Gandalf Is A She

Vår yberfina och underbara "lilla" Gandlaf har gett oss huvudbry i några månader nu. Han har betett sig konstigt och vi har trott att han har vart förstoppad då han bara legat på marken, inte ätit något alls och haft en sprängfylld mage. I förrgår när han var ute och spatserade orkade han inte ens hoppa upp på soffan längre, vilket är väldigt lågt motför vad han brukar hoppa upp på. Diskbänken och fönsterbrädor är i normala fall inget problem.

Jag har vart orolig och tänkt att nu måste vi till Vet med honom. Vår fina ♥

Men idag har vi blivit stumma av förvåning. Gandalf har bevisat sig vara en HONA inte en HANE som vi alltid trott. Han/hon har haft så pass stora knölar på bakbenen så vi har tagit det som att han/hon är en hane då man kan se det på dem.
Igår kväll så började han bete sig riktigt knasig och skottade allt bottenmaterial i ena hörnet i en stor hög och bökade omkring en massa. I morse när jag steg upp och skulle ge honom vatten och mat så möttes jag av en massa ovala saker i barken. Han har lagt en herrans massa ägg i natt!! 20-60 stycken är vanligt att de lägger så det blir att räkna hur många det är som gömmer sig i allt bottenmaterial.

Inte konstigt att han vart spänd om magen då alla dessa stora ägg har vart där inne. Han/hon har vart i brunsten i cirkus två månader och därför har han/hon aldrig ätit något. Jassi förvånad är man just nu :P
Gandalf kommer han såklart att fortsätta heta men nu ska man vänja sig med att sig hon till honom :P
Obefruktade är äggen såklart så det blir inga små leguan juveniler men tanken på att skaffa henne en manlig vän har slagit oss nu... när det visar sig att Gandalf mår så bra att hon till och med kan producera denna mängd ägg med perfekta skal så vore det ju ganska skoj att försöka få nästa omgång ägg befruktade ;)

Nu verkar det som att vår vanliga Gandalf är påväg tillbaka för idag har jag fått i henne massor med vatten, sallad och så har hon börjat klättra omkring i sina träd igen. Dessutom har hon tagit alla de konstigaste vägarna upp på stocken, nästan hängt upp och ner så krafterna och energin verkar komma tillbaka :DGandalf hänger runt en stock igen, alldeles jordig och skitig av allt bökande i bottenmaterialet. Blir ett bad för skönheten nu! Men äntligen lämnar hon marken och klättrar igen.


Kommentarer
Postat av: Kicki

Hahaha, snopet :P

Klart ni måste hitta en pojkvän åt henne nu, hihi :)

Kram!

2011-07-21 @ 15:27:22
URL: http://kickikickass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0