Vad Är Mineraloljor?

Fortsättning på mina förklaringar till produkters dåliga innehåll. Mineraloljor är något som jag verkligen försöker unvika i de produkter jag använder till min kropp och det är på grund av dess skadliga påverkan. Läs mer om det här nedan.

Mineralolja är en av de vanligaste förekommande ingredienserna i dagens hudvårdsprodukter. Mineralojan utvinns i samma borrhål i jorden som man utvinner bensin och vanliga olja. Det är en olja som bildats av dött växtmaterial och brukar bland annat även användas som symaskinsolja och hydralolja. Död materia med andra ord och inga näringsämnen what so ever. Bara här kan ni inse varningstecknen då man använder denna olja i maskiner, då kan det inte vara hälsosamt!!
Mineraloljor rubbar hudens hudens naturliga återfuktning och täpper igen mellan 40-60% av hudens porer. Oljan lägger sig som en tunn plasthinna på huden och huden sluter sig och stängs. När huden blir tilltäppt hindras svettavsöndringen och hudens egen fettproduktion och detta kan vi uppleva som skönt till en början men det är alltså ett stort problem!

Är acne ett problem för dig bör du gå igenom dina hudvårdsprodukter och se om de innehåller mineraloljor då de kan vara en stor orsak till din acne.
Om du ser fram emot en sol semester bör du vara noga med att använda solskydds produkter utan mineraloljor. Använder du produkter med dessa oljor så täpps porerna igen och svetten kan inte komma ut. Då får man soleksem och det är kroppens försvar, kroppen ger dig dessa eksem som kliar kopiöst mycket för att du ska klia sönder dem och kroppen luras att svetten tar sig ut.
 
Vid långvarig användning av produkter innehållande mineralolja blir huden torr och livlös. Oljan har rubbat hudens naturliga förmåga att återfukta sig och skapar därför ett beroende. Om man slutar använda mineralolja får man ofta en reaktion som gör att man blir väldigt torr och det är dessa gånger vi tex smörjer in läpparna om och om igen med lypsyl.

Det finns forskning publicerad av Sandra Kleinau redan 1993 där hon funnit att mineralolja kan lagras i kroppen och leda till ledgångsreumatism.

Mineraloljor har flera namn: Mineral oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Parrafin, Vit Mineraloja, Medicinsk Vitolja, Oleum Pertolen, Oleum Vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E905, Parrafin Oil, Liquidum Parrafin.

Istället för mineraloljor: Kan man använda sig av vegetabiliska oljor. Det är en olja som bildas i den uppbyggande livsprocesen hos växter. De tar inte över hudens egna funktioner utan hjälper huden att själv fungera så bra som möjligt. De täpper inte till några porer och hindrar inte utsöndringen av fett. Vegetabiliska oljor är mjukgörande, skyddande och närande för huden.

Tips: En kallpressad rapsolja är helt naturlig och skonsam för huden och en dunder ur att använda på vinter torr hud. Tag en dusch och smörj in en fuktig kropp med oljan och självtorka och så ska du se att huden är betydligt mjukare efteråt utan att du skadat huden på något sätt, snarare hjälpt den att återfå sin naturliga fuktighet.
Innan solsemestern kan man tvätta hela kroppen med Lactacyd tvål vid varje dusch tillfälle en vecka innan man åker. Då har man rensat kroppen från mineralojor och huden är öppen och sedan ser man till att smörja in kroppen med hudkrämer och solskydd utan mineraloljor, då slipper man dessa hemska soleksem som kan förstöra så mycket. Se till att inte schampoo och balsam rinner ner efter kroppen då det sköljs ur då det innehåller mineraloljor.
En skön och återfuktande ansiktsmask kan enkelt göras av en halv avokado, 1 tesked honung och för lite peeling effekt 1 matsked havregryn. Inga tillsattser, inga mineraloljor utan naturens eget sätt att återfukta.


Vart finns mineraloljor: Schampoo och balsam, solskydds produkter, ansikt- & hudkrämer, tvålar, peeling, symaskiner, grävskopor, traktorer, motorer mm. Alltså lite överallt! Jag har för vana att alltid se innehållsförteckningen om något av åvanstående namn finns med, då vet jag att det inte är en skonsam produkt och kan förvärra min redan dåliga acne hud.Kommentarer
Postat av: Karolina

Såg att du hållt på med Dukan dieten ... hur gick den??Sätter själv igång imorgon ... tjohooo :P

2011-01-23 @ 22:06:55
URL: http://jagkanomdukan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0