Sjösättning som höll på att gå helt åt skogen....

Måndagen den 18 juni när jag var på väg hem från jobbet och så ringde älsklingen och sa att han skulle jobba över... de skulle sjösätta hans pappas båt.
Snäll som jag är så gjorde jag iordning lite middag och åkte ner med den till varvet med det var för sent... Per Berglund hade redan kommit med traktorn och de var precis påväg att köra ner båten i rampen.

Jag stannade då för att titta på när Ulfs älskling skulle i sjön efter en vinter med upprustning, MEN det blev inte att titta på så länge...Ulf hann inte ens köra båten från rampen fram till bryggan, vilket är ca 30 meter, innan hon (båten) hade börjat ta in för mycket vatten.
(Till er som inte vet så är det en träbåt och de ska ju alltid svälla och bara läka lite grann), men den här båten har stått uppe på land minst en månad för lände så hon hade torkat alldeles för mycket de här veckorna som det har varit varmt ute och detta medför att hon läkte in vatten som bara den!
Det stod rent ut strålar med vatten in i båten...fort som ögat satte vi i de extrapumpar som vi hade tagit fram, men de var som en fis i rymden!! 
Vi hade 5 egna pumpar inkl. båtens egen länspump men det höll inte efter!
Det var bara att ringa till brandkåren efter större pumpar...men pga av att de var så jä*la sega på att ta sig 6 km (29 minuter) så fick jag och älsklingen stå med var sin 10 liters hink och ösa för allt vad vi bara orkade. 

Då kanske ni tänker att man lätt kan hålla undan vattnet i en båt men den här båten är 12 meter lång och rymmer en jävla massa kubik vatten...
5-10 minuter till utan brandkårens vattenpumpar hade gjort att tidemankryssaren skulle ha sjunkit...
Relingen på båten var under bryggkanten ett bra tag och hon hade till och med börjat göra Titanic stilen, att fören sjunker medans aktern stiger...

Det blev en jobbig kväll med mycket vatten..... det både regnade och läkte in, så vi stod med vatten upp åvanför knäna samtidigt som vi blev dyblöta av regnet!! 

Middagen var kall och äcklig när vi väl fått båten att flyta istället för att sjunka och då var kl 21.00. Det blev en sen middag i form av en pizza =) Ett bra avslut på en jävlig kväll...den natten sov inte Ulf nånting...han satt i båten och höll liv i alla vattenpumpar som gick.

Men men, båten flyter i alla fall nu. Det blev bara en massa mer jobb på henne. Eftersom motorerna och baterierna låg under vattnet så måste man byta ut en massa skit!!

Midsommar firades vid bryggan....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0