2009 Års Sista Dag

Nu sitter jag i soffan med håret i knorrar och hoppas att det ska bli nå sorts lockar som jag ska ha ikväll. Jag vet inte än vad jag ska ha för kläder på mig riktigt, måste kankse se ut det.
Kaka är snart klar efter ett misslyckande på morgonen :( Vet inte vad men den sjönk ihop och blev jätte ful. Älsklingen är och handlar sista ingrediénsen till fudgen och sen ska den ut på kylning i snön. Hoppas att den blir god :)

Har märkt av att mina katter verkligen är rädd för smällare och raketer. Nyss firade någon i närheten av en stor raket så det small rejält och lilla Tigen flög från soffan och sprang halt krypande till källardörren där han mosade upp kattluckan och sprang der. Det roliga var att kattluckan var låst men han tryckte så hårt att den ändå gick upp, det visar verkligen att han inte gillar då det smäller. Min lilla sötnos! Tror han var rädd tidigare då han var ute också för då vi kom hem så hoppade han upp på älsklingen då han öppna bildörren och skulle kliva ur bilen. Ska bädda mysigt åt dem och bära ner matskålen så de kan vara i källaren hela kvällen.

Nu kom gubben hem så nu fortsätter bakningen :)

Gott nytt År till er alla, hoppas 2010 blir som ni önskar!


Vackra Fullmåne

Idag var månen riktigt full. Förmodligen därför jag har drömt så mycket inatt och att jag kommer ihåg det. Den dröm som är starkast från natten handlade om att vår granne, Rickard, i Roknäs kom hem till oss och skottade tomten och det blev helt perfekt. Det var vattenpass plant och slätt, inte en rand eller nått spår av traktorn. Strange dream!!
Hela vägen till jobbet har månen suttit på himlen och lyst för oss. Den var inte sådär blå i skenet utan väldigt gul. Ser ut som en gul glödlampa som lyser på himlen. När den är omringad av skira moln så blev den så vacker så jag har njutit hela vägen till jobbet. Det känns som att man ska komma närmare månen då man kör mot den i fem mil men den är fortfarande lika långt borta :P

Ge mig thé för min hals!! Jag har bara ont i halsen och hosta, ingenting annat. Känns löjligt att bara ha det men det förstör ändå så mycket! Vitlök i mängder brukar göra susen men inte denna gång bara för att jag verkligen inte vill vara krasslig! Att se Darling försöka stoppa i sig en halv solo vitlök igår var en fröjd. Han plågades och jag skrattade. Att man kan grimarsera så mycket bara av att äta några bitar. Synd om honom men jag tyckte det var rätt skoj att se på. Kankse att han blir frisk av vitlöken denna gång.

Vädret idag: Älvsbyn -30 grader 
                   Piteå -23 grader


Missa Inte Bengalerna



Bild från norrgulds hemsida

I dagens Pite-Tidning var det en stor artikel om Ann-Britt Pettersson och hennes bengaler. Det är så otroliligt söta att jag smälter varje gång. Min lilla Baggis är ju vackrast!
Om ni har haft funderingar på att skaffa en bengal så tveka inte. De är helt underbara med sina personligheter :) Kolla in www.norrguld.se och http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5089633 för att läsa artikeln.

 


Förkylning

Crille ligger hemma nerbäddad på soffan. Han har åkt på en förkylning så han är rent sängliggande och jag har en kommande på ingång. Hostar och kraxar hela tiden och min röst är inte den bästa. Får de hur länge jag står på benen, kommer garanterat att ligga på nyårsafton bara för att!! *ARG*
Vi försöker kurera oss med kanjang, thé och vitlök så jag hoppas att det fungerar. Var ganska trött igår kväll efter jobbet så vi intog soffläge med datorerna hela kvällen. Jag hant att plugga en hel del och det var skönt. Nu är jag taggad till 1000 för slutfotografering och allting :D Vi ska ha mede oss minst tre olika ideér nästa gång till skolan men jag hade ännu fler så igår gjorde jag sex stycken tror jag. Kommer inte att förverkliga alla dock men några av dem.

I morse var jag rätt så död. Har tydligen stängt av väckarklockorna (båda) i sömnen för jag vaknade av älsklingens klocka som ringde 07.20 och jag åker hemifrån 07.30 i vanliga fall. Det var bara att springa i sig kläderna, tvätta fejset och sminka sig som snabbast. Medan jag fixade mig själv så gjorde älsklingen iordning frukost som jag kunde ta med mig och äta nu på jobbet. Sötast som han är så skjutsade han mig till Danne också fastän han är sjuk.

Nu är det morgon möte och en kaffe som gäller för min del.


Försovning

Väckarn var ställd på 10.00 i morse men jag var inte redo att stiga upp då. Hade ändå sovit i dryga åtta timmar men sängen var så skön så vi låg kvar. Sov som en stock tills älsklingens väckare ringde 11.30 och då klev jag upp, gick på toa och fixade utseendet för dagen. Med andra ord tvättade jag fejset och thats it :P
Drack lite blåbärssoppa till frukost då inget annat fanns och tur var väl det. Klockan var strax efter 12 då älsklingens farmor ringde och frågade om vi var på G. Vi skulle vart där klockan 12 för att äta tomtegröt men det var lite långt bak i huvudet. Ringde och väckte Kicki som var bakis men det var bara att pallra sig iväg till farmor Ulla och käka tomtegröt. Det var trevligt och gott men så typiskt att vi "försovit" oss.

Vi har tidigare en gång glömt av att vi skulle käka middag hos henne så efter vi hade lagat mat hemma och ätit den ringde hon och undrade vart vi höll hus. Den dagen var vi mätta och skämdes lite. Nästan så att vi skämdes idag med!

Tomtegröt med färska nybakta mjukbröd är inte dåligt alls. Gravad lax till det är som pricken över i:et :)


Nya Kameran

Den nya lilla snyggingen. Är kankse inte den minsta digitalkameran men den är gudomlig. Vilka bilder den tar och vad man kan  göra med den. Är verkligen super nöjd med den bara av det lilla vi har hunnit testa den. Har införskaffat ett 4 GB minneskort till den och en snygg väska så den håller sig snygg länge. Nu ska det här bli bilder från skolan. Längtar till att sminka nu så jag kan fota kreationerna :)
Zoomen på kameran är tok bra. Kan inte hur man säger men kankse att det är 12 gånger zoom. Linsen är gigantisk och 12 megapixlar så bilderna kan inte annat än bli bra :)


Julhelgen Är Passerad

Det blev inte alls som vi hade tänkt oss. Inte för någon. Dagen före dopparedagen började med en dusch och sedan skulle jag till jobbet men då jag fick ett telefonsamtal av mamma 06.10 så förstod jag att något hade hänt. Allting förändrades på bara några sekunder. Mamma meddelade att pappa hade hittat farfar ute i snön på morgonen. Hans hjärta som alltid och för alltid kommer att tillhöra farmor hade stannat. Det gick så fort och aldrig att vi hade anat det. Kunde vi inte ha fått firat julen tillsammans kan man ju tycka. Livet känns orättvist i bland men han hade som farmor fått leva ett långt och lyckligt liv. Då man är över 90 år gammal så kan det vara dax när som helst men det är ändå en lika stor saknad hur gammal personen än är.

Jag saknar farmor och farfar hur mycket som helst. De har alltid funnits där för oss och uppfostrat oss till dem vi är idag. De var mina förebilder, de kunde så otroligt mycket saker och jag önksar att jag kunde hälften av det! Tack och lov så har de lärt mig vår dialekt och den kommer jag alltid att hålla varm.

Det blir tufft att gå igenom allting i huset och städa ur det. Det är ju farmor och farfars hus, ingen annans. Vem ska kunna bo där?! Allt känns så tomt. Husetär sig likt men varje gång jag ser det vill jag gråta.

Nu får de vara tillsammans men jag saknar er!


Vi har försökt att fira en normal jul och varit med släkten. Jultomten kom och Molly var jätte glad. Lilla trollungen höll dock på att bli sjuk så hon somnade i mina armar då vi såg kalle, sötmosen min =)

Jag har verkligen vart snäll i år för jag har fått precis allt jag önskat mig. Kameran fick jag och älsklingen tillsammans och min halsbandsklocka fick jag av älsklingen. Massa mindre saker som jag önskat mig har jag också fått. Tack alla för de jätte fina julklapparna och sällskapet!

Har ätit julbord idag igen och magen står i fyra hörn. Nu är jag less och vill inte ha mer julbord för detta år! Bryter av med en roknäs pizza i morn :)

 Nu sitter jag och darling som två riktiga datornördar. Vi inhandlade varsin ny dator igår så nu har vi startat dem och det tar ju ett tag att få den som man vill ha den. Ska installeras en massa och trixas men jag är klar nu så det blir sängen och knoppa in strax. Ska upp och träna i morgon bitti, blir alldeles för mycket choklad över julen :P

Glädje och Sorg

I dagens tidning fanns dödsannonsen. En våg av sorg sköljde över mig men i nästa sekund så kom det glädje. En kollega har i hemlighet gift sig i helgen så nu på morgonen har vi alla skrattat och kramats. Allting går om vartannat. Så är det i livet!

Vi passerade 4:e advent igår. Jag hade fullt upp hela dagen. Frissearde Brollo, mamma, pappa. farfar och älsklingen. Jag och pappa klädde granen på vårt traditionella vis med glögg och bra sammarbete. Den blev lika fin som alltid, fast lite mindre saker hängande i den i år tror jag. Mamma satt som vanligt och tittade på och jag tror att hon njuter ganska mycket varje år av att bara sitta bredvid, att fixa granen är min och pappas tradition.

På Torsdag är det julafton. Känns ganska avlägset faktiskt. Har inte fattat att December månad gått så fort. Men efter kvälen kankse jag insett att det faktiskt bara är tre dagar kvar till tomten kommer :)
Ska jul mysa med Emma, Sandra och Jossan ikväll. Har köpt hem lite glögg, pepparkakor med ädelost och så har vi hembakade lussebullar så det blir mycket ljus och surrande ikväll.


Nytt Vardagsrum

Jag och älsklingen åkte till Em i fredags bara för att reka på den soffan som jag hade planerat att köpa efter jul. Men den soffan var inte som förväntningarna så vi kikade runt och hittade en annan en. Just nu ligger vi i den och jag kan meddela att den är underbar!
Det blev att vi köpte den på en gång då det var ett toppen erbjudande just i helgen så vi fick med en gigantisk fotpall utan kostnad. Här hemma är det just nu rätt så trångt då de gamla sofforna fortfarande är kvar. Den stora trean har vi i vardgasrummet också och den mindre tvån har vi klämt in i köket. Jag vill bli av med de gamla sofforna ganska så snart så vi slipper ha det så här trångt! Är det någon som är intreserad av dem?? ;)

Vi nöjde oss inte med en soffa utan har inhandlat en ny tv-bänk och ett nytt soffbord. Det ser ut som ett helt nytt vardagsrum och jag är nöjdast!!
Ska hiva iväg det gamla soffbordet och katernas klösträd också så om det finns intresse så hojta bara till :)

Katterna har godkänt soffan. De ligger och ålar sig i den och sträcker ut sig över divanerna. Sötnosarna :)






Detta soffbord med låda. Perfekt för att gömma massa skräp som man alltid vill ha i närheten.



Dennna soffa fast i en större modell.


Fem Av Fem För Avatar

Var på sena bion igår och såg Avatar i 3D. Verkligen ingen film jag själv skulle ha valt att gå och se då jag sett trailern, men igår så frågade Daniel om vi ville följa så det gjorde vi och jag är glad för det. Filmer som inte är verklighetstrogna brukar inte falla mig i smaken alls men denna film var verkligen bra! Den är otroligt påkostad så den är så bra gjord. Verkligen skoj att se en film som är så lång i 3D också. 2.41 timmar i bio stolen och jag behövde inte pissa en enda gång!! Det betyder att filmen var spännande så jag hade inte en enda tanke på att kissa. Filmen var verkligen fullproppad av spänning. Det hände saker hela tiden och så innehöll den kärlek med ett lyckligt slut. Jag älskar sånna filmer :)

Har ni haft en tanke på att se denna film?? Gör det!!



Frosseri Snack På Jobbet

På eftermiddagsmackan igår på jobbet satt vi och surrade om IKEA och det var någon som kom in på alla godsaker de säljer utanför kassorna. Flera hade nyss vart på IKEA och inhandlat bland annat nå stora daim påsar och så kom Monica med komenatern om att chipsen är ju såå goda. Snabbt var jag och Mona inne i diskutionen och på IKEA säljer de Lays chips som verkligen är tunna och goda. Mitt i alltihopa klämmer Kjell iväg bästa komentaren. "IKEA chips som jär tonn, hä nögges vårra hyvel spååne borta möbblen". Man måste höra det på dialekten annars är det inte lika skoj, men för dem som inte kan läsa pit-målet så står det "IKEA chips som är tunna, det måste vara hyvel spån från möblerna".

Ett gott skratt förlänger livet!


Byter Efter Tre År

Nu byter jag gym efter tre år på korpen. Sa upp mitt årskort och medlemsskap där idag och redan ikväll ska jag till Nautilus för att börja träna där igen. Tidigare var jag på Nautilus inna de byggde om gymet. När de hade bygt om det så tog dem bort massa bra maskiner och de kom aldrig några nya men nu har de utökat med bra fria vikter och massa roliga mskiner. Ett stort plus är ju att man kan simma på nautilus också och att man kan gå på vilket av deras gym i hela sverige. På korpen har det bara funkat på korpen här i Piteå och så är inte deras lokal speciellt fräsch längre.

Ska bli skoj att börja på ny kula. Känns som att man får en extra kick till att träna igen och jag vill så gärna komma igång med simningen. Älsklingen ska också börja träna igen och nu på gym, inte bara hemma. Han underhåller det bra hemma men blir inte så mycket, kankse blir mer nu. Bra att man kan pusha varandra och så kan vi träna med Jimmy och Jeanette. Ibland kan det vara skoj att ha en simmar kompis :)

Ska fixas naglar på Misa ikväll efter träningen. Hon vill nog vara fin till Jul och Nyår :)


Egen Julklapp

Jag hade tänkt att köpa mig en julklapp till mig själv men den kommer att bli försenad. På butiken Handplockat mitt emot jobbet såg jag den snyggaste halsbandsklockan som jag ville ha men då när jag skulle köpa den så var den slut både på butiken i Älvsbyn och i Piteå. Men jag har hittat den på nätet. Det finns en liten nätbutik som heter www.nordljus.net som hade hemma klockan. Ska skicka iväg en beställning på den för jag älskar klockan. Att den heter Greta gör det hela 1000 gånger bättre då farmor var Greta. Ska nog ha den med ett brunt läderband tror jag.

Om det är någon som inte har kommit på en julklapp till mig så går det alltid att beställa denna till mig =) Men då måste jag få veta så jag inte beställer den själv :P Kankse kan bärga mig till efter jul med att beställa den ;)


 


Den är så vacker och nu börjar jag tveka om jag ska ha med brunt eller vitt läderband. Man kan alltid köpa båda två så kan man variera sig också. Klockan kostar med läderbandet 625 kr. Tack ;)


Så Många Frågor Inga Svar

Jag tror att det är många som känner sig illa och mår dåligt över det som har hänt. Det är många, otaligt många, frågor som alla vi har men vi kommer inte att få något svar. Familjen kommer aldrig sig mer att bli sig lik och jag tänker på dem hela tiden. Att gå igenom det de gör nu är så overkligt och hemskt att dessa ord inte alls kan förklara det som skett. Det är ytliga ord som inte alls når upp till innebörden!

För mig så känns det som att man vart otillräcklig som en vän. Vad kunde man ha gjort för att det inte skulle hänt?! Ingenting förmodligen men att veta att man försökt hade känts bättre. Så många vänner och släkt står kvar helt förlamade av händelsen. Vad ska man göra för att gå vidare? Jag tänker verkligen på Lillasyster som inte är i Sverige och på mamma och pappa som ska gå igenom allting. Julen ska vara en tid man ska ta tillvara på och umgås med familjen men denna jul ser helt annorlunda utför dem.

Alla som kände dig vet vem du var och vi har många fina minnen kvar. Vi ses någon gång!


Till familjen, Vi tänker på er hela tiden!♥


Dreaming My Self Away

Det finns en sak som jag vill ha. Det är en dyrgrip men den är bara så underbart snygg, frän och läcker. Det är ingen liten sak vill jag lova men bland det snyggaste jag har sett. Det är en båt jag snackar om :P
Det är den snyggaste båt jag sett och jag vill ha den!! Kan ingen ge mig en stor slant så jag kan köpa den båten :D Drömma kan man i alla fall göra och jag kan gärna ligga på den stranden som är på bilderna!!

Här kommer lite ögongodis för dem som är lika tokiga som jag :P

Se och njut säger jag bara!!











Visst är det så att man dreglar en aning!?


Idéer Till Slutfoto

Nu har jag börjat fantisera och spåna på idéer till vår slutfotografering. Vi ska ha med oss minst tre idéer till nästa gång vi ses i januari. Jag har nog mer än tre stycken i huvudet redan nu. Det är hur skoj som helst!!
Jocke är det som ska fota även den gången och det känns skönt. Vi har hunnit jobba med honom några gånger nu så då känner man honom och vet lite hur man kan göra och vad han tycker blir bra och så.
Måste fixa till i min makeup pärm så det blir lite ordning för nu har jag bara satt in alla papper eftersom och det blir lite hattigt. Ska ta en helkväll och fixa till i mina grejor snart...får se om det hinns i veckan eller om det blir till helgen.

Jag vill ha en tv bänk också så jag får tillbaka min bokhylla som är min arbetsbänk....Någon som har en vit ungefär 50-60 cm hög och som ska sälja? :)


10 Dagar Kvar Till Jul

Vi har den 14 december idag. Det betyder att det är exakt 10 dagar kvar till jul. Jag hade inte tänkt på det så förens en kollega sa det på lunchen. Det känns overkligt att detta år snart är slut, det har bara sprungit iväg. Jag har gått igenom så mycket känns det som. Jag har hunnit byta jobb, till en annan bank och hoppat innom den. Nu har jag lärt mig det nyaste jobbet och trivs som fisken i vattnet :)

Dt är denna arbetsvecka kvar och sedan bara någon dag på nästa och sen kommer tomten. Jag längtar sååå tills jag ska få träffa släkten och framför allt Mollsan. Var så länge sen jag var med henne!! Huvva då det får inte gå så här länge mellan gångerna.

Har ni önskat er något speciellt i julklapp??


Förlust

Helgen i Umeå är över. Det har vart en konstig helg. Jag har varit kluven. Det är alltid roligt att hålla på med sminket så jag har haft skitskoj men samtidigt så har det vart ledsamt att vara där.
Beskedet att en vän inte finns bland oss längre kom på torsdag kväll och det har vart skit tråkigt att ha skoj då man vet hur det är hemma. Allting kom som en chock och den har ännu inte lagt sig.
Jag kan inte förstå att han är borta!!

Stundvis har jag bara velat hem men samtidigt så har jag ju så roligt så jag stannade och har lärt mig massor denna helg. I går hade vi en plåtning med sex stycken modeller som fotade 22 olika outfits. Det blev en hel del sminkningar, massor med peruker, klippningar och på och av klädning. Som makeup artist på sådana jobb är man inte bara makeup artist utan allting. Det enda vi inte gjorde var att stå med fotografens kamera :)
Tiden sprang iväg så dagen försvann i ett svep.

Var hemma klockan åtta i går på kvällen och somnade i sängen, för natten klockan nio. Det behövdes massor med sömn för det har varit en bristvara hela helgen. Sov över nio timmar och det var skönt!


Luftslottet Som Sprängdes

Är hemma från bion och har packat en del. Inte klart med det får jag göra i mrn bitti.

Filmen får helt klart godkänt. Nu har vi sett alla tre filmerna på dessa tre dagar. Har verkligen vart inne i dem och satt på hel spänn hela bion. Det gick inte att hålla gubben i handen då jag hade så mycket handsvett men samtidigt var jag rädd så jag ville ha sällskap :P
Hon fick sin upprättelse Salander! Slutet var ett Elin slut :)


Slut På Arbetsveckan I Banken

Nu så ska jag snart gå hem. Har jobbat klart för den här veckan i Älvsbyn men tar vid i Umeå istället. Ska hinna packa efter bion ikväll och så har jag massa annat som ska hinnas. Tur att bion börjar tidigt!!
Vill hinna sova så mycket som möjligt också då vi ska ha utbildning och en mini kurs för andra till klockan 21.00 i morn. Nervös är jag lite grann :S

Mina naglar ser verkligen för jävliga ut just nu. Pappa skulle kräkas om han såg dem och jag skäms att stå i kassan så folk kan se dem. Köpte ett nytt nagellack i skellefteå i helgen och det har fallit av av sig själv idag. I morse var det helt okey men nu är det verkligen bara flagor kvar och det är inte vackert! Hade inte tid att sätta på något topplack så det är nog därför. Måste hinna göra om detta ikväll också, gärna innan bion men det är nog bara att glömma :P


Klapparna Klara

Idag blir vi verkligen klara med alla julklappar. Igår hämtade jag ut pappas julklapp och idag ska vi inhandla de sista två till William och Bocke. Vi vet exakt vad vi ska ha så det är bara att knata in på affären och köpa det. Det är såå otroligt skönt att vara klar redan!!

Var förbi Kicki igår och hon hade inte inhandlat en enda nästan så det blir att vi delar på en del av klapparna. Då har hon lite färre att tänka på mitt i allt med deras hus.
Lämnade lite julpynt hos dem igår men tyvärr så hade en av lamporna till fönstret pajat. Den lös hemma hos oss men inte hos Tomme och Kicki. Några nya lampor så kankse den lyser sen :)


Bio Planer

I veckan myser vi på hela tiden. På jobbet har vi tända ljus, glögg, kaffe, pepparkakor och lussebullar till kunderna så det doftar så gott på banken. Hemma har vi planerat att gå på bio på onsdag och se den sista av Stig Larsson filmerna. Gubben har inte sett nån av de två första filmerna så igår kväll såg vi "män som hatar kvinnor" och ikväll ska vi se "flickan som lekte med elden". Den andra filmen har inte jag heller sett så det ska bli skoj att se den ikväll. Hoppas att de är lika bra som den första. Blir några stycken som ska se den sista filmen i morgon så det bli trevligt.

Blir mycket mys med älsklingen nu innan jag åker till umeå. Känns jätte konstigt att vara borta över lucia helgen och jag vet inte vilken tid jag är hemma på söndagen som är lucia. Jag hoppa för allt i världen att jag får åka hem i bra tid så jag hinner fira lucia med min familj och släkt. Lucia är en väldigt speciell dag för oss då vi firar morfar som fyllde år då. Vi äter god tomtegröt med en mandel i och den som får mandeln ska läsa en dikt ur en julbok. Sen så är det lite klämm och känn paket som ska gissas till sig och massa mys tillsammans. Jag vill inte missa den kvällen så jag ska försöka ta mig från Umeå senast klockan tre på söndag. Hoppas!!



Vecka 50

Denna vecka känns på något sätt som avslutet på året. Det känns som att nu tar 2009 slut och 2010 har redan börjat. Jag vet inte vad det är, men för mig så känns det som att året är färdigt då vi kommit in i vecka 50 men det är ju några veckor kvar.
I helgen har jag och älsklingen myst på massor. Hela lördag var vi i skellefteå och handlade julklappar. Igår fortsatte vi julklapps handeln hemma i Piteå och nu har vi nästan klart till alla. Såå skönt att inte behöa vara ute de sista dagarna och jaga den bästa presenten. Det är liksom klart och vi kan lämna den tanken. Jag har till och med slått in alla klapparna så det är också gjort =)

På lördag kväll var jag med Emma och Linn. Vi glöggade, åt pepparkakor och lussebullar. Pysslade och gjorde egna julkort som ska postas. Det var en lugn lördagkväll men jätte mysig. Juletiden är så rogivande. Jag har ingen lust att festa och vara ute på krogen helgerna innan jul utan njuter mer av att få vara hemma med tända ljus och lite tv mys =)

Ska se alla Stig Larsson filmerna i veckan. Crille har inte sett den första så den ska vi sae ikväll och den andra har ingen av oss sett så den ser vi i morgon och den tredje ska vi nog se på bio på onsdag. Sen åker jag till Umeå igen på torsdag för nu äre dax för utbildning igen :D


Utbildning Över Lucia

Jag ska ju ner till Umeå igen över lucia för att gå utbildingen. Har lite uppdrag som vi ska göra även denna gång så jag behöver modeller igen. Har nog bättre förberett denna gång och ett antal modeller att välja bland. En kvinnlig ska jag ha på fredagen och en manlig på lördagen. Lördagen är spikad sedan länge tillbaka så det blir Lars som ställer upp på den men inför fredagen har jag inte bestämt mig ännu....

På söndagen, lucia, ska vi infinna oss i en studio i Holsund där vi ska sminka 20 Alice of Sweden modeller och vara med på den plåtningen :D Big smile!!
Torsdagen börjar vi inte förens 13.00 men då går vi till 21.00 istället. Ska då hålla i en mini kurs för några andra. Ska bli spännande vad vi ska göra då. Ska vi visa dem eller ska de få öva på oss eller vad?! Har inte greppat det ännu... Skoj som fasen ska det då bli. Utbildningen har verkligen tagit fart nu och jag känner att jag måste öva!!! Öva Öva Öva Öva hela helgen är det som gäller.

Ikväll ska jag fixa Cattas hår och jag tror hon ska få sig en sminkning efter det om jag inte håller på att tuppa av av trötthet efter dagen :P


Fotografering

Har tatt kort på jobbet idag. Ska få nya id-brickor så vi har haft en kille från Expert hos oss på morgonen. En bild och så var det klart. Hoppas att nunan blev bra! Den ska ju trots allt pryda ett id-kort och finnas i personalkatalogen som kan ses över hela landet på alla swedbank eller sparbanker :) Det kom en komentar vid fikat idag att det finns arbetare på ett visst ställe som har en "tio i topp" lista över personalkatalogen...


Traditioner

Jag har hunnit med att baka lussebullar nu. Det blev på tisdag kväll och medans bullarna jäste så passade jag på att frisserad Daniel. Effektivitet är det som gäller hela tiden.

Igår tränade jag efter middagen och det var såå skönt!! Har en härlig ömhet i mina axlar idag :) Ska försöka få med mig Crille till gymet nån dag  men igår var han inte så pigg på det. Efter träningen bar det iväg till Roknäs för en av de årliga traditionerna. På bröstlisten i köket skall det stå alla småtomtar och det har alltid vart jag som ställt upp dem så även detta år. Nu var vi uppe i 97 tomtar...Några nya köpes varje år så nästa år bör vi nå 100 antalet. En kopp varm glögg och lite surr hant vi också med och en del planering inför julen och julklappar.
Har klart till vissa vad jag ska köpa med det är svårt. Måste gå på stan på lördag och börja handla allting.

Måste planera lite i förväg nu då jag jobbar i Älvsbyn för det finns inte så mycket tid till shopping efter jobbet då jag är hemma strax efter fem varje dag. Helgerna är det som gäller och det är nu till helgen jag är hemma. Lucia är jag borta och sen är det ara en helg kvar innan julafton.
Oj vad tiden springer iväg. Torsdag i dag redan och fredag i morn (logiskt) :P Helgen närmar sig och en massa sömn och myys!


Värme i Hjärtat

Nu är det vinter. Det har hunnit komma 20 cm snö i natt så i morse då jag steg upp var det bara att ta på sig kläder och ut och sopa bron och göra lite gångar i snön så man tar sig till bilen och brevlådan. Det ger så otroligt mycket stämning då det blir vinter. Drack första glögg koppen igår.
Var på havsbadet tillsammans med Emmeli, David och Mike (blev inte alls nån av de planer jag hade) och badade i några timmar och när vi kom hem så gjorde vi lite nytta. Vi åkte med tidningar och juice paket på återvinningen och pantade massa tomflaskor och efter det kraschade vi i soffan. Jag var helt slut efter en dag på jobbet, stressade hem och kastade i mig lite fil och sen iväg och bada. Satte mig ner första gången efter nio tiden igår så då ramlade ögonen igen på en gång.

Igår då jag komme hem så hade älsklingen vart så söt. Han hade skottat gångar i snön så jag kunde kliva ut bilen utan att plumsa och han hade öppnat garage dörrarna så det var bara att köra in då bilen var avsopad. Det kallas service :) Världens gulligaste!! Sen då jag komme in så hade han dukat upp den gorme middag vi skulle skynda i oss, men han hade gjort det fint så det var extra gott att bara äta fil och en körv snärt :)

Ikväll blir det verkligen av att baka lussebullar. Ska klippa Daniel Renberg medans bullarna jäser så det blir effektivt. Kan hända att det blir en glöggkopp till ikväll och en varm nybakad lussebulle... MYS :)


RSS 2.0