KycklingGratäng

Dagens middag blir en Kycklinggratäng som enligt min mor ska vara super god. Har aldrig gjort den förut så det blir spännande idag. Tillagade kycklingfileérna i ugnen igår så slipper vi vänta på den tiden idag. Går betydligt fortare om kycklingen redan är klar.

Recept:

I hel grillad kyckling (ca 500 gram kycklingfiléer)
1 grön paprika
1 röd paprika
2 dl cremfraise
1 dl ajovar
Soltorkade tomater
1 fpk fetaost

Gör så här:
Rensa kycklingen och tärna i små bitar (Om man har kycklingfileér så gör dem i ugnen eller stek dem färdiga, låt svalna och skär i små tärningar). Lägg i en ugnsform. Hacka paprikorna i små bitar och sprid ut över kycklingen. Skär tomaterna i mindre bitar och sprid i ugnsformen. Häll över lite av oljan från tomaterna över alltihopa.
Blanda cremfraise och ajovar och smeta över kycklingen. Sist toppar man med hackad fetaost över och vips in i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.

Kan äserveras som det är utan tillbehör eller med ris och en grön sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0