Första Fästingen

I natt när vi gick och la oss så upptäckte jag en knöl i Tigers päls och jag hade mina aningar om vad det kunde vara så jag hoppade ur sängen och överlät undersökningen till mitt hjärta. Jag hatar vetrkligen insekter och äckliga små kryp över allt annat så jag vägrade kolla och få det bekräftat att jag tagit på en fästing. Det kliar i mina fingrar just nu bara jag tänker på det, huvva så äckligt!!

Som min misstanke var så var det en fästing och inte en liten en. Det är ca en vecka sedan Tiger sov inne och det innebär att denna äckilga insekt kan ha suttit på honom så länge... den var ungefär som en hasselnöt i storleken, alltså gigantisk!! :/
Älskligen min var snäll och tog tag i "operationen" det anda jag behövde göra var att hålla fast Tiger och titta bort. När den äckliga saken var loss från min älskade kissekatt kunde jag titta på den och konstatera att detta djur (om man kan kalla en fästing för djur) är fasen snäppet äckligare än spindlar!! Jag kommer dra mig för att gå på toan nere i några dagar nu då jag vet att den äckliga saken är nerspolad där. Tar hellre toan uppe ett tag :P

Som att detta inte vore nog så i morse när jag vaknade halv sex, pigg som en lärka och slog upp ögonen så ser jag såklart att Tiger också har lyckats få bandmask, IGEN.
Vad är detta?! Jag gav båda mina katter både frontline och maskmedel för bara ca 1 månad sedan och Tiger har lyckats få båda delarna?! Är han imun mot medicinerna eller vad?!
Tur som hade vi alla piller och droppar hemma så Tiger har fått sina doser i natt och i morse. Apoteket idag för att inhadla nytt så det finns hemma. Tror jag ska ge Baggis en till dos Frontline också så då inte han också kommer hem med nån äcklig fästing!!

Tack och lov att det var första fästingen på Tigers sju åriga liv, hoppas de dröjer minst sju år till nästa också!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0