Roadtrip...

På Torsdag förmiddag ringde Kikki (Crilles lillasyster) och de var på väg hem från stockholm...
men hemfärden hade tagit slut... Bilen hade stannat igen!!

Bilen (en mazda 323) hade gått sönder för dem när de körde ner till stockholm men då var det i uppsala så de lämnade in bilen på en verksatd och tog bussen till sthlm.
Felet var att soppapumpen hade gått sönder (enligt verkstan) så de skulle byta den och bränslefiltret.
När Thomas och Kikki for och skulle hämta bilen så hade verkstan "glömt" att byta filtret på bilen, de hade bara bytt pumpen..jajja det gick ju så det var ju bra!

Men de hinner inte åka längre än 1 mil söder om Huddiksvall så stannar bilen igen....Samma fel!
De blev stående på väggrenen, inte ens på en P-ficka, och bilen startade inte. Efter några timmar kom det en snäll men skum människa som bogserade dem till OK i Iggesund, där blev de stående i 30 timmar.
Det fanns ingen som kunde fixa bilen och så hade de spenderat alla pengar i sthlm (6500 kr i onödan till verkstan) så de hade inte råd att ta bussen hem och sätta bilen på en transport så det blev mitt och Crilles uppdrag att åka och hämta dem.
Både jag och Crille jobbade Torsdag och Fredag så vi åkte inte iväg förens kl 15 på Fredag eftermiddag. Kikki hade sagt till oss att de var söder om Sundsvall så vi tänkte när vi passerade Sundsvall att nu är vi snart framme....men så var det inte..milen gick och vi såg ingen OK mack där det stod en Mazda...När vi passerade Huddik började vi undra!
Tillslut hittade vi dem, i Iggesund!!

En pizza i magen och lasning av bilen på släp var det vi hant med i Iggesund innan hemresan började.
Eftersom det blev rätt tungt men en bil på släp så var det bara Crille som hade körjort för att köra hem så han fick äran att köra hela vägen hem...Sakta gick det!!
Jag hade äran att köra hela vägen ner så att älsklingen fick sova, men jag kunde i alla fall köra lite fortare än på hemvägen.
Det hela tog 6 timmar på dit vägen och 8 timmar på hemvägen...en sen fredagskväll blev det och sedan en tidig Lördagsmorgon för att stiga upp och åka på Dragracing i Fällfors.

Det gjorde det hela ännu bättre på lördag när vi fick reda på att älsklingens farfar har dött...

Det har varit en Tung helg med inte så mycket sömn...

Kommentarer
Postat av: Kicki

Ni är så underbara som orkade komma och hämta oss mitt uti ingenstans! TACK igen :) Kramar

2007-07-27 @ 00:53:20
URL: http://kickikickass.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0