Spontaniteten

 
 
 
Ett besök från Boden och spontan festen var igång. Drog ihop några vänner och hade en riktigt trevlig kväll. Utgång i spö regnet men lika trevligt för det! Det är verkligen de spontana festerna som är de roligaste.. Inga förväntningar eller krav utan bara trevligt med vännerna. Pyjamas party blev det oxå med två gästrum med sovfrämmande :) nu är det slö livet som gäller idag.  

iPad 3

Nu är mina kvällar i Överkalix räddade ;)
Köpte ju en Samsung tab för några veckor sedan men så fick vi ett erbjudande att köpa IPad 3 via jobbet för ett bra pris... Så den samsung jag hade köpt var utan 3G bara med wifi och jag tyckte det var sjukt segt och lite besvärligt att sätta mobilen som surfpunkt varje gång den skulle användas så när erbjudandet från jobbet kom åkte samsungen tillbaka till butiken. 30 dagars öppet köp är kanon:) så nu håller jag i mina händer istället en ny IPad 3 med 4G mobilt bredband. Det är hur smidigt som helst och nu kan jag hålla mig i kontakt med omvärlden även i Överkalix om kvällarna ;)
Är inget Apple fan sedan tidigare då jag gillar android bättre men detta kanske är vändningen?!;)

Höst Hög Luft

Nu är hösten här med stor H. Löven sprakar i färgerna gul, röd och orange och det prasslar mysigt när det rasar från träden. Här i Överkalix är det väldigt vackert med allt vatten, skogen och bergen runt om kring.
Blir en hel del powerwalks här på mornar och kvällar och jag njuter av den otroligt friska och höga luften. Några minusgrader blir det om nätterna och på morgonen när jag är ut strax efter klockan sex så stiger vattenångan från älven och solen är precis på väg upp över bergen. Mysigt!
 
 
I morse tog jag denna bilden ut över älven med solen halvvägs upp. Klockan var ca 06:20 och alldeles tyst ute. Jag njuter av naturen när jag är här och laddar energi depåerna med en massa promenader och några vändor på badhuset... meeen nog rackarns längtar jag hem till mitt fina Piteå ändå!
 

Newbie

Nu har jag "bara" två och en halv dag kvar tills jag är hemma för en lång helg. SOM jag längtar!!
Har vart alldeles för mycket borta dessa senaste två veckorna men men.. skoj har vi haft i alla fall :D 
Idag får jag besök över natten här uppe i Överkalix av min älskade karl så jag klarar mig tills på torsdag att vara hemifrån :)
 
Abisko var fantastiskt! Vi hade sån tur med vädret att det går inte att förstå, och alla färger och naturen är helt makalös. Det har blivit några bilder så jag ska dela med mig när jag kommer hem. Har ju inte nån kamerakabel med mig hit till Överkalix så det dröjer nån dag till :P
Vi hade två dagar med utbildning i Abisko och sedan trevliga middagar, en hel del dans och lite vandring. På lördagen valde jag yoga som aktivitet och den utfördes uppe på Noulja precis utmed en jokk och med Lapporten som vy. Magi för skälen och en fantastisk upplevelse. Senare på lördagen så blev det en helikopter tur som tog oss över Björkliden och genom den fantastiska naturen, upp till Trollsjön och vidare tillbaka till Abisko turist.
 
Jag kommer lätt vilja åka upp dit fler gånger och verkligen vandra på riktigt! Så härligt det var! :D
 
Men hemma så växer och frodas det en liten Dolph som bara blir sötare och sötare för var dag som går så nu längtar jag enormt mycket efter att få hålla och pussa på honom igen. Blir att hälsa på någon eller några gånger i helgen ;) Nu när morbror Christian har frisknat till så måste han ju få träffa sin systerson för första gången.
 
Se bara så fantastiskt vacker lilla krabaten är ♥ Hans föräldrar har verkligen gjort ett bra jobb som bakat fram honom ;) Att han sen har ett sånt fint mellan namn är ju ännu finare. Dolph Christian Öhman ♥
 

Abisko 2012

Sista dagen med jobb i Överkalix för denna vecka. I eftermiddag åker jag ner till Pite för att packa om väskan och åka vidare till Abisko i morgon bitti. Bussen avgår 05.00 från stan :S Lite väl tidigt men men skoj ska det bli. Blir i Abisko till på söndag och där kommer det att vara utbildning i dagarna två och sedan blir det lite vandring :D
Ska bli riktigt skoj att åka upp till fjällen innan snön har lagt sig. First time ever för mig blir det. I vanliga fall så är det ju metervis med snö när vi brukar åka uppåt för att köra skoter så det ska bli riktigt spännande att se allting nu!
På söndag när jag kommer hem lär klockan vara sena kvällen så då blir det att snabbt packa om väskorna igen för att sova några timmar och åka upp till Överkalix måndag morgon och jobba en vecka igen... Ruff times just nu. Blir verkligen inte många timmar hemmavid men sen efter nästa vecka har jag inget mer planerat så då, dåååå, ska jag njuta av att vara hemma på helgerna och kankse hinna påbörja lite renovering.

Nån stans i denna fullspäckade planering är min vision också att jag ska hinna träffa Christina och Thomas, de nyblivna förälldrarna och deras lilla son Dolph :D

Förhoppningsvis ska det bli lite bilder här efter helgen på hur Abisko ter sig i helgen ;)

Dolph Öhman 2012-09-10

Idag så var det dagen D med ett extra stort D. Idag kom lilla killen Dolph ut till världen!! :D
 Äntligen så har svägerskan Christina och Thomas fått sin efterlängtade son. Det betyder att mitt hjärta Christian har blivit morbror och jag blir då såklart moster på ett hörn :D

Nu vill jag verkligen inte sitta i Överkalix utan snusa på familjen nya tillskott. Meeen jag får hejda mig :P De har ju inte lämnat BB än så det dröjor innan jag får snusa nyfödd. Förhoppningsvis ska allt gå bra och de ska vara hemma så jag kan hälsa på en sväng på söndag mellan Abisko hemkomsten och Överkalix åter igen :)

Miljoners grattis till de fina förälldrarna!! ♥

RSS 2.0