Wonderbara

Jag vet inte, fråga inte vart det kom ifrån, det bara kom :P

Jag har haft helt underbara kollegor i ganska prick sex månader och nu så vill jag inte lämna dem. Vi hade kontorsmöte i morse och då bjöd jag på mina bakelser och de uppskattades verkligen. Av dessa underbara individer så fick jag en stor, vacker blombukett, en necesär och ett presentkort på min absoluta älsklings affär Handplockat här i Älvsbyn. Nu på lunchen så sprang jag in där och handlade för dessa 300 kronor plus lite till ;) Jag köpte mig ett armband som jag älsklar. De har precis fått in det och jag ville köpa något åt mig, som jag kan bära med mig, från kollegorna så då blev det detta fina armband. Bild kommer senare då jag inte sitter på jobbet :)

Köpte lite smått "krimskrams" också som jag vill hem och pynta fram :)

Hant en vända på sportringen också för att inhandla lite födelsedags presenter till min älskade far som fyller 55 år idag. Jag vet att han inte läser min blogg så ni kan ju lika gärna få veta vad jag handlade :P De har ju nyss köpt en skoter (som jag ska få låna under påsk) och då har jag köpt han ett par skoterhandskar och en hjälmluva med tjock krage så han inte fryser om hals och nacke. Hoppas han ska bli glad, det är nget han sagt att han vill ha men med mammas hjälp så vet jag att han behöver detta :)
Blir att åka hem till mor och far direkt efter jobbet. Mamma bjuder på middag och fika :D


The Last Day

Idag är sista dagen i Älvsbyn. Vemodigt men så skönt att kunna cykla till jobbet. På tisdag börjar jag i Piteå istället :)

Jag är en sån där människa som gärna bjuder på något gott innan jag slutar eller som tack för något så igår kväll stod jag i köket och bakade. Jag bakade en smörgåstårta som jag har varit och lämnat på morgonen. Den fick de snälla farbröderna på Grobban (BetongMästarna) i Öjebyn som tack för att Kent har hållt mig med parkeringsplats hela vintern och för att han sett till att det vart skottat. Så snälla! :)
Sen så bakade jag muffins med hallon och så ska jag sätta på cupcakes smeten nu så det bjuder jag på jobbet idag. Ska nog fixa det nu så det är klart till morgon fikat :)

Konstigt det kommer att vara att åka hem idag.


Uppehåll

Nu är det äntligen uppehåll från allt snöande men vem vet för hur länge. Det sätter säkert igång när som helst igen. Jag vill inte ha mer snö nu. Jag är så less som man kan bli!!

Det var tufft att ta sig upp i morse. Min kropp behöver fler timmars sömn än vad den fick och dessutom så är det ju sommartidsskillnaden som gör att man egentligen stiger upp en timme tidigare än förut. Men jag klarade det och tog mig till jobbet.
Började morognen med att sätta mig och göra en utbildning på datorn så jag ska avsluta den nu på lunchen. Tyvär så är vi så på jobbet idag så jag måste offra mina raster till att hinna färdigt utbildningen. Den var på 63 frågor och jag tror jag har kvar ca 8 stycken. Hoppas att jag klarar den nu för jag hinner inte göra den en vända till :P

Ska ut på lunchen och leta blommor till ett par krukor jag hittade i källaren i helgen. Vill ha ormbunkar antingen hängandes eller i en ring och de ska vara ganska stora då krukorna är stora. Plast är bäst, då överlever de mig ;)


Feng Shui

I helgen har jag och älsklingen sysslat men en hel del feng shui. Det innebär att vi har rensat. Vi har rensat ut gammalt bråte som vi inte vill se längre eller som vi inte behöver. Det blir en andra vända med saker till Kupan ikväll och i morgon blir det ett STORT lass men en massa skräp till breviks berget (sop tippen). Hela källaren har fått sig en omgång av utrensning. Förrådet är öppningsbart nu utan att det rasar ut massa saker. Det går till och med att gå in och stå där inne, man ser golvet :D
Älsklingen har ägnat sig åt att rensa ut pannrummet och hobbyrummet så nu kan man se arbetsbänkarna och golvet. Det blev en hel del skräp från dessa utrymmen. Vi har aldrig rensat där sedan vi flyttade in i huset så det var skräp från tiden då vi bodde hemma. Saker som man packade ner utan att tänka på det och sen har det blivit liggande på golvet i hobby rummet. Älsklingen som nu har återupptagit sitt cykel intresse har nu sin cykel verkstad i hobby rummet i källaren. Sötnosen har redan suttit där nere och monterat på alla sina nya delar på cykeln. Kommer nog att bli många timmar där  nere i sommar :P

Det är så otroligt skönt i själen just nu. Vi har gjort detta som vi gruvat oss för i flera år och nu är det klart. Det gick smärtfritt och tog inte alls speciellt lång tid.
Nu har jag en till börda som jag vill bli av med och det är min garderob i sovrummet. Jag måste rensa ut alla kläder som jag inte längre kan ha eller vill ha på mig. Just nu står det tre korgar med ren tvätt på golvet och det är sånt jag använder men som inte får plats i garderoben. En rensning är i stort behov!! Ska bli så roligt att förhoppningsvis kunna köpa nya kläder frram mot sommaren då 10 kilo till ska vara borta från min kropp. Åtta klara, tio kvar :D



Nu har vi nyss haft söndagsmiddag med familjen så mammsen och pappsen åkte  nyss. Det bjöds på korvstroganoff och ris i Nilsson/Lindén hemmet idag. Lite kaffe med Vanilla burbon smak på det. En smaskig söndagsmiddag har älsklingen lagat :)
Katterna är borstade och ligger utslagna å soffan. Diskmaskinen bullrar i köket och jag är så nöjd. Nu blir det mys pys kväll :)


Summertime


Nu har vi äntrat sommartiden och det märks verkligen!
Stor ironi från min sida!! :P

Just nu så kan man inte tro att det är slutet av Mars månad och att vi har gått in i sommartid. Snön faller ner och yr omkring. Jag fick höra av en kollega att det skulle hinna komma 7.5 dm snö innan påsk sedan i torsdags. Suck!! Det kommer att vara kvar snö fram till midsommar om inte längre. Just nu är jag så less på denna snö att jag inte orkar bry mig längre hur det ser ut på tomten. Man får skotta vareviga dag, det tar aldrig slut!

Ge mig sommar och sol nu på en gång!

Det är redan söndag och i morgon måndag är det jobb som gäller. Jag är inte alls redo att jobba i morn igen. Har märkt hur mycket sömn jag behöver nu...sover lugnt 12 timmar i sträck utan att ens ha en tanke på att vakna. Måste få en powernap på eftermiddagen också för att orka vara vaken längre än till 20.00 på kvällen. Men men två dagar ska jag orka jobba och sen är jag ledig över påsk så då har jag mer tid att sova och ta igen mig.

Fick klartecken av söta pappsen igår att vi får låna skotern över påsken..Ska bli så mysigt att bo på stugan och köra skoter under påsken :D

Nu blir det frulle...magen skriker!

Love Peace And The Planet

Igår låg vi på soffan hela kvällen. Vi såg serier på serier på serier och avslutade med Amerikan history X. Jag somnade :P Har sovit från 22 tiden ungefär till 08.40 idag. Skönt!! Nu har jag ingen feber :D
Då man legat sjuk i några dagar utan att knappt orka gå på toa så är första duschen makalöst skön. Den tog jag i morse då jag vaknade!! Provade de nya produkterna från Anatomicals och Love peace And The Planet och jag gillade dem. Tar nog ett par gånger innan jag börjar se något resultat av de naturliga produkterna. Dessa produkter är nämligen fria från parabener och de dåligaste ämnena så håret ska förhoppningsvis få en annan känsla och se bättre ut. Håller tummarna.

Hostan är fortfarande kvar så helt frisk kan jag nog inte räkna mig som men det känns bättre. Handlade strax före stängning lite på ICA igår. Det blev faktiskt popcorn till mig och chips till älsklingen och så passade jag på att köpa bisolvon i flytande form. Har inte tyckt att de i tablett form har hjälp så mycket men denna i flytande form känns bättre faktiskt.

Blir mycket bloggande kring sjuklingen nu men det händer inget annat i mitt liv för tillfället :P

Hemmavarande

Idag bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet. Eller det hade jag redan bestämt igår kväll. Då termometern visade 39.3 graders feber trots 3 alvedon/aspirin så tänkte jag att jag skulle vara hemma hur frisk jag än skulle känna mig på morognen. Det var likadant som morgonen innan... då jag vaknade var febern borta och jag kände mig "bra" men jag ringde chefen och meddelade frånvaro och här ligger jag nu i soffan framför Cesar Milan och ska strax äta frukost. Japp, ni uppfattade rätt, frukost :) Jag har nog inte sovit så här länge på flera år!! :) Ganska skönt och förmodligen välbehövligt!

Hoppas verkligen jag ska slippa samma feber ikväll för det är inge skoj alls!

Jag vill vara frisk och kry som en nötkärna. Det är helg och Misa är hemma. Det finns alltså inget tråkigare än att vara sjuk då! :(

Underbara Älskade

Igår kväll då jag upptäckte mitt feber il så passade älsklingen min på att pyssla om mig lite. Jag fick krypa ner under täcket och han servade mig med allt jag ville ha. Han frågade om jag ville ha något speciellt. Inget just då men efter ett tag vart jag törstig och sugen på bubbelvatten så det gjorde han åt mig. Han lyxade till det med att plocka fram en bit mörk choklad också. Sen sprang han och hämtade värktabletter och mera vatten. Han var allt go min älskling!! Bäst i världen!! Pusses på dig darling


Bedroom


Bedroom
Jag önskar att detta vore mitt sovrum. Här skulle jag ha legat egentligen denna dag. Just nu vill jag bara krypa ner under ett fluffigt duntäcke som är svalt och skönt, slå på lite SATC på tvn och sova resten av dagen.
Jag kankse måste erkänna mig som sjuk och kankse inte är så bra att "stå" ut längre.

Tänker tillbaka på tiden då man var sjuk när man var en liten flicka. Då bodde jag ofta hos farmor och farfar och blev så botskämd. Jag fick inte göra nått utan allting serverades på silverfat och jag fick äta popcorn mitt i veckan. Ibland lyxade farmor till det och hade smör popcorn också :) Det var tider det, tänk om det kunde vara så nu också :)

Akut Feber

På ungefär tio minuter så fick jag feber igår. Jag var pigg, glad och sprallig. Frågade älsklingen vad vi skulle hitta på på kvällen och sen hamnade jag på soffan framför Joey och när jag låg där kände jag hur dåligt jag började må. Jag började frysa och skaka men älsklingen tyckte jag var stekhet. Febertermometern visade på feber så jag blev liggande på soffan hela kvällen med stigande feber. I morse var den borta!

Jag sitter på jobbet nu och får se hur dagen ska gå. Har tagit två alvedon så jag kan då inte ha någon feber men en hemske hosat och ett bubblande i luftrören. Måste nog kolla upp detta om det inte blir bättre. Kan väl inte vara bra att få feber så fort och bubbel kan heller inte vara bra.

Just nu är det bara grumligt i ögonen men det är det enda. Håller tummarna att det förblir bra resten av dagen!!


Tiden

En dag som denna och en dag som gårdagen kan jag sakna tiden på universitietet. Tiden då jag pluggade. Tiden då val fanns och tiden då jag kunde sitta ut i solen en dag och välja att ta plugget på kvällen istället. Jag saknar att kunna planera saker på dagarna och ta plugget en annan tidpunkt. Jag saknar att ha en mor och dotter dag på stan. Jag saknar att sitta i en snödriva på stugan med Sally i knäet och njuta av solen. Jag saknar tiden då Molly var en bebis och vi tog långa promenader mitt på dagen. Jag saknar tiden då mer tid fanns.
Nu jobbar man på dagarna så mycket av detta får vänta till helgen kommer och då har man så fullt upp att man inte är ledig. Det är så mycket att göra och försöka hinna med att det är som ett heltids jobb. Så var den helgen slut och jobb veckan tillbaka. Så rullar det på i ett jämnt mak. Vi måste hinna med att njuta av varandra, hinna med att njuta av vädret, hinna med svängen på stan och tiden men vänner. Vi måste försöka lugna ner oss på fronten att jag måste hinna städa, tvätta, fixa och dona. Ta en slö kväll i soffan utan att göra något nyttigt. Vi behöver det. Allting behöver inte se perfekt ut i hemet. Det är lagligt att inte orka laga mat en dag, det finns färdig att handla.

Alla dessa vi betyder både jag och du.

Jag tycker mig själv ha blivit mycket bättre på allt detta. Det är mycket jag inte hinner med men det är mycket jag skjuter upp och ordnar senare för att i denna stund få njuta av något trevligt och roligt istället.

Detta var bara en tanke som kom över mig då jag sitter och kollar ut genom den stora entrén till banken och solen strålar som aldrig förr. Jag ser vattendropparna falla från taken och jag bara njuter. Jag njuter av att jag har ett jobb men samtidigt om vetskapen att jag ska vara ledig över påsk och få njuta av vädret utomhus.
Vi ska njuta och ta tillvara på varje dag :)

Jag längtar till sommaren. Till att få äta frukost på altanen i solskenet. Till att sitta bak i båten med googles på och känna fartvinden slå knutar på håret. Till dagen då jag får ett fast jobb. Till alla underbara stunder med min älskling. Till nästa års vinter och alla dess tjusningar. Hela tiden har vi något vi längtar till och något vi saknar. Vi ska lära oss att leva i nuet och inte tänka så mycket på det som vart eller det som komma skall.

Nu vill jag avsluta detta filosofiska inlägg med att önska er att ha en underbar dag!! Det vet jag att jag kommer att ha då jag går in med den inställningen i början av dagen. Då blir dagen underbar och jag vill inte att den ska ta slut (trots min förkylning som inte blir bättre).


Rossel Rossel

Jag började hosta massor igår oh det fortsätter idag. Är en sån där hemsk hosta som sitter långt ner och jag hostar tills jag vill kräkas och inte får någon luft. Älsklingen hade känt att halstabletterna Zyx hjälpte även mot hostan, inte bara ont i halsen, så nu knaprat dessa men man får bara käka tre om dagen och det klarar jag mig inte på. Ska jag bli förkyld igen eller är det efterverkningar av förra veckans förkylning?!
Älsklingen måste handla KanJang idag så jag kan klunka och hoppas att jag blir helt frisk snart. Det är ju snart påsk och då har jag tänkt vara kry!!

Har nog planer inför påsken nu i alla fall. Ska bara höra om vi har tillåtelse till det vi har tänk ;) Mysigt kommer det att bli. Det blir inte att vara hemma utan vi och katterna hade tänkt åka iväg en liten tipp :)

Lyx middag fick vi igår. Inte ofta man äter potatisgratäng och kött en tisdag. Till efterrätt fick vi vaniljglass och chokladpudding. Mumms =) Tackar svärmor för den goda middagen och en trevlig kväll med surr.



Shorty Day

Jag har snart jobbat färdigt för idag. Om 45 minuter slutar jag och då bär det av hem mot Piteå. Har en tid hos farbror doktorn i eftermiddag och sen ska jag hinna med två viktiga ärenden. Hinner förhoppningsvis med ett av ärendena innan jag ska till herr doktor. Inget allvarligt fel på mig utan en rutin kontroll kallas det. Cellprovs tagning då man har kommit upp till 23 års ålder. Jag är där nu, jag är 23 år om exakt 28 dagar :)

Vädret är helt underbart idag och solen den gassar på. Jag tog fram mina Rayban kopior i morse och det kändes skönt! Äntligen sommar och sol (fast en bra bit kvar). Men längta, drömma och önska kan man göra :)

Bort bjudna på middag ikväll hos svärmor. Det brukar alltid bli smarigga middagar då så jag lär väl rulla hem ikväll :P Träningen måste börja om N.U.

Har en nervositets känsla i magen inför denna eftermiddag. Håll tummarna för mig så kankse det går bra och så är jag inte så pirrig i magen :P


Måndags pyssel

Har nu landat hemma i soffan efter en lång dag på jobbet. Då vi i vanliga fall slutar och brukar åka hem en måndag så satte vi oss i styrelserummet och åt en god landgång tillsammans med bankens VD och två duktiga kollegor. Vi har haft en genomgång av 2009 års resultat och 2010 års budget. Det var en trevlig stund tillsammans men nu är hjärnan ganska urladdad och jag orkar inte tänka speviellt mycket :P

Har hunnit slänga iväg en hel hög räkningar sen jag kom hem. Inge roligt alls!! Men nu är det gjort så då behövs det inte göras igen förens i slutet av nästa månad.

Har handlat lite godsaker på lunchen idag. Det blev en underbart fin vägg klocka som jag suktat efter i några månader och har nu lyckats övertala mig själv att köpa den trots det lite för höga priset. Jag bara älskar den så jag kunde inte låta den försvinna från mina händer! :) Passade på att köpa två vårlökar (påskliljor) så de kommer nog att slå ut lagomt till påsken. Har placerat en i köket och en i vardagsrumet. Nu ska bara lite mer påsk pynt fram så kommer det att kännas mycket våriga här hemma, men det blir nog en annan kväll.

Nu ska jag ställa mig i duschen och inviga mina nya schampoo och balsam som kommit hem från England idag. Äntligen har hela beställningen från beautybay anlänt och jag är som ett litet barn på julafton. Har köpt produkter som är helt parabenfria och mineraloljor dissar vi totalt. En helt ny start helt enkelt. Nu ska jag bara skicka iväg en beställning till bonvisage.se på deras nya Eco produkter. Måste prova deras deo som är aluminium och paraben fri. Visste ni att det kan vara aluminiumet i deodoranter som orsakar vissa fall av bröst cancer?! Jag ska defenitivt sluta använda deo som innehåller aluminium!! Gör det ni också!! 



Alice In Wonderland

Jag och älsklingen var faktiskt på bio i fredags. Det är första gången på evigheter som vi är bara vi två på bio tillsammans utan en massa vänner. Visst är det trevligt att gå med kompisar men ibland är det skönt att gå själa också. Crille var inte så förtjust i idén att se Alice men han gick med på det då jag ville se den. Är inte så imponerad faktiskt. 3D filmer är roliga att se men jag störde mig så otroligt mycket på hur dåligt de har sminkat skådespelarna. Arbetsskadad kallar älsklingen mig :P
Helt ortoligt hur en sån pass känd och dyr film kan ha så dålig makeup. Den synkade inte från scen till scen utan var olika. Munnen på drottningen (den elaka) var helt olika och inte allt skarp. Kanterna var skakiga och ojämna och ibland ett hjärta och andra gånger mer lik en dockmun. Depps ögonfransar vill jag inte ens tänka på hur dåliga de var. Ska man göra twiggy-fransar och dessutom i vitt så måste man göra det bra annars blir det bara helt fel. Man kunde se hur varje "frans" var krackelerad och sprucken och saknade fäg på många ställen. Nä jag gillade inte alls sminkningarna, de kunde ha vart mycket mycket bättre!
Självaste filmen är ju en Alice saga och helt okey men den är inte en film jagtänker gå och se fler gånger :P


Dropp In

Jag har ju faktisk friserat mig i helgen. I lördags så kände jag att jag måste verkligen få mitt hår klippt så jag och älsklingen åkte in till stan innan Umeåborna anlände och jag letade salonger med tid direkt. Upptäckte att flera av stans salonger har stängt på helgerna och många andra var få (till och med en enda arbetare) på plats. Konstigt att de har så....mycket folk jobbar ju hela veckor och kan bara göra sånna saker under helegn. Jajja, jag hittade tillslut en salong som kunde klippa mig direkt så det blev på hårstudion. Fösta gången jag gjort något på den salongen men kankse inte sista. De är helt klart dyrast i stan men det var såå värt det i helgen. Det var behövligt och jag känner mig så fin nu. Visst känns det kort håret men jag vet ju att det var i STORT behov att ta bort det som togs bort. Toppade allting och klippte fram luggen som växt ihop med håret så det blev ingen dramatisk förändring men det lilla kan göra så mycket! Nu saknas bara mina ljusa slingor som jag ska orka fixa nån kväll i veckan :)


Oväntat Besök

I går fick vi meddelande om ett oväntat besök och några timmar senare dök det uppp. Det var alltså Peppe och Junior som kom upp från Umeå för att hälsa på och dra en fest här i Piteå. Så i helgen har det blivit en hel massa del av bil, båt och motor snack. Har kikat en massa båt filmer och Gatebil.
Vaknade i morse av att jag hörde att Junior, som sovit på soffan våran, satte igång tv:n och det som visades var Gatebil. Sen fortsatte vi alla att glo en del efter frukosten. Har vart en jätte trevlig helg!! Alltid lika roligt då det blir oväntade och spontana besök.

Jag körde på en nykter fest igår men det var det vissa andra som inte gjorde :P Det anslöt massor med folk på festen och många oväntade långväga gäster. En salig blandning av bil intresserade människor från Umeå, Skeå, Piteå, Luleå och Boden. Utgången på kroken skippades då Junior inte är fyllda 20 år så det skulle vara tråkigt att lämna honom hemma. Killarna körde lite efterfest hemma hos oss efter maten på Max och jag kraschade i sängen med sex and the city till 03.30 i natt :D

Nu har vi nyss kommit hem från Roknäs där det bjöds på köpes mat idag. Egentligen var det vår tur att ha middag så jag hade precis handlat och tänkt sätta igång med maten då pappsen ringde och ändrade planerna :) Maten fixade jag i alla fall, då har vi ju den i veckan och så blev det en pasta carbonara för min del. Kan meddela att min mage är fullproppad nu så det blir soffläge ikväll och hoppas att maten ska sjunka ner :P
Vädret har vart underbart men vi har tyvär imte tagit tillvara på det något alls. Då besöket åkte hemåt söder över så var det redan mulet så vi missade solen idag...men det kommer fler dagar.

Har inte alls haft tid att sitta vid datorn i helgen så det blir att fixa en del saker ikväll inför veckan som kommer. Sen visas det ju faktiskt Wipeout och Wallander på tv ikväll. Vi kör på dubbel-V kväll ;)

En ny vecka i morn och äntligen kan vi börja om att träna igen. Förkylningen är nästan helt borta så då känns det okey att börja om. Kommer att ha tappat en hel på dessa två veckor :( Men inget att göra åt!



Helgen Nalkas

Nu är det inte många minuter kvar innan det är helg. Det ska bli en sån skön helg. Det är länge sen jag har vart så glad att det ska bli helg. Så otroligt skönt att vara ledig och bli frisk!
Mor och Far är på fiske campingen med husbilen så det kan bli så att vi åker dit om det blir fint väder i morn. Ligger på ett renskinn på isen och njuter :) MYS!!

Jag kan nu officiellt meddel att jag byter arbetsplats från och med 6 April. Då kommer jag att arbeta på Sparbanken Nords telefonbank igen :D Ska bli så roligt att jobba i Piteå men jag kommer att sakna mina underbara kollegor i Älvsbyn. Jag har verkligen stor trivtes här i Älvsbyn och skulle gärna komma tillbaka om jag får någon gång :) Men nu blir det andra bullar så vi får se hur framtiden ser ut men det ska bli spännande.
Skönt är i alla fall att jag slipper ett mellanrum mellan jobben. Jag slutar här i Älvsbyn den 31 mars och börjar i Piteå direkt efter påskens röda dagar.

Vad ska alla ni göra i helgen?


Fiskekrokar

Jag har nått med fiskekrokar då jag är förkyld. Ofta stöter jag på dem då jag är sjuk eller förkyld.
En gång då jag var mindre och var hemma och sjuk så hasade jag fötterna på hall mattan hemma i Roknäs. Jag hade orkat mig upp till toan och skulle lägga mig på soffan igen men det slutade i ett stor bölande då jag kände ett hugg i foten och då jag kikade efter så hade jag dragit in en stor fiskekrok i hälen. Hullingen och allt var helt inne så det gick inte att dra ut kroken. Där satt jag skrikandes så tårarna sprutade tills pappa hade skyndat sig hem så han fick snitta upp foten och dra ur kroken. Jag har sedan dess vart feg när det gäller fiskekrokar och idag (när jag är förkyld) skulle räkna mynt som en kund lämnat in, vad tror ni var i burken som jag hälde ut i mynträknaren, jo en fiskekrok som fastnade i maskinen så jag fick börja montera isär den och när jag ska dra lös kroken så får jag den i fingret. Tack och lov så gick inte hullingen in så jag kunde bara dra ut kroken men ändå. Jag och fiskekrokar sker bara då jag är sjuk :P


Sömntuta

Japp jag har blivit en sömntuta denna vecka då jag vart förkyld. Igår somnade jag då jag skulle se Roomservice och vaknade då älsklingen tyckte att vi skulle gå upp och lägga oss i sängen. Jag är i stort behov av sömn!! Så skönt :) men inte så trevlig :P

Idag arbetar vi lång dag på banken så jag lär vara en slagen hjälte ikväll.

Denna dag har börjat bättre än gårdagen. Känner mig lite bättre tror jag men inte är jag kry. Bit ihop tänkte jag i morse och åkte iväg till jobbet, det är snart helg!
Det ska bli så kopiöst skönt med helg så ni anar inte. Vi ha absolut inget planerat och det ska bli så skönt att bara ta allting som det kommer och verkligen soooova mycket :)

Jag skulle vilja se Alice i underlandet på 3D så det kankse blir i helgen om min hosta mildrar sig lite.


Förjävlig Dag

Denna onsdag blev inte rolig. Både igår och idag så kände jag att jag skulle vilja ligga kvar i sängen och kurera mig istället för att gå till jobbet. Men då vi vart kort om folk i två veckors tid så har jag känt att jag har måstat gå till jobbet. I morse så var det ingen tvekan heller då två är lediga onsdagar så då blir det verkligen lite folk om jag skulle vara borta. Men istället så vart det jag som blev ensammen. Den andra tjejen WABar och här sitter jag snorig, hostandes, febrig och jävlig istället. Tur att det finns alvedon som man kan knapra men nu pallar jag inte detta en dag till!! Jag måste få ligga i sängen en hel dag och försöka bli frisk annars blir jag aldrig av denna flunsa.

Hade en del telefonsamtal jag hade tänkt hinna ringa idag men det hinns inte alls med.

Tack och lov så har jag en underbar älskling som kan uppmuntra och pigga upp. Tack älskling för smset i morse och för att du finns ♥


Projektet Påbörjat

Nu har jag påbörjat mitt projekt med håret. Det blev den röda färgen men inte helt täckande utan jag gjorde hätta slingor. Det blev en fin färg men jag saknar de ljusa partierna så en annan kväll i veckan eller i helgen blir det att göra ytterligare lite slingor men då i den blonda färgen. Ska inte göra lika många som jag gjort ikväll dock, då täcker jag ju allt det röda :P

Jag vill ha det sådär melerat röd/guld/blondt. Det gillar jag =)
Har verkligen haft problem att få ut håret ur hättan och att kamma ut det dock. Jag har nog aldrig haft såhär slitna toppar som jag har nu. Håret bara trasslar hela tiden och när jag väl fått ut allt så är det tillbaka som ett skatbo 20 sekunder senare. Det blir att ringa ett telefonsamtal om klipptid i morgon. På tiden!

Nu blir det sängen och strax cougar town. Är fortfarande pissigt förkyld och hostan har verkligen börjat ta fart :(


BUS Vita Liberata

Igår fick jag hem min beställning på Brun utan sol produkter från Vita Liberata. Kollade in Lindas blogg och såg resultatet som dessa produkter gett henne och då var jag tvungen att prova. Denna BUS är helt otrolig!!
Det är en lukt fri brun utan sol som ger resultat på en gång. Man slipper smörja in sig med en "genomskinlig" kräm som man inte ser vart man satt den och så väntar man i ex antal timmar för att se resultatet och så har det blivit läckigt. Med denna BUS så kommer resultatet direkt man strukit på krämen. Krämen är brun och därför beöver man använda skyddshandsken för att hanflatorna inte ska bli mörk bruna.
resultatet jag fick var häpnadsväckande. Idag tror folk att jag vart i fjällen eller utomlands och det är ju roligt!
Färgen ser inte onaturlig ut utan man tror den är på riktigt och inte fejk :P Denna produkt kommer jag fortsätta använda flitigt :)

För er som också är intresserade av att prova den och bli kär så finns de att köpa på bla Nelly.com och Eleven.se


Garage Meck

Det blev ingen färgning av håret igår. Jag mådde för dåligt för att orka börja med det projektet så jag möttes av färdig middag och besök av Mike då jag kom hem efter jobbet. Alltid lika skönt då älsklingen ordnat middagen, känner sig som lyxig då :) Blev goda parisare och sedan en tripp till garaget.
Älsklingen hade vart och hämtat motorn till mustangen i Roknäs. Rickard var färdig med alla ombyggnationer av växellåda och koppling så nu är det besvärligaste klart. Nu ska bara bilen byggas ihop efter dessa år. Mike och Crille lastade av motor och växellåda och sedan så skruvade vi isär Mikes förgasare till skotern.
Vi fick ju bärga hem honom från Jävre i lördags då skotern inte gick på alla burkar. Så nu blev det en rejäl rengöring av dem och det behövdes verkligen. Blåste ur alla munnstycken och rengjorde kopparna och så smackade vi ihop allt igen. Första gången jag monterat isär förgasare till en skoter. Inte alls lika "avancerat" som till en bil. Väldigt få delar och små så det gick bara bra. Bra teamwork mellan oss alla tre :)

När vi kom hem från garaget så kollade jag av datorn en snabbis innan jag fixade lite brun utan sol och la mig i sängen framför Sex And The City. En härlig kväll som var lugn men ändå är min jäkla förkylning sämre idag.
När väckarklockan ringde i morse så kände jag att det bästa vore att stanna i sängen och ligga där hela dagen men då vi är så lite folk på jobbet så masade jag mig upp och här sitter jag nu. Hoppas att det är bättre till i morn annars vet jag inte om jag orkar!


Marionette #1



MUA: JAG, Modell: TINA, Foto: JOCKE


Färgning?

Jag tror jag ska färga håret snart. Kankse att det blir ikväll om jag orkar. Det tar dock några timmar då jag först färgar hela håret och sedan gör hätta slingor efter det. Kankse börjar med den första delen ikväll och slutför någon annan kväll. Har lite besluts ångest dock. Jag har en förpackning med röd färg hemma och en förpackning med en guldbrun färg. Vilken ska jag sätta i? Ska jag blanda dem och hoppas att det funkar? Eller ska jag skita i allt och ha denna urtvättade tråkiga färg?! :P
Svåra val!!

Jag har trivtes jätte bra i det lite orangea/morotsröda...ska jag fortsätta på det?? Men samtidigt är det snyggt med en classik röd/brun nyans också. Hjälp mig!!! :D


Strul

Hade strul med bilen i går kväll och i morse. Igår när älsklingen skulle vara snäll och fylla på kylarvatten och glykol så upptäckte han att bilen var helt utan ström. Inga lysen eller nått hade vart igång så vi vet inte varför den var helt urladdad. Så älsklingen åkte och hämtade batteriladdaren och satte igång så det har laddat hela natten. I morse då jag sulle börja åka mot Älvsbyn så plockade jag av laddaren och när jag startade bilen så gick den inte på alla cylindrar. Jag backade ut ur garaget och stängde av bilen. Då jag statade den så var det likadant, den bluddrade och gick inte på alla burkar. Det stank bensin så jag gick in och hämtade gubben. När han kommer ut och startar bilen så går den precis som den ska. Det är alltid på detta sätt då jag hämtar hjälp, det funkar och jag känner mig dum >:/

Jajja jag tog mig i alla fall till jobbet. Hoppas bara att bilen startar när jag ska hem också :P


Ny Vecka Igen

Helgen är nu strax över. Den har gått alldeles för fort men så brukar det ju vara. Lördagen spenderades ute i Jävrebodarna på isen och kollade då alla körde is bil. Solen sken och det var en toppen härlig dag. Denna dagen har spenderats inne, hemma och städat. Har hållt på hela dagen och missat det underbara vädret som vart även idag. Men det behövdes verkligen städas här hemma, det har blivit uppskjutet så många helger nu så det var dags att ta tjuren vid hornen. Nu i efterhand så är det så otroligt skönt men nog har jag grämt mig att vara inne då solen skint genom fönstrena.

Älsklingen har lyckats smitta mig. Fredag morgon vaknade jag och hade ont i halsen sen dess har det bara blivit mer. Nu sitter jag och snorar och börjar vara öm under snoken. Har, peppar peppar, inte haft nå feber och ändå orkat göra saker så jag hoppas att jag slipper bli sängliggande. Det har jag inte tid med!

Nu ska jag ta och snyta mig och sedan krypa ner under en filt i soffan men en thé kopp i händerna. Har en tidning som jag oläst också. Mys pys söndags kväll :D


Marine Theme

Laid Back marine


Avslappnad och härlig strand look. Skulle gärna springa runt i detta på stranden till sommaren men vilket föredrar ni?! En avslappnad eller en classy stil. Jag är kär i dem båda och skulle bära dem vid helt olika tillfällen. Den classy känns mer som en gå på stan stil och den avslappnade som en strand stil :)

Classy Marine


Middags tips

En sådan dag som jag har på torsdagar så finns det ingen tid och lust till att laga någon mat. Jag kommer hem för sent för att orka laga mat men behöver ju ändå något i magen. Så en dag som denna är den perfekta middagen en Naturdiet Smoothie. De är faktiskt tok goda och jag nästan längtar efter att suga i mig en sån. Idag vet jag inte när jag ska orka dricka den dock då jag blev bjuden på lunch på fluxen idag. Där var det karé och potatisgratäng så jag blev rätt så mätt efter lunchen.

Har ni provat dessa godingar nått??




De godaste smakerna är Raspberry/pomegranate, blueberry och Mango/peach men alla är väldigt goda.


Allready

Nu är det redan torsdag. Jag blir förundrad över hur fort veckorna kan gå. Det är overkligt ibland. Speciellt denna vecka. Det känns som att det är tisdag men ack så roligt att det faktiskt är tirsdag. Är ju inte alls tråkigt med helg snart :)
Vi ska faktiskt ha en riktig mys kväll hemma hos oss på fredag tillsammans med Brollo och Jeanette samt Erik och Isa. Vi ska äta ost fondue tillsammans och tjattra en hel del :) Ska bli riktigt roligt att träffas igen, det är för långt mellan gångerna ibland då Brollo jobbar borta. Erik och Isa har till och med skaffat barnvakt så det blir extra lyxigt för dem utan Silas.

Jobbar länge idag då det är torsdag så det blir inte många knop gjorda ikväll. Kanske en promenad om det har slutat att snö annars ska jag nog passa på att sitta i soffan och vika några korgar tvätt. Rolig syssla, eller inte!

Vad ska ske i helgen för alla??


Kvällen Försvann

Tisdags kvällen bara försvann. Det blev en sen middag och lite mys på soffan. Helt plötsligt sov jag och älsklingen väckte mig strax före tio och frågade om vi skulle gå upp. Jag hade då sovit i drygt en timme så vi masade oss upp i duschen och sen sängen. Såg det underbara programmet Cougar Town och sen slocknade ögonen igen. Det var rätt skönt att vakna i morse, totalt utvilad :)

Nu en fullspäckad dag på jobbet och sen förhoppningsvis en kväll med lite träning.


Komunalt Crap

Jahapp då blir det komunalt idag då. Carl var den som hade lotten att köra idag. Vi tog oss till Älvsbyn med honom men nu har han tydligen måsta åka hem pga någonting så jag och Danne måste sätta oss på en buss för att ta oss hem. I dont like it at all!! Jag hatar att åka buss då man ska hem. Jag vill vara hem fortast möjligt då jag vet att jag ska hem (hemlängtan vet ni :)) men då man ska måste ta en buss så blir det defentivt inte snabbast möjligast :( Jag som hade tänkt hinna på stan en ströcko idag efter jobbet med det lär jag ju verkligen inte hinna. Suck! Går inte att göra så mycket åt det heller så det är bara att gilla läget.

Undra vilken tid det går en buss?!

Ingen vänlig själ som skall åka från Älvsbyn till Piteå kring 16.30 tiden idag?? ;)


Memories

Så många minnen.... jag får aldrig nog, jag kan titta på bilderna i alla fotoalbum om och om igen. Jag älskar tiden från stugan och alla onsdagar jag hade sovmorgon och sov över hos dem. Jag släpper aldrig vissa saker, de kommer att vara med mig hela livet. Ni betydde så mycket för mig! ♥

fammo och faffa
Bilden symboliserar det jag har kvar. En nalle från då min pappa var liten, förlovningsringen från min farmors mamma och alla breven med snirklig text som jag inte kan läsa men som betyder något ändå. Det finns så mycket mer men detta är det viktigaste som är kvar. ♥


Hagel!!!

Det är återigen måndag och första blidan för vintern 2010. Just nu så haglar det utanför fönstrena men för en liten stund sedan regnade det. Det bli blank is överallt från regnet så man får passa sig! Helt sjukt att det haglar i mars!! :)

Helgen har jag inte spenderat mycket hemavid. Fredag kväll bestod av middag med Jossan och Emma på Café del mar. Sedan såg vi Lets Dance hos Kent. En trevlig mys kväll och tidigt i säng. Vaknade tyvär 05.40 lördag morgon av att Baghera högg mig i handen så jag startade morgonen med att jaga honom i hela huset och slå skallen i köksbordet då kröp under det för att få tag på katt fan. Nått mer kunde jag inte sova så 07.30 var jag i Roknäs. Där passade jag på att tvätta bilen innan vi skulle börja rensa ur farmor och farfars hus. Hela dagen rensade vi alla garderober, byråer och skåpar. Det vi ville ha har vi tatt och resten ska Vischan få komma och hämta. Det blev en och en annan sopsäck med kläder som skall till Kupan också. Farmor var fantastiskt liten och smal så ingen i vår familj får på sig hennes kläder. Ganska tråkigt då det fanns hur mycket fint som helst, hon har vart en riktig pingla min farmor :D

På lördags kvällen blev det en powernap innan vin pimplande hemma hon Kicki. Surrade hela kvällen och till sist kom svärmor och vi åkte för utgång på Challenge. Taxi hem och somnade vid tre tiden. Vaknade upp igen strax före fyra av att älsklingen satt bredvid mig i sängen och pussade på mig. Surprice!! Nu var det hans tur att överraska med att komma hem en dag tidigare :D Tyckte han lät konstig då jag pratade med honom i telefon på kvällen men det var ju för att han satt i bilen och körde, han var i Sundsvall då och inte ville han att jag skulle fatta att han körde bil :P Sötnosen min!! Kunde inte alls klaga på sömnen den natten så nu sover jag normalt igen :)

Älsklingen började känna av en förkylning igår kväll så idag ska han få proppa i sig kanjang så vi håller tummarna att det inte blir allvarligare. Så tråkigt att vara sjuk!! Blir dåligt med träning då :P


Its Fucking Lovely

Just nu älskar jag att bo i Norr. Vädret har vart helt underbart både i går och idag. I morse var det 12 grader kallt men nu under dagen då solen strålar så är det sagolikt skönt. Det droppar för fullt från taken och man vill bara kasta sig på ett renskin i en snödriva och njuta. Jag hoppas verkligen att det håller i sig så vi får en helt underbar väder helg :D

Stackars älsklingen min är i Sthlm i helgen och får smaka på äckel slask. Det var tydligen saltat så mycket över allt så bilen var alldeles vit av det frätande och rostframkallande saltet. Blä!!
Hade vart bättre om han var hemma så hade vi kunat ta en tur med pappas nya skoter. Längtar till en skoter tur!! Kankse att jag tar en all by my self i helgen :D Ska ju faktiskt åka till Roknäs i morn och hjälpa till att städa ut farmor och farfars hus. Börja ska vi i alla fall göra men det finns ju rätt mycket saker så det tar nog ett tag. Ska passa på att spola bilen med pappas varma högtryckstvätt i morn också, det är mer än väl behövligt! :)

Nu är det några timmar kvar av arbetsdagen innan helgen är välkommen :)


Rollergirl #1


MUA: JAG MODELL: MARIA FOTO: JOCKE

Här kommer en till färdig bild från min slutfotografering. Här är det Maria som poasar som en Rollergirl. Jag bara älskar energin i bilden med de klara färgerna. Jag blir glad av den och vill åka ett par gameldagsa rullskridskor :)


Rubrik

Inget bra förslag på rubrik idag. Har vart ganska fullt upp på jobbet hela dagen. Sitter nu i kassan och är ganska fast här. Alla som är kvar har möten och halva styrkan har redan gått hem. Har inte hunnit få min eftermiddags rast ännu...kan ju inte lämna kassan obemannad! Börjar vara rätt så hungrig nu faktiskt. Ska försöka hinna äta en macka och en smoothie innan jag slutar för efter jobbet blir det direkt till Actic för en timme på Crosstrainern och sedan en kilometer i badet (om det inte är för mycket folk). Hatar verkligen att simma då basängen är alldeles för full och folk som inte fattar att man inte kan simma 3 pers i bredd och surra. Folk vill komma förbi och ha ett tempo, inte bara flyta omkring!
Idag blir det verkligen en träningsdag...hant ut på en 40 minuters promenad på lunchen också. Pepp!! :D
Väl hemma ikväll kommer jag nog att somna ganska gott.

Ska bli så skönt med helg i morgon. Tråkigt bara att inte älsklingen är hemma.


Im Totaly In Love






Mina skor har kommit och jag är överlycklig. De passade perfekt och är bland det snyggaste jag sett ;) De är så läckra. Synd att de kankse inte är så passande på jobbet men i helgen ska jag inviga dem :)
Å vad jag ör nöjd över detta köp. Skuggorna från Barry M har jag inte hunnit prova ännu men jag har använt andra färger så det är nog helt underbara som vanligt :D Skoj!


Sovande Sambo

Nu sitter jag ensammen i soffan och glor lite tv. Älsklingen har gått och lagt sig redan så att han orkar stiga upp och köra bil till sthlm i natt. Han hinner inte sova så jätte länge då de ska åka klockan 00 i natt men nån timme så då har han lite krafter till att köra.
Vi har faktiskt hunnit vara och träna ikväll och det var riktigt skönt men ganska tungt idag. Jag ökade på nästan alla övningar så jag är rätt slut i kroppen. I morn blir det en timma på crosstrainern dirket efter jobbet :)

Gräsänkling hela helgen. Vad att göra? =)


Insnöad

Japp i morse kan man faktiskt säga att vi var insnöade. Bilen var inte den enklaste att få ut ur garaget. Jag hade förvarnat älsklingen att han kanske skulle måsta komma ut och dra lös mig från den hemska drivorna som drevat i natt. Det blåser som fan idag och snön yr och driver till höga drivor.
Jag lyckades få bilen ur garaget men var tvungen att backa in den i världens snöhög för att kunna stänga garageportarna. Sedan fick jag köra fram snett ut i snön för att kunna backa förbi den största drivan, men allt gick inte som planerat, det var drivor över hela infarten och försöka sig på att svänga slalom mellan dem alla skulle inte funka. Rakt bakåt kan man köra om man inte vill fastna tänkte jag så jag sattsade men fick stanna och köra framåt för att kunna ta ny satts. På detta vis höll jag på ett bra tag då vi har så lång infart. När jag hade tagit mig ganska nära vägen så började bilen skära mer och mer in i snödrivan och utanför utfarten. Jag var nästan nere i diket så det var bara att köra fram hela vägen igen och försöka få ett annat spår längre ut från kanten. Älsklingen hörde såklart mina slirningar och försök med fram & tillbaka körning så han kom ut och fick putta på de sista metrarna så jag tog mig över plogvallen som blivit efter plogbilen. Nu är jag på jobbet i alla fall och hoppas att detta väder ger sig så jag slipper köra fast hemma på gården resten av veckan då älsklingen inte är hemma och kan dra lös mig!

Kul för er att läsa hur jag skulle ta mig från gården denna morgon :P Jag hade rätt så roligt i bilen. Skrattade åt hela situationen och tänkte på hur folk som inte är van snön ska ha det :) Vi är ju faktiskt ändå vana så om man fastnar är det bara att någon drar lös en.


Skönaste På Länge

Idag är ju vädret förjävligt hemskt så min dagliga lunch promenad skippade jag och satte mig istället i massagestolen på jobbet. Eller jag ska säga lade mig i stolen inte satt :P
Körde två program som heter relax så det blev 30 minuter i stolen och jag somnade nog efter 10 minuter. Vaknade upp tvärt då musiken i mina öron slutade och jag hade då legat i 35 minuter. Så skönt med en liten powernap mitt på dagen och nu känns ryggen riktigt skön också =) Det var helt klart ett bra beslut att stanna inne och ligga under en varm och skön filt istället för plumsa i snön och frysa =)

Snart hemgång i snöyran. Blir att ta det lugnt då det lär vara snörök utav bara fan! Väl hemma ska jag och älsklingen fixa lite kyckling wok till middag och sen ska jag frissa han inför sthlm. Han kan ju inte se ut som en lurva pelle då han ska vara på mässa i storstaden. Crille komenterade en fråga om vad han skulle göra i sthlm igår med svaret, Jag längtar ju hem :P Hahaha min lilla nollåtta :)

Har planer på en promenad ikväll om inte vädret blir värre. Måste hålla den dagliga motionen uppe annars går det bakåt. Ska fixa mer bilder också så jag får mina portfolio bilder klara :D


Visitkorten Har Kommit

Nu har mina visitkort kommit som jag gjorde och beställde för någon vecka sedan. Jag är riktigt nöjd över resultatet, de blev så fina :)
Nu ska jag bara se till att dela ut ett och ett annat också ;)

Så här får ni se mina visitkort.






Syns inte riktigt på bilden att det faktiskt är lite färg på kortet. Texten Makeup artist är tryckt i en skön grön färg. Stilrent och cleant!


L8Nyberg Mascara

Har nu testat Lotta Nybergs mascara ett tag och jag har delade känslor. Mascara borsten är en bra storlek och passar alla ögon men mascaran är väldigt kladdig.
Man måste dra borsten ur behållaren väldigt sakta annars följer hela smeten med ut ut behållaren, men om man tar det lugnt och sansat och skrapar av överflöd så är det en underbar mascara.
Mina fransar brukar antingen bli långa och jätte tunna eller korta och tjocka men med denna mascara blir de allt man vill ha som så klart är långa och lagomt tjocka, inga spindelben.

Lite delade känslor blir alltså detta med jag gillar ju resultatet starkt.







På denna bild har jag satt ett lager av L8Nybergs mascara. Riktigt fint resultat!!


Nightmares

Usch vad jag ogillar mardrömmar. Inatt har jag drömt en hemsk mardröm som handlade om att jag var utsedd i en skara av tre att döda några människor men jag ville ju inte detta så jag gömde mig istället för de som hade utsett mig då de skulle döda mig för att jag inte dök upp. Det hela slutade med att jag rakade av mig varenda hårstrå som finns på kroppen. Inte bara huvudet utan även ögonbryn och ögonfransar tog jag bort. Jag trodde att om jag gjorde det så skulle de inte känna igen mig. Tack och lov så vaknade jag precis då en av de hemska gubbarna fått syn på mig. Det är jobbigt att vakna och känna att man känt sig jagad hela natten. Är helt död och inte speciellt pigg idag :(

Kan meddela att jag i rakat hår inte var någon trevlig syn så det skippar jag :P


RSS 2.0