Im Alive - Barely

Ja jag lever men inte så mycket mer :P Ligger fortfarande hemma och snuvar och hostar men idag har jag vart hos farbror doktorn och fått lite medicin så nu hoppas jag att jag är uppe och springer snart igen. Det jag drabbats av är nått virus som satt sig i luftrören och slagit ut min röst och gett mig en hemske hosta. Nu har jag i alla fall cocilliana så jag förhoppningsvis ska få sova om nätterna!

Still A Sicko

Japp uppdatering på sjuk fronten igen. Är fortfarande en sjukling och nu gör det så förbannat ont att hosta. Både i halsen och i ryggen så i morn blir det vårdcentralen och hoppas på nån "bra skit" hostmedicin som biter på den. Det jag inhandlat på apoteket fungerade i början men inte nu längre. Har verkligen gått igenom alla faser en förkylning kan erbjuda känns det som, vet inte vad mer som kan komma men jag blir inte förvånad heller om det dyker upp mer.


10 000 Röda Rosor

Mitt älskade lilla hjärta kom hem efter jobbet idag med ett brett leende och händerna bakom ryggen. Sötnöten hade med sig en stor och fin röd ros till mig. Han är bara bäst sötast och underbarast! Älskar dig bejb!

Makeup 20110124
Vardaglig och lätt brun/svart sotning.

Produktlista:
Elf mineral eye primer
Skuggor från 120 paletten
Mac fluidline
MUS darkest shadow
Deborah Absolut Hi-tech mascara
Ytterligare En Hemma Dag :(

Ligger fortfarande nerbäddad under duntäcket och kurerar mig. När det ena blir bättre så försämras det andra. Nu är jag feber fri och då känner man sig ju start klar och redo för livet igen men med det jobb jag har så surrar jag hela dagar och så klart har min röst gett med sig under natten så det kommer bara viskningar eller målbrotts skär från mig idag.
Haha det låter rätt så skoj faktiskt när jag försöker prata som vanligt!
Har hört att man inte ska viska då det kan skada stämbanden men det är endast då man hör vad jag säger så de futtiga gånger jag ska prata idag blir det viskningar men med två sovande katter hemma så blir det nog inte många ord. Blir en massa intag av skållhett thé och zyx halstabletter istället.


Vilken Retuch Är Bäst

Detta med att få till bilderna snyggast i färger är verkligen inte lätt. Har testat massor av olika saker men då jag inte är nån fena på PS så har jag lite av en torka. Vilken av dessa bilder tycker ni det är lättast att se sminket på? Jag tycker det är svin svårt!!
Är det någon av er som kan detta med PS och har några tips? :)

Makeup 20110121

 

 

Lite bättre bilder än den jag publicerat från min älskade HTC. Detta var den 21 januaris sminkning och gick alltså i en silver/blå sotning.


Home alone

En hemma dag idag med. Soffläge och överkonsumerar varmt vatten och hostmedicin varvat med thé. Faktiskt ingen feber idag men istället en hosta som heter duga! Blir att inte göta en enda knop idag så jag är tillbaka i morgon igen!! Åter till jobbet och verkligheten. Idag önskar jag att jag egentligen hade en ledig dag och var frisk så man hade kunnat njuta av det underbara vädret men jag är inspärrad inomhus så de två minusgraderna hoppas jag håller i sig hela helgen så jag hinner njuta :)


Icket Som Planerat

Hade ställt klockan i morse för att stiga upp och åka och träna innan jobbet för kvällen. Vaknade dock med rossel i halsen och en sån där hemsk hård hosta som man nästan kissar på sig av och till råga pådet också en gnutta högre blodtemperatur. Min normala temp är 36.5 men idag 37.5 vilket inte är feber men något lurt är på gång så jag fick snällt stanna hemma och skippa träningen idag :(

Har nyss duschat och gjort mig i ordning för att gå till jobbet senare. Får se om jag blir värre eller om jag håller mig i det skick jag är nu. Hoppas det är endagars för jag varken vill eller har tid med att bli sjuk!!
Måste hinna förbi på apoteket innan jobbet börjar så jag kan inhandla mer hostmedicin. Har en tablett kvar här hemma men det klarar jag inte hela dagen på.

Nu kommer mitt hjärta hem för lite lunch. Det blir god lunch i form av rester från gårdagen. Fläskkotletter :)

Vad Är Siliconer?

De flesta av er har nog hört talas om silicon och många har kankse till och med använt det på något sätt. Man kan använda det tex för att täta lister i badrum, använda det som ett sorts lim mm. Det finns en massa olika användningsområden för silicon men något som de flesta inte vet är att de även finns i de flesta skönhetsprodukterna ute på marknaden.

Silikon är en kemikalie som återfinns i väldigt många olika skönhetsprodukter. I hårprodukter bidrar de till att skapa glid och sluter ytan på hårstrået, vilket gör hårets yta mjukt och glansigt.
De flesta shampon och Balsam innehåller siliconer och detta bidrar till att skapa en hinna runt hårstrået. Siliconer är nämligen Hydrofobiska, dvs att det är vattenavvisande och tvättas därför inte ut helt och hållet från håret. Det byggs upp silicon runt håret allt eftersom och denna hinna har uppstått. Hinnan hindrar fukt och viktiga oljor från att tränga in i håret. Eftersom ditt hår är en "död proteinprodukt" så klarar inte håret av att hålla sig mjukt och glansigt utan dessa oljor och fukt utifrån och därför är det viktigt att försöka få bort silicon hinnan för att hårwet ska hålla sig fräsch och hållbart. 

Om man inte lyckas tvätta bort silikonet så blir hårstråna så småningom som torra och styva höstrån och man tar gärna till ännu fler produkter som gör att håret känns mjukt, men det är oftast bara en illusion. Om produkten man använder är oljefri så innehåller den silicon och det blir en ond cirkel. 

För de flesta ser håret superbra ut när de har sina vanliga produkter i håret men utan dessa produkter så är håret torrt och styvt och ett hår som detta har fått en "överdos" av silicon.
För att kunna lösa "överdosen" av silicon som byggts upp i håret så behövs ett lösningsmedel, sulfater, och det finns i väldigt starka shampon.
När man tvättar håret med lösningsmedels shampon blir håret i en början torrt och frissigt och det kan kännas som att det blir värre av att vara utan siliconer, men det finns en lösning på problemet. Man kan sluta använda hårprodukter med silicon i för alltid och tex använda oljedroppar istället för silicon droppar eller så skaffar man ett bra shampo med sulfater (utan silicon) och använda det regelbundet för att avlägsna hinnan av silicon runt håret så det får ny näring.
Det är olika från person till person hur ofta man behöver använda sulfat shampot men var tredje-fjärde tvätt kan vara rimligt för vissa medans var sjätte månad för andra. Detta märker man, när ditt hår känns fettigt/vaxigt efter en dusch men sedan torrt/frissigt när håret har torkat vet man att det finns uppbyggt silicon runt håret. Det kan även märkas genom att håret känns torrt och strävt utan produkter i men så fort man använt en smooter eller liknande så blir håret glansigt och mjukt, då vet man också att det är för mycket silicon i håret.
Man kan behöva shamponera flera gånger med ett sulfat shampo innan siliconer har helt lämnat håret.


Bild lånad av http://hairblogg.blogg.se/

Hur ska man då veta om det är silikon i en viss produkt!?
Ämnen i innehållslistan som slutar på cone, xane eller conol är silikoner, även ordet silicate tyder på att ämnet är silikon. 

  • Cyclopentasiloxane
  • Cyclohexasiloxane
  • Dimethicone
  • Dimethiconol
  • Phenyl Trimethicone
  • Amodimethicone
  • Cyclomethicone
  • Dimethicone copolyol
  • Polysilicone-9


Exempel på märken som är fria från silicon: BedHead är fria från både sulfater och siliconer, Herbal Essences Rainforest flower, Barnängens produkter, Kerasté (inte alla produkter) och Head & Shoulders.Nu hoppas jag verkligen att ni kan förså dessa förklaringar och kråkfötter ;)

Upp Och Nervänd Dag

Min dag har börjat så otroligt bra. Sovmorgon och sedan massa pyssel hemma och en promenad. När jag anlände till jobbet vände dagen till det sämre. Ett hemskt besked resulterade i tårar och nu den obligatoriska gråt huvudvärken. Detta kommer att bli en lång kväll innan jag får gå hem :(

Men men det får lov att gå det med!

Har faktiskt inget att skriva just nu... Det är lite blankt i min skalle men i morgon kommer nog nya tag :)


Vad Är Mineraloljor?

Fortsättning på mina förklaringar till produkters dåliga innehåll. Mineraloljor är något som jag verkligen försöker unvika i de produkter jag använder till min kropp och det är på grund av dess skadliga påverkan. Läs mer om det här nedan.

Mineralolja är en av de vanligaste förekommande ingredienserna i dagens hudvårdsprodukter. Mineralojan utvinns i samma borrhål i jorden som man utvinner bensin och vanliga olja. Det är en olja som bildats av dött växtmaterial och brukar bland annat även användas som symaskinsolja och hydralolja. Död materia med andra ord och inga näringsämnen what so ever. Bara här kan ni inse varningstecknen då man använder denna olja i maskiner, då kan det inte vara hälsosamt!!
Mineraloljor rubbar hudens hudens naturliga återfuktning och täpper igen mellan 40-60% av hudens porer. Oljan lägger sig som en tunn plasthinna på huden och huden sluter sig och stängs. När huden blir tilltäppt hindras svettavsöndringen och hudens egen fettproduktion och detta kan vi uppleva som skönt till en början men det är alltså ett stort problem!

Är acne ett problem för dig bör du gå igenom dina hudvårdsprodukter och se om de innehåller mineraloljor då de kan vara en stor orsak till din acne.
Om du ser fram emot en sol semester bör du vara noga med att använda solskydds produkter utan mineraloljor. Använder du produkter med dessa oljor så täpps porerna igen och svetten kan inte komma ut. Då får man soleksem och det är kroppens försvar, kroppen ger dig dessa eksem som kliar kopiöst mycket för att du ska klia sönder dem och kroppen luras att svetten tar sig ut.
 
Vid långvarig användning av produkter innehållande mineralolja blir huden torr och livlös. Oljan har rubbat hudens naturliga förmåga att återfukta sig och skapar därför ett beroende. Om man slutar använda mineralolja får man ofta en reaktion som gör att man blir väldigt torr och det är dessa gånger vi tex smörjer in läpparna om och om igen med lypsyl.

Det finns forskning publicerad av Sandra Kleinau redan 1993 där hon funnit att mineralolja kan lagras i kroppen och leda till ledgångsreumatism.

Mineraloljor har flera namn: Mineral oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Parrafin, Vit Mineraloja, Medicinsk Vitolja, Oleum Pertolen, Oleum Vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E905, Parrafin Oil, Liquidum Parrafin.

Istället för mineraloljor: Kan man använda sig av vegetabiliska oljor. Det är en olja som bildas i den uppbyggande livsprocesen hos växter. De tar inte över hudens egna funktioner utan hjälper huden att själv fungera så bra som möjligt. De täpper inte till några porer och hindrar inte utsöndringen av fett. Vegetabiliska oljor är mjukgörande, skyddande och närande för huden.

Tips: En kallpressad rapsolja är helt naturlig och skonsam för huden och en dunder ur att använda på vinter torr hud. Tag en dusch och smörj in en fuktig kropp med oljan och självtorka och så ska du se att huden är betydligt mjukare efteråt utan att du skadat huden på något sätt, snarare hjälpt den att återfå sin naturliga fuktighet.
Innan solsemestern kan man tvätta hela kroppen med Lactacyd tvål vid varje dusch tillfälle en vecka innan man åker. Då har man rensat kroppen från mineralojor och huden är öppen och sedan ser man till att smörja in kroppen med hudkrämer och solskydd utan mineraloljor, då slipper man dessa hemska soleksem som kan förstöra så mycket. Se till att inte schampoo och balsam rinner ner efter kroppen då det sköljs ur då det innehåller mineraloljor.
En skön och återfuktande ansiktsmask kan enkelt göras av en halv avokado, 1 tesked honung och för lite peeling effekt 1 matsked havregryn. Inga tillsattser, inga mineraloljor utan naturens eget sätt att återfukta.


Vart finns mineraloljor: Schampoo och balsam, solskydds produkter, ansikt- & hudkrämer, tvålar, peeling, symaskiner, grävskopor, traktorer, motorer mm. Alltså lite överallt! Jag har för vana att alltid se innehållsförteckningen om något av åvanstående namn finns med, då vet jag att det inte är en skonsam produkt och kan förvärra min redan dåliga acne hud.Dagens MakeupIdag fick det bli en Silver/blå sotning.

Galet godis sugen idag. Tror det blir en frossar kväll ;)


Jobb Hemma, Jobb Jobb

Efter en lång och härlig sovmorgon så har jag hunnit dammsuga och stokka nalta hemma. Slängt igång lite tvättmaskiner och allmänt donat. Aldrig är man helt ledig, jobbar man inte på jobbet så jobbar man hemma :P
Skönt i alla fall att få bort lite katthår och kattsand som Baggis lyckas sprida ut överallt.

Ingen motionsrunda hant jag med då jag sov ovanligt länge. Inte förens 09.30 steg jag och katterna upp så det får bli mycket motion i helgen.
Träningen gick galant igår kväll. Körde mycket axlar och biceps och så mage såklart. Huuu vad jag har haft träningsverk i magen i veckan men nu ska den baske mig trimmas och bli platt ;)
Inte ett träningspass utan att magen har fått sig en omgång. Många reps och vikter så det bränner lite ;)


Hjärt & Lung räddning

Idag har jag vart på en utbildning i Luleå genom jobbet. Vi har fått lära oss hjärt & lung räddning och defibrillering och det har vart en lärorik dag. Vi har övat på dockor och nu hoppas jag att man ska kunna hantera en situation där det hänt något men jag hoppas ändå att jag ska slippa. Alla kan hålla igång sina hjärtan och undvika att råka ut för olyckor!

På banken där vi har kunder varje dag, timme, minut och sekund vet man aldrig vad som kan hända så det är otroligt bra att personalen kan detta om det skulle behövas. Det finns ett antal tillfällen redan då det hade vart bra men de gångerna har ambulans vart på plats snabbt och allt har gått lyckligt ändå. Men nu är vi drillade och kan hjälpa tills ambulans/räddningstjänst är på plats.


Nu blir det iväg till gymet och pumpa lite muskler på energi resten av kvällen :)

H&M Lunch Shopping

Har haft så dåligt med byxor i min garderob på sistone. Jag har ett par jeans som är för stora men som jag har för att ha nått på benen och sedan ett par jeans som jag fått av min svägerska men som börjar vara stora de med. Nu på lunchen tänkte jag göra en chansning att gå på H&M och leta något nytt att ha på benen. Tillbaka till jobbet kom jag med två par byxor och en kjol. Tusen tack för julklappen svärfar och Camilla ;)
Nu har jag äntligen byxor som är rätt strl till mig och som är snygga. Jippiii :DDetta var ett par av jeansen och kjolen. Hittade ingen bild på de andra byxorna men det är ett par Jeans leggins med dragkedja i midjan och som har lite hästbyxe-sömmar, i marinblått.
Ska åka till Luleå nån dag snart och inhandla mer nya kläder. Har att fodra av min familj då de lovat att jag ska få köpa valfria kläder när jag nått mitt mål ;)


Vad är Parabener

Vad är Parabener och varför bör man undvika de?

Jag skrev i gårdagens inlägg om min nya hudvårdserie som jag ska prova och att de är fria från en massa saker med konstiga namn. Parabener är tillsammans med mineraolja ett av de mest omdebatterade ämnena i kosmetikabranschen och nu tänkte jag ge er lite info om alla dessa saker och idag börjar vi med Parabener.

Parabener: Är en ämnesgrupp som under lång tid har använts som konserveringsmedel i kosmetika, hygienprodukter, läkemedel och livsmedel. Det finns ett 20-tal olika perabener som är tillåtna i Sverige och gemensamt för alla dessa parabener är den kemiska grundstrukturen bensoesyra. Bensoesyra är ett ämne som finns naturligt i växter, däriband lingon som har en hög halt av ämnet och det är anledningen till varför en hemmagjord lingonsylt klarar sig länge utan tillsatt konserveringsmedel eller socker.

Namn på parabener är tex: Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Sodium butylparaben. Alla parabener är olika och poängen med det är att de har en varierande löslighet i vatten och fetter och passar för olika produkter med hänsyn till produktens sammansättning (tex hur trög eller lös gelen ska vara).

Kan det vara skadligt: Praktiskt funkar den utmärkt som konserveringsmedel, då de effektivt dödar eller hämmar tillväxten av ett stort antal bakterier såsom jäst och svamp. Det var i början av 2000-talet som larmrapporterna började komma och slutsatserna var att parabener kan vara allergiframkallande och hormonstörande.
Med andra ord uppfattar din kropp Parabener som ett hormon vilket kan leda till olika typer av negativa reaktioner. Hormonstörande ämnen påverkar människor och miljö genom att de imiterar, hämmar eller stegrar effekten av hormoner i kroppen. Hormonstörningen kan ge reducerat spermaantal och testikelcancer och man vet också att parabener kan påskynda tillväxten av cancerceller. Forskningsteam har funnit parabener i bröstcancerknölar.Med denna info hoppas jag att ni vet lite mer om Parabener och dess effekt på vår kropp. Jag gör ett aktivt val att försöka använda så lite produkter som möjligt med innehållet parabener men det är svårt att helt och hållet utesluta dem. De finns i otaligt antal skönhetsprodukter och det gäller att frenetiskt läsa innehållsförteckningar om man ska vara helt säker på att produkten man använder inte innehåller parabener.

Lumene Sensitive Touch

Jag har i snart 6 månader använt mig av Proactiv hudvårdsserie och jag gillade den verkligen i början. De första två månaderna var super bra. Huden blev slätare och mindre stora utbrott. Jag hade kvar alla vanliga små pormaskar men sällan en stor gul finne längre. Sedan har det stått still. Huden har varken blivit bättre eller sämre tills nu. Efter att jag använt det drygt 4 månader så tycker jag att det har blivit mer pormaskar, större porer och mer utåtstående på något sätt. Jag hatar det!!!

Nu har jag bestämt mig för att avsluta proactiv och testa något nytt. Jag har faktist vart hos läkaren tidigare på grund av min acne och fått utskrivet Skinoren som är en hudsalva. Nu har jag återgått till skinoren men den torkar verkligen ut huden så jag måste använda någon annan fuktighetskräm också tillsammans med skinoren för att klara av dagen utan att klia sönder ansiktet.

Idag har jag vart på apoteket och inhandalt Lumene Sensitive Touch. Det blev hela serien. Tvätt/rengöring, ansiktsvatten, dag- och nattcreme. Denna serie från Lumene är helt fri från Parabener, Paraffinoljor, Silicon, och alkohol. Det känns som att det kan vara en skonsam serie för huden. Den bör inte påverka skinoren så mycket då den är väldigt mild men den bör kunna tillföra min hud fukt och förhoppningsvis kankse jag någon gång i livet ska få bukt med acnen.

Nu testar jag detta i någon månad men om det inte hjälper så blir det ett till besök hos läkaren och kankse byta ut skinoren mot Duac. Det ska också vara mot acne och jag har hört flera som upplevt att Duac fungerat 100 gånger bättre än Skinoren. Vi får se helt enkelt men jag hoppas på det bästa. Ger detta ett försök först i alla fall.Fler än jag som har problem hud som aldrig vill ge med sig? Några tips? :)

Nailart Blue MetallicGårdags kvällen efter jobbet spenderade jag i tv soffan arbetandes med lite nya naglar. Denna gång fick det bli en silver/blå/grå grading med två små konad fjärilar. Lite svårt att se gradingen på bilden men det är alltså fyra färger som tonar in i varrandra och blir mörkare och mörkare och sedan lite blått flake glitter som avslutning. Detta är skit skoj och jag vill ha massa nya saker som man kan jobba med :)


Spill Moster

Något jag läste från min moster alldeles nyss:

"Vi kvinnor är änglar, tills nån förstör våra vingar.
Då flyger vi vidare på ett kvastskaft"


Jag gillade den massor!!

Indian Fotoshoot

Fotograf: Maria Fäldt
Modell: My Nilsson
Makeup: JagEn skit skoj kväll i studion och vi fick till det så bra. Älskar verkligen alla färgerna och alla kuddar. Det var verkligen inte bara en kudde som vi hade bunkrat upp med i studion. Tack till Sia som hade så ofantiigt många kuddar i tv soffan :)

Privat Frisör

Igår fick min söta mor agera min privata frisör. Kusin Lisa som alltid annars är det är ju nu ganska så tjock och väntar sin lilla pojke vilken dag som helst så jag var bara förbi henne och hämtade hårfärg och så fick mor kleta in färgen kring skallen. Tog lite längre tid än vad det brukar ta för Lisa men det blev lika bra som alltid. Samma färg nu som senast, alltså en mörk brun nyans med lite inslag av ask så allt mitt röda i håret försvinner. Är tok nöjd och jag verkligen älskar denna färg på håret!!

Tack underbara mammsen för hjälpen ♥

Visste ni förresten att om man har fått mycket hårfärg på huden i ansiktet och vill ha bort den så kan man använda aska. Det spelar ingen roll vad för sorts aska det är bara det är aska som man blandar med två droppar vatten. För oss som inte har någon kamin hemma där man kan hitta aska så bad jag mammsen gå ut på bron och blossa en cigarett och så tog jag askan från den för att få bort färgen vid hårfästet. Inte varje dag jag ber min mor att röka en cigarett då jag i vanliga fall är på henne att sluta röka :P


My Awesome Litas

Nu har mina Litor kommit. Jeffrey Campbell är vad det är och helt sagolika. Jag hade föreställt mig en tung sko som skulle låta träig då man går men denna sko är lätt, följsamv och tyst. Helt magiska och jag vill inte ta av mig dem. Ligger i soffan just nu med skorna på ;)

Färgen är nästan helt svart. Lite "nött flammig" på vissa ställen. Inte blå/svart som många bilder sett ut. Helt klart värda varenda krona och aldrig mer ska jag beställa skor av märket Nelly som efterliknar några andra. The real deal om det ska vara nått!!


NailArt Blue Flower


Lite bättre bilder än från mobilen. Vill ha massa nya lacka och små stenar, figurer och ännu mer konad stämplar. Detta är skit skoj och så blir det fint :) Det lär nog komma upp fler kreationer. Får se hur länge en sån här nagel dekoration sitter. Det känns som att det sitter som berget faktiskt, är några lager av lack :P

Nail art

Idag har jag pysslat lite med naglarna efter jobbet. Rätt nöjd med resultatet för att vara första gången med en hel design. Har kommit på hur konad funkar bäst också:)

Middags Bjudning

I morse frågade jag mitt hjärta om vi skulle göra tacos till middag och bjuda hem några vänner. Till svar fick jag att han inte visste så jag gav han uppgiften att plocka fram köttfärs om han ville att vi skulle bjuda hem nå kompisar.
Vid lunch idag ringde svärmor och frågade om jag kunde klippa henne och så sa hon: -att då kan ni ju ta med saxarna när ni kommer... Jag tyckte det var lite märkligt så jag frågade vadå ta med...ska vi till er idag?!

Jo mitt kära lilla hjärta hade glömt av att hans mamma bjudit oss på middag i dag och glömt att berätta det för mig så tack och lov har hjärtat ett dåligt minne också så han hade glömt ta fram köttfärs till tacosen och glömt att kolla med våra vänner :P Ibland, men bara ibland, kan det vara bra med dåligt minne :P

Vi har faktiskt glömt av en middag en gång som vi vart bjudna på. Det var hos älsklingens farmor och när vi var 20 minuter sena till middagen ringde hon och frågade vart vi var. Då hade vi totalt glömt av att vi skulle äta hos henne så vi hade precis lagat egen middag och hunnit äta upp den. Vi hade dock inte mage att säga det till henne så vi bet ihop, ilade in till stan och åt en till middag. Den kvällen rullade vi fram :PKonad Nail Art

Har fixat lite färg på mina naglar ikväll och försökt mig på att få till detta med konad. Ibland får jag till det klockrent och nästa gång inte alls. Lite övning tror jag det krävs innan man är riktigt haj och får alla naglar perfekta.

Är det någon som har gjort konad och har lite tips?:)

Nu blir det duschen och en ansiktsmask innan sängen. Natti

Skafferi Rustning

Äntligen blev det ett lite hårdare pass i gymmet. Den senaste tiden har jag bara kört kondition och mage med idag var jag tillbaka med vikterna istället. Så jäkla mycket skönare och roligare än kondis :P Får se hur kroppen tar detta och hur mycket träningsvärk jag har i morn, kan nog vara en del tror jag. Är kvar på Actic ett tag till verkar det som sen får vi se om det blir korpen efter deras upprustning.

Vår leverans från gymgrosisten kom som sagt tidigare i veckan men vi har inte riktigt haft någon annan stans än uppe på diskbänken och köksbordet att ha alla dessa burkar så ikväll när hjärtat åkte till Kjell så passade jag på att tömma skafferiet och omorganisera och lyckades få en hel hylla enkomt till proteinpullver burkarna och mina andra ingredienser till nyttig träningsmat :) Skönt att lätt kunna plocka ut burkarna och slippa plocka ut halva skafferiet innan :P

Har konstaterat för mig själv att vi har goode myche saker i skafferiet. Bör ätas upp en hel del flingor och bröd innan det inhandlas något nytt. Är ju bara problemet då att jag inte äter sånt just nu så älsklingen för försöka förbruka det själv.

Surt Sa Räven

Tre nätter i rad har jag fått vara upp på toa och det brukar jag aldrig någonsin göra så nu funderar jag om jag håller på att få UVI. I natt har jag vart upp två gånger till och med så nått är galet!!
Pepprar min kropp med sura saker. Nu har jag en citron essense flaska bredvid mig som jag sprutar i vattnet jag dricker. Det är så surt att det kittlas i käkarna och tänderna blir sträva. Men UVI vill jag inte ha!!

Det har jag lyckats få en gång tidigare i mitt liv och då gick det upp i njurarna utan att jag hade ont fram tills jag kissade blod. Då blev det penicilin och febran. Inte att föredra!!


Ellen 8 År

Idag fyller mitt lilla kusinbarn Eller 8 år. Hon är alltså inte så liten längre :P Stort Grattis till lillan som vi ska fira i helgen :D

Fast vi är glada för lilla Ellen så är hennes födelsedag alltid en påminnelse om min kära far. Lilla pappsen fick nämligen en hjärtinfarkt dagen innan Ellens födelse så de låg samtidigt på lasarettet. Ett lyckligt besked och ett ledsamt var det som gällde. Men pappsen klarade sig tack och lov!!! Åren springer iväg så det är alltså 8 år sedan jag fick ringa Brollo mitt i natten och meddela att pappa åkt in med ambulans...kvar låg jag ensamen i ett stort hus och bara väntade på besked. HUA aldrig mer får något sådant hända!!!

Dags för pappsen att dra ner på saltet aningens nu tror jag :P


Färglära

Har länge tänkt göra detta inlägg men det tar lite tid så nu äntligen har jag fått det gjort :P

Färger är ju något som man använder då man sminkar sig och allas stora fråga är ju vilken färg som passar till ens egen ögonfärg.
Vad som passar finns inget konkret och direkt svar på då de flesta färger passar MEN då finns det en eller några färger som framhäver ögats färg och dessa färger passar kankse lite bättre än vissa andra färger. Färger som alltid fungerar är kontrastfärger eller fortsättningsfärger. Nu ska jag försöka förklara detta för er.

I mitten av cirkeln finns tre färger, GUL BLÅ RÖD, och dessa tre färger är grundfärger. Av dessa tre färger kan vi blanda till oss alla andra färger. Ex blanda gul med blå = grön. Endast dessa tre är de som kallas grundfärger.

Kontrastfärg: Är raka motsattsen till den färg du har på dina ögon. Grundfärgerna är kontrastfärger. Kontrastfärger kan vara GUL BLÅ RÖD GRÖN LILA ORANGE. Dessa färger är de 6 färger ni ser i mitten av bilden.

De tre färgerna som sitter ihop utanför de tre grundfärgerna ni kan se, GRÖN LILA ORANGE, är också kontrastfärger men tillhör inte grundfärgerna.

De färger ni ser i ringen runt grundfärgerna är färger som har en annans nyansskillnad och går mot något som kallas fortsättningsfärger.
Fortsättningsfärger: Är en färg man kan ha istället för en kontrastfärg. Inte alla vill ha en knalligt orange färg på sin ögonskugga och då kan man anpassa kontrastfärgen till en fortsättningsfärg som fortfarande går i samma färgskala som orange. En fortsättningsfärg till orange är tex Guld och Coppar.


Blå ögon -->
Orange kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Coppar

Mörkblå ögon --> Gul kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Senap, Guld

Gröna ögon --> Röd kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Terrakotta

Brun/röda ögon --> Grön kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Grå/grön, Brun/grön

Brun/gula ögon --> Lila kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Viol, Grålila

Bruna ögon --> Blå kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Gråblå, grå

Mörk bruna (nästan svarta) ögon --> Vit kontrastfärg --> Fortsättningsfärg Silver

Ojojoj vad det var tjorvigt att försöka förklara detta för er. Hoppas att ni förstår mina ord och förklaringar. Denna sista lilla "tabell" är jätte bra. Där kan ni se vilken av dessa ögonfärger just dina ögon har och se vilken kontrastfärg eller fortsättningsfärg som framhäver din ögonfärg.
Mina ögon skiftar från blått till grönt beroende på vilken skuggfärg jag använder och vilken färg jag har på kläderna. Vissa blåa färger kan göra att mina ögon nästan blir turkosa och om jag till en sådan tröja använder makeup som går i röd/orange/coppar/guld färg så blir de riktigt, riktigt turkosa.


Lillasyster Becca

Vacker barne!! Älsklingens lillasyster Rebecca, Becca, var en liten glad skit i helgen. Mamma Camilla fyllde 39 år och Becca var på strålande humör. Busade, skrattade och charmade så klart allihopa. Hon är verkligen super lik mitt hjärta när han var liten och smile groparna är likadana :) Söt är vad hon är och sin mors lockar kommer att ge henne ett underbart svall av blonda guldlockar.

Jeffrey Campbell "Lita"

Äntligen, äntligen, äntligen har jag beställt ett par "Lita" från Jeffrey Campbell. Har suktat efter dessa skor länge men inte riktigt idas beställa från nån sida i USA. Då åker man på tull och skit och vet aldrig när man får skorna. MEN nu har jag beställt ett par från NELLY.COM :D
Har sett att det haft hemma denna sko tidigare men då har den hunnit ta slut i min strl så jag har inte hunnit med att beställa den förens igår. De hade fått in en ny sändning på Nelly verkar det som så jag väntade inte en sekund efter att jag upptäckte det med att beställa så vilken dag som helst har jag dem hemma :D

Ni vet de där beiga och svarta skorna jag nyss beställt från Nelly... de flagnade i platån båda paren så jag skickade tillbaka dem och så blev det dessa Litor istället. Något dyrare men mycket snyggare, betydligt bättre gjorda och gedigna :D

Jeffrey Campbell "Lita"


Leather Jacket

Mitt awesome lunch fynd idag. En skinn jacka på Cubus rean för 2 st 100 lappar. Lite bikerchick stuk över det som verkligen känns som jag så jag kunde inte lämna butiken utan denna godbit. Älskllingen har gett mig ett stort G för den, han gillade den med :D

Synd bara att det är så långt kvar till våren och sommaren då jag kan börja använda den :( Tills dess får den pryda en galge i min luftiga garderob :)

I really really like this jacket!!

 


Snusat Bebis

Vår kollega Katarina som nyligen har fått sitt andra barn har vart på besök på jobbet idag så här har vi alla suttit och daddat och pratat bebisspråk, tindrat med ögonen och snusat god bebis lukt. Så otroligt mysigt och vackert!!
Han, Tore som han ska heta, var så liten och söt att man bara vill ta hem honom. 7 veckor gammal och redan stadig i nacken och fullt smile hela tiden.

Mys pys!!


Första Bilderna

Har nu fått se lite bilder från fotograferingen jag hade tillsammans med Maria Fäldt och My Nilsson i torsdags. Åååå bilderna kommer bli så fina!! Jag kan titta på dem hur mycket som helst och drunkna i dem :)
Har bara sett lite preview bilder för att meddela Maria vilka jag gillar bäst som hon då får arbeta lite med så nu längtar jag tills någon är färdig så jag får se det slutliga resultatet och att ni kankse får se en bild ;)

Temat vi fotade var i alla fall Indian meets 2011....


Hemmafru

Idag har jag verkligen agerat hemmafru och min kära sambo märkte det och gillade det :P Hahaha nu tycker han att jag bara ska jobba kväll och hans osak löd:
- Lunch serverad på bordet, middag färdiglagat och bara att värma upp, disken bortplockad, gården polerad (inte bara skottad lite utan polerad), tvätten tvättad och så en ensam stund på kvällen innan jag kommer hem.
Allt lite fräck det där lilla hjärtat, men gode så söt :)

Hua aldrig att jag skulle klara av att bara jobba kväll. Skulle aldrig hinna något annat än hus och jobb så någon hemmafru kommer han inte få mig till att bli :P

Vår altan på baksidan är verkligen täckt av en meter snö, snön går nästan upp till fönsterkarmen så jag tycket att det skulle vara bra att skotta av innan det blir varmgrader och snön börjar väga flera ton. Så idag tog jag tag i spaden och började skotta av altanden men jag tog mig inte ens halvvägs på en timmes skottning och fick nästan blåsor i händerna. Halva altenen får vänta tills någon annan dag och då ska jag komma ihåg att man blir varm av skottning så man behöver inte klä sig som om det vore -20 grader utomhus :P


Feng Shui

Idag har jag fixat och donat hemma och städat ur garderoben. Inser nu hur mycket kläder jag haft :P Fy bubblan vad grejer och det är massor med fina saker men jag kan helt enkelt inte ha dem så då kan jag juh inte behålla det. En massa plats är vad det tar men nu har kusin Louise precis vart här och fyndat en hel del saker med det är fortfarande massor med fina saker kvar. Kommer att bli en leverans till kupan nån dag i veckan med det som ingen vill ha. Mammsen ska nog kika igenom högen först, hon brukar alltid hitta något :)

Kvar i sovrummet ligger nu högen med kläder jag inte ska ha kvar och så är det älsklingens del av garderoben kvar att rensa och hans del är i lika stort behov som min del var. Ska se om jag lyckas få med mig honom upp nu så det blir klart där uppe... får dock se hur pigg han är på det :P

Jobb i morn och ganska skönt att det blir vardag igen och lite rutiner.

Feng Shui

Idag har jag fixat och donat hemma och städat ur garderoben. Inser nu hur mycket kläder jag haft :P Fy bubblan vad grejer och det är massor med fina saker men jag kan helt enkelt inte ha dem så då kan jag juh inte behålla det. En massa plats är vad det tar men nu har kusin Louise precis vart här och fyndat en hel del saker med det är fortfarande massor med fina saker kvar. Kommer att bli en leverans till kupan nån dag i veckan med det som ingen vill ha. Mammsen ska nog kika igenom högen först, hon brukar alltid hitta något :)

Kvar i sovrummet ligger nu högen med kläder jag inte ska ha kvar och så är det älsklingens del av garderoben kvar att rensa och hans del är i lika stort behov som min del var. Ska se om jag lyckas få med mig honom upp nu så det blir klart där uppe... får dock se hur pigg han är på det :P

Jobb i morn och ganska skönt att det blir vardag igen och lite rutiner.

Bio Mys

Idag har jag städat undan julen här hemma så nu är det fritt från katthår och ljusa fina färger igen. Man blir rätt så less julen mörka burriga färger så det är så skönt att byta tillbaka till det vanliga. Hur länge det får vara katthårsfritt får vi nog inte ha så höga förhoppningar om :P

Nu ska vi till och laga nå middag och sen ikväll ska vi på bio jag och mitt hjärta. Vi ska gå och se The Tourist med Jolie och Depp. Myspys. Vet inte när vi gick ensamna på bio sist, kan inte minnas en endaste gång faktiskt. Alltid har man gått tillsammans med andra kompisar så det ska bli mysigt att gå bara vi :)
Skickade precis upp älsklingen så han fick lov att dammsuga övervåningen, nått ska han få städa också :P


Stadsrunda

Nyligen uppstigen och ätit frukost. Underbart med sovmorgon!! :D

Ska ta och spackla ansiktet lite snyggt för dagen och sen blir det en runda på stan. Lite nya kläder är jag i stort behov av och skulle verkligen behöva rensa ur garderoben på allt det gamla som jag verkligen inte kan ha längre. Får se hur fort tiden går idag om jag hinner rensa lite...skulle vara skönt men vi ska upp till stugan i eftermiddag och bli bjuden på go middag alá oxfilé Brollo :D

Dagens Makeup 20110106Dagens produktlista:

MUS High tech lighter platina
120 paletten
MAC Blacktrack fluidline
MUS Darkest shadow pencil
Deborah Absolute hi-tech Mascara
Isadora eye brow pencil

Dermanord mineral powder porcelain

Foto Vankas

Tog en lång sovmorgon idag så nu först är jag redo att ta tag i nått här hemma. Ska pallra nmig ner till källaren och starta en tvättmaskin och hänga den andra sen blir det att packa smink trolleyn och förbereda för eftermiddagens/kvällens fotografering.
Blir tillsammans med Maria fäldt, Martin och My även denna gång och jag hoppas verkligen vi får ihop våra planer för det lär bli awesome då :D

Bilderna får ni såklart vänta lite på men de kommer så fort någon är färdig :)

Protein Leverans

Tidigare i veckan har vi skickat en beställning på lite nya proteiner och tillskott som jag hoppas hinner komma idag. Jag äter mycket proteinshakers efter träning men har länge haft exakt samma märke och smak så nu blev det en beställning på nya saker. Har beställt både choklad, vanilj och hallon smak så jag kan "baka" med protein pullvret ockås. Det går att göra mycket med det och det blir ju en väldigt nyttigt alternativ till annat slisk. Bland annat kan man göra chokladpudding, hallonglass, keso vofflor mm. Jag är sjukt sugen på att smaka hallon proteinet då det verkar så smarrigt :)

Gymgrossisten brukar ha snabb leveranstid så jag håller tummarna att det kommer idag :)
Bastubadare

Igår möttes jag och Paulina upp för att surra lite till och det blev att vi satt ca två timmar i bastun på hortlax simhall. Det var så underbart skönt!! Kroppen blev verkligen helt urlakad och trött efteråt så jag har sovit klubbad i natt och ville inte stiga upp nu på morgonen. Ögonen simmar och svider lite nu men det borde gå över snart :P
Är ju långledig till på måndag så jag hinner nog sova lite i helgen :)

Trettondags firande ikväll för många. Jag var ändå sugen på att gå ut på havsbadet men inte mitt hjärta så det blir inte. Storstryk är ju så bra så det var mest för att se dem som jag ville ut men de kommer fler gånger. Blir kankse något glas vin till middagen på fredag istället som Brollo och Jeanette ska bjuda på :) Ryktet säger att det blir oxfilé och det tackar vi inte nej till ;)

Hur ska ni "fira" trettondags helgen?


Förbannade Gym

Nu måste jag klanka ner lite på Actic gym i Pite. Jag har tränat där förr och kommit tillbaka och vart där drygt ett år nu. Igår skulle vi å träna men tog oss inte in. De har gjort om nått med dessa "passer band" som man har att man ska uppdatera dem ibland och hålla på. För det första så glömmer man ju det jämt så då står man där och tar sig inte in men sen så har det tjorvat nå så kopiöst med mitt band. Ena stunden har det pipit och blinkat rött och jag har inte tagit mig in och 10 minuter senare så har det fungerat. Fruktansvärt irriterande!! Men vi har klarat oss alla gånger med att ta oss in i lokalen och sedan har någon annan kommit och öppnat gym dörren fram tills igår. Igår tog vi oss inte ens in i foajen på simhallen. Nu är det färdigt!! Nu säger jag upp mitt träningskort där för sista gången. De är så jävelusiskt irriterande att man har planerat in träning, bytt om, åkt till andra sidan pite och så tar man sig förbanne mägen inte in!!! Igår var jag förbannad nu är det bara eftersläntrande svordommar som kommer :P

Kvällen igår slutade med att jag och älsklingen låg på golvet i vardagsrummet och tränade så gott det går hemma. Tack och lov så har vi i alla fall lite skivstänger och hantlar hemma så vi fick nån sorts träning i alla fall men min konditionsträning blev verkligen inte av. Kände inte för att pälsa på mig och fara ut och springa efter nio tiden på kvällen :/

Nu blir det att byta gym till S.T.A.R i bergsviken :)


Makeup [bleu]Tyvär bara en bild på denna sminkning och den visar inte så mycket av skuggan på locket men ni kan se färgen i alla fall. Är nog en av mina favisar att ha på jobbet, färg men ändå inte för vulgo för att ha på banken :P 


Nelly Delivery

Har skickat flera olika beställningar till Nelly nu under juletiderna. Missade en viktigt del i första beställningen så det fick bli en andra och så blev det retur på första och nu måste jag returnera igen. Köpte mig ett par awesome skor som jag blev lite smått kär i men till min förvåning så flagnar platån på skon så färgen släpper. Inte så snyggt så de ska få åka tillbaka i morgon och så har jag nyss genomfört en express beställning på skorna igen. Hoppas att andra leveransen inte ska flagna!

Trisst att måsta skicka tillbaka när man vet att man vill ha skorna men som tur var så fanns de fortfarande i lager i rätt storlek men de hade kommit in i en annan färg nu som inte fanns förut så det fick bli svart istället för beige. Svart står sig alltid! ;)

Lite svåra att gå omkring i nu i vinter då det är ojämt och halt underlag och så men sen till våren, sommaren och hösten kommer jag nog att nöta upp dem :D:D


Svart fick det bli som retur så snart kommer de hem till mig :)


Beiga var super fina med svart står sig alltid :P
Det var trä imitationen som flagnade på en av mina så därav returen.
Trisst men sånt kan hända!


Ledig Från Allt

Ja då har det legat lite nere här på bloggen under nyåret. Jag tog mig ledigt från allt och då menar jag allt! Vi hade knykalas på nyårsafton så jag gjorde bara potatisen och sen har jag vart ledig från jobb, matlagning, städning och elektronik. Vi åkte upp på stugan på nyårsdagen och där hade vi mor och far och några fler så vi blev papered med serverat mat på både middag, lunch och frukostborden ;) Diskade en endaste gång :P

Nyårsaftonen för oss var jätte mysig. Vi spenderade den med goda vänner, super god mat, sällskapsspel, surr och lite skumpa. Kunde inte ha blivit en bättre kväll. Lugnt och sansat men ändå party och massa skratt. Jag lyckade snava och föll platt framlänges vid tolvslaget...dock inte på grund av någon alkohol utan det var resultatet av att låna snowboardskor som är 5 nummer för stora och inte knyta dem :P Jag fastnade med den ena skons snöre i den andra skon helt enkelt och det tog tvär stopp :)

Tusen tack alla inblandade i nyåret som vart toppen!! :)Nu är det tillbaka till vardagen i tre dagar och sedan långhelg igen :D
Jag hade velat åka till stugan igen redan på onsdag men mitt hjärta tycker vi kan stanna hemma nån helg... får se vem som vinner tillslut ;)
Skoterkörningen har lockat han hittills men nu tycker han det ska komma mer snö för att vara skoj skoj så jag ebr till vädergudarna att det faller 60 cm snö innan helgen så vi kan åka upp och busa i snön :D

RSS 2.0