Ostkaka Med Keso



Det är viktigt att låta keson rinna av först, annars riskerar ostkakan att bli vattnig. Tillsätt stevia (sötningsmedel, kallas också sötflockel) bara om du känner att ostkakan behöver det för att falla dig i smaken. Många uppskattar den helt osötad. Både mandel, keso och grädde skapar en viss naturlig sötma. När ostkakan serveras med hallon tillkommer ännu en söt smak. Det är viktigt att man inte sötar av gammal vana utan verkligen känner efter när en rätt är god utan socker och när den vinner på att sötas lätt.


4 portioner

250 g keso
3 dl vispgrädde
4 ägg
1 dl mandelspån
stevia, valfritt
2 dl vispgrädde
2 dl hallon


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Droppa av keson i ett kaffefilter eller finmaskig sil. Den ska bli som en fast ostmassa utan vätska.
3. Vispa grädden lätt. Blanda den med keso, ägg, mandelspån och eventuellt lite stevia.
4. Fyll en ugnsform och grädda mitt i ugnen 30 min tills ostkakan stannat och fått fin färg.
5. Servera ostkakan med vispad grädde och hallon.

 


 

Denna har jag tänkt göra på torsdag, tror den är smarrig :D


Kommentarer
Postat av: Areamy

Hi! I liked your site. Design, navigation, a content - all is very good!

2011-03-27 @ 11:18:01
URL: http://areamy.blogbow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0