Todays Meee



Plattat hår var månader sedan jag hade. Har blivit lite bekväm i mitt Lockiga/vågiga hår :P Men idag så hade jag tid på morgonen och kände för att vara lite "annorlunda". Förr gick det inte en dag utan att jag plattade håret, kunde verkligen inte gå utomhus med lockigt hår! Så roligt hur man kan ändra sig och vänja om sig. Håret är dock betydligt bättre kvalitet nu då det är så sällan som det får utsättas för värmen, positivt :)



Svart/lila/Brun sotning som görs på 3 minuter.
Produkter jag använt:
MUS HighTech Lighter
Lila/brun och svart skugga SLEEK i-Divine palette - Oh So Special
Mascara 4D Lash Architect
MUS Eye Pencil black

Ni får ursäkta mina omålade och buskiga ögonbryn. Håller på att gro dom så jag ska få tillbaka lite hår som man noppade bort i fjortisåldern så jag har inte noppat dem på drygt en månad och använder näring för att håret ska komma tillbaka. Har hänt mycket men än har jag en bit kvar :P



Ny Rengöringsserie



Igår köpte jag mig ytterligare en ny serie i samlingen. Börjar snart ha testat varenda märke känns det som :P Efter att ha använt Estelle & Thild dag och nattkräm i två dagar så har mina läppar påverkats till det sämre. Enligt innehållsförteckningen innehåller dessa krämer inget av de ämnen jag upptäckt att jag reagerar på så jag vet inte om det är krämerna eller rengöringen som jag inte tål.
Igår inhandlade jag då nya krämer och en ny rengöring och får se hur jag reagerar på dessa. Har verkligen läst innehållsförteckningen på dessa så de ska inte innehålla jojoba olja, lanolin, sesam olja eller bi vax. Ska använda dessa nu och se om det gör någon skillnad och sedan testa Estelle och Thild krämerna och rengöringen var för sig för att se vilket det är jag reagerar på.

Hoppas att jag ska kunna använda dessa nu!! Mitt badrumsskåp börjar bli fullt med produkter jag inte kan använda och mitt konto för "skönhetsprodukter" börjar bli aningens dyrt :P
Knogar att ge bort de krämer jag inte kan använda till folk som kan det men nu börjar de flesta i min omgivning ha tillräckligt. De´ska ju hinna använda upp det innan utgångsdatum också :P




Eftersom min gamla duschkräm vart slut ett tag så passade jag på att inhandla en ny från märket I love.. Älskar verkilgen deras duschkrämer då de luktar så otroligt gott. Njöt av denna skrub i går och den påminner lite i doften om Dr Pepper/Mandelkubbar tyckte jag. Fast på ett bra sätt! Jag hatar verkligen Dr pepper men denna skrub luktade gott :)


Colorfull Breakfast





Min mumsiga frukost som jag har gått och fått dille på. Smooties har jag alltid druckit massor av men nu har jag ändrat innehållet en aning till det nyttigare och till det godare :)

Här ser ni min mixer fylld med färska jordgubbar, frusen mango, 1 msk pumpafrön, 1 näve baby spenat, mjölk, kesella och ibland Oatlys havredryck med banan mango smak.
Rackarns så gott och mättande och näringsrikt. Massor av c-vitaminer, järn och antioxidanter.

Nästan så att jag längtar efter frukost varje morgon!


30 År Senare

Idag är det 30 år sedan mamma och pappa köpte Roknäs.
Idag är det sista dagen de äger gården.
Idag tar de nya ägarna över nycklarna och mitt barndomshem blir sålt.

Samtidigt som det känns skönt så känns det trisst också. Att ta hand om två ställen för mamma och pappa tar bara tid och det förstår jag såklart men det är ju det hem jag vuxit upp i och som delvis gjort mig till den människa jag är idag. Så med en gnutta vemod och sort så är det sista dagen som Roknäs är vårt.
Mina rötter kommer ju alltid att vara i Roknäs och jag är glad att Brollo bor kvar i byn, då finns det en anledning att åka dit och njuta av lugnet.

Det är otroligt skönt att bo i stan och ha nära till allt men landet har sin charm också. Att det luktar ko gödsel känner jag aldrig av men mitt kära hjärta som i grund och botten är född i sthlm vill bara kräkas när han känner den lukten :P Så olika man kan vara ;) Så trotts ett gigantiskt garage, en fantastisk tomt och en underbar Norrbottensgård så tar vi inte över Rokan utan idag säljs det vidare.
Vidare till ett ungt par med ett litet barn som förhoppningsvis ska få njuta av gården i 30 år de med :)


Gården som den såg ut på 50 talet nån gång.



Anonym Komentar

Fick en fråga i en anonym komentar.. Svårt att svara på direkt till den personen då den var anonym så här kommer svaret istället.

-Frågan var vart vi köpt våra skoterkläder?
Vet inte riktigt vilka skoterkläder du tänker på, har så många olika. Men min röda ToBe overall fick jag av hjärtat som köpte den på Duells lagret i Östersund. Vet att den finns att köpa på många hemsidor däribland Duells.se.
Sedan har jag en jacka och byxa i märket Snowpeople om det var de kläderna du tänkte på. De kläderna köpte jag på hemsidan HecaMc.se där köpte jag även min hjälm. På Heca kan man hitta kläder till pang priser. Hjälmen kostade endast 600 kr och för att vara en hjälm så är det ruggit billigt!! Jackan gick loss på hela 300 kr.. så att shoppa skoter/cross kläder på Heca när de har REA är toppen!!




For My Valentine





Till mitt hjärta på Alla hjärtans dag hade jag gjort denna lilla påse med innehållet av 8 mini delicatobollar :)

Den söta idéen med texten på påsen fick jag av Umeå bloggen Itsahouse.blogspot.com som ger så mycket inspiration. Älskar verkligen den bloggen! Det är alltså en bild av texten som är utskriven på ett vanligt a4 papper och sedan vikt till en påse :)

Som den delicatobolls älskare min kära sambo är så blev han rätt så nöjd :) Nu ska vi gå på en kvälls promenad och sen blir det bio soffan framför en film med lite färska jordgubbar och grädde :)

Hoppas alla haft en fin dag och får en fin kväll :) mys på :)

Hipp Hipp Hurra

Det är Mollys födelsedag Hurra Hurra Hurra!!

Mitt älskade lilla trollbarn Molly är inte så liten längre. Stora tjejen börjar hon bli och idag fyller hon 5 år. Det är alltså 5 hela år sedan jag pluggade och kunde vara med lilltjejen och hennes mamma/min kusin nästan varje dag. Helt fantastiskt tycker jag det är att följa henne och se vilken fantastisk liten människa hon är :)

Som den tyllälskarehon är så ska hon självklart få tyll. Igår kväll satt jag och rullade, klippte, klippte och klippte 4 meter tyll. Sedan knöt jag tyllremsa efter tyllremsa och resultatet blev en super söt tyll kjol ala home made :) Såklart favvis färgerna rosa och lila (blandat med lite vitt och svart) så det bildar en färgsprakande gräddbakelse.

Enligt hennes mor kommer hon att bli nöjd ;)
Jag själv är nöjd med resultatet :)





Efter att tösen har öppnat sitt paket kankse jag kan ge er en bättre bild när kjolen sitter runt hennes midja :)


Paket Hämtar Dag

I tisdags och igår damp det ner en massa sms aviseringar i min mobil. Det innebär att vi har diverse paket att hämta ut men eftersom jag jobbade kvällen igår så blir det idag.

Börjar med att hämta första paketet på ICA kvantum (beställning av lite proteinpullver från gymgrossisten), går vidare till Direkten för att hämta ut lite myrdosor då vi upptäckt att vi har små svart myror på besök i källaren. Efter det hoppar jag i bilen med hjärtat och styr kosan mot EM och hämtar ut det nya matbordet och stolarna. Blir ett träningspass bara av att bära alla dessa paket :P Men vi är inte klara där utan då bär det iväg till MIO för att hämta sista leveransen av möblerna vi köpt där. Allt detta ska hinnas från 16.15-18.00 dessutom så vi hinner inte med så mycket strul, det ska löpa på bra för att vi ska hinna innan sista butiken stänger :P

Vi har det vi gör ikväll med andra ord!! Skruvar ihop allting och ställer på plats :D


Gamla Vänner

Idag har jag vart på Nodo och lunchat med en gammal vän. En barndoms kompis som jag gått skola med från lekis till andra på gymnasiet. Det blir dryga 11 år i samma klass och skola. Efter det har vi inte setts så mycket eller umgåtts.
Av olika anledningar men detta tycker jag ska ändras på så idag har vi träffats för första gången på några år, inte bara sagt hej till varandra på stan eller mataffären utan träffats, umgåtts och surrat.
Riktigt riktigt roligt var det och nu ska det inte alls få gå såhär lång tid igen tills nästa gång :)

Solskenshistorier kan inträffa på en klassresa i nionde klass och idag fascineras jag av detta. Helt underbart och roligt :)


Lilla ICA Kan

Efter att ha letat i alla de stora matvarubutikerna i stan och även vårt älskade kioskpiraten utan framgång så har jag hittat den. Den chokladen jag tänkt på i några dagar nu. Den där chokladen med den otroligt bra fyllningen, salt lakrits.



Igår efter att jag hälsat på mina underbara trollbarn och kusinen så skulle jag snabbt in på lill ICA i Bersicka och inhandla polenta och tortillabröd. Men innan jag nådde kassan så ska man som i alla andra butiker gå förbi godis hyllorna och där låg den, mitt framför ögonen på mig, jag tvekade inte en sekund utan la den i korgen och gick och betalade. Det innebär att vi hade en väldigt onyttig tisdagskväll i bio soffan hemma igår :P

Inte trodde vi att vi skulle äta upp en hel chokladkaka på 180 gram en tisdag men när vi väl börjat äta så gick det inte att sluta. Sååå god var den!
Snabbt var den chokladkakan slut men den lär vi köpa fler gånger ;)

Detta är numera min nya favorit i godisdisken. Nu vet jag att den finns på lill ICA i Bersicka (Där vi tidigare bodde innan vi flyttade till stan) och snart kankse även på kioskpiraten. Efter besöket där förra veckan och upptäckten att han inte hade hemma denna underbara choklad gjorde att han genast skulle beställa hem den ;) Helgen är räddad, det blir inte någon nyttig helg :P


Big Cravings

Gaaaah!!


Bild från google.se

Såg precis på nätet att Marabou har kommit med en variant med salt lakrits. Som jag ska hitta den och smaska i helgen. Jag verkligen älskar salt lakrits!! :)
Tror pappsen blir nöjd ikväll om jag lyckas hitta den på lunchen då han är lika galen i lakrits som mig. Har nog ärvt den biten av han också som allting annat ;)


Klädskrubben

Igår fick jag flytta in i klädskrubben under trappen :D
Wihooo vad jag är nöjd!! Både med vårt eget arbete med att sätta klinker men även förvaringsmöjligheterna.

Jag har ett namn på varje rum i vårt hus för att underlätta om man ska förklara för mitt hjärta vart nått är eller så. Mina rums namn är då sovrummet (såklar), sminkrummet (rummet där allt mitt smink förvaras), garderoben (min vanliga garderob/walk in closet), skrubben (garderoben för ytterkläderna under trappen), gästrummet (uppe som så småningom i framtiden ändrar namn till barnrummet), bion, gymet, mamma och pappas rum (det rum som även är ett gästrum men där mor och far får bo när de vill komma till stan).

Efter gårdagskvälen så blev vi klara med skrubben och mamma och pappas rum. Det blev hur fint som helst!!
Skönt att ha ett sovrum i källaren också med dubbelsäng.. blir sommaren för varm och olidlig uppe så kan man altid flytta ner över sommaren :) Om inte ACn inte lyckas kyla sovrummet uppe nog mycket :P
Ni ska få se bilder snart också. Har faktiskt hittat laddaren till kameran men inte hant jag fota igår ska ni tro. Höll på alldeles för länge så idag är jag trött efter lite få timmar sömn inatt :P
Hant bara ta nån enstaka bild med telefonen..











Skoter Turer

Nu är det dött på uppdatering här :P

Helgen spenderades med att klinkra golvet med det gick ju som snabbt och galant då vi är så jäkla bra så vi hant med en hel del skoterkörning också :D

Blev några timmars körning både lördag och söndag. Lite destinationer vi vart till var Vischan i Lillpite för lunch på lördagen efter att ha botaniserat i Svensbyns skogar i några timmar och bestigit berg. Jag som är ovan skogs förare hade det tufft stundvis med jag klarade allt och hängde med grabbarna :) Detta såklart efter ett skoterbyte med hjärtat :P
Att han körde den långa maskinen i pudersnö och jag den korta med turbo var lite fel.. så efter fastkörningar så kom vi på att vi skulle byta och det hela gick betydligt bättre när jag fick en maskin som bär på snön och inte gräver ner sig. Hjärtat som såklart är betydligt mer haj på att framföra en skoter vågar ju gasa en hel del mer än mig trots att det står 10 tallat inom 2 meters håll. Jag fegar ut där och vågar inte gasa tillräckligt och då sitter man fast istället :P
Men efter bytet av maskin så förlorade jag möjligheten att starta skotern med att vrida på nyckeln och var istället tvungen att använda muskelstyrka och dra igång skotern. Problemet var bara att det är en HCR 800 som inte är den skoter som är lättast att dra igång... Lite trubbel med att orka få igång skotern själv gjorde att vi har fått oss en hel del skratt i helgen. Värst av allt var när jag hade bestämt mig att jag baske mig skulle klara att starta den och det slutade med att Brollo stod och höll i bromsen för att skotern inte skulle rinna bakåt nerför en backe och jag låg i en grop nedanför denna backe och dog i skratt. Jag åkte alltså rutsckana nerför dynan på skotern, nerför tunneln bakom dynan, nerför backen och tillslut ner i en grop där jag låg med fötterna i vädret samtidigt som huvudet och kände mig som en sköldpadda på rygg. MEN jag fick igång skotern ;)
HAHAHAHA
Lördagens körning resulterade i att vi besökte toppen av berget Kallahatten och toppen av Larssonsberget (för oss Pitebor mer känt som Eliasleden) och därimellan blev det en hel del puder åkning och skogsteräng.

Helgen har med andra ord vart fantastisk!!









Hoppas att denna kyla som nu råder ger lite vika och drar ner ca 8 grader (till -10 grader i alla fall) för att vi ska kunna njuta av en till helg med skoterkörning :)


RSS 2.0