Strax Nyårs Helg

Nu är det bara 1½ timme tills jag slutar för dagen. Det innebär att det är Nyårshelg sen!! Yeey så skönt med en till lång ledig helg! Är så less just nu att jag hade velat gå hem efter lunch men bara att härda ut. När man vet att man ska få helg så vill man gärna gå nån timma tidigare :P

I morn är det alltså nyårsfirande som gäller så ikväll ska jag väl förbereda lite mat som ska tas med i morn. Dock inget avancerat så det går snabbt :)

Vad ska alla andra göra ikweel?


Underbara Barndoms Vän

Ikväll blir det träning direkt efter middagen och sedan ner till badet och bastun med söta Paulina. Det kan gå flera månader mellan gångerna vi ses eller hörs men när vi väl gör det så är det som om allt var igår. Underbara Ungers familjen ♥


Mysiga JuleHem




En av julens makeup'er som äntligen har blivit överförda från kameran till datorn :P
Älskar hemmet nu i juletid. Det är så mysigt med alla ljusstakar och alla levande ljus som man placerar ut överallt. Snart är julen över och det ska in de vanliga inredningssakerna...Jag är kluven, jag kan ha kvar jul ljusstakarna längre men då börjar folk på gatan prata :P hahaha. Dags att byta efter trettondagen då :(


Neråt 30 Strecket

Nu är det fan kallt!! Närmare 30 grader minus här i stan och så klart glömmer jag att stoppa i timern till motorvärmaren på bilen. Ut tidigt i morse och sätta i den men den hant ändå vara i för lite länge för bilen rullade sakta igång. Hua!!
Varför kan vi inte få en bliida istället som packar snön lite och sen massor med snöfall?! Vill mycket hellre ha det så än denna kyla. Man kan ju inte göra nått oplanerat alls och definitivt inte gå på promenader utan att förfrysa någon kroppsdel :( Här är det säkert inte som kallast heller utan det finns säker ställen där termometern går ännu längre ner än 30 grader. Hua!




Makeup





Bio Biljetter SF

Jag och älsklingen fick oss två bio biljetter i julklapp och igår började jag ta undan alla julklappskartonegr osv och när jag kollade på bio biljetterna upptäckte jag att de är ju på SF biografer och vår biograf i Piteå är inte SF så vi måste till Lule eller Skeå för att använda dem och vid ytterligare kontroll så är de bara giltiga till den 24 januari 2011. Det är alltså inte ens en månad kvar... När ska vi hinna ta oss till en annan stad och se bio och vilken film ska vi se... Vi var ju nyss i Lule ock såg Tron och det var nog planering att få det att gå ihop. Nu ska vi alltså hinna med en till gång inom loppet av en månad. Hjälp mig, vad går det för bra filmer som båda kan se?!

Visst är det mysigt att vara bort på bio men då det är en timmes bilväg bort så blir det alltid så sent man kommer hem och så ska man oftast upp och jobba dagen efter och då är man d.ö.d. Måste redan nu se efter en helg om det ska bli av annars förfaller ju dessa biljetter bara.


Mellandags Shopping

Idag har jag och mammsen hunnit springa lite på stan och handlat i rea vimlet. Har inte hittat så mycket på rea men nått plagg och sen har jag hittat till ord priser såklart :)
Har testat en del byxor men har bestämt mig för att vänta nått kilo till innan jag shoppar byxor. Däremot tröjor och tunikor och så kan jag handla nu så det har blivit en kofta, en oversize tröja, en jeans skjorta och ett tajt svart fodral idag.

Den självklara lunchen på stan hant vi också med men nu är det färdig sprunget och jag har bänkat mig för kvälls jobbet. Blir träning ikväll direkt efter jobbet och som att det ska bli skönt att svettas lite på bandet och springa bort lite julgodsaker :P Har lyckats ligga på plus minus noll över julen men det är nog tack vare magsjukan, annars hade det nog vart lite uppåt för det har blivit lite choklad, glass, varma hjortron och pepparkakor ;) Gott har det vart!


Underwear

Lunchens shopping idag resulterade i två underklädesplagg rikare. Blev en visit på Lindex där det fanns både rea och icke rea. Såklart hittade jag på en av varje ställe :P
Är i ganska stort behov av både trosor och Bh:ar så det var välbehövligt. Blev två sorters bustier och båda i svart. Den ena går att ha utan axelband och den andra i kläder med djup rygg. Perfekt inför nyåret då jag eventuellt har hittat en klänning med djup rygg :)

Har beställt från Nelly så jag hoppas verkligen att det hinner komma innan nyårsafton!!!



Bild från www.michi.se


Vår Gamla Stuga I Kikkejaur

imag0030 (MMS)

Vår gamla stuga i Kikkejaur. I går söndag var jag så pass jag att kry att jag orkade med en skoter sväng. Vi passade på att åka och kolla på gammal stugan som mommo och moffa hade.. som jag saknar den och den tiden. Många underbara minnen!:) Nu är vår nya stuga inte så långt ifrån så vi kan åka till alla "guldställen" och njuta som förr :)


Åter Till Vardagen

Nu är det måndag igen och det innebär vardag med jobb. Ville verkligen inte stiga upp i morse då älsklingen fick ligga kvar och mysa i sängen men ingen ro och ingen vila. Min mage är inte riktigt 100 % med mig ännu och protesterar om jag äter för tungt eller för mycket. Det blir mycket yougurt just nu :P

Arbetar till klockan fyra idag och sen har vi massa saker att göra. Det ska handlas, tittas till vännernas hus då de är borta, lämnas luftmadrass, lämnas julklappar osv. Hoppas allting går fort så vi hinner hitta på nått skoj ikväll!!

Julen har i alla fall vart himla mysig trots min kräksjuka. Mammsen har tagit hand om mig och strykit ryggen då jag har kräkts, hämtat vatten och bäddat om mig :) Kännt mig som 10 år igen :) Tack och lov så var jag fortfarande pigg på julafton så jag fick paket av tomten och snäll verkar jag ha vart :P Visste ganska många paket som jag skulle få men blev lika glad ändå, var massor av saker som jag önskat mig och var i behov av.
Ullmax underställ och Igloo skoteskor var det absolut nörvändigaste och det fick jag så klart :D

Ingen utgång juldagen blev det dock för oss. Tror nästan att alla andra Pitebor var ut men det kändes ganska skönt igår att vara hemma och må rätt så bra istället för att vara bakis :P

Hoppas ni andra har haft en bra jul, fått många klappar och varit friska!


Förbannade Kräksjuka!!

Ligger på stugan och mår python. Har åkt på den förbannade kräksjukan och vill verkligen bli frisk! Jag som skulle köra skoter... har fått ligga på soffan istället och rusat till toan. Jag förbannar detta virus! ska försöka ta mig ut till brasan en stund men får se hur länge det går.. Tack och lov kom detta helvete i natt så jag hänt fira en normal julafton utan facet i dasset :P Hoppas alla hemvändande har skoj ikväll och firar åt oss också :)

Tjänster

Pappsen hade ringt igår kväll medans vi var på bio och till och med lämnat ett meddelande.
- Tjena, Pappsen, hör av dig!
Oron växte från en sekund till en annan. Jag hatar att inte få prata med mamma eller pappa direkt om de vill nått. Jag blir alltid så orolig att det har hänt någon nånting. Men då vi kom hem strax före klockan ett i natt kunde jag ju inte ringa dem så jag fick nöja mig med ett sms och ringa idag på morgonen.
Tack och lov så var det inget som hade inträffat utan det var min söta lilla pappa som vill ha lite tjänster utförda. Han har glömt att hämta julkorv han köpt av någon flicka och så ska posten hämtas i rokan.

Såhär dan före doppare dan kan man ju inte säga nej så det är klart att jag gör han de tjänsterna ;) Sen kan det vara gott att gnarga på lite vitlökskorv på julafton. Osa vitlök är aldrig fel :P


Tron Legacy 3D

Ikväll drar vi iväg till Lule för att se Tron på bio. Inga förväntningar alls att filmen ska vara bra men jag förväntar mig att effekterna är makalösa i 3D. Filmen är två timmar lång men vi sitter högst upp lägst bak så om min pinkblåsa skulle få för sig att vilja läcka kan jag springa ut :P hahaha psykiskt störd när det gäller pinknödighet och bio!!

Ska bli roligt att gå på bio i en annan stad än lilla Pite. Kanske att det blir något popcorn ikväll :)

Har någon sett Tron Legacy?


Nothing To Wear

Hant springa i nån butik på lunchen men jag hittar verkligen inget jag gillar och vill ha på mig på juldagen och nyårsafton. Vill ha en snygg, kankse axelbandslös klänning men alla är så puttenuttiga. Jag vill ha en lite tuffare klänning som är mer jag än allt dollydoll :P
Jajja jag får väl rota i min garderob och försöka hitta på nått... tråkigt!! :(

En ledig dag mitt i veckan mellan jul och nyår skulle ha behövts och en stad full med underbara kläder och en massa presentkort i julklapp. I need a new wardrobe!!


HTC Desire HD Ägare

Helt plötsligt stod jag med den nya stora och blanka telefonen i min hand. En lång lunch och betydligt mycket fattigare :P Hahaha
Älsklinge hade beställt en HD i fredags efter att vi kollat runt och tillslut bestämt oss för vilken modell vi skulle sattsa på. Jag skulle beställa min igår på lunchen med vips lustigt så hade de precis fått in två stycken telefoner och det var bara min kära sambo som stod på listan så vi fick (eller rättare sagt köpa) oss var sin :) Som två små nördiga barn var vi igår. Tar ett tag att lära sig en ny telefon och hitta alla finesser och saker man kan göra men jag är förvånad över hur lätt förståelig den är. Jag är tok nöjd med min HD!!!!

Till de som funderat på att skaffa en så är det helt klart värt den lite större skärmen. Den är inte för stor... jag klarar av att hålla den med en hand och samtidigt skriva sms och då är den inte för stor :P
Jag köpte direkt ett skal till den för att skydda baksidan där kameran sticker ut. Ganska utsatt om man inte har skyddet men med skyddet så är det ingen fara. Telefonen ligger stadigt på underlaget och nöts inte på kameralinsen. Dock är det ett chock rosa skal, vilket inte är riktigt mig men det är ju bättre att jag har rosa än älsklingen min som fick svart :P

Ja mer nörd än såhär blir man inte :P Men en nöjd nörd som har funnit rätt :)



E-Trip Reunion

Anneli är tillbaka i stan, omän bara på en visit över jul. Men vi måste ju såklart träffas och umgås allihopen en sväng!! Ikväll är det dags för en liten sammankomst. Det är tok länge sedan jag träffade denna tjej...dryga två år skulle jag tro så jag ser verkligen fram emot kvällen. Kommer nog att vara som om vi sågs igår och jag är förberedd på att ha kramp i magen efter allt skrattande. Det är så det brukar vara då vi umgås :P

När vi gjorde vårt projektarbete i 3:an på gymnasiet så var det svårt för oss att få något gjort då vi oftast hade skit kul tillsammans och ville göra andra saker :P Lunch på Donken var ett stående inslag :P


Första Klappen Öppnad

Idag fick vi vår julklapp på jobbet och inte kunde vi hålla oss så det blev att riva pappret direkt och kika vad det kunde vara. Hade hoppats på att det skulle vara något annat, som vi fått tidigare men det var istället en unikabox. Alltså ett gåvo belopp och vissa olika butiker/varor som man kan välja bland. Var egentligen inte så jätte roliga saker att välja bland men nått ska man väl kunna hitta :P

Nu längtar jag bara ännu mer tills mer klappar ska öppnas!! Å jag älskar att ge klappar och se hur glada alla blir :D


Två Ränder På Infarten

Såklart har det fallit snö hela natten, wihoo, så det var massor med snö på infarten i morse. Det plogade snö när älsklingen öppnade dörren så vi var lite förberedda på att jag kankse skulle köra fast men jag förberedde mig. Skulle nog aldrig orka skotta hela vår infart för han då den är ganska rejäl men jagtog tag i spaden och skottade mig två fåror hela vägen från garaget och ut till vägen. Lagom bredd, precis samma som mellan hjulen på bilen. Gick galant att ta sig iväg ;) Inga problem alls!

Tack och lov var snön som luft, den var otroligt lätt så det gick snabbt att skotta. Behövde inte bli svettig innan jobbet tack och lov!:P


Snöööö :D

20101220127 (MMS)

Såhär ser det ut vid fönstret i köket här på jobbet. Det vart mysigt då det började klättra en liten bit på fönstret men nu ser vi ju inte ut så det blir lite mörkt om dagarna :P


For The First Time

För första gången i mitt liv kan jag säga om många saker nu. Jag har bara 2.5 kilo kvar till mitt uppsatta mål som jag hade tänkt nå detta år och jag vet inte om jag hinner men det skiter jag faktiskt i just nu. Det spelar ingen roll om jag är nere på 65 kg vecka 52 år 2010 eller vecka 2 år 2011. Grejen är i alla fall att jag klarat det!! Jag har faktiskt redan ropat hej för jag vet att jag kommer att klara mitt mål inom de närmsta veckorna!! :D

Det är så galet skönt. Känslan går inte med ord beskriva hur stolt man blir över sig själv och vilken känsla det är att äntligen kunna sätta sig i någon annan människas knä utan att behöva spjärna mot golvet för att inte vara "för tung". Att för första gången i sitt liv låta någon annan människa lyfta en så att fötterna lämna marken. För första gången i sitt liv se att jag har faktiskt nyckelben, höftben osv. För första gången i mitt liv se senorna på händer och fötter. Det är så underbart jävla skönt!! Alla dessa små petitess saker som många av er aldrig skulle tänka på är sånt som jag har längtat efter. Slippa se knogarna gå inåt på handen istället för utåt som de ska göra, slippa julgranen bak på ryggen ja det finns massor jag skulle kunna rabbla upp men det ids jag inte. Ni förstår säkert!!

Aldrig mer överviktig!! 65 kg har vart mitt mål från första starten och strax är jag där. Då har min resa resulterat i minus 26 kilo och det är jag mer än nöjd över att ha presterat under ett års tid :D

Om jag är färdig med min resa kan jag inte svara på... Jag är nog färdig med viktminskningen i fett från kroppen men vill istället övergå till att bygga en kropp full av muskler. Vill såklart inte se ut som någon bodybuilder men jag vill ha en muskulös kropp där man kan se biceps och inte bara döhänget på undersidan :P Vill starma till allting så att säga ;) hahahaha


Utmanad

Lotta Nyberg utmanade mig

4 TV-program jag ser:
1.
Cougar Town
2. Two ½ Men
3. Så mycket bättre
4. Fångarna på fortet

4 saker jag gjort idag:
1.
Lagat mat och bakat
2. Tvättat kläder
3. Svurit åt djuren
4. Jobbar..

4 saker jag längtar efter:
1.
Julafton
2. Nyårsafton
3. Sommaren
4. Bil och båt är färdig byggda

4 saker på önskelistan: 
1.
En ny garderob (Kläder)
2. En ny mobil
3. Att Baggis lugnar ner sig och slutar jaga Tiger
4. Massor med snö för skoterkörning

4 personer jag utmanar:
1.
Ida Elfvin
2. Elin Marklund
3. Kicki Lindén
4. Cissi Öman

Ledighets Behov

Det känns som att jag är så trött som man bara kan bli. Men jag är nog egentligen inte trött utan är i behov av ledighet nu. Jag har nog redan tagit julledigt för jag är så "trött" för tillfället.
Har många timmar kvar denna dag men jag vill helst av allt bara hem och lägga mig på soffan och pussa på mitt hjärta.


Kvällen På Jobbet

Kvälls arbetande är det som gäller ikväll så jag har nyss bänkat mig vid mitt skrivbord. Har haft en hel morgon/förmiddag hemma så jag har passat poå att skriva rim till lite julklappar och färdigställa de sista julklapparna. Nu har vi bara oinslaget paketen till älsklingens farmor och mormor och morfar. Har redan ställt iordning olika påsar och satt paketen i rätt påse som vi ska ta med oss till olika adresser. Det blir till tre hushåll vi konkar med oss julklappar och förhoppningsvis konkar vi hem med några också ;)

Var hos brollo igår kväll och kollade på Tron. Det var en kass film men om man tänker sig att den kom tidigt 80-tal så var den bra gjord för att vara på den tiden :P Har eventuallt planer på att åka till Luleå på onsdag och se den nya Tron Legacy filmen. Hoppas att den är bättre än den gamla och lite spacad för vår tid :P


Slappar Söndag

Idag har inte många knop gjorts. Vi har sovi halva dagen och spenderat andra halvan i soffan :P Hehe nä lite har vi gjort men mestadels slöat. Har vart på gymet en sväng och kört kondition och axlar. Middag i Rokan och nu åter till soffläge. Det är så ljuvligt att ha dessa dagar :D

Resten av kvällen kommer att spenderas lika som dagen så nya tag i morgon så är julafton strax kommen :D
Känner mig som ett litet barn igen och längtar som bara den till julafton. Idag är det dan, före dan, före dan, före dan före dan, före doppare dan ;) Hoppas så att dessa dagar ska springa iväg så vi får pka upp på stugan snabbt och får köra skooooter wopeee :)

Snökulan

Igår kväll somnade jag en stund på soffan och då jag vaknade så lös det utanför fönstret så alla snöflingor var upplysta i mörkret och de var stora och föll sakta. Jag tänkte för mig själv att det kändes som att jag var i en snökula som någon just skakat om :) Två sekunder senare dundrade det på bron och in kom Brollo och några fler. Tvär vändning från ensamm kväll på soffan till fullt hus och öldrickning. Kvällen avslutades mycket trevligt i trevligt sällskap :)

Snöandet det fortsätter och fortsätter. Överallt runt omkring hörs snöslungorna och när man tittar ut ser man gubbar som ser ut som eskimåer, fulla av snö och kläder överallt  förutom i ansiktet :) Älsklingen ska strax ner på jobbet och hämta traktorn och skotta gården. Jag ska inte köra fast idag när lilleskutt ska få komma ur garaget :P

Ilande Skalle

Har en konstig huvudvärk. Det gör inte ont i hela skallen som det brukar utan det ilar som på en och samma punkt hela tiden och ibland i stötar. Jag behöver verkligen helg nu!! :)
Efter jobbet som slutar 16.15 ska jag på arbete och skydd och hämta hem massa kött som mamma beställt och sen iväg på dollarstore en runda för att inhandla det sista till mina egna handgjorda julklappar ;)
Skulle behöva lite celofanpapper också så jag kan slå in dem snyggt...

Nu vill jag ha helg!! 35 minuter kvar ;)


Framhjulsdrift På Lilleskutt

Ja i natt har det snöat och blåst så det har drevat stora, djupa snöhögar lite var stans. Bara på våran infart fanns det två stora vallar och då vi har en ganska stor infart så hinner vi aldrig handskotta den på morgonen innan jobbet så i morse pressade jag upp garagedörrarna och tänkte att jag får ta satts ;)
Hahaha jag tog mig precis ut ur garaget så satt jag fast. När jag öppnade dörren på bilen så plogade snön utanför, det var alltså hägre med snö än upp till dörrarna. Plums plums plums in i huset och hämta min lilla älskling som fick sätta sig bakom ratten och försöka ta sig lös medans jag puttade. Han lyckades få bort lilleskutt ur snöhögen och tog satts den bit som var kvar för att ta sig ut på vägen och lyckades nästan. Med halva bilen snett ute på vägen där det var plogat och framhjulen inne på gården en stor snödriva satt vi fast. Det var lönlöst att putta så det var bara att snurra liv i Pickupen (som har fyrhjulsdrift) och fästa ett spännband mellan ögglorna och dra. Tillslut stod min lilla lilleskutt på vägen och jag kunde köra iväg till jobbet. Hemma lämnade jag den snöiga gården och vet att älsklingen kommer att skotta med traktorn idag så jag tar mig in i garaget efter jobbet :)

Grannen mitt emot var snäll och tänkte komma och hjälpa till med puttningen men vi hant precis dra lös den med Navaran. Nästan lite pinsamt att stå där halvvägs ut på gatan och sitta fast :P

Inne i stan var det milt sagt lite kaos också. Det stod fastkörda bilar lite var stans och snöröjarna hade plogat upp sin fina gigantiska vall i mitten av vägen för att sedan köra bort den med snöslunga och lastbil men innan de kört bort vallen så är det ibland omöjligt att ta sig fram på vissa gator. Självaste VD Erik på banken satt fast i mitten på en enkelriktad gata oh jag hoppas han tar sig lös. Många som kommer för sent till sina arbeten idag och många som avbokar sina möten. Det är förlåtligt dagar som denna :P

Men jag är så nöjd!! Nu får vi ju snöööö :D Hoppas hoppas hoppas att det kommer lika mycket, om inte mer snö på stugan så vi kan gasa skoter på jul :D


Nu Vill I Heim

Å idag har jag drabbats av en hemlängtan. Vill bara vara hemma i huset, pyssla på med ditt och datt, städa lite, baka lite....bara vara hemma och njuta och mysa men det är jobb till i några timmar innan jag får åka hem.
Ska förbi ICA innan jag ska hem och handla lite ingredienser till i kväll. Ska baka Pepparkaksmuffins och Marshmallows hade jag tänkt. Jag har fikadag på jobbet i morgon så då behövs det bakas ;)


Christmas Cards

Efter vårt lilla julmys med jobbet igår fick jag ta och sätta mig och tillverka klart mina julkort. Hade ogjort tre stycken men sedan oskrivit på nästan alla men jag blev klar tillslut så idag kan jag posta dem :)
Har bara ofixat en adress... Min kära kusin har gode nyss flyttat och jag har inte den nya adressen och inte internet heller :P
Ska i alla fall försöka ta mig ut i snöstormen på lunchen och hitta en röd postlåda osm ja kan posta mina verk i :)
Fy bubblan vad det stormar ute just nu. Vår bank i Jokkmokk ligger helt mörklagt, ingenting fungerar hos dem så vi är en liten skara som arbetar på telefonbanken just nu. Det får gå det med :)


Iphone 4 vs Galaxy S

Nu cirkulerar det en massa funderingar och frågetecken i mitt huvud. Efter jul vill jag ha en ny mobil men vilken ska man ha?? Fördelarna med Galaxyn väger just nu lite tyngre och den störtsa fördelen som jag gillar är att telefonen fungerar som en hårddisk när man dockar den med datorn, man behöver inte köra via iTunes.

Priset är ganska likt på dem men frågan nu är hur jag ska göra med abonemang. Jag hatar att ha en telefon på månadsavbetalning men samtidigt så slipper man en stor utpost på ca 5000 kr på en gång. Nä jag håller nog fast vid mitt tidigare sätt. Köper telefonen kontant, hela summan och smällen på en gång och sedan har man en billig månadskostnad, allså bara kostnaden för självaste abonemanget vilket bli 98 kr i månaden för Telia max 25.

Har nog bestämt mig då gäller det bara att känna att man vill lägga ut den summan på en telefon :P Blir dock som en liten dator ;)


Changed Plans

Idag skulle vi alla ha samlats hos Anna efter jobbet för jul mys med jobbet men det har blivit lite ändrade planer. Annas lilla son fick magsjuka på dagis idag så det blir inte att vara hemma hos dem och bli smittad. Vi ska stanna kvar på jobbet istället och fixa iordning i en av våra salar. Inte så stor förändring men så förargeligt att det ska bli precis den dagen Anna gjort fint inför. Hon har ju fixat och donat osså blire åssit för henne.

Nu ska jag ta lunch och springa ut i kylan på stan en sväng. Ska inte inhandla något spännande utan det obligatoriska var tredje månad från apoteket.. Inte få barn piller alltså :P

Det är svinit äckligt kallt idag och jag hade helst bara velat dra täcket över huvudet på morgonen men icket. Huset kylde med sina 18 grader *brrr* Varmvattnet i huset kan man inte påstå är speciellt varmt längre. Den där känslan att man bränner sig direkt finns inte just nu :P Nu vill jag att det ska bli lite varmare!!! och snö ;)


Rimstuga

I morgon kväll har vi julmys med jobbet (min avdelning) och då ska vi både ha en julklapp till en tävling där man kastar tärning och sedan en julklapp som ska delas ut. Den klappen som ska delas ut ska även ha ett litet rim till och jag blev alldels nyss klar med mitt.

Vad är julen utan sött
Lika självklart som allt rött
Kakorna har huvudrollen
Glöm ej mota bort tandtrollen
Visste du förresten att, snask rimmar ganska bra på ask


Kan ni gissa vad det är?

Hahaha jajja nått i alla fall att skriva på paketet men hur bra det nu var är en annan sak :P
Ska i alla fall bli mysigt i morn med lite julgröt och myskväll :)


Leverans Gånger 2

Idag har det dimpt ner två paket till mig som jag väntat på. Har inte behövt vänta speciellt länge alls då leveranderna har gått snabbt. Har beställt en freebra inför jul och nyårsfirande som kankse resulterar i en klänning där det inte är så snyggt med axelband från bhn. Har inte hunnit testa den ännu då posten kom precis innan jag åkte till jobbet men jag hoppas att den ska passa:)

Det andra paketet fick jag hämta ut på Kicks idag så innan jag sprang upp till jobbet hant jag förbi kicks och få min nya Mac fluidline och Studio secrets anti redness primer. Har länge velat testa dessa och äntligen fått fingrarna ur *** att beställa dem. Super smidigt att beställa från Kicks, det gick både snabbt och så fraktfritt om man hämtar det på butiken. Det är ju lika bra att hämta det på butiken som att gå på ica och hämta ut det :)
Lär bli fler beställningar gjorda därifrån framöver ;)

Nu vill jag hem och testa allt det nya ;)

  

Har testat primern på handen och den verkar vara super. Den ena handen är nu lätt rosa i tonen och den andra är betydligt mindre rosa/ingenting alls.

Fick med flera små prover från Kicks också däribland två parfymer som luktade gott. Jag gillade Dolce&Gabbana - the one :)


Underbara Sovmorgon

Kvälls jobb idag och det innebär sovmorgon. En välbehövligt sådan var det också. Så galet skönt det var att bara strunta i att stiga upp när älsklingen steg upp och sedan vakna helt av sig själv då kroppen var redo att vakna :D
Strax efter nio behagade mina ögon att öppna sig och då satte jag igång att laga lite mat. Blev en köttgryta som fick koka sig fin i dryga 1.5 timmar och den fick godkänt av älsklingen som kome hem på lunch :)

Har suttit och gjort lite mer julkort också men det tar mycket mer tid än vad man önskar det gjorde :P Har hälften klara nu så ikväll efter jobbet blir det att speeda på och få några till klara. Älsklingen kom hem med julfrimärken idag och tyckte det började väl vara dags för att posta om det ska hinnas med...då till och med han börjar tycka det är dags då är det dags :P


Redan lunch

Ojoj denna dag har sprungit iväg hitills. Nu ska jag springa på lunch. Funderar om det är något jag behöver göra på stan eller om jag ska hålla mig inomhus i värmen.
Alla julklappar är ju inhandlade...det vore en jul outfit som kankse ska letas upp. Vad ska man ha på sig dårå?

Vad har ni gjort under lucia förmiddagen? :)


Livet Är Knappt

Livet kan förändras så otroligt snabbt. I ett ögonblick helt oförberett sker det otänkbara och det man absolut aldrig vill ska hända. Ta vara på varje dag som om den vore den sista, gå aldrig i säng osams med någon, lämna aldig hemet utan att säga hejdå...

I helgen var det ett år sedan en barndoms vän gick bort och på dagen så gick en annan vän till familjen bort. Dessa stunder inser man hur värdefull tiden med familjen är och att man ska njuta av den!!


Lucia Mys

Lucia har börjat och dagen kunde inte börjat bättre. Det blev en tidig morgon, 06.00 ringde klockan och det var dags att göra sig fin för dagen. Dagen till ära har jag faktiskt lockat mitt hår viket tar lite tid :P
Åkte till jobbet en timme före jag började för att fira lucia med kollegorna så vi har fikat och njutit av musik högskolans lucia tåg. Det var jätte fint och julstämningen blev starkare :)

Nu blir det jobb till 17.00 och sedan fortsätter lucia firandet med släkten. Hua vi ska tränga in oss 24 personer i min mosters lilla villa. Det ska bli spännande att se vart alla ska få plats att äta ;) Tror det får bli i omgångar..


Tjej kväll

Har haft främmande ikväll i form av tjejorna. En massa surr och fika har det blivit. Alltid lika trevlig när det väl blir av och nånting man verkligen borde planera in mer ofta! Tack för ikväll alla fina :)

Nu ska jag ta och göra kväll. Ska stiga upp extra tidigt i morgon för att vara på jobbet tidigare och fira lucis. Det blir lucia fika och så kkommer lucia tåget. Ska bli mysigt :) Sen efter jobbet åker vi till Jävre och har den årliga julgröten med släkten med löte kläm och känn paket och en massa mys :)

Changed Plans

Lite förändringar har skett för helgen. Jag har ju som planerat att åka till Ume under ca 2 månaders tid men det bidde inte av så helt plötsligt har jag en helt oplanerad helg. Ikväll lär det bara bli att ligga i en soffa och mysa framför Idol. I morgon vet jag dock inte alls vad vi ska göra. Kankse åker till Lule en sväng med kusin Louise för lite jul shopping men på kvälls sidan vet jag inte alls vad som händer.
Ska sova ut och njuta i alla fall och på söndag mysa med tjejerna. Då blir det adventsfika och pyssel hemma hos mig :)

Vad ska ni göra i helgen?


The Devil

Igår var jag som en djävul. Jag var så rosenrasande arg på min ena katt. Vilken av dem?! Så klart Baghera, vem annars :P

Han har så sjukt mycket energi då han aldrig är ute pga kylan och igår så skulle han väl trottsa eller göra något sorts statement och det tog hus i helvete för mig. Jag stod vid köksbordet och slog in en julklapp och nere på golvet vid mina fötter låg min sminkväska (resväska) öppen och Baghera sätter sig i den och börjar kissa. Jag sög tag i han och bar ut han medans han kissade och sen fick han vara ute och skrika best fan han ville. Gaaaaaah förbannade kattjävel!!

Hans kattlåda var nyss rensad så det var ingen protest mot att den var för full utan bara i ren och jävlig pin tjiv från han. Han har gjort på detta sätt förr och det är för att typ få uppmärksamhet eller nått. Jävligt arg blev jag och det var bara att börja sanera. Som tur var så hade jag nästan plockat ut allt ur trollyn så det var bara en ögonskugga som blev förstörd men nu är det jobbet med att försöka sanera själva väskan. Jag har dränkt innerfodret med tvättmedel och vatten som har legat hela natten så ikväll ska jag försöka ta bort det och rengöra den klart. Hoppas hoppas att det funkar annars måste jag kassera och inhandla en ny väska :(

Resten av kvällen var Baggis gode så inställsam och kelgo som för att säga förlåt.


Misa Longhair

Ikväll ska vi sätta löshår på min Misa. Hon ska också bli fin till juletider och det blir mycket hår som ska fästas. Kommer att ha brända fingrar i kväll känner jag ;)
Ska bli mysigt att träffas då det är alldeles för länge sen sist. Varför är tiden alltid så knapp?!

Ser fram emot en myskväll och det lär drickas någon kopp thé och ätas en eller två RockyRoads ;)

Vad ska ni göra idag? :)


Äckliga Vidriga Dröm

Jag har sovit så gott i natt i vårt kliniskt rena sovrum. Efter att ha upptäckt de äckliga små vita sakerna i Tigers mage så kände jag hur det kröp i kroppen. Man vet ju inte vart de äckligheterna kan ha hamnat så efter nio tiden igår kväll satte jag igång med sovrummet. Det blev plockat undan alla kläder, ett berg med tvätt åkte ner i källaren, dammsugaren åkte fram och jag dammsög varje millimeter och sängen. Nya sängkläder på det och en sömn som heter duga. Så underbart skönt!! Tänk om någon kunde bädda rent ens säng varje dag, då skulle man aldrig sova dåligt ;)

Men trots att jag sovit som en stock så har jag drömt och jag kommer ihåg drömmen. Helst av allt vill jag bara glömma den då den var så äcklig!! Den var så äckig att jag inte ens vill berätta den. Kan bara säga att Tigers äckliga maskar hade nått med drömmen att göra!! Bläääää


Önskelista Julen 2010 - Uppdateras

DISP Schampoo och Balsam stora flaskor. Finns hos salong LISMA för 399:- paketpris
(LISMA ligger på Djupviken i Piteå)



Sminkboken Making Faces av Kevyn Aucoin



Längdåknings skidor för amatörer ;)



Sex And The City 2
Ps I Love You




Clean Parfym - Shower fresh



Igloo Värmestövel. En fjäderlätt och varm stövel som jag kan ha då jag åker skoter :) Nymans fiske i Piteå säljer denna.



RevitaLash ögonfrans näring som ger mer och längre ögonfransar.



Ullmax ull-underställ. Varmt och skönt underställ för kalla vinterdagar på skoter och is.



Presentkort på alla de möjliga klädbutiker. Nu börjar det vara dags för mig att införskaffa lite nya kläder som faktiskt passar till mig. Bara ca 4 kilo kvar till mitt mål :)



Samsung Galaxy S.
Helt enkelt en dröm julklapp ;)



Jeffrey Campbell - Shaw Boot
Aaaa snyggaste stöveln någonsin!! Finns på webshop i USA http://www.revolveclothing.com



Jeffrey Campbell - Lita Platform
Ytterligare en av de snyggaste skorna. This one Im gonna have!! :)
http://www.revolveclothing.com



Sen så finns det ju såklart massor som en tjej vill ha. Allt som är inslaget i papper funkar för mig ;)
Det bästa denna jul är nog att den kommer spenderas stundvis på stugan :)

Jobbiga Natt

Var och tränade igår kväll och jag tog nog ut mig alldeles för mycket med tanke på att jag bara ätit proteiner de senaste 5 dagarna. När vi skulle åka hem ville inte mina ben bära mig och jag mådde pissigt illa. Jag skakade som ett asplöv och ville bara lägga mig ner. Vi åkte till Ica för att handla vilket inte var så roligt...tog mig ändå genom butiken och hem för att få mat i munnen. Efter flera olika "maträtter" så började det kännas bättre och tillslut orkade jag mig upp ur soffan igen. Fy bubblan så dåligt jag mådde. Blir att ta det lite lugnare med styrketräningen just nu och mest köra kondition tror jag. Dåligt med träning utan kolhydrater!

När jag väl fått tillbaka min ork hade jag lite saker som jag var tvungen att göra så jag satte igång med det för att hinna bli klart med det då jag ska använda det idag. Det blev en väldigt sen kväll igår efter allt var klart, jag hade duschat, fixat håret så det inte skulle se ut som ett råttbo idag, pissat antal vändor efter en hel del vatten på gymmet och sen protein shake efter träningen. Tror inte att jag somnade förens efter 01.00 nån gång och upp 06.30 idag betyder att jag är död just nu!!

Upptäckte något jag äcklas goode mycket av igår också... min fina prins Tiger har mask. Fy bubblan!! Han är utestäng från allt vad heter sovrum, soffa mm. Han får hålla sig på golvet och hans favvis plats terrariet tills dessa äckliga saker lämnat hans kropp. Apoteket idag och inhandla stor dos avmaskning då vi hade slut hemma. Kankse ska åka förbi fabror och hämta avmaskning för hästar ;) Han ger alltid sin katt den sortens avmaskning och katten behöver bara ett lite mickrogram  så försvinner de äckliga vita sakerna...

Så ikväll har jag fullsmockat med saker att göra. Ska hålla i en mini sminkkurs för tre personer, hem och bädda rent i sängen efter att ha dammsugit den noggrant ifall det kommit äckliga maskar från katten, dammsuga hela huset, plocka undan allt bråte som verkligen ligger överallt. Fick hem en beställning på NewBody kläder igår så vi har sockförpackningar överallt i vardagasrummet och en massa tvätt som vi bara kastade ihop och bar upp igår innan pappa påbörjade bilningen i golvet. Hua jag lär vara trött i kväll :P


Vattenläcka I Källaren

I några veckors tid har vi haft en vattenläcka i vår källare. Vi har motverkat den genom att stoppa handukat kring röret och bytt ut dem kontinuerligt men idag var det dags för kommunen och lilla pappsen att komma samtidigt och fixa detta. Kommun killen fick stänga av vattnet ute i brunnen på gården då denna läcka har vart på inkommande vatten före vår avstängning i huset. När han hade stängt det kunde pappa ta vid och bila upp betongen i golvet, gräva ut massa blöd sand/lera för att nå rörets koppling. Tillslut väl ca 70 cm ner under golvet så stötte han på den och kunde skruva lös det gamla röret där hålet syntes väl pga av en stråle vatten som stod rakt ut :P

Iväg på Ahlsell bar det för pappsen för att inhandla rätt koppling och rör och så dit med det nya grejorna och så fick kommun killen skruva igång serviceventilen ute på gården igen. Så nu har vi inget vattenläkage längre i vår källare :D

Nu ska vi bara låta hålet i golvet luftas och torka lite innan vi ska blanda ihop lite betong och gjoua igen det. Har fått städa källaren efter lera och sand nu på förmiddagen men skurningen väntar jag med tills efter vi blandat betongen för det lär söla ner ytterligare.

Dock har vi efter denna reparation stött på lite trubbel. Det måste ha lossnat nått skräp i rören när pappa bilade såom nu täpper till någonstans för vi har svagt vattenflöde (kallvatten) i kranen i tvättstugan och så har toaletten på entré plan slutat funka. Det går att spola ca en gång i timmen för då har cicternen fyllts men det i snigelfart...det täpper till nån stans så vattnet fyller på väldigt väldigt sakta. Hjälp pappa!! ;)


Back On Track

Ikväll efter jobbet blir det träning. Nu är det nästintill en månad sedan jag gymade sist pga sjukligheter. Äntligen känner jag mig frisk och hostan börjar lämna min kropp. Så äntligen ska jag få springa på bandet och lyfta lite skrot igen :)

Ska bli grymt skönt ikväll. Är skit taggad!!


All Hair Is There

Nu sitter allt löshår som jag ska ha. Har satt in lite mer på sidorna av skallen och det blev såklart skitbra. Lisa är så snabb och det går smärtfritt. Hon har en lite annorlunda metod att sätta in håret på än vad jag sett förut. Istället för att använda sig av en microringstång som finns att köpa så han hon tagit ett norskt mynt (med ett hål i mitten) och knytit fast en fiskelina som en sorts ögla. Sedan trär man på alla microringar på denna lina med mynt och tar en tåt av hår och drar igenom ögglan och vips så sitter det en microring på håret och det är bara att trä in löshårsslingan som ska klämmas fast. Snabbt, smidigt och enkelt. Jag lär göra på detta sätt i fortsättningen, mycket mer effektivt :)


Vacker Men Vild



Lilla Baggis är så jäkla fin att man smälter då man ser på honom men just nu är han inte alltid så populär i det Storforska hemmet. Han har sån energi då han aldrig vill vara ute mer än två minuter. Vi försöker leka med han så gott vi kan och han jagar allting vi leker med men hans intresse svalnar snabbt och någon minut senare är han lika vild igen. Överskottsenergi tror jag det kallas :P

Nu då vi vart borta dessa två helger så har han (mest troligt, Tiger sover bara) så har han både krashat ett fat som en blomma stod på och nu i helgen en blomkruka. Han springer och ilar överallt så han river saker hela tiden.

What to do?!
Han är för kräsen för att vara ute i kylan men behöver springa av sig...är nog bara att fortsätta sitta på golvet med honom och leka med olika saker :P

MysPys

Nu har jag och älsklingen kommit hem och hunnit packa upp alla klappar, slagit in dem och skrivit på allihopa. Nu är det så gott som klart med allt till julen så nu får den storma hit. Börjar längta :)

Vi har alltså gått på stan hela gårdagen och verkligen hunnit mycket. Vid tre tiden chekade vi in på hotellet och tog oss iväg till relaxen på hotellet. Där blev det jaquzzi bad ute på hotellets tak i den kyliga luften. Mys mys mys men fy fan så kallt att gå in igen då man suttit i ett varmt bad och traska med bara frötterna på isklädd mark, tofflor borde införskaffas på hotellet ;)
18.30 hade hotellet bokat bord på restaurang vegas åt oss och där fick vi en jätte god tre rätters middag.
Förrätten bestod av lufttorkad parmaskinka, melonsallad och grillade vitlöksbröd.
Varmrätten bestod av för mig ugnsgrillad röding på kokad vitkålsbädd, knaprigt stekta räkor och rotsaksmos. För älsklingen blev det entrecote, tjocka strips, ugnsgrillade grönsaker och bea.
Efterrätten bestod av en Cremebrule med hjortron.
Mums vad gott det var och väldigt mättande. Spenderade resten av kvällen jäsandes i sängen med lite skumpa och frukt och godis :)

Helgen har helt enkelt vart toppen toppen toppen!!

Det Finns..

... en butik.

Fick precis ett tips av en kollega om en butik med antika och jätte vackra möbler mm. Den ligger utanför Piteå några mil i "skogen".
Jag lär besöka denna då tillfälle ges. Kankse när vi någon gång i framtiden byter hus och ska inreda ett nytt ;)
För som jag tidigare skrivit så älskar jag gamla och rustika möbler. Hittade en super fin vit kristallkrona på deras hemsida nu som jag blev kär i :P

Kolla in Antikt och unikt ni med.


Love Weekend

Ååå i helgen ska det mysas och njutas. Idag är vi bort bjudna på taco middag och svärisarna och det är ju lyxigt bara det att få sätta sig vid dukat bord. Men sen i helgen så blir det hotell mys och julhandels mys.
Ikväll ska vi såklart se Idol med goda vänner men sen blir det en tidig kväll så vi tar oss upp i tid i morgon för att åka mot skellefteå.

Ska gå på stan hela dagen och handla (förhoppningsvis) alla julklappar och sedan vid 15 tiden får vi checka in på hotellet och mysa i vårt deluxrum :) Ska nog ta ett dopp i poolen som finns uppe på hotellets tak, vi ska äta tre rätters middag, dricka lite champagne och bara mysa!! åå jag längtar :D

Älskar dig mitt ♥


My Long Hair



Jag älskar det och längtar tills mitt eget vuxit ut sig till denna längd. Kankse ett drygt år kvar men då borde det banne mig vara i denna längd sen :D Sitter på jobbet fortfarande och har hemlängtan nå massor idag. Ibland faller det över mig som ett sug. Vill bara vara hemma och insupa stämningen, myset, lukten (det luktar fortfarande nybakade pepparkakor i hela huset). Vill hem och pyssla med mina julkort som snart måste bli klara också :P Men ikväll blir det nog en promenad. Måste komma åter efter att jag vart sjuk så det får börjas lugnt då jag än har hosta kvar.


Lååång Hårig Igen

Nu är jag äntligen lång hårig igen :)

Wihoo vad underbart det är!! Mitt eget hår har faktiskt vuxit som bara den och blivit ganska långt i sig själv men liite längre vill jag nu ha och det blev det. Såklart är det min underbara kusin Lisa som har fixat till skallen på mig men vi hant inte riktigt färdigt idag. Lisa hade en bokad kund efter mig och så tjorvade det lite med för stora fästen på håret för microringarna så jag har bara ca 80 slingor i just nu. Det är inte för lite utan funkar såhär men jag har ju 40 slingor till som jag såklart också vill ha i ;) Så på måndag kommer resten att sättas fast i skallen på mig :D

Sitter på jobbet som vanligt så bild kommer kankse ikväll när jag kommit hem...


Old Furnitures



Mitt blocket fynd har fått sig en ansiktslyftning i går kväll. Det blev nya knoppar så nu är den sgammeldags, använd och fin. Precis i min smak och sådär "skabbig" som jag vill att saker ska se ut. Det ska synas att det är använt så jag älskar att det är borta flagor avden vita färgen och att det är något hack i skivan. Min älskling tycker jag är knäpp men jag är nöjd ;)

Min favorit lampa hade katterna ner i golvet i helgen så den hade gått sönder i fästet till glödlampan så jag har fått vara på Bergmans el och inhandlar reservdelar så nu står den på plats igen och lyser fint :)

Nya Gardiner




Nu hänger mina nya gardiner på plats i vardagsrummet. Det blev riktigt fint, nästan bättre än jag tänkte mig. Svårt att få en bra bild på hur tyget verkligen ser ut... det skiftar som mellan vinröd och lila i olika vinklar men på bilden ser det nästan brunt ut.
Tusen tusen tack till älsklingens mormor som jobbat med detta och fixat super snygga öljett kappor till mig :D

Kvälls Fika

Nu har jag och älsklingen precis suttit och gottat oss med lite julfika i tv soffan. Blev en liten lussebulle och två pepparkakor för mig. En riktig syndar kväll ;)



Så här fina blev mina egenhändigt bakade pepparkakor :)




PEPPARKAKOR

Ingredienser

33 1/2 dl sirap
2 1/4 2 1/4 dl socker
300 300 g smör
850 850 g vetemjöl
3 3 ägg
1-2 2 msk kanel
1-2 2 msk nejlikor (malda)
1-2 2 msk ingefära
5 5 g bikarbonat

Gör så här

1. Koka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.
2.
Rör ner ägg, kanel, nejlikor och ingefära. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, lite i taget. Låt degen stå kallt, gärna till nästa dag.
3.
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen så tunt som möjligt på bakplåtspapper. Ta ut kakor med mått eller sporre. Dra över bakplåtspapperen till kalla plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt kallna helt.


Underbara Utsikt



Åååå jag sitter och fryser här på jobbet. Fingrarna har förlorat sitt blod och är alldeles vita. Huvva det blir en jobbig kväll med filtar på och skölja händer i  varmvatten. Det brukar hjälpa för stunden i alla fall :P
Drömmer mig iväg till varmare breddgrader och njuter av våra gamla turkiet bilder. Hade gärna åkt iväg i vinter till utandet :)


Pepparkakor I Hela Huset

Nu doftar det inte bara peparkakor i kylen utan i hela huset. All deg är nu bakad och gräddad och det blev ett berg av pepparkakor. När alla låg på gallret för svalning så såg det ut att vara några hundra pepparkakor. Det blev väldigt många burkar :)
Har inte smakat någon ännu... ska äta en ikväll med min älskling och mysa i soffan :) Hoppas de är lika goda som de luktar och ser ut!

Jobb till 20,15 ikväll står på schemat nu..


RSS 2.0