Ny Design

Håller på att knåpa ihop en ny design till bloggen. Det är verkligen på tiden då det är jätte länge sen sist men dte är verkligen inte lätt att få till det då man inte kan detta med koder hit och koder dit. Men jag kämpar och snart ser jag ett resultat som jag kan vara nöjd med, ett tag i alla fall :)
Måste få till nå bra bilder jag kan använda men det tar tid så jag knåpar lite mer så får ni se snart :)

Nu blir det verkligen sängen!! Alldeles för sent som vanligt!!


Måste bara smörja in älsklingens ansikte innan vi somnar. Han lyckades med ett fall framåt på cykeln så nu har han stött sig i axeln och skrapat upp ena sidan i ansiktet. Ser ganska läskigt ut nu då det börjar bli lite lila/blått och svullet så lite bepanten på det kankse gör susen :) Tummen klagar han också på min lilla klantis men tack och lov att tänderna sitter kvar :P
Det blir att inhandla hjälm för allihopa nu. Det händer så fort och hjälm är en billig livförsäkring. Min älskling var vid medvetande i alla fall när ja kom fram till han men Marcus som nyss ramlat också tuppade av.

En Dag På Strippen

Till helgen är det första dagen av sommaren som skall spenderas på Dragstrippen i Långnäs. För hoppningsvis så håpller BMWn för Umeå borna så de kommer upp på fredag och kör lördag. Ska bli riktigt skoj så vi håller tummar och tår att vädret blir bra så vi slipper saneringar och torkning av banan.

Vem är jag

jnnjn

Bal Sminkningar?

Är det någon som skall gå på bal och behöver sminkas?
Känner du någon som skall gå på bal?

Jag hjälper gärna till med både håruppsättningar och sminkningar så är det någon ni känner eller om just du ska gå på bal så tag kontakt med mig för mer info.

 

Sömnlös Natt

Det har verkligen inte gått att sova i natt. Varken jag eller älsklingen var trötta igår men vid tolvtiden så tvingade vi oss upp i sängen men det blev bara en massa timmars rullande. Jag lyckades dura av vid två tiden men vaknade igen vid halv tre av att älsklingen var upp och öppnade fönstret och slog på tvn. Han hade då gett upp om att somna överhuvudtaget i natt. Jag lyckades somna om igen nån gång efter tre tiden men älsklingen han sov nog bara mellan fyra och halv sju i natt. När väckarklockorna ringde på morgonen så var vi båda helt döda.

Jag förstår inte varför vi var så pigga?!

Nu är det i alla fall jobb som gäller hela dagen men kvällen kommer nog att spenderas i soffan. Hade planer på träning men vi får se om nån av oss orkar med det efter denna natt..
Hoppas verkligen på bättre sömn i natt då älsklingen verkligen har en tuff arbetsvecka och övertid varje dag.


Till Moran Min

Idag är det morsdag och jag vill bara säga att jag har världens bästa mamma.

Ha en bra dag så ses vi ikväll.
Jag älskar dig massor mammsen!! ♥

Dräggig Kvällning

Cruisingen blev av i går, inte i fredags. Vi hade ett eller två andra ärenden till Luleå men utan dem hade vi kunnat stanna hemma. Vi hade jätte trevligt i bilen men Mike och Maria med utanför bilen var det verkligen bara äckliga drägg. Folk som pissade på bilar och gick i sitt eget piss och massa dumheter.

Börjar vi bli gamla eller har det blivit mer av dessa äckelheter nu?!

Passade på att lämna en båt styrning och att hälsa på Sofia så det gjorde att kvällen var helt toppen i alla fall. Har inte sett Sofia på jätte länge så att träffa henne i 20 minuter var toppen skoj! Så fin tjej :)

Blev stoppad av en civil polisbil igår efter att vi sett ett race på E4an. Precis då vi stannat till vid väggrenen så släckte polisen blåljusen och körde vidare. Han hade inte alls bråttom då han körde därifrån utan segade som bara den så vi fattade inte alls vad han ville. Vi körde inte för fort utan det är ju bara att vi har kåpor på lysena som dom kan gnälla på men det ser man ju inte bakifrån bilen. Strange!



E.L.F Nailpolish

Har nu testat nagelacket från ELF i färgen "Fuchsia". Första gången jag använde så målade jag bara ett varv men det nöttes av bara på en dag men då jag gjorde som man ska och målade ett underlack och två lager av färgen så blev jag super nöjd. Lacket har suttit i flera dagar utan att skava av och jag är en person som använder händerna väldigt mycket och om det sitter så länge är det bra =)

 



Färgen är ju inget annat än helt rätt och väldigt rosa.

Lacket finns att beställa på Eyeslipsface.com och kostar ynka 18,30 kr vilket är ett fantastiskt lågt pris :)
Glöm inte att klicka in på deras hemsida för att välja och vraka bland deras superbilliga och bra produkter!!


Yran Umeå

I helgen drar yran i Umeå igång igen och det verkar som om alla Pite-bor ska dit :)
Jag var där i fjol med min kära kusin och hennes vännina och som vi hade roligt! Det är verkligen en partyhelg av dess like och hur mycket folk som helst i rörelse. Alltså en super skoj helg!! Lite av en helg som hälsar sommaren välkommen för det är verkligen sommar sen :)

I år ska jag inte dit men jag hoppas alla som ska dit får en rolig helg och att vädret är till fördel. Är inte så roligt att spela brännboll i spöregn utan hoppas på skolsken :)


Luleå Om Vädret Tillåter

Ikväll är det bilutställning och cruising i Luleå så vi ska nog dra dit om vädret tillåter. Mike hade tydligen planer på att ta hojjen men jag och älsklingen kanske tar en tripp med Camaron. Skulle vara roligt att köra den men vi har fortfarande lite problem med kylningen på tomgång. Måste byta en kylslang då den har vikt sig och trycket/suget i kylaren gör så att slangen kläms ihop och kylningen blir dålig. Detta händer då man står på tomgång och då man gasar på och drar ut växlarna. Måste sätta in ett kopparrör i slangen eller byta till en hårdare slang, men än är det inte fixat så vi får se vilken bil vi tutar och kör.

Vips lustigt så regnar det ikväll och då blir det ingen Luleå tripp.

We made It

Igår sprang jag ju som nämnt Vårruset med mina föredetta kollegor på Swedbank. Vi hade ett företagslag på sex personer där tre av oss sprang och jag var först i mål. Jag tog mig runt de fem kilometrarna på 33 minuter. Ganska speciellt att springa på detta sätt då det var tjockt med folk och när vi kommit ut på gultazudden så blev det väldigt trångt och vi fick stå i några sekunder och vänta för att ta oss över bron. Men gud vad roligt det var!! Detta vill jag göra om :)

Efter loppet hade vi super trevligt tillsammans med picknick. Då vi hade anmält ett lag så fick man en stor påse men mat så nu har vi massa gottigheter i kylen då vi inte alls orkade äta upp allting igår :) Ca ett 20 tal personer från Swedbank var vi som surrade och mumsade men jag var goode trött i hjärnan (lite i kroppen också) så jag höll på att somna påväg hem till Pite. Väl hemma blev det att kasta sig på soffan men det var inte lönt för jag somnade direkt så jag pallrade mig upp i sängen jätte tidigt igår kväll. Har sovit som en stock heela natten och vaknade omtöcknad då klockan ringde. Nu har jag lite huvudvärk men det är förmodligen för att jag sovit så hårt i natt. Det går nog över efter nån timme i vaket tillstånd :)

Nu är jag taggad på att börja springa mer ofta, det är ju trotts allt väldigt roligt :)


Vårruset Luleå 27 Maj

Idag är det den 27 maj och det innebär att dagen är kommen. Jag har anmält mig tillsammans med gamla arbetskollegor till vårruset och ikväll ska vi springa. Längtar tills själva löparbiten är över så vi kan ha en mysig picknick tillsammans och surra en del :)
Har lite årestationsångest just nu men det ska nog gå bra. Är faktiskt peppad och ska verkligen försöka ta mig runt utan att behöva promenera :)
Blir upphämtad här hemma strax före klockan fem men vi ska inte springa förens vid sjutiden. Håll tummarna för mig då eller varför inte stå och heja på om ni bor i Lule :)

Har väntat på en löparjacka i snart två månader och hade faktiskt gett upp hoppet om att den skulle komma, men så sa jag till älsklingen igår att jag hade velat ha jackan till idag om det skulle blåsa eller regna och att vi glömt ta in posten igår...så i morse då älsklingen hämtade tidningen så fanns det ett paket till mig  och där var min jacka :)

Brudmakeup Wiking





 

Bruden Sandra (Bergkvist) Wiking och Brudgum Marcus Wikikng. Mua Jag.


Tisdagens Makeup Silver






Natural Code By Lumene

Då jag och mamma var i Luleå så handlade jag lite nya saker till sminkväskan. Har alltid tyckt om Lumene och nu har de en ny serie som heter Natural Code. Jag inhandlade lite saker från serien och måste säga att jag är jätte nöjd.
Foundationen är lagomt täckande och fanns i en nyans som passar min gula (lite gröna) underton i huden. Shine & Redness pudret är gudomligt bra. Kan få aplicera lite nytt efter en arbetsdag för att se bra ut på kvällen men det är nästan omöjligt att hitta en produkt man inte behöver göra det med. Har vart en del skriverier om mascaran i dagarna och jag säger som alla de andra att den ger riktigt fina, väl synliga och långa fransar. Är sugen på att testa Volym mascaran också. Skuggan handlade jag i en brun/turkos/grön trippel och det är en favorit att ha på jobbet. Färgerna smäler ihop bra och blir inte allt för starka. Är en mild skugga i färgen.

När jag fastnat för nått så vill jag alltid ha allt i den serien så nu står deras rengöring och Moisturizer på önskelistan :)


God Gärning

Gjorde en god gärning idag på lunchen. Jag visste inte vad jag skulle göra efter jag ätit min goda Cesarsallad så jag pinnade iväg till min mormor. Där fanns även min mamma :)
Hant surra lite och så fick mormor se mig nån minut. Hon gillar då vi barn/barnbarn/barnbarnsbarn kommer oanmälda och hälsar på, bara att få se en glimt av oss :)
Hon är söt men idag upptäckte hon min tatuering på handleden som jag haft nått år. Tydligen hade hon inte sett den förr (eller så har hon glömmit det) och då blir det alltid en predikan om hur hemskt det är att svärta ner kroppen. Jajja bara att slå dövörat till för en sekund :P

Har faktiskt fotat min sminkning idag så ikväll kankse det kommer upp en bild om jag fick till nån  av dem. Var rätt stressad innan jobbet så det kankse bara blev pannkaka av bilderna men sminkningen blev jag nöjd med. Är i mesta laget med smink som jag kan ha en dag på jobbet men fint :) Går inte att komma översminkad på banken om än jag skulle vilja vissa dagar :P


BondePraktikan

Urban Vilhelmina Blenda skola sommaren leda.
Urban Vilhelmina Blenda så ska sommaren lända.
 - Vilket av dessa som är korrekt vet jag inte. En modern och en gammal version kankse :P


I dagarna är det visst Urban, Vilhelmina och Blenda dagarna. det innebär att det är sommarens dagar. Det väder vi har idag, i morgon och på torsdag ger tecken för hur sommarmånadernas väder kommer att se ut. Idag är Juni. Onsdag är Juli och Torsdag är Augusti. Här i Piteå pissar himlen på oss så juni månad verkar inte alls få nått bra väder. Hoppas verkligen att det visar annat de två kommande dagarna.

Är det någon som tror på dessa gamla sägner?

Jag tycker det är ganska intressant. Alla gamla linjer och mönster att gå efter men i dagens ljus så verkar det inte alls stämma. Ska man gå efter en gamal sägen som säger att när första blidan under vintern kommer så har hälften av snödjupet kommit..då har vi fortfarande halva vintern kvar :P Det var ju nämligen ingen blida under vintern utan då den kom så blev det vår direkt :)

Jag hoppas på en sommar med bra väder och jätte varmt :D


The New Boat

Nu tror jag att det är fritt fram att visa er älsklingens nya båt :)
Är verkligen så roligt att han har fått köpa den och det ska bli spännande att se renoveringen och så hoppas vi på motorer så snart som möjligt ;)

Vet inte om det är någon insatt som läser min blogg men detta är alltså en one of a kind. Det är en båt som bara är byggd i ett exemplar av en känd man i Sverige. Mikael Frodé är byggaren och han har tävlat med båten i hela världen och namnet blir inte mer passande än Frodé32. Många tävlingar är körda i England. Nu står alltså denna vackra och fräna skapelse på Norrländsk mark :D




Gröt På Hirsflingor

I morse provade jag en ny frukost. Den får inte lika bra betyg som polenta eller grahamsgröt men är ändå rätt god. Gjorde en gröt av hirsflingor. Tror att det är rätt så nyttigt men jag har faktiskt inte så stor koll på något som hirs ska vara bra mot. Som alltid satte jag i lite blåbär (eller hallon) för att smaksätta och så serverades den med en halv banan och lite youghurt. Mjölken var utgånget datum och en enda stor klump i paketet så därav youghurt till gröten :P
Sitter på jobbet så jag har tyvär ingen bild på frukosten. Kankse visar en senare.

Trots ett bröllop med massor av mat och en hel del söta alkoholhaltiga drycker så var det en viktminskning även denna vecka :D


Alice Of Sweden

Under utbildningen till Makeup artist så gjorde jag och de andra tjejerna stylingen till Alice Of Sweden. Kläderna är Sexiga Maskeradkläder & Maskeraddräkter. Tänkte nu visa lite av de bilder som jag stylat inför. Alla kläder finns att beställa på Alice hemsida.












Vattkoppor

Nu går det vattkoppor här bland Piteås barn och ungdomar. Lilla William (som inte är så liten längre) har drabbats så han har vart besvärad av dessa små och ganska söta röda prickar hela helgen. Idag var jag förbi och lämnade ett par skor till svärmor så jag fick se lilla pojken och allt bra söt var han med dessa prickar. Är inte så roligt men det går över och bra att göra bort det i ung ålder. Pappa till William, Bocke, han går och gruvar sig nu för han har inte haft denna barnsjukdom och om det drabbar äldre personer så brukar man bli kraftigt sjuk. Han har redan nu ställt in sig på att ligga hemma i två veckor så hela helgen har han försökt hinna med alla sysslor de tänkt göra i sommar. Resultatet är såklart att han inte hunnit allt så vi håller tummarna att han slipper insjukna.

Någon av er som inte haft vattkoppor ännu?


Camaro Driving

Nu är det måndag igen och kankse lite bättre uppdatering här i bloggen. Har vart dött hela helgen men det är för att jag knappt vart hemma. Har haft det rätt så fullt upp med allt möjligt. Lördagen bestod ju då av att först göra bruden vacker och lite buder på brudgummen också men sen var det ju dags för mig själv att bli klar. Hant faktiskt med några minuters marginal men stressen fanns hela dagen i magen :P
Allt gick galant och som jag skrev tidigare så var det en perfekt dag :)
Gårdagen var desto sämre. Det fina vädret tog vi inte alls tillvara på utan vi sov till två tiden och sen var det soffläge. På kvällskvisteln tog vi oss till roknäs för lite grillat och sen handlade vi lite mat på Willys innan vi for hem och kraschade i soffan igen för resten av kvällen. Aningens bakis var vi båda två men idag mår vi prima igen :)

Min pärla (BMWn) står sedan nån vecka tillbaka. Den vill inte starta för mig och förmodligen har älsklingen lyckats lokalisera felet till ett relä som pajat men det är ännu inte åtgärdat. Så idag jobbar jag kväll och vädret är inte det bästa så jag kände inte för att sadla cykeln utan då får min andra sommar pärla plikta. Jag kör alltså Camaro idag till jobbet :) Busigt känns det :P Brukar inte gilla att ha den stående på en allmän parkering då det ofta blir bucklor av alla klantarslen som smäller upp bildörrarna men på arbetsparkeringen vet jag juh exakt vem det är som står bredvid så jag kan skälla på dem om det blir någon skråma :P
Är väldigt rädd om bilen då den är så fin och nylackerad men samtidigt så måste man ju använda den. Kan ju inte bara ha den som gårdsprydnad hela tiden :P


Husband And Wife

Nu är de gifta. Sandra och Marcus är ett gift par och ett super fint sådant. De är verkligen som gjorda för varandra :)
Gårdagen var verkligen en helt klockren dag. Det var super trevligt och vackert!!
Vigsel akten var fin och Monika sjöng vackert. Rolig avslutning då brudparet lämnade kyrkan i en helikopter istället för en fin bil :D

Maten under kvällen var helt fantastiskt god. Det serverades italiens buffé med massa godsaker så nu står magen fortfarande i fyra hörn. Så mätt jag var i går är obehagligt men man vill ju smaka lite av alla saker :P

Tack alla för en super trevlig kväll och ett stort grattis till brudparet!!

Var Rädda Och Ta Vara På Varandra

Usch så hemskt. En kollega fick just ett hemsk samtal om sin mamma.
Jag vill bara säga att ni ska vara rädda om varrandra och ta vara på varje ögonblick!!
Något hemskt händer så fort och det förändrar hela livet.
Lev i dag och i nuet. Sträva inte efter det som är om ett år.

Ha en jätte fin dag!!


Ruff

Jag har fått som jag ville!

I den nya båten kommer det att rymmas så man kan sova i den :D

Då älsklingen aldrig har vart i båten eller sett den invändigt så visste vi inte hur den skulle se ut under fördäck, om det bara skulle vara förstyvningar och stag, men det var tydligen stort med utrymme så vi kan faktisk kasta in madrasser och sova i båten. Så mysigt pysigt! Längtar ännu mer till nästa sommar (om det ens blir motorer då).

Nu vill jag sluta jobbet så jag kan åka hem och kolla in båten. Jag har aldrig sett den :P


Sängbesök Klockan Fyra I Natt

I natt fick jag besök i sängen. Det var en man som kom och kröp ner bakom mig och pussade på mig. Det var min goa älskling som anlände från Stockholm :) Tur att jag visste han skulle komma hem annars hade jag blivit rädd :P

Skjutsade älsklingen till flyget igår morse så han lyfte 07.35. Han tog sig hela vägen fram till Vaxholm utan problem och då han var framme så gick han och försäljaren igenom båten och så kom Bonke med lastbilen. de lastade på två båtar, både älsklingens och svärfars, och sen så började färde hem. Tog ett par timmar att åka lastbil istället för flyg hem men de kom tidigare än väntat. Nu återstår det att lasta av dessa två båtar och sen blir det lugnt. Ingen av dem ska i sjön i sommar så paniken slipper vi men dock en ständig längtan istället. Vill ju ha motorer till båten nu så vi kan njuta av denna sommarvärme på havet :)


Eftersom jag redan var i Luleå igår så passade jag på att stanna till och hälsa på Annelie och Eliam. Han var en månad och två dagar igår och redan kan han lyfta huvudet då han ligger på magen. Riktigt stark var han och en skit söt liten kille som såg ut precis som sin pappa. Pinka en skvätt på mamma hant han under tiden jag var där också, ganska typiskt för små pojkar att pinka då blöjan åker av. Hade med mig en liten present också så klart. Han fick ett par mjuka byxor och en söt liten body. Tog en storlek större så han kan ha kläderna ett längre tag :)

Efter besöket hos familjen Nilsson så blev det en runda på stan och så hant jag säga hej till kusin Lisa som jobbar på en salong i shopping. Riktigt fin salong :)


Hög Sommar Värme

Idag är verkligen den varmaste dagen. När jag satte mig på cykeln påväg till jobbet så visade mätaren 30,8 grader varmt i SKUGGAN. O shit Sherlock det är sjukligt varmt men jag klagar absolut inte utan jag njuter som bara den. Underbart med detta väder och lite naturlig färg på kroppen :) Hoppas verkligen att det aldrig mer blir kallt utan att denna värme håller i sig hela sommaren!


Bröllops Sminkning

Ikväll ska jag göra test sminkningen på Sandra inför bröllopet på lördag. Ska bli så roligt!! Temat är som jag tidigare nämnt ROSA så det kommer mest troligt att bli en rosa sminkning :)
Igår ställde jag mig och tvättade ALLA mina penslar så de ska vara torra och fräscha till ikväll. Nu längtar jag faktiskt efter att sminka, har legat på latsidan med det ett tag nu.

Är det någon som funderar på att sminka sig så får ni gärna höra av er. Känner ni någon som ska gå på balen eller gifta sig så ställer jag gärna upp med sminkningar. Det är verkligen såå roligt!!

Ska fota av verket som ni ska få se sen men det kan dröja tills efter bröllopet. Ska ju inte visa hur vacker bruden är innan brölloopet ;)


Styrketräning At Home

Har ikväll lastat pickupen proppfull med skräp som vi samlat på oss här hemma. Flaket var så fullt halvvägs så jag trodde vi skulle få köra två vändor men vi lyckades pressa på allt så det var verkligen fullt. Har äntligen blivit av med den gamla trasiga tvättmaskinen, säkert 7-8 säckar med skräp och sen en förbannelse med kartonger. Usch vad skräp man samlar på sig men nu är det rensat från källaren, garaget och förrådet. Känns som man väger 20 kilo lättare bara av att rensa :P

Men det jag skulle komma till var att det inte blivit något gym för oss idag utan vi räknar soprensningen som träning. Har faktiskt lyft massor av tunga säckar upp och ner för flaket och en tvättmaskin från 70-talet är inte den lättaste så vi fick oss en "billig" träning idag :P

Viktminskning 1.8 Kilo

Att jag har hoppat opmkring som ett litet barn här hemma på morgonen. Vid denna tid bör ni som läser min blogg veta att jag försöker få bort lite överviktskilon och det kan vara ganska tufft. Jag har försökt äta så nyttigt som möjligt, så små portioner som möjligt och aldrig ätit annars än då jag känt mig hungrig. Men detta har inte riktigt funkat. De första veckorna gick bra, då gick jag ner i vikt men sen började jagg å uppåt och då åt jag ännu mindre kalorier men det blev bara fel.. Efter lite råd från kostexperterna på viktklubb.se så äter jag nu mer än jag kan drömma om. Mina portioner är stora och jag är aldrig hungrig och vad har hänt?!

Minus 1.8 kilo sedan i tisdags!!! :D :D :D

Dumma jag har ju ätit för lite så min kropp gått på "svält". Jag har alltså inte svält mig själv...har ätit tre mål om dagen och tre mellanmål men de har vart för små och kalorisnåla. Nu äter jag alltså samma mängd mål om dagen men med mer kaloriinnehåll och ligger mellan 1500-1600 kalorier per dag. Oj så lycklig jag är idag. Nu ska jag ta cykeln in till stan och sedan en promenad men Tina och hundarna :D

Blixtar Och Dunder...

...Magiska under.

Fy vilken åska det har vart i natt. Det var så varmt igår på kvällen så vi öppnade fönstret i sovrummet och stängde dörren så vi skulle få lite svalare men älsklingen väckte mig strax efter klockan två i natt då det åskade som bara den. Han hade då legat vaken ett tag redan och lyssnat på åskan och märkte att den kom närmare så vi steg upp för att dra ut alla kontakter till tv, dvd, dator osv. Katterna hade inte velat in då vi gick upp och la oss så de var ute men då jag öppnade dörren mitt i natten så kom det två sötnosar som mer än gärna ville komma och sova inomhus :) Tur att de har sitt lilla egna hus under bron med filt och tak över huvudet när vädret bli sådär ruggit.
Hoppas att åskan inte har slagit ner någonstans och orsakat hemskheter!

Nu skiner solen igen och dagen verkar ska bli toppen.



Vårträffen Race I Norr

Igår var det dags för vårträffen med bilutställning, race och cruising. Vi hade en stressig morgon med en bra en. Hade sovmorgon i hettan men tillslut blev duntäcket för varmt så då var det bara att stiga upp. Vi hant med ett pass i gymet och sedan en massa tjorv för att ställa på Camaron som togs fram på fredag kväll. Tillslut lyckades vi så vi kunde köra hela dagen. En riktigt trevlig utställning, en massa surr och gassande sol. Dagen var helt makalöst bra och kvällen avslutades med sommar värme och biltittande.

Tack alla underbara männniskor för en bra dag :D

Camaron på väg att få se dagsljuset :D

20100514513 (MMS)

Camaron på väg att få se dagsljuset :D


Gröt På Grahamsmjöl

Efter mitt härliga träningspass på gymet i förmiddags så var det dags för något i magen. Lunchen fick också bestå av lite gröt såsom frukosten men jag varierade mig och tillagade en gröt på Grahamsmjöl denna gång. Sitter på jobbet nu och är fortfarande inte hungrig efter den lunchen som var tidig dessutom. Helt otroligt hur bra man stoppar på denna mat. Käkade strax före klockan elva och nu är uret nästan två och inga känslor av hunger.
Till grahamsgröten åt jag några teskedar lågkalori hallonsylt och kvarg och så lättmjölk förståss. Åt även en dubbel mjukmacka med ost och skinka.



1portion Grahamsgröt

45 g (nästan en hel deciliter) Grahamsmjöl
2 dl vatten
0,25 krm salt

Låt vattnet sjuda upp och vispa ner mjölet i vattnet tillsammans med salt. Rör om nästan hela tiden tills gröten tjocknar och tag av spisen. Man kan även smaksätta denna gröt med vad man vill. Bara att ha fantasi. Jag serverade den denna gång ganksa klassiskt med sylt.


Polentagröt Med Rivet Äpple

I morse gjorde jag mig lite god polentagröt till frukost. Gröten är gjord på polenta, vatten och salt. I smaken och konsistensen är den väldigt lik mannagrynsgröt men lite nyttigare. Som smaksättning satte jag i lite kanel i gröten och serverade den sedan med lättmjölk och ett rivet äpple. Mumms vilken god frukost det blev :)
Har fått lite dille på goda frukostar och gröt tack vare en tjej som driver en matig blogg. Måste äta mera har jag upptäckt för att gå ner mer i vikt. Knasigt det där men jag har legat på en för låg kalorinivå så min vikt stannade men nu är vi på gång igen :D

Kommer att bli lite mer mat här i bloggen känner jag på mig för nu är jag inne i ett stim då jag gillar att stå i köket och hitta på nya mumsiga saker. Hoppas ni inte misstycker!



1 portion polentagröt

3dl vatten
3 msk polenta
½ tsk salt
(smaksättning)

Gör så här: Koka upp vattnet och tillsätt polentan och saltet. Låt koka i några minuter och rör om då och då. Om du vill ha smak så tillsätt vilken krydda, bär eller vad som helst och häll upp i en tallrik sedan. Servera med mjölk.


Lyxig Morgon

Somnade i rätt tid igår men har ändå sovit till stax efter tio idag. När jag väl skulle upp ur sängen fick jag tvinga mig, den var sååå skön idag :) Men ute strålar solen så man måste ta vara på den så upp och hoppa.
Till frukost/lunch lyxade jag till det lite och ställde mig vid spisen och lagade amerikanska pannkakor och till det serverade jag stekt bacon, hallon, blåbär och kvarg. Kan säga att magen står i fyra hörn nu och vi behöver verkligen ingen lunch :) Mumsigt gott och uppskattat av älsklingen som åt 5 pannkakor.

Nu ska jag hoppa i lite kläder och sedan ut i solen. Älsklingen gick just ut med den "nya" cykeln som han byggt ihop och skulle testa den. Efter fikat hos Ulf och Camilla ska det bli mmotion för min del. Antingen cykel til och från stan eller så en löptur in till stan, 20 minuter i solariet och sedan mys med en cyklande älskling.

Ha en trevlig Kristihimmelsfärd allihopa!

Födelsedagsfirande Som Aldrig Tar Slut

I morn är det dags för ytterligare födelsedagsfirande. Ulf och Camilla är det som ska fira oss allihopa. Alltså mig, Älsklingen och Kicki. De kan tyvär inte komma till oss då vi har främmen då Camilla har svår allergi och astma så då får vi åka till dem istället. Det är ju bara det där med att hitta en dag som passar allihopa. Men i morgon blir det av och då ska kameran med för nu har lilla Rebecca blivit 3 månader äldre sen sist vi träffade henne och då måste vi snutta och ta en massa kort :D Lilla flickan är snart ett år :)

Så i morn är verkligen sista dagen som vi ska firas men sen är det kvar minst fem andra födelsedags barn i maj månad. En hemske månad när det gäller fika och paket :P


Dag Före Röd Dag

Idag är det som en fredag. Det är ju ledig dag i morgon så ikväll kan man passa på att göra något roligt och vara uppe lite längre. I morse var det tungt att stiga upp. Har sovit som en stock hela natten och vaknade första gången då älsklingen väckare ringde. Tungt men bara att stiga upp.
Åter till aftonen. Jag och älsklingen har tänkt i några dagar att vi skulle grilla idag och så blir det. Söta Emma & Marcus samt Jossan & Olle ska komma och joina oss. Hoppas på sol och varmt så kan vi sitta ute på altanen :D

Summer feelings ♥


Elf Delivery

I måndags då jag komme hem från jobbet så låg det ett paket på bordet. Det hade dimpt ner ett paket från Elf i brevlådan. Söta Ingrid hade skickat mig lite produkter som jag ska testa och resencera senare. Det som jag fick var en mineralfoundation, ett nagellack och en mineralskugga. Ska testa dessa produkter ett tag innan jag kan uttala mig om dem... Men mineralfoundationen har jag sedan tidigare till mig själv och den använder jag varje dag så jag kan inte annat än säga att jag älskar den :)

Håll ut så kommer lite recensioner.


Spontan Shopping

Har vart jätte lugnt här på jobbet ikväll så jag har surfat lite på sminksidor och har då hittat en palett som jag tyckte att jag behövde. Nu är den påväg hem till mig :) Har väldigt mycket skimmer skuggor hemma så jag behöver faktiskt en palett med matta skuggor. de enda matta skuggorna jag har är de som ingick i utbildningen och där saknar jag massa färger såsom röd, gul grön tex. Nu har jag att se fram emot denna underbara palett med 88 färger och alla matta. Leveranser ska ta 2-5 vardagar så jag hoppas den kommer i veckan så jag får dutta och kladda snart :D

Paletten finns på Stinamarkan
Tjejen har ett eget sminkmärke som hon säljer via nätet och importerar en del smink däribland denna pallet som har ett toppenpris. Hela 249:-


Utrensning

Har vart duktig idag på förmiddagen. Egentligen hade jag tänkt att åka och träna men då bilen inte startade så slutade jag ut träningen. Tog fram vattenslangen, skurhinken, piasavabörsten och så började jag skura altanen. När den var klar så började jag kånka fram utemöblerna men det var lite knaepigt när man var ensammen så bordet står kvar i förrådet men det andra möblerna blev också skurade. Nu står de i solen och torkar så ska jag ställa iordning på altanen sen. Har hunnit kratta framsidan och lite bak i skogen kring buskar och blomplanteringar. Har så klart lyckats få en blåsa mitt i höger hand också :/

Mammasen har vart förbi en sväng också. Vi hade tänkt ta en långpromenad men vi fastnade längre än väntat i garderoberna. Har gått igenom hela sommargarderoben och BH lådan så jag blev "fattig" och mamma blev rik. Det var mer än halva min underklädeslåda som är på tok för stora nu men alldeles perfekta åt mammsen så nu behöver hon inte handla BHar på flera år. Ett tiotal fick hon nog med sig och sedan fick hon med sig 5 par jeans och en massa kjolar och sommarbyxor. Visst är det roligt att man går ner i vikt och kan dröma om nya kläder men nu har jag verkligen lite att ha på mig så det känns när allt fint man har är för stort så man får he iväg det. K'nns dock bra att mamma kan ta reda på nästan allt så då slipper ju hon handla nya kläder. Det är som julafton för henne hela tiden nu :D Efter vår långa stund i garderoben så blev det en kortis till promenad. Var ute ca 25 minuter men sen var jag tvunget att hoppa i duschen för att nu sitter jag på jobbet. Arbetar till 20.15 ikväll.

Hittade precis en till blåsa på min högra hand. Jäkla krattskaft :P


Lunch Shopping

Var ut på stan en sväng under lunchen. Hade tänkt hitta nå smycken men det blev andra saker istället. Fyndade ett par strumpbyxor i leopard mönster. Har letat sådana ett tag nu och äntligen så hittade jag ett par som jag tyckte var snygga och de hittades på VeroModa för 129 kr. På väg ner för rulltrappan i Gallerian så föll mina ögon på ett par vita skor som såg exakt likadan ut som ett par Converse så jag gick in och provade dem. De satt som ett smäck och så kollade jag prislappen....200 kr helt fantastiskt!! Det ligger i en påse här bredvid mig på jobbet nu :) Sen blev det nyttighetsshopping i form av en ny dagkräm från ACO på Kronans Droghandel. Jag är super nöjd över mina spenderingar. Skorna vart jag mest glad över. 200 kronor var liksom för bra för att vara sant men det var sant :)

 


Skorna ser exakt ut som dessa fast utan Converse märket då.


 


Idag Är Ingen Vanlig Dag...

....För det är älsklingen födelsedag, hurra hurra hurra :D

Nu är sambon hela 25 år. Han var en trött söthög i morse då jag kom sjungandes upp i sovrummet med frukost och tårta. Det tog ganska lång stund innan han orkade sätta sig upp och tända en lampa men tillslut fick jag syn på vackerögonen. Det blev en mys morgon i sängen med god frukost och tårta och så klart paket öppning.
Egentligen hade han viljat ha paketet ikväll men efter vad han hade sysslat med igår så var jag tvungen att ge han presenten nu på morgonen så han inte skulle tabba sig....
Han har nämligen fått en ny mobiltelefon i present men igår så hade han ringt på en annons på en telefon här i stan men som tur var fick han slut ström i telefonen så samtalet bröts och när han hade fått liv i sin telefon igen så var den andra såld. *Pjhuu* Knaspelle, kan juu inte gå och handla en ny då han ska få en heller!! :P
Så då fick han presenten på morgonen så han inte skulle lyckas handla nån telefon under denna dag för han har en förmåga att vara snabb i affärerna och alltid lyckas han handla något åt sig själv på sin födelsedag också. Ifjol blev det en 46" tv som vi var och hämtade på hans födelsedag. Affärsman ut i fingerspetsarna är vad han är :)

Jag vill nu i alla fall säga Grattis än en gång till söthögen min och önska honom en underbar födelsedag ♥


kärlek♥


Klappat och Klart

Älsklingen min fyller hela 25 år i morgon. Han är halvvägs till femtio :D
Har vetat ganska länge vad jag ska ge honom men nu är det äntligen klart. Har inte handlat presenten förens nu men idag handlade jag den så i morgon ska vi fira. Blir en tidig morgon då han börjar jobbet 07.00 och jag ska hinna bjuda på frukost på säng innan. Tidig kväll ikväll :P

Det blir att fira honom med familjen på lördag och sedan fest på kvällen. Längtar nästan en aning till i morn så ag får ge han presenten. Tycker själv att det är en toppen present och jag tror han kommer att bli glad. Det är inget han önskat sig så han har ingeeen aning ;)

I morn kan jag avslöja vad det är...


Bröllops Kläder

Nu har jag hittat klänningen till bröllopet och det var efterfrågan på hur den såg ut. Jag lämnade alltså tillbaka de två spetsklänningarna som jag tidigare skrivit om då jag inte kände mig bekväm med min figur i dem. Den nya klänningen är mycket mer förlåtande efter en bröllopsmiddag och magen börjar vara lite fulla och utåtstående :P
Den är i samma färg som på bilden då den bara fanns i den färgen. Helst av allt hade jag viljat ha den i en lite mer stark färg men man kan inte få allt så nu ska jag bara leta efter starka och stora smycken som jag istället klär upp mig med.
Tror faktiskt att jag och älsklingen kommer att vara fina tillsammans då hans nya kostym är svart med ljusgrå ränder på. Matchande :) Hittade förresten en rosa näsduk till älsklingens kavajficka nu då jag och mor var i luleå, så nu är hans outfit 100% klar.

Hur går det för er andra med kläderna, ni som ska på samma bröllop? :)




Nya Reebok Easytone

Nu har jag tagit första promenaden i de nya skorna. Ville inte gå allt för länge i fall jag skulle få skavsår eller ont så jag har gått runtomkring storfors i 45 minuter raskt tempo och redan efter 5 minuter kände jag av det i rumpan. Lite på utsidan av rumpan där skinkan är som dallrigast. Det lovar gott detta :D
Skorna var jätte sköna att gå i och man fick upp riktigt bra fart i dem, avtrampet känns mer tryckande. Har lite svårt för helt nya skor så jag fick lite sockerdricka i tårna men det  beror nog på snörningen och att de är rätt styva än så länge. Kan inte säga så mycket mer i nuläget utan får vänta till kvällen eller morgondagen och se om jag har nån träningsverk där jag inte brukar ;)

Men summa sumarium så gillar jag skorna massor och de var helt klart värda köpet. Om de skulle visa sig att de inte fungerar med att forma rumpa och ben så är det alltid ett par bra promenadskor med ruggit bra dämpning. Det känns aldrig då man sätter ner hälen utan det bara rullar på så soft.

 

Mina skor är inköpta på Intersport för 1200 kr. Exakt denna modell som ovan. Fanns bara två olika modeller att välja på i butiken men såg på nätet att det finns i massor olika färger ooch utföranden men killen i butiken sa att alla skorna är likadana bara material som kan skilja, inte sulor så alla skor ska kännas likadana.


Njuter Av Frukosten Ute I Solen

20100505491 (MMS)

Njuter av frukosten ute i solen. Har vart på 45 minuters morgon prommenad så den perfekta frukosten idag blev fullkorns välling och en majs/quinoa kaka :) äggen kokar på spisen så lite proteiner ska också slinka ner.


Roadtrip

Blir en jätte tidig morgon i morn så det blir sängen alldeles strax. Jag och älsklingen ska sätta oss i bilen och köra ner till Sundsvall. Älsklingen har sålt Catamaranen så vi ska leverara den halvvägs. En stockholmare äre som handlat men då möts vi i Sundsvall. Ingen lyckligare än jag då jag ska få springa in på IKEA en stund i alla fall :D
Ska vara i Svall klockan toilv i morogn så vi måste åka senast klockan sex i morgonbitti. Blir tidigt så nu kan jag inte sitta här längre :P

Är inte länge kvar tills älsklinmgens nya båt kommer hem :D

Mor & Dotter Dag

Steg upp tidigt i morse för att hinna med en löprunda innan det var dags för en mor och dotter dag. Var rätt länge sedan jag och mammsen hade såna då jag har jobbat heltid ett tag men nu passade vi på då jag är ledig ibland på vardagar. Har gjort stan i Lule och hittat en klänning som jag ska ha på bröllopet. Lämnade tillbaka de andra två från cubus och så blev det en nyinkommen från Gina istället. Ska nu bara hitta några bra smycken att ha till och då skare vara något rosa då klänningen inte är rosa.
Både jag och mammsen skaffade oss dessa nya Reebok skor också. Nu ska vi forma lår, vader och rumpa. Hoppas reklamen håller vad de lovar :) Tror faktiskt att de är rätt så bra. Har bara hunnit springa omkring här hemma med dem ännu men på onsdag ska jag inviga dem ordentligt.

Har nyss landat i soffan efter en tur med inlinesen in till stan och vart med killarna som cyklat. Skådae en fucking jävla idiot som sprang rakt över två bilar som stod utanför polisstationen. Vet dock inte vem killen var annars hade det blivit en anmälan... Båda bilarna fick sig rejält med bulor både på tak och motorhuv. Jag hade vart fly förbannad om jag var bilägarna!! Vem är så jävla dum att de orkar göra så mot annat folk?! Fy fan... jag mår nästan dåligt att jag såg det!!

Back At Home

Nu har vi kommit hem från en helg i vildmarken. Vi har haft det jätte skönt i skogen. Vädret har tyvär vart dåligt men vi har ändå njutit och tagit det lugnt. Har dock blivit en hel del för mycket mat och godsaker så nu har vi nyss kommit hem från gymmet. Måste träna bort alla överflödiga kalorier, har dåligt samvete nu men det kan ha varit värt det för helgen har vart så skön :D

Vi har vart ganska effektiva sedan vi komme hem. Har hunnit packa upp allting, kastat in tvätten i maskinen, tränat och handlat för veckan. Nu har vi kvällen framför oss och det lutar nog att vi bänkar oss framför Avatar på blueray :D

Hur har eran Valborgs helg varit?

RSS 2.0