Dulce De Leche CupcakesCupcake:

 


1,5 dl kakao
3,5 dl mjöl
3,5 dl socker
1 ½ tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vanilj socker
3/4 tsk salt
2 stora ägg
1,5 dl varmt vatten
1,5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger
3 msk olja

Frosting:
5 dl grädde (låt stå i frysen i 5 min innan användning)
3 dl dulce de leche (DDL)


Sätt ugnen på 180 grader.

Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min). Fyll sedan formarna till 1/3 (lägg märke till det, inte 3/4 som det vanligtvis brukar vara) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.

Frosting:
Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt. Spritsa eller bre slutligen frostingen över cupcaken!

(Dulce de leche får man enklast genom att ploppa ned en burk oöppnad kondenserad sötad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken med någorlunda god marginal. Se till så att vattnet täcker burken under hela tiden som den kokar, annars kan burken explodera.
Låt det hela stå och sjuda i 2-3 timmar. Två timmar ger en lite ljusare och rinnigare gegga, tre timmar ger en fast konsistens)


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0