Vasaloppet Here I Come...

... or not :P



Men längdåkningsskidor inhandlade jag i Tisdags på mellandags rean. Har i några vintrar velat ha ett par skidor då mina gamla senast användes då jag gick i åttan eller nian tror jag :P Men det har aldrig blivit av något köp förens nu då :)
Skit nöjd är jag och det tror jag nog de på InterSport också är. Vistte att jag skulle ha skidor när jag gick in i butiken så det var väl inget att fundera över. Testade ut vilka skidor jag kunde ha, vilka pjäxor som var skönast och valde ut ett par sköna stavar. Allt tog väl ca 30 minuter och försäljaren verkade väldigt förvånad. Fick frågan när allt var uttestat:
- Och du vill ha allting nu? (med en väldigt frågande röst och höjda ögonbryn)
Klart jag ville det :)

Fick allt till ett väldigt bra pris tyckte jag. Hade nästan räknat på ännu dyrare men jag är så nöjd. I helgen hade jag tänkt hinna att fixa till "vallningen" och sen kankse det blir en första åktur på väldans många år till veckan :D
De skidor jag köpte är inte vallningsfria men jag ska testa mig på att göra egen parafinering och sedan använda vallnings tejp. Låter skit smidigt, hoppas det är det med!

Kankse kondisen blir lite tränad i vinter i alla fall ;)
Har nämligen fått det kassa beskedet från arbetsgivaren att de ska förändra friskvårdspengen för oss alla anställda. Till det bättre för många men till det sämre för oss Pitebor.. Friskvårdpengen höjs från 1600 kr till 2200 kr per år men då försvinner möjligheten till att få träna på StepIn eller Korpen genom att dra ett kort och att banken betalar per gång man vart där :( Det innebär alltså för mig att jag måste punga ut ett eget årskort på nått gym istället för att få träna där gratis. SKIT!!

Har inte tänkt lägga 4700 kr på ett årskort nu i Januari så nu blir det verkligen hårdkörning i gymmet hemma i källaren och skidåkning istället för roddmaskin eller crosstrainer på StepIn. Får se, kankse köper ett årskort på StepIn när de har öppnat i Åhléns huset, tror det blir en annan prissättning där nämligen :) Det är dock i April först..

Så nu ses vi i spåret på Grisan i vinter ;)


Mellandagar

Julen är förbi och snabt gick det. Mysigt hade vi det med hela ärdet på stugan. Massa tjo och tjim och lite sömn. Ska aldrig mer försöka sova jag och älsklingen i en överslaf i våningssängen med bredden 80 cm. Det blev väldigt trång och varmt och fnissade en hel del åt pappsen snarkningar som kom från underslafen :P Once in a life time ;)

Snart är nyåret här och vi ska påbörja 2012.. helt galet vad tiden går!! Nyss var det millenieskiftet och nu redan 12 år senare. Nyåret ska firas med en massa god och fina vänner, knytkalas och njutning.

Efter nyår är det nya tag som gäller och jag ska ta mig till det magiska 60 strecket... Viger ett helt år till det men hoppas jag ska lyckas långt tidigare :P Bättre att göra rätt och ta det lugnt än att svälta ner och sedan stiga igen. Inget som är hållbart och här ska det vara hållbart!! Inhandlade en längdskidsutrustning igår så nu är det hård träning hela vintern :D


Förfäder

I vårt vardagsrum har jag två jätte fina ramar från Ikea som jag har satt gamla fotografier i. I tisdags fick jag ett nytt foto av mamma som jag såklart också vill ha framme och en ram till måste inhandlas så de alla tre bilderna har samma likadana ramar.

Min farmor, farfar, mormor och morfar har alltid betytt mycket för mig och nu är det endast min mormor som finns kvar i livet. Hoppas att hon ska få göra det för all framtid men det är ju tyvärr stört omöjligt.. men allihopa kommer alltid att finnas nära i minnet och i hjärtat och nu så pryder de alla vårt vardagsrum :)


Vackra mormor & morfars bröllopsfoto ♥ Morfars vågiga hår fanns redan på denna tiden. Det har som vart ett signum för honom :)


Vackra farmor & farfars bröllopsfoto ♥ Farfar är så otroligt lik sig!! Farmor är liite olik sig med långt och mörkt hår, jag är van att se henne i en kortare frisyr och silvermellerat hår men annars är hon också jätte lik sig :)


Min mormors mor som gick bort redan när mormor var 3 år.
Man ser verkligen likheten mellan Hilma och mormor, jätte lika varandra :)



Jag verkligen älskar dessa gamla bilder och kommer alltid att ha dem framme. De är så vackra och de bevarar ett fint minne :)

I morgon är det den 23 december, dagen då farfar gick bort för några år sedan :'(

Gardinen i Vardagsrummet

Nu har vi äntligen fått upp gardiner i vardagsrummet. Eller en enda stor gardin är det. Närmare bestämt 5.55 meter lång och 70 cm bred :)

Det är såklart älsklingens duktiga och snälla mormor som har fått sy dem och jag blev så nöjd. Verkligen så som jag tänkt mig och väldigt passande i tyget/mönstret.

Love it!!


My First Real One

Alltid har vi haft plast gran hemma. Me se inte i år!
Nu då Baghera inte finns i livet och kan dyka in i granen så den välter några gånger per dag ska jag vara extra julig och ta in en riktigt gran. Förra helgen hämtade jag en fin gran ute i skogen på stugan och i lördags var det tid för den att få flytta in i vårt vardagsrum. Det luktade juvligt gott hemma när jag kom hem idag. Vattnat den har jag också kommit ihåg så nu ståd den i hela tre liter friskt vatten så den ska leva och må. Upptäckte ändå lite barr som fallit men det är sånt man får leva med :P



Mys :)

Ser att toppen sojd nalta.. det är tillfixat nu :P

 


11 Nätter Före Jul

Lusse lelle Lusse lelle....

Banken hade morgonmys i stora samlingssalen och vi njöt av ett jätte duktigt luciatåg från Framnäs folkhögskola. Tyvärr så är det pissväder idag med plusgrader och regn. Hoppas att det slutar snart innan all snö har töat bort!!
Lucia firas alltid med släkten som en tradition som levt kvar efter vår kära morfar. Han fyllde nämligen år på lucia så vi firar han än idag.
I år har lotten fallit till Moster Harriet som har ställt iordning med julgröt och mys för i kväll :)

Trevlig Lucia kväll till er alla ♥


December Utmaning

Fick av Emmy en utmaning som jag tänkte försöka mig på. Vad gjorde jag under December månad i fjol, alltså 2010?!

December 2010

Jag och min kärlek inledde månaden med en weekend på hotell i Skellefteå för att njuta och inhandla alla julklappar. Alla klappar kara på en dag i början av månaden. Finns inget bättre, slipper stressa hela månaden och slå sig fram med alla sista minuten shoppare.

Förra året valde snön att komma väldigt tidigt jämfört med i år så redan i början av December fanns det tillräckligt med snö för att köra skoter. En Yamaha  inhandlades och vi spenderade många dagar/helger i stugan uppe i Långträsk med familjen. Vi roade oss med skoterkörning, pimpelfiske, promenader och allmän njutning. Julen firade vi i stugan med pappas sida av släkten. Vi är var annat år firare..ett år med mammas sida och det andra med pappas sida. Tyvärr så åkte jag på den hemska vinterkräksjukan natten till juldagen så resten av min julhelg spenderades i soffläge med kräkhinken i famnen.

Nån stans under månadens gång hant jag med en reunion med finaste tjejerna från gymnasietiden. Det är sällan som vi lyckas pricka in att alla har möjlighet att ses men när A kommer hem från sthlm brukar vi passa på :) Alltid lika roligt och vi skrattar oss genom kvällarna. Börjar vara dags att ses snart igen E-trip tjejor!!

Strax före jul unnande jag mig själv en julklapp i form av en HTC desire HD. En ny telefon alltså. Har alltså haft den ett år nu.. Börjar vara dags för en ny snart :P

Åå vad det är svårt att komma på vad man gjorde för ett år sedan...

Jag gick ju såklart till jobbet varje dag och tränade ganska mycket. Kankse det störtsa av allt som hände under december månad var att jag nådde mitt mål i min viktresa. Till nyår hade jag en dröm och ett mål om att lyckas gå ner 25 kilo och det klarade jag. Äntligen så kändes det som att jag var jag och att den jag såg i spegeln såg ut som jag kände mig. Inte som en okänd människa med runda, pluffsiga kinder och en övervikt som var hemsk.

Det var vad jag kan komma på om min December månad förra året. En helt vanlig månad men ändå några guldkorn som blir ihågkomna :)



Nu vill jag fortsätta med denna utmaning och utmanar därför dessa fem personer:
Kicki
Cissi
Lotta
Linnea Lu
Linda Ö

Lyckliga Två

Igår fick vi en massa saker gjorda hemma. Jag hade som plan när jag var påväg hem att vi skulle hälsa på älsklingens mormor och morfar men det blev en massa nyttigheter gjorda hemma istället så det får vi ta en annan dag.

Vi var lyckliga båda två igår... Älsklingen har äntligen fått sig en hemmabio. Som han har längtat!! Igår åkte projektorn upp, duken upp på väggen, alla högtalare och sånt inkopplat och han kunde starta upp allt och se första filmen :) Som ett barn satt han i biorummet och såg Avatar. Nöjd kille har jag :D



Sen blev det min tur att få vara nöjd och glad. Vår kamin som vi beställt hade kommit igår så bästa Mike hjälpte till att bära ner den i källaren så den fick kläs av från allt transportskydd och ställas på sin plats. Det blev kanon!! Perfekt storlek valde vi på kaminen och lite retro feeling över den som jag bara älskar. Nöjd tjej är jag :D



Hahaha sen blev det en rad massa annat fixat hemma också. Jag fick upp en ny lampramp åvanför diskbänken med två eluttag inbyggda. Nu ser jag disken och kan äntligen använda elvispen mm i köket och inte i hallen. Vilket dumt kök att inte ha ett enda eluttag vid diskbänken!!
Medans älsklingen pysslade på med sin projektor så gick jag och Mike lös med hammaren och bröt och bände isär en lejd garderob som de tidigare ägarna lämnat. Den blev i molekyler och bars ut. Roligt att få slå sönder nått med det blev lite mycket efterarbete att sopa upp allt damm och alla träflisor genom hela huset :P

Mitt i allt så hant jag bjuda Älsklingen och Mike på middag och sen hant jag även baka pepparkaks cookies. Gårdagkvällen var så galet bra men tog slut strax före klockan tio för mig. Då kraschade jag i soffan och somnade till med en gång så jag förflyttade mig direkt till sängen. Skönt att komma i säng vid tio tiden för en gångs skull, välbehövda timmars sömn!



TACK till våra vänner som hjälper till med lite av allt möjligt!! ♥


Tyll Himlen



Gamla trälådor agerar numera sängbord. Kommer passa perfekt när vi byter bort den nuvarande sängen till mamma och pappas gamla Gustav. När de har flyttat klart upp till stugan ska vi ta över den :)



Farmor och farfars gamla fotogen lampa hänger i taket, omgjort till en vanlig lampa :)



På väggen ut mot gatan satte vi igår upp en skena i taket och sen 8 längder tyll som täcker hela väggen. Jag är ett fan av himmelsängar men vill inte direkt ha det ändå.. det ser bara så romantiskt och fint ut men jag valde att sätta tyllet utmed väggen istället och från golv till tak för att få den romantiska känslan :) Tavlan som står på golvet ska åka upp på väggen, måste bara bestämma mig om den ska vara åvanför sängen eller på väggen nere vid fotändan :P


Husets Utsida





Nu har jag äntligen kommit ihåg att ta nån bild på huset på dagen när det inte är bäcksvart ute. Har dock både systemkameran och digitalkameran nerpackad i nån kartong nån stans så det är bara mobilbilder så kvalitén är inte så mycket att hurra för :P Men nu får ni i alla fall se hur huset ser ut utifrån :)

Vår fina arkitektritade 60 tals villa i brunt tegel. Garaget är inte mycket att hänga i granen med till sommaren ska vi ändra på det :) Vi trivs tok bra redan, efter bara tre veckors boende.
Älsklingen har i helgen inhandlat ett högtalarsystem till bio rummet och ikväll ska han till Lule och inhandla projektor och en duk. Förhoppningsvis kommer vår kamin nån dag i veckan också så då ska pappsen få komma och installera lite rördragning :) Kommer bli tok mysigt att sitta i sofforna nere i biorummet och se kaminen fladdra och höraknastret även på nedrevåningen, uppe har vi öppenspisen vi eldar i varje kväll :)


Jag Blev Inte Utan



Leverans av årets chokladkalender kom mams och paps med idag... Aldrig stor nog för att sluta :P Fick också leverans av lite blommor och en koppar kittel från stugan som ska pryda vårt hus nu :)

Sparbanken Nord Rosvik

Har ni vägarna förbi Rosvik ikväll kan ni passa på att svänga in på Sparbanken Nord. Där kommer jag att finnas mellan 18-21 ikväll och sminka Drop In kunder. Kom in så kommer vi att få en trevlig kväll tillsammans :)


1 December - Lucköppning

Vart är min chokladkalender mamma?! ;)

I morse kom jag på mig att sakna en julkalender. När jag var liten så hade vi julkalender som innehöll leksaker, godisaskar eller något litet roligt som vi öppnade varje dag men när vi blev större så fick vi chokladkalendrar av mamma istället men inte i år.

Kankse dax att inse att man är snart 25år gammal... Näää barn för alltid :P

Jag får nöja mig med att min lucköppning idag blev övertaget av huset!


Överlämnat Nycklarna

Nu har vi suttit med mäklaren och köparen av vårt hus. Nu är allting klart, alla papper underskrivna, alla lånehandlingar fixade, nycklarna är överlämnade och informerat den nya ägaren hur värmesystemet fungerar. NU är allting klart!! Vi är inte längre ägare av Storforsvägen 22.

Har gruvat mig lite för denna dag då jag trott att jag ska tycka det är jobbigt att inte äga det längre, att inte kunna åka dit och njuta av den mysiga känslan i huset men jag känner inget sånt. I morse hade jag svårt att sova då jag tänkte ta en sovmorgon och börja jobbet kl nio istället för 07.45 men jag låg vaken i sängen och det var lika bra att stiga upp och gå på jobbet och jag har inte tänkt nått på huset. Nu när allt är klart så är det så skönt att vi ska slippa hålla underhåll på två hus i vinter och betala alla omkostnader på två hus. Detta firas med lunch på stan med mammsen och taggar upp för en helkväll på Sparbanken Nord i Rosvik med sminkning av kunderna :D

Det blev tio hela dagar vi stod som ägare av två hus, trotts att vi inte hade någon köpare på det gamla när vi flyttade till det nya. Pang boom sa det så var allting klart!! :D


RSS 2.0