23 Liter

Igår kväll och en stund i morse så plockade jag och mammsen lingon och har fått ihop 23 liter tillsammans. Riktigt roligt och att vi dessutom inte har lämnat gården gör ju att det blev ännu roligare. Tänk att vi hade så bra med bär på stugan :D

Har vart en underbart mysig liten stug tripp. När mörkret föll på igår kväll så rensade vi bären och sedan dukade vi fram godsaker. Till kvällsfika blev det salami, färska fikon, brieost mm. Det bästa var efterrätten som bestod av ett hett bad med en skål glass och hjortron. Vardags LYX är vad vi unnade oss :)

I morse blev det en skogspromenad innan frukost och sedan mera bärplockning. Nu sitter jag åter på jobbet och det känns som måndag :P



Enligt mamma som jag delade dubbelsäng med i natt så andas jag precis som pappa. Inte förvånad säger då jag, vad är inte likt pappa på mig?! Jag verkar ha ärvt allt av min pappa :P
Dock inte snarkningarna tillade hon tack och lov ;)

Tack älskade mammsen för en mysig tripp ♥

Dermanord SkinCare

For my face använder jag så naturliga produkter som möjligt nu. Har ju haft Duac tidigare vilket förstörde den egna balansen i huden totalt och jag vill verkligen inte proppa mitt ansikte fullt med alkoholer, mineraloljor och skit. Så idag var det dags för en uppdatering av mitt Dermanord förråd.
Min ansiktskräm börjar sina på sista dropparna och ansiktsvattnet har vart slut länge. Så idag inhandlade jag ett nytt ansiktsvatten som jag inte haft tidigare och en ny sorts facial wash. Den rengöring jag har idag gillar jag men ibland vill jag ha en lite mer löddrande känsla och det ska denna ny ge.
Annat som jag inhandlade idag var deras salt deodorant. Har aldrig testat den själv men jag har hört de som använder den och de älskar den. Hoppas jag blir lika förtjust i den. Innehåller ingen alkohol eller aluminium, vilket är det viktigaste att unvika i en deodorant!!

Dermanords produkter är så naturliga som möjligt, tillverkade i Sverige av Dermanord och riktigt riktigt bra. Allt jag provat hittills har vart bra och jag tror jag kommer gilla det nya jag testar nu också :)


Dermanord säljs i utvalda butiker och de hittar man via deras hemsida Dermanord.se




Stug Tisdag Med Moran

I dag ska jag pch älskade mammsen packa oss upp på stugan med hinkar, rensgaller och bärplockare. Jag jobbar kväll i morn så det bli bärplockning ikväll och kankse en natt bastu och övernattning uppe i Lånkan. Kankse nått kast med fiskespöt kan hinnas med också. Behöver inte vara tillbaka i stan förens 14.00 i morn när jag börjar jobbet :)

Ska bli en mysig lite tripp :) Hoppas vädret är lika bra i morgon också som idag så man kan vara i skogen. Hoppas björnarna håller sig på behörigt avstånd!


Meja 2011-08-26



I fredags kom lilla Meja till världens. Min älskade trollunge Molly har blivit storasyster :)
En söt tjej som drar mycket på Nilssons släktet i dragen.
I går var vi förbi och myste en massa ♥
Nu lär ni hitta mig hos Louise och Björn ännu oftare, nu räcker inte bara en gång i veckan ;)


Längtan



Coop har ett super erbjudande för deras medlemmar i  veckan. Jag passade på då jag igår insåg att jag inte skulle klara mig med en kabinväska till Turkiet. Helt fantastiskt passande för mig :) Slog till på den största väskan så jag inte ska behöva oroa mig för att inte rymma allting som man handlar ;) Hahaha nej det lär finnas gott om platts men alltid bra att ha en stor väska :)

Nu närmar det sig resan. Åker på söndag :D


Höst Tävingen

I helgen gick årets höst tävling av stapeln på Långnäs Dragway.
En hel del bekanta och vänner stod upplinade och körde. Mike hade oturen att missa första repan på grund av en havererad kardan. Mellanaxeln vred sig och gick av efter efter en snygg burnout och det blev stress för att hinna fixa dit en ny. Tillslut fick han till några bra tider. Blev 10.44 som bäst och därmed person bästa :) Nu blir det vinter och det innebär nytt bilbygge för Mike.

Lasse vann tävllingen i sin klass. Riktigt skoj att de fått till bilen så bra inför sommaren :)


The Sound

Uppdaterar lite angående gårdagens inlägg. Såklart var jag tvungen att starta upp högtalarna och testa dem. Jag tyckte att ljudet var helt okey. Det är ju små högtalare men de funkade perfekt och de hade bra bas. Inget skrammel bara när basen sätter igång utan riktigt bra ljud. Helt klart värt sina 500 kr!!

Införskaffade även ett par nya lurar/ploppar till öronen igår på det oväntade stället Hemmakväll. Ett par skullCandy svarta och rosa :) As fina och perfekta för mina små öron. Fanns två olika storlekar på plastploppen vilket var perfekt. Mina gamla har tapat allt gummt så de har skavt väldigt mycket i öronen och när man är ute och springer så gör det rätt ont att hela tiden pressa in dem i öronen igen då de ramlar ut efter några löpsteg. Så nu åkte de gamla trasigai soporna :P



Boom Boom Pow



Mina gamla resehögtalare till Ipoden har kajkat ihop och slutat ge ljud i en av högtalarna så idag slog jag på stort och inhandlade en ny resehögtalare. Ska självklart med på resan till Turkland!! :D
Underbara, snälla brollo fixade min Ipod igår. Hela fyra timmar fick han kämpa och den är fortfarande inte organiserad utan bara fylld med musik huller om buller. Jajja nu har jag lite uppdaterad musik i alla fall. Jag kommer verkligen inte överens med i-Tunes så därför var Jimmy snäll och kämpade med det istället.

Blev en Philips Super soud SBA3000 för 500 kr precis på Teknikmagasinet. Hoppas det är någorlunda ljud i dem så att det inte är nå skräp som bara ska skrapa :P Alldeles lagom size för att rymmas i väskan :)


Its Her Birthday!!

Idag är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag, Hurra Hurra Hurra.



Moran min fyller år idag och det ska firas med fika och paket. Brollo kommer hem från Gällivare och jag har bakat en tårta som jag hoppas ska vara utsökt god. Längtar till kvällen och till mitt Roknäs. Mys med familjen ♥

Min egen komponerade chokladtårta med chokladtryffel och citronkola kräm. Hoppas den är smarrig :)

Turkey Here We Come

Nu är en sista minuten resa bokad med de fina systrarna Helgesson. Den 4 september drar vi till det sol säkra turkiet. Vårt krav är sol, bad, värme, party och avkoppling. Som vi ska njuta!! :D
Är 13 dagar kvar till avfärd och det känns som en evighet juh, vill att det ska vara i morgon som vi åker. Otålig som ett litet barn!! :P

Jag längtar till solen!! :D


Umeå, Sollefteå, Lånkgträsk

Helgen har en massa att erbjuda. Gäller bara att komma på vilket val man ska välja.
En bil ska hämtas i Sollefteå och erbjudandet om en roadtrip nappar jag alltid på, men så kom älsklingen med den idén att jag kunde dumpas av i Umeå och gå på stan medans de fortsätter ner och hämtar bilen. Haken är bara att jag inte vill gå själv.. får se om L nappar och följer med :)
Annars så ska mor och far till stugan och det suger i fiske tarmen att åka upp dit med. Har inte vart där sedan midsommar juh!! Galet länge sen!!

Får helt enkelt se vart jag hamnar men jag lär nog hur som helst inte sitta sysslolös och rulla tummar i helgen. Skoj ska jag ha oavsett regn eller solsken :)


Snälla Människa

Igår damt det ner en faktura från djursjukhuset i brevlådan och det fanns en liten ruta på den där det stod information om avlivningen. Hade kollat med en sur tant på folksam tidigare som sa att jag var tvungen att skicka in ett intyg från djursjukhuset för livförsäkringen så jag undrade då såklart om denna lilla ruta på fakturan var det intyget hon pratade om.
Så i morse satte jag mig med telefonluren mot örat och ringde folksam igen för att dubbelkolla så jag skickar in rätt papper. I luren sa en röst att jag var på plats 7 i kön men kunde lämna mitt nummer och bli uppringd.
Klart, nu väntade jag bara på att telefonen skulle ringa och det tog ett tag men till slut så ringde den. I andra sidan linjen var hon, denna snälla underbara människa.

Jag frågade igen om detta med intyg och förklarade hur det såg ut på fakturan. Då bad hon mig bara om mitt personnummer och sedan kom det, de där orden som gjorde min dag.
Hon sa att hon såg att det gjorts en reglering mot djursjukhuset i Gammelstan och tyckte att jag skulle inte behöva begära massa papper och skicka hit och dit så hon skulle istället begära journalen från vetrinären och göra klart allting. Hon kollade av mitt kontonummer så det stämde och gav mig order att inte göra nått mer... Hon skulle sköta resten, avsluta autogirot till försäkringen, avsluta försäkringen, betala ut livförsäkringen och sen skulle allt vara klart!
Vilken underbart trevlig människa jämfört med hennes kollega som jag fick prata med igår som bara snäste och var otrevlig. Rätt människa på rätt ställe!

Så skönt för mig, nu behöver jag inte grubbla mer på detta och bekymra mig, tack snälla människa!


Full Styrka

Nu börjar de flesta vara tillbaka från andra semesterperioden. Vi har vart ungefär dubbel styrka på jobbet idag motför senaste veckorna och det har vart så roligt!
Dagen har sprungit iväg och det är så roligt att se alla och höra hur sommaren vart, vad alla gjort :)

Min hemska förkylning verkar idag vara på bättringsvägen. Jag fick snyta ut en hel värld igår kväll kändes det som och det var nog då det började släppa. I morse var första morgonen på ca 3 veckor som jag vaknade och var pigg strax före sju. Nästäppan är snart helt borta och min röst är helt och fullt åter. Så skönt!! :)


Underbara Lördag

I morse blev jag väckt av fina usinen som skulle på loppis. Självklart ville jag med så runt halv åtta åkte vi in till stan och strosade runt bland massa försäljare och hittade några fynd. Jag hittade snabbt två ljuslycktor i fattigmanssilver och glas. Kommer bli jätte mysigt att tända i höst när kvällarna har börjat bli mörka :)

Efter en runda på loppisen åkte vi hem och packade om väskorna för en dag ute med båten. Björn och Louise bjöd på en tur till Baggen där vi grillat lunch och njutit av solen. Förmodligen sommarens sista "sommar dag".

Dagen har vart så härlig och nu återhämtar vi oss en stund i soffan innan middag och kvällens bravader tar vid :)

Kärleken Till Ett Djur



Igår kväll var vi tvungna att låta vårt lilla hjärta Baghera somna in. Han skrek precis som vanligt när han vill komma in men denna gång låg han kvar på bron och det syntes på en gång att något var fel. Inga ytliga skador men hans bakben bar honom inte så han bara låg där. Så klart hade klockan passerat öppettiderna på djurkliniken i Öjebyn så det var bara att sätta sig i bilen och åka till Gammelstan. Där fick han röntgas direkt och det konstaterades att hans lilla ryggrad var bruten.

Det tyder på att han förmodligen har blivit påkörd.
Trotts sin brutna rygg så har han lyckats ta sig hem och upp på bron för att meddela oss. Mitt lilla hjärta.
I bilen påväg upp till Luleå låg han blixt stilla och sa inte ett ord. Vi fick titta på hans mage för att se om han fortfarande andades. När vi rörde honom minsta lilla för att bära in honom så skrek han så hemskt. Hans tassar, öron och nos började snabbt bli kalla pga cirkulationsbrist enligt vetrinären.
När vetrinären konstaterat den brutna ryggen av bilderna från röntgen så var det inte något annat alternativ än att låta vårat lilla hjärta somna in. ♥

Det är så hemskt. Kärleken till ett djur, som är en familjemedlem, är stor och han är otroligt saknad. Det är så tyst och tomt hemma. Ingen som kommer och väcker en på morgonen och ingen som sitter och skriker när han vill in. Visst har vi ju såklart Tiger men dessa två katter är varandras motsattser. Tiger låter ingenting, han skriker endast i nödfall om han verkligen måste ut och kissa. Han är inte alls som Baghera men att följa med överallt vart man än går.

Jag kommer sakna att Baghera la sig i tidningen varje morgon, att han alltid la sig på min kudde innan jag la mig i sängen, att han alltid sprang under fötterna på en, att han alltid ville gosa, att han alltid var med överallt och skulle synas och höras hela tiden.Att han hade så mycket personlighet och var så speciell. Han var mer som en liten hund än som en katt. Så underbar och fin ♥

Det märks på Tiger att han vet att nått har hänt. Han håller sig inomhus och är så otroligt gosig. Man brukar aldrig på pillra på hans tassar men idag har man fått göra vad man vill med han. Han har sovit med mig hela morgonen och kommit och stångat på mig titt som tätt för att visa att han är där. Han kurrar hela tiden och kommer och lägger sig på en. Att skriva på datorn har inte gått idag då han bara har lagt sig på tangentbordet för att gosa :) Han är allt fin han med ♥


Världens Bästa Svägerska & Svåger



Jag har sån tur som har en lat svägerska och svåger ;) Hahahaha
De har en massa svartvinbärs buskar på gården och de plockar inte ett enda bär från dem. Det är bra för då finns det massor till mig ;)
Igår var jag och plockade i 40 hela minuter och fick mig ganska precis 10 liter. Orkade helt enkelt inte mer för bär finns det gott om kvar på buskarna!

Tog en stund att sitta och rensa alltihopa sen på kvällen men jag hjorde det klart och nu har jag paketerat i mindre påsar och satt i frysen. Perfekt att ta fram och göra smooties av eller en sylt burk och lite kräm. Frös in allt för tillfället då jag är så förkyld så jag ids inte stå vid spisen och laga massa mat utan idag är jag hemma från jobbet för att sova och driva ut förkylningen med massa vitaminer och antioxidanter.

Gick och la mig vis 23 tiden igår och steg upp idag när hjärtat kom hem på lunchen halv tolv. Nu har jag bara förflyttat mig till soffan och hunnit se en film och ska precis påbörja den andra. Svinalängorna var en fruktansvärd film som jag suttit och grinat till. Nu ska jag se Letters to Juliet.

Söndagens Dop


~Alva Angelica Aurora Palm Worrsjö~


~Fyra generationer~

I söndags var det dop i Piteå Stadskyrka för lilla Angelica. Lite gnäll och skrik kom det från dagens huvudperson med det botades snabbt med mammas famn och en tutte. Var så fint alltihopa!
Fika stunden efteråt blev bebismys. S & D vad där med sin lilla kille som fick vandra från famn till famn och charmade nog de flesta :)



Åtta År Har Passerat

I lördags var den den 6 augusti och för oss så innebär det att vi har passerat ett år till tillsammans. Herregud vad fort tiden går!!

Vi har redan vart förlovade i sex år. Det känns som två!
Vi har bott i huset i sex år nu i september vilket också är galet.
Vart försvinner all tid?

Men det brukar väl sägas att tiden går fort då man har roligt?! :D

Finast på denna jord är mitt hjärta Christian som jag älskar så otroligt mycket ♥




Behind The Scenes Photoshoot

Igår hade jag en plåtning tillsammans med fotografen Martin. Två modeller, en resväska full med kläder, studio, utmhus resulterade i en super rolig kväll :)

Bjuder er på en behind the scenes bild medans vi väntar på godsakerna i form av de klara bilderna :D


Golden French Manicure

Gjorde nya naglar igår kväll och de fick bli ganska neutrala. Senast hade jag lite burgundy/brun/svarta och jag må säga att jag "trivs" bättre med ljusa naglar. Sen syns det ju direkt om det råkar lossna en flaga på mörka naglar, vilken man kommer undan lite mer med då man har ljusa naglar :)
Gårdagens nailart fick bli fransk manikyr i guld istället för orginalet. Satte på lite glitter också för att få lite liv på allt.





Todays Hairdoo






The New Paint

Nu är Mustangen, aka musen, inställd hos lackeraren. Nu äntligen ska den få sitt nya utseende och färgerna kommer bli awesome!
Igår drog hjärtat iväg med den och goode nöjd var han.


Nu återstår att se när vi får tillbaka den. Snön lär väl ha hamnat på backen :/ Men men vi hinner ändå inte köra nått i år så det blir att sätta ihop den i vinter samtidigt som båten ska riggas.

Här har vi haft leksaker i en massa år men de har bara stått i garaget och blivit renoverade och nu kommer båda bli färdiga samma sommar. Varför kunde de inte ha blivit på olika år så man fått leka med den ena saken ett tag först. Nu kommer vi få singla slant om det blir bil eller båt på helgerna nästa sommar :P I-lands problem...

 


Makes Me Feel Good



Får en feel good feelig av denna tjej.
Idyliskt på nått vis.

~Här har ni hennes blogg~


Sleek I Divine


Peletterna: Sunset, Bad Girl, Primer, Curaqao och Oh so special


Pout Polish - Electro Peach


Blush - Aruba


Dip It eyeliner - Black och Steel


Mitt nya smink från sleek.com har anlänt :)


Lite Nytt I Protein Förrådet





I vår proteinhylla hemma finns det alltid choklad protein. Är oftast den smak som smakar bäst och fungerar alltid så därför finns det jämt och denna gång har vi testat Whey-80. Första gången och det var en bra smak som nog lär få stanna kvar. Vissa märken har vi upplevt smakat väldigt sött och det blir så kvämjeligt så det går bort men denna var bra i smaken :)
De röda små pillrena ska agera fettförbrännare. Vet inte om jag tror på det men nu testas de i alla fall.


It Taste Like Icecream



Powerlabs Exellent Whey protein - Vanilj/päron

Smakar så likt päronsplit man kan komma :)
Lyxa till det med att blanda med mjölk istället för vatten och sätt i frysen 10 minuter
så blir det som en milkshake :D


RSS 2.0