

 


One Year Has Gone

Idag är det ett år sedan jag förlorade min aboluta förebild. En människa som jag vuxit upp med varje dag. En människa som alltid ville finnas där. Min älskade lilla farmor jag saknar henne så ortoligt mycket!!

Ifjol när denna dagen kom befann jag mig 120 mil söderöver i Göteborg och kunde inte vara med då allting hände. Tack och lov fick hon leva ett långt och lyckligt liv och fick somna in i hemmets lugna vrå. Inga föraningar, bara somna in.

Jag önskar jag kunde hälften av allt hon kunde, att jag hade samma kunskaper om allting. Jag är tacksam för det hon hant lära mig och för de minnen vi fick tillsammans!




Margareta Johanna Nilsson <3

Dead Fingers

I-lands problem på jobbet.

Just nu har jag döda fingrar. Det gör så ont att skriva och de är så lila. Det är inte kallare än vanligt på jobbet men mina fingara är stelare och kallare än de brukar. Skulle vara skönt med fingervantar men hur dumt skulle inte det se ut!! :)

Måste få igång blodcirkulationen i fingrarna medans jag jobbar... funderar på att inhandla en stressboll eller liknande så man har nått att sitta och klämma på. Då borde ju fingrarna få sig lite motion och blod?! Tyvär hjälper det inte att skölja dem i varmt vatten, det blir bara bra för någon sekund.


Non Product

Nu har jag gett mig fan på att jag inte ska tappa ALLT mitt hår. Under en tid av viktminskning så är det håret, naglarna och huden som får stryk så jag har lagt märke till hur tunnhårig jag blivit och att mycket hår mystiskt har gått av. Nu har jag bestämt mig för att jag inte ska bli flint så jag har massage av hårbotten/hårsäckarna varje kväll i ca 5 minuter, jag kammar håret väldigt många gånger med en svinborst för att det ska återfå sin glans och så använder jag inga, absolut inga hårprodukter. Inget spray, ingen mousse, ingenting!! Bara schampoo och balsam då är jag duschar såklart.
Skiter fullständigt i om jag ser ruffsig ut i håret men nu ska det vårdas!! Plattången har åkt ner i byrålådan och ska inte användas på väääldigt länge, inte förens allt mitt hår är tillbaka :)

Färgning av håret kommer inte ens på tal utan nu blir det verkligen au natural för en tid framöver.


Give Away

Idag jobbar jag kväll. Har sett fram emot att starta veckan med två kvällar efter varandra faktiskt. Så skönt med lediga förmiddagar så man hinner med lite nytto göra och saker. Idag har jag stockat nere i källarn och vikt massor med tvätt och startat nya tvättmaskiner.

Jag har haft mammsen på en vistit för jag skulle ge henne lite bröd som jag bakat men glömde ta med mig till dem igår. Passade på att gå igenom min garderob lite så att mamma fick med sig en stoor påse kläder hem idag. Såna kläder som jag har krymp ur och hon krympt i :) Vi har gjort en liknande rensning innan somaren men nu var det dags igen så nu har jag massor med plats i garderoben och massa tomma galgar.
Med sig hem fick hon ett flertal jeans leggins, vanliga jeans, skortor, tunikor, t-shirts mm. Hon behöver inte handla kläder på evigheter....men jag måste börja handla nytt :)

Att bara sitta och surra med mamma över en kopp kaffe är jätte mysigt och jag älskar att umgås med henne. Snart har jag en ledig dag mitt i veckan så då kankse vi hittar på en mor och dotter dag?! ;)


Back To Reality

Nu har jag fått min energi åter känns det som. Har sovit verkligen heeela helgen!! Minst 13 timmars sömn varje natt och två till tre tupplurer på dagstid. Idag har jag hunnit avverka 5 klippningar och nyss ett pass i gymet.
Helgen har verkligen vart lugn och skön och det var behövligt.

Under gårdagen och idag skulle det ha körts dragracing på Långnäs men regnet har öst ner så det har inte blivit någon körning alls :(
Igår när vi vaknade och insåg att det regnade så somnade vi om några timmar och sedan övertalade jag älsklingen att åka till Skellefteå och shoppa lite. Blev stor shopping på Elgiganten som tidigare skrivet :) Hade en heldag med Mike som följde med till Skeå och sen på kvällskvisteln blev det en tur upp till Boden för lite middag tillsammans med Dick och Jessica innan racet på Heden basen drog igång. Efter att racet var klart visade termometern på två grader varmt i Boden men tack och lov var det lite varmare i Pite då vi kom hem!! Fy fan vad hösten kom tidigt i år :(

Nu blir det lite egentid och myspys. Dusch, fotvad, ansiktsmask och nytt nagellack hade jag tänk mig. Har en ny Plaza liggande som inte blivit läst ännu :)

Mysig söndags kväll på er alla!

Systemkamera

Äntligen har jag inhandlat mig en systemkamera. Var helt inställd på en Canon eos1000D när vi ålkte men kom hem med något helt annat. En försäljare fick mig att ändra mina egna planer och nu i efterhand är jag honom tacksam.
Kom hem med en klart bättre kamera än canonen så nu har jag denna skönhet:

SONY A330

Extremt hög bildkvalitet och följsam livevisningsfotografering

10,2 megapixel, snabb AF-livevisning, 2,7-tums lutbar LCD och SteadyShot INSIDE. 18-55 mm objektiv.

  • Skarpa, klara och detaljrika bilder
  • Flexibel livevisningsfotografering oavsett vinkel
  • Lätt, snygg och enkel att bära
  • Minskade kameraskakningar för handhållen kamera som ger skarpa, klara bilder
Jag blev såld på live view och att bildstabilisatorn sitter i kamerahuset istället för i objektivet. Mycket billigare att köpa fler objektiv och ett 70-300 ligger högst upp på min önskelista till jul :D



40% På Ellos

På valfri vara (den dyraste) man beställer får man nu 40% Rabatt.

Jag har hittat två snyggingar som jag är sugen på att beställa. Vet dock inte om jag ska göra det då jag sparar mina pengar till lite roligare saker... Hmmm... How to do??

Ska jag beställa dessa snygga Converse eller ska jag köpa dem framåt sommaren istället då jag kommer börja använda såna igen men då förmodligen lite dyrare än nu. Väskan var som bara en bonus ifall att jag likaså ska beställa ;) Tyckte den var fin och skulle passa till min beiga kappa.

Converse med rabatt 419:- Väska 299:-


Eller ska jag hålla i pengarna och köpa en fin systemkamera eller utlandsresa den närmsta tiden?!


Visst klarar jag båda men det kan vara trevlig med lite pengar kvar att leva på ;)


BabySitter

Mollsan mitt lilla troll behöver lite barnvakt ikväll så vem blir inte gladare än jag!! Louise ska överraska Björn med en middag på tu man hand och sedan bio så jag och min älskling ska vara med Molly.
Blir nog att vara hemma hos oss ett tag men sen när det blir sängdags för lillan beger vi oss neråt gatan så hon får sova i sin egen säng och vi tar nog och lägger oss i jaquzzin och zappar lite tv. Som att jag ska mysa och njuta ikväll. Kramas och mysa med lilla älskade trollet mitt :D

Kankse att det slinker in något chips eller en karamell ikväll också ;)

Mys på hög nivå!


Höst Tävlingen

I morgon drar höst tävlingen igång på Långnäs. Det innebär en helg på dragracing strippen. Förmodligen kommer vädret att svika oss så det blir nog skoteroverål på ;) Hoppas bara att regnet håller sig borta så att tävlingen för köras och vi slipper sitta och vänta på torkning av banan.


Efterlängtad Helg

Veckan har bara rusat iväg men helgen är ändå efterlängtad. Något är galet i min kropp så jag är sjukligt trött idag och mina ögon är rödsprängda och min hals är sträv. Kankse en förkylning på gång?!
Färgade håret på Misa igår och då älsklingen hämtade mig så kände jag mig jätte konstig när jag satt i bilen. Det började snurra i huvudet, illamående och flimmer i ögonen. Craschade i älsklingens knä i soffan med lamporna släkta. Lyckades somna men blev väckt halv tolv för att förflytta mig till sängen.

I natt har jag vart vaken strax efter klockan fyra för att pissa och kasta ut en skrikande katt och sen var jag vaken klockan fem igen och klockan sex. När väckaren ringde 06.20 så hörde jag den inte ens utan hade somnat om hårt. 06.30 då nästa väckare ringde vaknade jag tillslut.
Idag blir en tung dag känns det som. Är redan slut i huvudet men jag ser fram emot dagen ändå.. Har så roligt på jobbet med kollegorna!


Tränings Kweel

Idag är det träning som gäller igen. Ska egentligen köra ben pass idag men är goode sugen på överkropp. Känns som att man tränat bättre när man kört överkropp, bara för att jag brukar få träningsvärk där men inte i benen :P
Men benen behöver sig en omgång dem med så ikväll blir det svettigt.
Älsklingen skall ha med sig något att äta under träningen så han inte blir dålig som förra dagen. Ska proppa i han mer middag också så han verkligen har fått i sig nog med mat :)

Ska hinna med att tona Misas hår ikväll också. hon vill vara snygg och grann tösen innan hon ska till sthlm och jobba igen :)


Its Mine!!



Jag var in på H&M på lunchen för att köpa min mascara och kikade snabbt igenom butiken. Där hänger den, jackan som jag sett på nätet men som vart slutsåld. Den är min!!
Jag hade precis fått en rabatt check på 50:- varlfritt dam eller herrplagg så den kom till användning men sen så hade jag även fått en bonus check på 50:- så allt som allt gav jag 199:- för denna skönhet :D

Behöver jag säga att jag är NÖJD!?!

Vart Tog Energin Vägen Vägen

Det är verkligen tragiskt väder nu. Värmen försvann reda i början av augusti. Vad hände liksom? Så här kallt kan det ju inte ska fortsätta vara utan det måste ju komma nån värmeknäpp eller liknande. Jag menar om det fortsätter att vara så här kallt så blir hösten väldigt lång!!

I morse var jag död då väckarn ringde. Jag ställde mig tvärt upp men insåg att mina ben inte bar mig så jag la mig igen fast nere vid fotändan på sängen och somnade med armarna virade runt en söt sovandes Tiger. Tre minuter senare vaknade jag av älsklingens väckarklocka och då vare bara att kämpa sig upp. Jag har fortfarande inte vaknat känns det som :( Det är iskallt så jag tog med mig en extra kofta på jobbet idag och det behövdes för nu sitter jag med den och en fleecefilt. Jag vill/måste få mer värme!!

Utlandet.NU!
JagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVillJagVill

PV:n i Piteå På Väg tillbaka

Volvon har lackats om

I Piteå är den lika känd och älskad som den glödlampslysande Stomatolreklamen vid Slussen är i Stockholm. Men i sommar har Piteåborna undrat om den klarröda Volvo PV 444 av årsmodell 1957 som sedan mer än 50 år varit ett landmärke i staden slutligen har kört in i himlen.

För dess plats på ett bilhandlartak har gapat sorgligt tom en tid.

Men Piteå-Tidningen rapporterar nu att klenoden är på väg tillbaka. Den har bara varit borta ett tag för att få ny lack, gnistrande röd som en fullmogen tomat.

Artikel från aftonbladet.se


Proactiv Solution

Idag har jag fallit. Jag har fallit för tv reklam. För något som kallas tv-shop. Hahaha nej inte så dramatiskt. Jag har länge funderat på att testa detta proactiv solution för dålig hud och nu så nappade jag. Folk jag hört har använt det har vart nöjd så jag hoppas att jag också ska blir det. Äter ju som tidigare sagt vitamin B5 för att huden ska bli bättre och jag tror faktiskt att det är på god väg. Har haft goode mycket så jag tror inte att det bara försvinner utan hjälp utan nu testar jag rengöringen Proactive och så ska jag återuppta mina regelbundna besök hon en duktig hudterapeut på Lindgatan 12 här i stan.

Håll era tummar att det ska funka för mig så jag får baby len hud nån gång i mitt liv. Vill inte bli som pappa...55 år gammal och fortfarande finnar :(


Dulce De Leche Cupcakes



Cupcake:

 


1,5 dl kakao
3,5 dl mjöl
3,5 dl socker
1 ½ tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vanilj socker
3/4 tsk salt
2 stora ägg
1,5 dl varmt vatten
1,5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger
3 msk olja

Frosting:
5 dl grädde (låt stå i frysen i 5 min innan användning)
3 dl dulce de leche (DDL)


Sätt ugnen på 180 grader.

Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min). Fyll sedan formarna till 1/3 (lägg märke till det, inte 3/4 som det vanligtvis brukar vara) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.

Frosting:
Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt. Spritsa eller bre slutligen frostingen över cupcaken!

(Dulce de leche får man enklast genom att ploppa ned en burk oöppnad kondenserad sötad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken med någorlunda god marginal. Se till så att vattnet täcker burken under hela tiden som den kokar, annars kan burken explodera.
Låt det hela stå och sjuda i 2-3 timmar. Två timmar ger en lite ljusare och rinnigare gegga, tre timmar ger en fast konsistens)


 


Midsommartårta

 

Fyllningen och garneringen till tårtan kan givetvis bytas ut mot valfria bär. Jag gjorde med jordgubbar men tror att hallon kan vara tok gott.


Ingredienser

portioner 12-14

110 gram smält smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim (á 56g)

FYLLNING

6 gelatinblad
½ + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde


Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
9. Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar.





Bra tips

Gör fromagen på tinade frysta jordgubbar om det inte finns att tillgå färska.
Byt ut två deciliter av grädden mot två deciliter vanilj yoghurt vilket gör att den förutom färre kalorier också får en härlig friskhet och en fläkt av vanilj. Den stelnar lika bra med yoghurt.
I receptet har jag lagt till ett gelatinblad (6 istället för 5) för att den flöt ut väldigt mycket för mig.

Apelsinchokladmousse Med Nötter



Kanderade nötter passar bra till moussen men man kan välja valfri garnering.

Ingredienser
6 portioner

125g mörk blockchoklad (ca 40% kakao eller mer)
2 äggulor
River skal av ½ apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt kaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker


Tillagning

1. Smält chokladen över ett vattenbad. låt den svalna lite.
2. Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. Vispa grädden med florsocker, inte för hårt.
3. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
4. Fördela moussen i 4-6 portionsformar. Ställ i kylen minst en timme.


KANDERADE NÖTTER

1½ dl sötmandel
1½ dl hasselnötter
50g smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
Rivet skal av en apelsin (om man vill)


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl och grädde. Låt koka ca ½ minut under ständig omrörning.
2. Blanda ner mandlar, hasselnötter och apelsinskal i blandningen. Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper, se till att nötterna inte ligger på varandra.
3. Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Bryt loss mandlar och nötter från varandra. Hacka dem grovt.
4. Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna. Garnera gärna med apelsinskal.

Hallonmousse Med Nonstop



En väldigt enkel och lyxig efterrätt som inte behöver mer än en timme i kylskåpet.

Ingredienser
4 portioner

200 gram frysta hallon
1,5 msk strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 st äggvitor
1 dl nonstop

Tillagning

1. Tina hallonen och mosa med en gaffel tillsammans med sockret. Häll grädden i en skål och vispa tills den är fast. Häll äggvitorna i en ren skål och vispa till fast skum.
2. Vänd försiktigt ner bärmousset och vitorna i grädden och skeda upp i en skål eller i små glas.
3. Kyl moussen i kylskåp minst en timme. Vill du ha en fastare mousse kan du ställa in den i frysen istället. Garnera med nonstop.

Räcker till 4-6 portioner beroende på hur sugen man är på dessert :)

Blodsockerfall

Har vart på gymmet innan Fångarna på fortet började. Jag körde löpning på bandet i tio minuter och sen överkropp idag. Mina armar lär vara spagetti i morgon men nu är det så skönt! Jag hade kunnat vara och träna ett tag till och pressa ännu mer men idag var det älsklingen första gång i gymmet sedan hans första skada i knäet efter påsk. Sen blev det tummen för han och nu har han haft nå virus skit i halsen i nån vecka, men nu var det i alla fall dags.
Gick dock inte så bra för han.
Han orkade springa på bandet men sen hant han bara några övningar så var krafterna slut och han blev alldeles kallsvettig, illamående och yr. I bilen påväg hem så upplevde han domningar i armar och ben.

Visst måste det vara blodsocker fall?!



Bakverk

Jag bakade massa godsaker till mammas födelsedag igår. Det blev massor över som mina kollegor har smackat över idag. Är fortfarande kvar massor så det lär vara frosseri på jobbet i morn också ;)


Chokladmousse med apelsin smak och en uns av kaffe

Hallonmousse med nonstop

Dulce de leche cup cakes

Midsommartårta med jordgubbs fyllning och choklad/daim botten

Lördags Partey

Mitt smink och huvudbonad på partyt i lördags. Super trevlig kväll hos Emma och Marcus och sen utgång på Challenge. Jag hade lotten med att köra bil dock :P
Har fått lite dille på turbanerna. Måste införskaffa fler sjalar som inte är allt för stora och tjocka ;)


New Parfym

Min Britney Spears parfym håller på att ta slut så jag måste inhandla en ny. Här på jobbet har de börjat snacka om att skicka iväg en beställning på parfymer så idag på lunchen var jag på stan och luktade på en mängd med parfymer varvat med kaffebönor.
Har haft Britney så länge nu och börjar vilja prova någon ny och lukta lite annorlunda än alltid :P Känner aldrig lukten av parfym längre då jag tar på mig Britney, har blivit för van den lukten.
Hittade två parfymer som jag fastnade för men kan inte bestämma mig vilken jag vill ha. Lite för mycket pengar för att köpa båda. Har sprutat på mig lite på var sin handled så jag ska lukta ikväll och låta älsklingen lukta och ge sitt utlåtande :)






Dessa vare det jag fastnade för


Nissan Navara

Den nya bilen ha kommit!! Till bilaffären i alla fall.. Hoppas Hoppas Hoppas att älsklingen har fått vara och hämta den idag. De väntade på att få reg papprena så bilen får ett registreringsnummer annars var den leveransklar. De hade haft den på recond så den skiner och är fin :)
Så skönt med en stor pickup och denna är såå mycket snyggare än den gamla. Svart íställer för silver, stor istället för liten, ny istället för tre år gammal ;)


Vattenrädslan?!

Nu kan jag avslöja för er vad detvar jag hade handlat till present åt min mamma. Hon fick två snygga, nya och fräscha flytvästar. De fiskar mycket men har aldrig västar på sig och när det var i fjällen sisst så lånade de min flytoverål men hade den aldrig på sig och så hade de med sig en flytväst från 1876 som var för äcklig och gräslig. Hade nån fallit i vattnet med den så hade de sjunkit som en sten istället så nu har det två sprillans nya västar som är smidiga och snygga. Hoppas de börjar använda dem så man slipper oroa sig :P

Här är man dotter och får tjata på sina egna förälldrar att använda flytväst. Kankse min vattenrädlsa som gör det :P


Fångarna På Fortet

Visst var det till och med samma söta dvärgar som det var förr i tiden?

Nu sitter vi i soffan och myser och har precis sett det första avsnittet på herrans många år. Nu känns det som att det är fredag och man ska trycka i sig massa onyttigheter och lägga sig för att ha sovmorgon och en ledig lördag framför sig men istället har vi en tisdag som innebär arbete och flera dagar kvar till helgen. Visst hade det vart bättre att ha det på en fredag men jag är glad att det kommit tillbaka över huvud taget :)

Åå jag känner mig som ett litet barn igen. Jag förknippar verkligen fångarna på fortet med en mysig fredag kväll i soffan med mamma och pappa och en liten godispåse. Älsklingen skulle till att plocka fram datorn medans vi såg programmet men det fick han allt avstå!! Här ska mysas, inte glo dator :P



Är det någon av er som sett programmet ikväll? Var det sig likt? :)

My Mamas Birthday

Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag!!



(Jag och mamma i turkiet då hon fyllde 50 år, Fy sjutton vad brun hon är!!
Ni kan väl förbi se mitt fula fejs och mitt verkligen gräsliga hår!! Aldrig mer blond och inga mer +20 kilo!!)


Vill bara gratta min älskade,underbara och sötaste mamma på hennes födelsedag. Jag har bakat massa gott till henne så hon har sluppit :) Ska ta med mig Dulche de leche cupcakes, midsommartårta, apelsin/chokladmousse och hallonmousse. Innan fikat blir det smörgåstårta till middag :D

Presenten kan jag inte avslöja ännu då hon kankse kikar in innan hon har öppnat paketet ;)

Massa grattis pussar och kramar till dig mammsen så ses vi ikväll!


Beautiful Blogger Award

  • Som award ska jag/ni kopiera in award-bilden i din/min blogg för att visa att jag/du fått den.
  • Tacka och länka tillbaka till den jag/du fick awarden av.
  • Ge awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder.
  • Skriv 7 intressanta saker om mig/dig själv.


Sju intressanta saker om mig då:
  1. Jag är fruktansvärt, otroligt, hemskt mycket mörkrädd.
  2. Jag får panik och hyperventilerar om jag hamnar i vatten som är mörkt och jag inte kan se botten.
  3. En viss vecka i månaden blir jag galet sugen på chokladröra som är gjord på smält smör, havregryn och oboypullver. Onyttig bomb!
  4. Jag tror på övernaturliga ting och en andra värld. Alla katastrofer är förutbestämda och går ej att förebygga.
  5. Mitt smeknamn är Spiken och första gången jag fick höra det så blev jag arg och sa att jag är ju defenitivt inte smal. Namnet syftade tydligen på att jag haft en dålig dag och vart lite bitter. Sur som en spik :P
  6. Min äldre bror är min bäste vän
  7. Frilansar som makeup artist och gick utbildningen i Umeå på MOC Elin Kämpeback

 


Jag skulle vilja ge detta award till 7 härliga brudar!
Sandra, Madde, Linnea Lu, JonnaEmmeli, Linnea & Hanna

Surfisken

ÅÅ idag ska jag äta surströmming. Jag verkligen älskar det. Det är så gott!! Visst luktar det kankse inte godast för dem som inte äter det men när man äter det så luktar det gott och smakar gott. Svärmor och Bocke har bjudit oss ikväll men älsklingen och hans lillebror William ska åka på Max eller Sunes och käka. De vill inte ens äta med oss utan skulle äta på hamburgerhaket för att slippa lukten :P

Efter surfisk kallaset ska jag på partey med min babe Misa som kommit hem från Mallis i dag och flyttar till sthlm strax. Blir tandborste och tandkräm och halstabletter för att försöka dölja surfisk lukten under kvällen. Ett klädombyte tror jag också då lukten brukar sätta sig i kläderna.




Surfisken skall ätas på tunnbröd eller riska tillsammans med potatis, rödlök, cremfraise och lite gräslök eller dill. Ryms det på berget så tar jag gärna en tunn tomatskiva också :)


Braids By Moster

Har vart hos mormor en sväng efter jobbet idag och träffat mammas kusin och mina tremänningar från Dalsland. Var riktigt trevligt. Riktigt härliga människor som jag gärna träffar fler gånger :) Senast jag träffade Nils, som är min mammas kusin, var jag tre å gammal och cyklade trehjuling i skitrännan i hans ladugård och fastnade i hölasset efter vi hämtat det på åkrarna. Kommer ihåg hölasset grejen men inte koblajja delen, den vill jag nog inte minnas :P
Blev rätt mycket hår snack och fixning då Nils dotter gillade det så min moster visadse sina konster och lärde henne att göra den frilla jag haft ikväll. Moster har gjort denna på mig en gång tidigare för herrans många år sen och jag bara älskar den. Så frän!! Går att ha på två olika sätt. Som jag har på bilderna men också att man struntar i att sätta upp flätorna och då har man en frisyr som på min fina ritning :)

Tänk om man kunde fixa detta på sig själv!





 

Det hon har gjort är alltså två flätor i luggen och innan hon kom längst ner på håret så började hon baka in lite hår längst ner i topparna och arbetade sig framifrån luggen och bakåt/neråt mot slutet av håret i mitten där bak. Sätt fast med en snodd och fläta likadant från andra hållet och när flätorna möts längst ner i mitten så flätar man ihop de sista centimetrarna. Sen kan man ha håret så eller sätta upp flätaorna som jag har på bilderna. Me like both alot!!


Coronet 21 Explorer II

Igår vid middagsbordet såg jag på min karl att det var något. Han var lite fnittrig på rösten men jag tänkte att det var för att den nya bilen har kommit och håller på att rekondas och levereras till veckan men icket. Det var nått mer. Mitt i maten kläcker han ur sig att:
- Nästa sommar kommer vi kunna campa på vattnet.
De har alltså köpt en båt. Han är bra rolig! Då har hans pappa gått och köpt en båt utan motorer i stockholm som de bara sett på bild. Den kommer upp om nån vecka med lastbil. Utan motorer, drev och allt kommer den så nu ska de stoppa ner en ny mercury motor i den så till nästa sommar har vi en båt vi ska cruisa med och bosätta oss i. Svärfar har en stor träbåt som han kör med men säsongen är väldigt kort då han måst sjösätta den sent och ta upp den tidigt så den hinner torka innan frosten kommer så nu blir säsongen helt plötsligt två månader längre med en plastbåt. Älsklingen har försökt övertala honom till att köpa plast istället för trä länge och nu är han på god väg. Snart kankse träbåten säljs och en större plastbåt inhandlas till honom. Tanken är nu att jag och älsklinegn ska köra med plastbåten medans svärfar har i sin träbåt och sen ska vi slåss om helgerna ;)

Ska bli mysigt! Hoppas bara att den är fräsch :D

Det är inte denna båt men en exakt likadan. Bilderna kommer från Coronets club sida. Klicka på bilderna för att komma till sidan.




Husmor ala Cart

Jag var verkligen huslig av mig igår. Jag tyckte det var riktigt roligt faktiskt och jag är så nöjd nu. Jag städade ju som sagt heele dagen, åkte med papper till återvinningen och höll på. Enda jag inte hant var att puttsa fönster så det kankse bli ikväll om jag hinner :)
Vid tre tiden ringde min älskade karl och meddelade att han skulle hjälpa pappa sin och frakta en säng till hans farmor så han ville ha mat direkt han kom hem så det inte skulle bli så sent. Snäll som jag är så lagade jag maten så den stod klar på färdig dukat bort 16.00. Mumsade i oss middagen och surrade lite och sedan bar det iväg för han till farmor Ulla.

Jag satte mig i soffan 10 minuter men det kröp i kroppen så jag drog ut på stugan och plockade lite blåbär. Fick ihop ca 3 liter på en timme så det var rätt så bra. Dock vare MASSOR med spindelnät så jag lämnade massor med blåbär kvar :P

Väl hemma igen så hade älsko kommit hem så jag skickade iväg han på ICA för att handla smör och vaniljvisp. Jag startade ugnen och ställde mig och rensade de nyplockade bären och då älsko kom hem så satte jag in en blåbärspaj i ugnen.
Då den var klar fick den svalna lite och så tog jag på mig inlinesen och åkte mot Annelund. Älsklingen tog bilen och kom lagomt till jag var framme. En överraskning till svärmor var alltså det vi hade tänkt oss. Tror hon blev paff då jag rullade in på infartet precis då vi surrade i telefonen också :D Mumsade i oss blåbärspajen och så gav jag bort de blåbär jag plockade ihop på stugan. Rensade och allt :D


Blåbärs Gröt

Recept:
1 portion

1,25 dl vatten
1,25 dl blåbär
1 tsk honung om man vill söta lite (jag använder inget sötningsmedel)
0,75 dl grahamsmjöl

Gör såhär:
Sätt vatten och blåbär i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt mjölet och ev. sötningsmedel och låt koka till en fast form. Tar ca 3 minuter från det att man satt i mjölet. Servera med kall mjölk och kankse en hackad banan.

Varför Då?

Idag är jag ledig för att jag jobbade i söndags. Vad gör jag då idag? Jo jag städar som en tok. Varför är det jag som ska offra en ledig dag till att städa egentligen? Varför är det inte karlarna i huset som kan göra nått sånt nån gång! När de är lediga så gör de nått de tycker är roligt som att vara i garaget eller nått men kvinnan ska städa och laga mat :P

Huset såg verkligen för jävligt ut och berget med tvätt ska vi inte ens tänka på. Källaren luktar kattpiss av sänkläderna och klädserna som Baghera lyckades pissa på men snart är alla de sakerna tvättade. Sovrummet är tipptopp, dammtorkat, dammsuget och på vädring. Nu är det bara resten av huset kvar. Suck det tar aldrig slut!

Nåja jag ska inte städa hela dagen för jag har tänkt åka ut till stugan och se om det finns kvar nå blåbär på tomten och så hade jag tänkt hinna ut och springa. Ikväll blir det kankse att baka en liten kaka i form av blåbärspaj eller nått sånt :)
Mycket blåbär nu. Bra antioxidanter :) Blev en blåbärsgröt på morgonen till frukost och som den var god!

Fattigt I Skogen

Det var ganska så fattigt med blåbär i skogen igår. Eller var det vi som var på fel ställe kankse :P

Vi åkte till Igeltjärnsberget i Bergsviken och hittade skapligt men det var långt mellan varje ris som hade blåbär på sig. Tycket det var rätt så tråkigt att mest stå upp och leta nya ris man kunde noppa av så vi åkte vidare och skulle testa Degerberget. Tror vi alla hade dömt ut det redan innan vi kom dit men gjorde ett försök i alla fall. Där var det inte många blåa bär kvar. Förmodligen har de utländska bärplockarna vart i farten för det var verkligen tomt. Massor med ris men inga bär kvar. Tillslut gav vi oss strax efter åtta tiden och då hade jag lyckats plocka ihop drygt fem lite i alla fall.
Hem och försöka rensa var ju då den tråkiga biten. Har hunnit rensa lite bär så jag har en Turkisk Youghur burk full, alltså ca 1 liter. 4 liter kvar att rensa då. Den första litern tog drygt två timmar att rensa så idag blir det att inhandla ett rensnings galler så går det förhoppningsvis fortare :)
Blev ganksa biten så i morn på min lediga dag ska jag nog åka till stugan och plocka de blåbär som finns på tomten där. Brukar vara stora och fina bär :)

Kankse att det blir en blåbärspaj snart :)


Tävling Ögonskuggor

Kolla in denna roliga blogg för att medverka i tävlingen om massa ögonskuggor. Aldrig kan man få för mycket färger :)
Tjejen är super duktig och självlärd. Extrema sminkningar bjuds det mycket av :)






Bärplockarn

Nu har jag utrustat mig. Ska och plocka blåbär i skogen ikväll. Hittade dock inte den gamla bärplockaren så nu har jag inhandlat en ny en och tre hinkar så nu ska här plockas blåa bär. Hoppas vi hittar en guldgruva så mina hinkar blir fulla men jag tvivlar. Kanske att en hink blir full men det kommer slinka ner mycket blåbär i magen under kvällen tror jag :)

Blåbär är egentligen bäst att plocka men händerna inte i plockare men det tar så lång tid då. Blir nog att plocka lite både och. Har kommit på den smarta idén att ta med kartongen med plasthandskar så man slipper bli blå om fingrarna som sitter fast i flera veckor ;)

Är det någon som har tips på bra bärskog i Piteå trakterna?


Sängvätare

Vi fick oss en trevlig överraskning igår kväll då vi skulle gå och lägga sig. Lilla Baghera hade inte bara spytt i gästsängen (på överkastet) utan han hade även kissat i vår säng. Varför inte göra båda dera i en säng om han ska göra det i sängen?! :P
Jajja, det var bara att riva av sängkläderna och alla kläder som låg på sängen var bara att kasta i tvätten. Det låg en hel del kläder på sängen (allting från göteborg) så nu har jag det jag gör i tvättstugan. Fy bybblan vad tvätt jag helt plötsligt fick!!

Hur rengör man egentligen en bäddmadrass? Jag stod och sprutade allrengöring över fläcken och så la jag en handduk under bäddmadrassen och så en uppe på och så tryckte vi...som pressade allrengöringen genom bäddmadrassen och ut i den under handuken. Hoppas att det funkar!!


Släkt mys

Har vart iväg hos min faster och hennes man i eftermiddag. Varje sommar bjuder de allihopa på mat så idag var det dags. Faster är jätte duktig på att laga mat så magen står i fyra hörn sedan man vart där. Att åka på jobbet utan att äta efterrätt var inte på tal så jag fick mig en bit colakaka innan jag ilade iväg till jobbet :)

Barnen de har badat som vanligt och även vart ut en svänd med båten och åkt bop bakom. Vattenskidorna hittades inte igen så det fick bli en bob som är anpassad för att åka på vattnet istället. Har haft det gode så mysigt, synd bara att jag inte kunde stanna längre utan måste joba ikväll. Saknade dock farmor och farfar.. första året utan någon av dem känns ganska konstigt. En släktträff utan huvudpersonerna kändes det nästan som, men nu får vi rikta in oss på barnen istället :D Börjar ha många små kusinbarn på pappas sida nu :)


Drogad Prins

Mina katter är mina prinsar. Vet inte vad jag skulle göra utan dem!!

Baghera satte nått i halsen igår morse då han skulle äta och har haft problem sen dess. Det var värst för honom i går direkt det hände man han har vart spak och inte fått i sig vatten eller mat sen igår morse så nu har vi vart hos veterinären.
Min lilla prins hade ett grässtrå som satt fast åvanför gommen upp mot näsan. Det är rätt så vanligt så jag anade att det var det men det är inget jag kan fixa. Så 1300 kr fattigare har jag en friskare katt som förhoppningsvis ska kunna äta igen då han vaknar. Det var inget litet strå han hade satt i halsen utan vet kom ut med det på ett papper och det var säkert 7-8 cm långt och hade suttit fast hårt så det gick av två gånger då vet skulle få ut det.

Ringde älsklingen och meddelade vad det var med Baggis och att han var sövd och ska vakna av sig själv... Älsklingens komentar var att han hade velat vara hemma och se på honom, de är ju så söta när de vaknar och ska försöka gå men benen bara viker sig :) Vi hade rätt så skoj åt Baggis då han blev kastrerad.. Envis katt som ville ligga i sitt klätterträd resulterade i flera försök till att stå men slutade i magplask på golvet :)


 

Sötnosen ligger och sussar. Ögonen öppna och tungan hängande utanför munnen gör att han ser död ut men jag ser hans andetag så han lever :)


Western farm boden!! :D

20100815043 (MMS)

Western farm boden!! :D


Tiger = Mascara

Min lilla prins Tiger har många smeknamn och har länge kallats Tiggi wiggi Wig Wham och nu har det kommit ut en mascara med namnet WigWham. Lill prinsen min har alltså gått och blivit ett mascara namn :P
Lite roligt tycker jag :)

Han till och med lyssnar till namnet WigWham :)




Daydreams

LAUNDRY DAY

BOOKWORM

UP



Något såå sött. Jag kan inte sluta lee efter att ha hamnat på denna bloggen. Ni måste kika in till henne och se alla hennes kreationer hon gör. Vilken fantasi och vilka minnen att ha kvar. Tänk vad roligt då barnet blivit större och får se dessa bilder. Helt underbart!! :D


Alla bilder är klickbara för att komma till Adele´s blogg och alla underbara kreationer. Bilderna är lånade från hennes blogg http://milasdaydreams.blogspot.com/



Nya Skuggor

Idag har jag skickat iväg en beställning på två Paletter till min sminksamling. Är så otroligt skönt att ha alla färger på ett och samma ställe så nu är det påväg en shimmer palette och en metallic palette. Har den matta 88 paletten sedan tidigare och är flitig på att använda den. Tänkte passa på att beställa nu då jag tjänade lite pengar på hårshowen så de pengarna får gå till smink :)
Längtar tills de kommer hem så jag får använda dem. Är riktigt spänd på metallic paleten. Hoppas att färgerna är bra så att alla inte ser likadana ut då man tar på sig dem utan att man ser pigmenten bra.

Har någon testat dessa paletter, framför allt metallic?

Vet att man kan beställa dessa palettet till en billig peng från ebay men jag kände att jag ids inte hålla på med det. Har aldrig beställt nått därifrån och vet inte hur man gör. Betalar hellre lite extra och vet exakt att jag får hem den vara jag beställt hel och utan skador och så gynnar jag en svensk försäljare :) Har beställt av Kosmetikan.se.


Satch Hårshow

Igår var jag och jobbade på Nolia mässan i stan. Jag sminkade massa modeller som gick en hårshow för frisersalongen Satch i Luleå. Det var en stressig dag med mycket att hinna på kort tid men det var skit skoj. Hant med ca 8 modeller med tema smink Sommar, Höst, Vinter och Vår. Har inte laddat upp bilderna ännu ,seg som jag alltid är :P Men jag lovar att visa då jag fixat in dem i datorn :) 

Var det någon som var där och tittade?


Onepiece jumpy

20100811033 (MMS)

Onepiece jumpyn har anlänt och jag har gjort mig hemmastadd i den. Vill inte kliva ur den på kvällarna. Skulle lätt kunna sova i den om nätterna. Så galet mysig sak!! Inte den mest sexiga men söt känner man sig:)


Jobb Lunch

Har nyss börjat arbeta för dagen, jobbar alltså kväll idag. No problems för mig faktiskt att jobba denna fredagkväll... sambon är ändå så borta och inget annat verkar hända :P

Vår duktiga chef har idag visat sin uppskattning för vårt jobb som vi gjort i sommar genom att bjuda oss på en supergod lunch på Nodo. Det var cola marinerad fläskfile och var verkligen super god. Sandra jobbar sin sista dag här på banken idag för att gå vidare och arbeta med något som hon utbildat sig till. Trisst att hon inte kommer jobba här nått mer men skoj för henne att ha fått ett jobb som passar henne perfekt :)


Sniglar tripp trapp trull. Nu står samling...

20100811036 (MMS)

Sniglar tripp trapp trull. Nu står samlingen uppradad på arbetsbänken :) Största agget inhandlades i helgen nere i Göteborg :) Jag har en sambo som är rätt så nöjd med sina turbos och shoppingen i helgen ;)


Fattigmans Lunch

Det ekar tomt i kylskåpet hemma men nått finns alltid att äta. Till frukost och lunch fick det bli exakt samma måltid.
Turkisk youghurt med pumpafrön, pekannötter, cocos och lite ringlad honung över är inte dumt som frukost eller mellanmål. Två hårdbröd med makrill till det så var dagens frukost och lunch tillredd.

Är ganska less på köpes mat efter att ha ätit det flera gånger om dagen i en vecka så jag ville verkligen inte handla lunch på stan idag. Längtar efter en hemlagad middag ala husmanskost nu! Har inte bestämt vad jag ska laga för middag idag men det lutar åt stuvade mackaroner och stekt korv. Verkligen en klassisk husmansrätt som ska bli så jäkla gott!! Lite riven muskotnöt i mackisarna som pricken över I:et :)


Norrländsk Mark

Nu har vi tagit oss hem till kära Piteå från Västkusten. Vi startade klockan 11.00 igår och kom hem 00.30. Är sådär lagomt mör i kroppen efter ex antal timmar i bilen men det gick bara fint att köra hem. Hade middags pitstop på Hackegård i gävle och chaffis byte.

Har ett fullspäckat schema nu då vi har anlänt hem. Ska förutom att hinna packa upp allt, också jobba på banken, tvätta alla sminkborstar och packa smink-trollen, försöka hinna titta på alla modellbilder och planera sminkningarna till morgondagen, vara social och äta middag med familj och vänner i flera dagar, hämta hem mina kära katter (som förmodligen inte vill hem), klippa gräset. Jag har säkerligen mycket mer på schemat de närmsta dagarna men jag vill inte komma ihåg nått mer för då får jag mer panik. Tack och lov så slutar jag 16.30 idag så jag hinner ganska mycket ikväll :)

Att trycka in alla bilder från semestern i datorn kommer förmodligen inte att ske de närmsta dagarna. Jag är segast på att lägga in bilder men jag ska försöka så fort som möjligt :)
Har blivit ett par bilder tror jag och en och en annan rolig film på tösarna Unger :P


Älvsborgs Fästing

Idag har det vart lite kasst väder. Uppehåll precis då vi åkte ut till Älvsborgs fästing men sen kome det lite regn. Fästingen var mindre än jag mindes den, kankse var jag mindre tidigare :P Var ändå fint men kass rundvandring. Vem vill se ett rollspel?! Jag ville ju veta historia om fästingen. Jajja vi har haft det mysigt idag i alla fall :)

Nu har vi precis tagit igen oss lite efter dagen utomhus och lite cykling.. Ska åka iväg på en sigtseeing till Särö, kullavik och hovås strax. Ska hälsa på Tina och Johan som numera är bosatta i Hovås och så blir det kankse att träffa Filíps förälldrar :)

I morn blir det lite stadsvandring i butiker igen :D Sista shoppingen!

En flaska vin för tösarna och några ...

20100808031 (MMS)

En flaska vin för tösarna och några öl för herrarna. Sitter på linne och hare gött :) Paulina har sina härliga komentarer som vanligt... Att köra mott rött för att man blir less tex eller berätta mer om dessa hästar, vad är det (i sammanhanget bil och båt motor). Man kan inte annat än älska denna tösabit ;)


Vm Offshore c1 Uddevalla. Starten gick för...

20100807030 (MMS)

Vm Offshore c1 Uddevalla. Starten gick för tio minuter sedan men redan efter första bojen så flippade en av båtarna. Nu pågår bärgningsarbetet av båten innan en omstart av heatet kan börja. Detta är underbart!! Vilket väder vi fick, galet varmt och strålande sol :)


7 År Tillsammans

Den 6 augusti är ingen vanlig dag. Förutom alla födelsedagsbarn i familjen så firar jag och älsklingen årsdagar.


Vi firar idag att vi har varit tillsammans i sju hela år och vi har dessutom vart förlovade i fem år. Tiden springer iväg och jag älskar dig mer än vad som kan förklaras!!

Idag ska vi äta god mat och njuta av varandra :)

Pusses på dig mitt hjärta ♥



Grattis Rebecca 1 År

Idag är ingen vanlig dag, för det är Rebeccas födelsedag, HURRA HURRA HURRA.

Älsklingens söta lillasyster fyller idag 1 år. Tiden bara springer iväg. Tyvär är ju vi inte hemma och kan fira henne men vi grattar så mycket från Göteborg :) Ett stort grattis till svärfar också som fyller hela 57 år idag :)




Johanneberg

Nu är vi framme i Göteborg. Eller det har vi vart sedan i går morse... vi anlände till lägenheten runt nio tiden på mmorgonen så då kraschade vi i säng i några timmar innan vi gick ut för att strosa runt på stan. Mötte upp Andre för en middag på Jensen och sen blev det promenad hemåt. På kvällen igår cyklade vi runt hela stan tillsammans med Paulina. Vi turistade helt enklet och kollade in Ostindiefararen och massa andra sevärdheter. Idag blir det bestämt shopping och en rundvandring i massa gamla stridsfartyg. Det regnar by the way idag :(

Hoppas på strålande väder i morgon då vi ska åka till Uddevalla och äntligen se C1 offshore VM :D

Kommer att bli lite kass uppdate här under vår semester.. det finns så mycket roligare saker att göra :D

Vitamin B5 Mot Acne

Det är många som lider av olika typer av acne. Det kan vara ungdoms acne men sen finns det även den sorten som aldrig tycks försvinna hur gamla vi än blir. Vitamin B5 är studerat och ska ha en positiv effekt på acne. Vitaminen påverkar kroppens talg produktion. Här kommer lite info om Acne och om Vitamin B5.


Problemet som ger acne är att hudens talgkörtlar producerar för mycket talg. Talg används för att skydda huden men många personer har för hög talgproduktion och då skapar det istället problem.


Finnar
beror till exempel inte på att huden är smutsig. En finne beror på att acnebakterien har ett överflöd av mat. Den äter talg så när huden producerar mycket talg ökar bakterierna i antal och man får finnar. Ifall det inte fanns så mycket talg skulle det inte finnas så många bakterier eftersom de inte skulle ha något att äta.


Pormaskar
uppstår när hudens porer (öppningar där talg kommer ut) täpps igen av talg och döda hudceller. Huden producerar helt enkelt mer talg än vad som kan tvättas bort och öppningarna blir större och större på grund av innehållet. Ifall produktionen av talg minskade skulle ”pluggen” av talg och döda hudceller tvättas bort och poren skulle börja krympa.


Oljig hy
får man när talgproduktionen är väldigt hög, det oljiga är helt enkelt talg.


Många andra har säkert, som jag, testat alla de möjliga produkter så som rengöringar, hudkrämer med mera men det fungerar inte. Det är inte så konstigt heller om man tänker efter för det är ju inte utanpå huden som talget bildas och därför kan vi inte motvärka det utifrån. Man måste angripa grundorsaken till acnen och det är att huden producerar för mycket talk innifrån kroppen. Att rengöra och tvätta huden för ofta kan till och med förvärra acnen då huden utsätts för kemikalier och påfrestningar.

Nu har forskare kommit fram till att Vitamin B5 minskar hudens talgproduktion och ger då lindrig av acne. Jag har under en bra tid nu försökt att använda så milda och naturliga produkter i mitt ansikte för att försöka bli av med min vuxen acne men allting vill inte försvinna. Visst har det blivit bättre men jag är konstant blank och han mycket pormaskar. Jag vill så klart bli av med det och få en fin hy som strålar :)

Idag tog jag mina två första Vitamin B5 tabletter och ska testa om jag märker någon skillnad. På nätet finns det olika specialkurer med B5 mot acne men jag valde att gå till den lokala hälsokosten och rådfråga där. Hon hade en burk tabletter med 200 mg B5 i varje tablett och om jag äter 2 stycken om dagen får jag i mig 400 mg B5 och i denna specialkur som jag läst om ska man äta 480 mg B5 om dagen. Jag äter nästan det varje dag nu då och priset är betydlig mindre så nu håller jag tummarna att jag får önskad effekt.

Är det någon som har testat detta?

Läs mer om Clearly Gone metoden.


Band T-shirt

Jag har fått lite dille på Nirvana igen. Lyssnade på dem förut då man var yngre men nu har jag återupptagit det örat. Har alltid gillar lite rockiga band tees så nu har jag siktat in mig på två Nirvana t-shirts. Hoppas de finns nån stans i Göteborg för där ska det shoppas :D
Gillar min Ramones tröja från Amplified massor och tror det blir fler tröjor därifrån snart :)

 

 


Missuning?!

Har precis haft lunch och jag tror verkligen att någon vill missunna mig något. Jag svalde fel flera gånger och sista klunken ur Lokan åkte helt i fel strupe så nu sitter jag här och kan inte sluta hosta eller harkla mig. Jag får helt enkelt inte bort vattenbubblan som irriterar hela tiden. Irriterad jag blir :P Lyckades också bita mig rejält i kinden så nu smakar det blod i munnen istället för god tonfisk sallad. Det var nån som inte ville att min mage skulle sluta skrika efter mat idag :P

Tur att det finns en sekretess knapp på telefonerna så kunden inte hör mitt hostande och kraxande.

TRE TIMMAR KVAR NU :D


Mams & Paps

Måste bara få skryta lite över mina söta älskade päron. De är alltid bäst och underbarast men igår så glänste de ännu mer. Vi blir så bortskämda ungar :P Det har i och för sig Crille alltid tyckt att vi har vart men nu börjar jag hålla med honom, men vi ska inte klaga för jag gillar att bli bortskämd ;)

Att ge små presenter nu och då har de alltid vart bra på men igår fick vi alla fyra ungar ett helt nytt regnställ. Tusen tusen tack mams och paps. Det var verkligen behövligt och jag tror de fick idén till det då vi alla satt i spö regnet på rallycrossen och hade sopsäckar som regnavvisning :P Kallt och blött var det men pappa som hade väldens finaste och smidigaste regnställ var bara blöt om fötterna. Det är ett diskret och snyggt regnställ som inte är sådär glansigt och äckligt i kvalitén så det var en toppen bra present :D

Ska åka till Roknäs i kväll och om vädret tillåter har vi tänkt dra med dem upp på Kallahatten som är ett berg i byn och grilla våfflor och mysa i naturen. Det är våffelgrillning där varje Tisdag och det brukar vara mycket folk och trevligt :)


Tjatigt

Jag vet att jag börjar bli tjatig nu men jag bara måste. Idag är alltså sista arbetsdagen och i morn börjar min lilla semester :D Yeeeyy!!
I morn åker jag och babe till Göteborg och som att vi har längtat. Saknar min Paulina varje dag! Har hunnit planera lite också vad vi ska göra vilka dagar..så vi inte åker ner och bara missar allt :P
Fredag blir det shoping medans Filíp och Paulina jobbar, lördag blir det Uddevalla och C1 och sen ska vi hinna till Tina och Johan och Mattias och Louise. Full rulle lär det bli men ändå semester :D

Jag har redan gått på semester i huvudet. Känner att kroppen är närvarande men inte riktigt hjärnan idag :P


What Friends Are For?

Vad har hänt?
Inget är som förr?
Gör jag något fel?


En sak har verkligen förändrats massor den här sommaren. Jag fattar inte vad det är som har hänt men jag kan ju medge att jag inte gillar det. Är det något fel på oss?
Vad har man vänner till? Jo för att umgås med och ha roligt tillsammans. Just nu så är jag så besviken och ledsen på många vänner. Vill inte ange några namn men ärligt talat så hoppas jag att någon kan känna sig träffad. Jag fattar ingenting längre!!


Tack och lov finns det underbara vänner kvar, inte bara vänner utan även släkt. Tack Thomas och Kicki för en super trevlig helg :)
Nu har jag och älsklingen Göteborg att se fram emot och våra underbara vänner som vi har där nere. Jag längtar galet mycket efter min Tuss Paulina! På torsdag ses vi :D


SystemKamera

Mitt nya cravings är en systemkamera. Jag kan verkligen inget om att fota men känner att jag vill ha en systemkamera som är lätt att använda och som tar fina bilder.

Har ni något förslag på en bra kamera som skulle passa mina färdigheter?
Ska man ha en Nikon eller Canon?



Snart

Arbetar igen men bara dessa två dagar nu sen ledighet :D

Tog en cykeltur till gymet i morse och hant göra två övningar så kände jag ajaj i halsen så jag cyklade hem och drack en kopp vitlöks thé. Nu stinker jag här på jobbet men det får gå men jag känner att rösten håller på att svika mig. Den blir rossligare och rossligare... fattar inte vad jag är ju frisk i annars. Inge ont i huvudet eller feber längre. Varför ska rösten då fara?!

Kunderna på banken får höra en viskande Elin i luren idag :P


RSS 2.0