Sista kvällen..

Då ´har denna tid i Goa Göteborg tagit slut...nu äre sista kvällen och snart dax för lite kladdkaka, grädde och en film =) Ska mysa riktigt mycket med systrarna Unger nu!!

I morgon äre valborgsmässoafton och tid för en stor fest i goda vänners sällskap...ska bli skoj!!

Lovar att skriva ett roligare och bättre inlägg när jag  kommit hem till Piteå igen..denna dator är inte alls att lita på och stänger snart av sig själv...


Nattinatti

Is, snö och trkigt - Varmt, grönt och underbart

Japp, då satt man här i Goa Göteborg igen =D

För tillfället är jag alldeles ensammen i lägenheten, väntar på att tussen ska komma hem från jobbet. Var en pärs att gå från stan idag när jag hämtat nycklarna till läggan...typ bara två kilometer men världens största väska, som egentligen inte är så tung och fullpackad, men som i kullerstenarna bara blev tyngre och tyngre. Har nog aldrig tagit så lång tid att gå så kort bit tidigare i mitt liv! Dessutom uppförsbacke nästan hela vägen =P

En sväng i duschen har jag hunnit och nu sitter jag och lyssnar på musiken till underbara filmen Grease =D

Här nere på västkusten är vädret underbart, ska inte klaga på det väder vi har haft hemma i Piteå de senaste två veckorna men detta är ännu bättre...här finns ingen snö som blir till slask, det är gröna gräsmattor, blommor i full blomning, soligt, varmt, klänningar, helt enkelt sommar!!

Pratade alldeles nyss med min mamma som satt i husbilen på fiskeCampen i Jävre och där flög fiskmåsarna och försökte hitta nått att äta...isen låg kvar och snö överallt i princip! Hihihi, jag har det bättre =P

Nu ska jag ta nått att inmundiga och sedan iväg på en promenad =)


ByeBye

Bagera 13 veckor

Vårt nya lilla snygga tillskott blir bara större och finare =) I dag är det bara en vecka tills vi hämtar honom=D


image152

image150

image151

Har luskat och fjäskat fram ett svar

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag ska få en present av mamma och pappa men att de inte ville säga vad det var...nu vet jag!
Det är ett vinställ med ett inbygt litet barbord, spotlights och glashängare =D

Superfint!!

Vill hänga upp det nu men jag har inte fått det ännu =P

Fick även en jacka när vi gick på stan tillsammans, Jag älskar Craft kläder! De är fina =) Den här gången blev det en blå vår/vind jacka.

Nu måste jag fortsätta tvätta kläder så jag har nått att ta med till Gbg...träning senare idag!


ByeBye

Underbar dag i sikte

Vaknade utan väckarklockan i morse, solen sken in genom persiennerna.

Dagen känns underbar!

Nu ska jag alldeles strax cykla iväg in till stan för att träna i gymet och sedan cykla hem igen. Klockan 13.00 har vi mötre i luleå så jag hinner inte så mycket annat innan jag ska sätta mig i bilen och åka norrut. Senare ikweel ska vi alla som vill till Elin och hälsa på henne när hon är hen från praktiken i sthlm och så är det ju Greys Anatomy!! =D

Trevlig dag på er alla!!


Ejja!

En dag med olika sidor

Morgonen började med ganska roliga känslor...satt nämligen och gjorde ett fotoalbum. Pysslade och höll på tills tiden bara försvann...då var det dags för dagens tråkiga känslor, Begravning.
Hoppade i lite kläder och åkte iväg till kapellet, kände mig ganska stark inombords men direkt jag fick se Anita, Jörgen och Elisabeth så brast det och sedan skrålades det i någon timme.

Men allt kan inte gå under så efter det tråkiga åkte jag ooch mamma på stan och unnade oss lite saker, eller mamma unnande mig saker =D Thanks mom!!
Har beställt tapeter, golv, klinker, och våtrumsmatta till badrumet och tvättstugan...snart ska mor och far få börja sätta in allt!

Nu ska jag sova =P

Natti

Då var man nästan gammal

Då var Söndagen över och Måndagen här...Fyllde 21 år i går =D

Vill dock ha min present av mina päron....de sa bara att den kommer om en vecka typ, inte vad det är....jag är nyfiken, jag vill veta NU!! =D
Vadå typ?! Vet de inte när den kommer heller....ÅÅÅÅ vad jag är nyfiken!

Det var självklart fullt hus här i går, verkar som att alla i släkten/familjen hade kommit överens om samma tid för helt plötsligt steg det in 23 pers innanför dörren....det blev trångt fast vårt kök är stort!

Den stora sensationen för dagen var att Gandalf, vår underbara Leguan, var ute på sin dagliga tur runt om i huset....vissa var fasinerade och andra rädda.
Han var så fin där han låg och solade i fönstret nästan hela dagen, så skönt han tyckte det var!! Nu är han verkligen jätte klar och fin i grönfärgen =D Det är inte ofta han tror sig ligga så där länge och bli så fin.
Det nya klösträdet till katterna tycker även Gandalf om, spec när han får ligga högst upp och blicka ut över allt och alla!

Nu ska jag ta tag i mitt exjobb för dagen...kommer inte bli så mycket skrivande senare i veckan!

Veckans schema:
Måndag = Plugga. Kl. 14.00 Hämta ut bilder, Sola, Träna gymet, fika med resten av familjen.
Tisdag = 10.00 Begravning...Tråkig dag, ingen ork! Simma.
Onsdag = Luleå möte med handledare och klassen. Träna gymet.
Torsdag = Packa till Gbg. Träna gymet och Simma.
Fredag = 10.00 Lyfter planet mot Gbg.

Tummis! =D

NE-YO - So sick

Så bra låt =)



En dag vid köksbänken

Jahapp, då har den dagen kommit då jag måste baka för att ha något att bjuda på på Söndag.

Jag brukar i vanligt fall tycka det är ganska roligt att baka men idag är vädret bättre än någonsin detta år och jag skulle helst bara sätta mig i min brassestol ute i solen och njuta.

Jag hinner kankse sätta mig i någon minut  medans kakorna är i ugnen, men det blir inte nån lång stund!

Nu ska jag sätta igån bullarna för jäsning och sen börja med nästa sort....


Ejja

Vild Hasse fyller 70 år

I 40 år har han rest runt som korvhandlare och vagabond. En svensk mästare i munvighet som drar oförglömliga ramsor och rim. Den 20 april fyller korvhandlaren Vild-Hasse Bengtsson 70 år.

image149


Från att i ungdomen varit sjöman, FN-soldat i Kongo, trubadur började han studera till präst, men slutade till sist som korvhandlare.
Alla som besökt Öjebyns eller Jokkmokks marknad har väl fastnad framför den munvige korvgubben som i en skön blandning av nästan religiös övertygelse och produktinformation prisat sin korv.

En och annan körvsnärrt han man fått smaka =)

"Jag är tacksam att jag fortfarande kan hålla tempot och när min dag kommer hoppas jag att få stupa med lappskorna på och en korv i näven."

Jag har vuxit upp med att fått lyssna på Hasses historier och sagor och kan bara säga att det har vart skoj..han är en störtskön gubbe =D


Grattis!

Helgens planer är spikade

Jag fyller ju då år på söndag, hoppas ingen glömt det =P haha!!
Så denna helg har blivit ganska fullspäckad men är nog färdigplanerad nu..

Lördag morgon börjar tidigt, bilarna körs mot Kobdalis för en heldag i backarna =) Ska åka lite bräda äntligen!!
Senare, efter någon öl på afterskin, bär det av hemmåt mot Piteå och då blir det fest hos oss...utgång senare!!
Söndag morgon blir också tidig för att ha vart ut på krogen och festat....måste hinna städa och fixa tills alla släktingar kommer och hälsar på!!

Tror det kommer vara skönt att lägga sig på Söndag kväll =P

Bakisdag med hela tjocka släkten på besök låter ganska pain in the ass =P

"Som man bäddar får man ligga"



image148


Ejja

Små barn med tindrande ögon

Åkte en sväng till Luleå i går tillsammans med älsklingen och William (Lillebror till Crille).
Christian hade suttit i några timmar och letat efter en ny cykel till William och hittade två i luleå som såg bra ut....Det bar iväg mot Annelund för att plocka upp LilleWille och sedan mot Luleå.

William hade bestämt sig att han ville ha cykeln redan halvvägs till Lule, det spelade ingen roll om den var lite använd, det var ju storebror/förebilden Christian som tyckte att det var en frän cykel och då tycker William det också =P När vi tittat på cykeln, provat lite bakhjul osv så kunde inte William slita sig ifrån den....Resten av bilfärden satt han bakåtvänd i baksätet och höll koll på den nya Dirt Cykeln =D

Men jag kan förstå att en pojke som får en ny cykel i 11 års present blir lyrisk och glad, men att en 23 årig Karl kan bli likadan som sin lillebror är ganska komiskt. Vi åkte nämligen och tittade på en andra cykel men denna var då till Crille...han köpte cykeln och det tindrade lika mycket i hans ögon som i Williams =D
Inte får dessa cyklar frysa heller, den ena knöklades in i en tvättstuga på 2 km2 och den andra bars ner i källaren och tar upp hela gymmet typ...

Kan man vara barnsligare =P Men ganska söta är dem!

Kokande känslor

Kan man bli mer arg och less på en lärare än det jag är nu?!

Jag har ännu inte fått några komentarer på mitt utlägg till arbetet som jag skickade in den 8 April...Nu är det den 15 april och jag vill börja skriva mer på arbetet med ndet är lite knepigt när man inte evt om man ska ändra nån viktig sak som hela arbetet tynger på!!

Jag blir så less!!!

Läraren ville ha ett möte denna vecka och ville jag skulle säga en tid....enda dagen jag hade möjlighet att åka till luleå var igår, Måndag, och sa det till honom......inget svar....när gårdagen kom visste jag inte om jag skulle åka till Lule eller ej, jag gjorde det inte!! Hoppas han satt och väntade på mig, bara för att få sig en tankeställare att man ska svara när någon ska boka in möte!!!

AAAAAAAA

Nu skiter jag i honom, skriver mitt arbete utan hjälp!!

Nu vill jag att det ska bli sommar, sol, värme, ingen skola, jobba, bilträffar, Gatebil-Rudskogen, Långnäs, Bröllop, PDOL och Turkiet i 2 veckor som avslutning av den svenska sommaren =) Längtan!!

Fick igår veta att jag klarade min Marknadsföringstenta =D SKÖNT!


ByeBye

Kan Sommaren kännas mer avlägsen!?

Våren har inte ens dykt upp ännu!!

Det är i dag den 14 April, i går fyllde Marcus år och då var det den 13 April.....
Kring 17 tiden i går, den 13 April, började det snöa!!!
Det började väldigt lätt men ökade i mängd och hastighetsmässigt och har inte slutat förens nu på morgonen.
Detta är helt ofattbart, det ska inte snöa nu!! Gräset brukar ju synas nu och när jag fyller år, om 6 dagar, brukar det inte vara kvar mer än de stora uppskottade snöhögarna...men i år kommer det att se annorlunda ut om han där uppe ger oss 20 grader varmt i några dagar, vilket jag inte tror kommer att hända!!

Just nu ligger det ganska många decimeter snö överallt och jag blir bara deppad av att sommaren dröjer så oerhört länge!! Beger mig till Gbg och får känna på lite varmare och mindre snöbeklädda gator i några dagar snart =)

ByeBye

Att drömma men att inte kunna skilja dem åt

Varje natt denna vecka har jag drömt väldigt mycket och kommer ihåg dem, nästan för bra. Jag kan till och med se bilder framför mig av drömmen.
I går kom vi underfun med att jag har drömt en sak som jag trott hänt i verkligheten men som inte stämde...Ganska obehagligt,, tänk om det vart nått allvarligare än Emmas val av glasögon =P Haha!

ByeBye

Bagera 12 veckor gammal

image145

image146

image147



Dagens

Dagens humör: Ganska pigg men har inte gjort nått till arbetet...längtar bara tills Bagera kommer hem så jag kan inte tänka på nått annat, har till och med glömt att jag fyller år snart =P
Dagens borde: Träna en snabbis nere i källaren och sedann duscha.
Dagens frisyr: Väldigt tajt bakåt i en svans...promenad och träningsfrisyr =)
Dagens materiella vill ha: Ganska mycket om jag ska rabbla upp allt...har nyss kommit på att det bara är en dryg vecka tills jag fyller år så då blev det att skriva en önskelista =P Löparskor, Årskort korpen, Kattpengar, Badsalt/skum/kudde, Stor ljuslyckta Indiska osv.....Listan blev ganska lång!
Dagens längtan: Till att Bagera får komma hem!! Ska även bli roligt att åka till Göteborg och att fylla år men inte alls lika roligt som att få hem kissen =)
Dagens fundering: Ett båtnamn på vår lilla båt som just nu renoveras......
Dagens beroende: Träning
Dagens tråkigaste: Allt skräp i vardagsrummet efter monteringen av katternas leksak.

Dagens personer: Älsklingen, Emma & Marcus + Alla andra som ska uppvakta Marcus.

Dagens roliga: En kväll med trevliga och nära vänner, god mat och mycket att surra om =) HELG!!

Telefonkväll med underbara Paulina

Vi har så mycket kvar att prata om, det har hunnit hända så mycket sedan jag sist var hos henne i GBG.
Vi hant visserligen prata av oss igår, men bara liet, det finns så mycket mer roligt att höra och berätta =)
75 minuter gick gårdagens samtal på....det lilla vi hant på den tiden är ganska komiskt...skulle behöva vara där jämt, vill inte missa något och jag vill hinna träffa allihopa!!

Det blir en tur ner till GBG nu i slutet av April...åker förmodligen den 25.
Vi skulle egentligen åka utomlands men varken hon eller jag har pengar till det nu =P Hon har redan vart en sväng till Egypten förra månaden och jag har pungat ut 7000 till Bagera (min nya katt)....det var de pengar jag lagt undan för en utomlandsresa men man får prioritera när dessa tillfällen dyker upp =P

Det känns nästan lika skönt att bara stanna i GBG..då hinner jag förhoppningsvis träffa alla mina vänner som även är Paulinas vänner.. Kussen Mattias måste också planeras in =)


SeeYA

Drömmar så sköna

Två drömmar har funnits i mitt huvud i natt...kommer till och med ihåg dem!!

_______________________________________________________________________________________

Jag fick den så sega och lama läraren till handledare...en klaagan lämnades in till min programkoordinator om varför jag ville ha en annan handledare! Plötsligt kom det jätte många klagomål och handledare fick tillslut avgå för att han var så seg och aldrig sa något =)

Det roliga med den här drömmen är att jag så gärna skulle vilja att den gick i uppfyllelse!!!
Att det tar 5 månader att svara på ett mail, där man frågar om man fick godkännt på ett arbete, ska det inte behöva ta!! Att det dessutom tar en vecka att läsa en text på 1,5 sidor och reflektera över den, är heller inte rimligt!!

Jag hatar denna lärare!!

Hur ska man kunna skriva ett examensarbete i samspråk med honom?? Allt tar så grymt lång tid att det inte finns ord för det. Jag har redan skrivit halva mitt arbete och han har inte ens hunnit besvara PM 1...inte klokt!!

_______________________________________________________________________________________

Utomlands men Sofus..tror vi var i Indien!
Frukost på uteserveringen varje morgon...underbart, varmt, soligt!!
Varje morgon åkte två snyggingar förbi på en packmoppe.........

Sjukt härlig dröm..men egentligen varför?!

Mitt ragg var stor, muskulös, sexig mörkhyad kille som var från Sverige....spelade bara Indisk för att spana på oss!!
Hahaha, så sjuk dröm men så rolig!!

________________________________________________________________________________________

Ledsen Älsklingen min att jag har drömt om nån som verkligen är raka motsattsen av dig!!
Men du vet att det bara är du för mig =)

________________________________________________________________________________________

ByeBye


Bengalen Bagera (Oceans eleven)

Japp, jag har äntligen fått köpa mig en Bengal!!


Som jag har velat det länge, men alla uppfödare jag har hittat har varit i södra Sverige, fram tills i helgen.

På Söndagen slog jag upp Lördagens Pite-tidning för att se vad som var på Tv. sidorna innan Tv-bilagorna är alltid fulla med annonser så jag kikade igenom den sidan och där var den....annonsen om Bengal-ungar till salu,
i Piteå!
Kollade direkt upp hemsidan som stod med....skitsöta var alla ungarna! Började kolla vart i Pite dessa sötingar fanns och efter ett tag säger min käre sambo att de finns i Roknäs.....Där jag har bott i18 år alltså!!
Crille säger vidare att det är en Ann-britt Pettersson som har dem.....Men alltså, kan det bli mer perfekt, jag känner henne juh! Hon har ju vart kassör till mitt fotbollslag och hjälpt till på träningar och matcher. 

Slängde mig direkt på telefonen och åkte sedan till Roknäs för att titta på dessa underbara djur. En hanne var vi ute efter, det fanns en kvar. Han var även den finaste i färgerna tyckte jag och Crille=) Sista helgen i Maj ska han vara med i en utställning i Skellefteå.

Hans fulla namn på stamtavlan är Oceans Eleven men vi ska tilltala honom Bagera.


image144

http://www.norrguld.se/


ByeBye

PM 1 och Bodenbesök

Idag har vi första inlämningen av vårt ex jobb. Ett PM som bara ska vara på två sidor, klart förra veckan! =P ska bara maila det till läraren nu.
Skönt, jag kom en bra bit på arbetet igår...har nu hunnit skriva alla inledning, metod osv. Nästan klar med ett kapitel också =D Inte har jag tänkt att detta ska ta 10 veckor...har skrivit i två dagar och det kankse räcker med 4 dagar till. Sen måste man bara korrigera alla stavfel och indrag och sånna skitsaker!
 
Idag kommer Jonas, Annika och Fabienne på besök =D Ska få se den nya bilen och äntlligen få igen min klocka=) Blir nog så att vi åker en sväng till Roknäs och hälsar på där, tittar på när de gjuter plattan för det skulle göras idag. Nu bor mamma och pappa i husbussen i en vecka innan de får börja gå på betongen som vanligt. Hihi, de får komma hit och duscha =P

ByeBye

Helgens word by E

Helgen har varit väldigt fest rik och Fredagen bestod av tjejfest.

Strax innan utgång blev det tal om en manlig person som alla som var på festen tyckte var en ganska tråkig, torr, människa. Efter att alla sagt detta så kom komenatren av E....

"Han jär lika törr som fnöske"

översatt på ren svenska..."han är lika torr som (torr ved, bark)"

Kung beskrivning. Fyllan. Tjejfest.


ByeBye


Bert Källman

Den alltid så underbart glada och trevliga Bert har nu hastigt lämnat familj och vänner som stora frågetecken.
Efter en nylig bypass operation har han vart på mycket kontroller och sjukgymnastik och allting har visat sig normalt, han tillfrisknade fort och bra, bra värden, pigg och allt. Så plötsligt en natt kunde han inte somna, kände sig konstig i kroppen...på morgonen åkte han och frugan Anita in till akuten, där Bert lades in för provtagningar. Anita åkte hem för att handla och hämta lite saker, när hennes telefon ringde...Nu hade Bert somnat.

För mig var denna farbror en granne som jag haft i mina 18 år som jag bodde hemma. Jag har alltid sprungit hemma hos honom och Anita och gosat med deras katter, kört folkrace tillsammans med deras son och alltid har Bert vart och hälsat på när jag vart i garaget inför någon tävling.
Han var en man med väldigt spralligt humör, alltid glad och en röstresurs av dess like. Ett finger med i alla evenemang och tillställningar hade han.
En ISK fotbollssuport som såg de flesta matcherna, speciellt de matcher när hans egen son stod målvakt var viktiga. Många gånger har han även stårr på sidan av planen även när jag spelade för ISK och där har hans röstresurser fått visa vad de gick för =)

Nu ville jag bara skriva dessa rader för honom. Alla i byn är chockade av den hastiga bortgången, vi glömmer honom aldrig!

Begravningen äger rum i Johannes döparens kapell den 22 April, 10.00.


Bert Källman
+ 1946-04-22
-  2008-03-19

Kvällen går i Rockens tema.

Japp då var det äntligen Fredag och helg! Ikweel äre födelsedagsfest för Emma...för en tjej, bara för tjejer!
Tema fest med rock som inriktning eftersom det är rockafton på Valdino ikweel.
Killarna får hålla till på sitt håll, min vet jag ska vara i garaget och skruva lös insuget på Camaron =P

I morgon äre födelsedagsfest för Mike...då äre mixat med tjejer och killar. Roligt kommer det att bli men en ganska tung helg känner jag på mig!

Nu ska jag färga utväxten och sen på stan med mamma, hon skulle bjuda på lunch idag =D Love you mum!!


ByeBye

Bodensia en snabbis och sedan L-town

Åkte en snabb sväng till Boden igår för att hälsa på Dick och lämna lite hobby jobb åt honom.
Det blev en fullastad 518 ala Mike....fem pers plus en hund i bilen och sedan 4 däck och fälgar i kofferten....lindrigt sagt så hade jag avdomnad rumpa när vi äntligen var framme! Kommer inte ihåg hur många gånger bilen slog igenom i guppen...vill inte komma ihåg!!

Detta gör jag aldrig om i den bilen...då ska vi åka min 520 som är en hel del nyare och helare!!

Idag bär det av upp till Luleå universitet för min del...Ska å lämna in lite pappaer och ha ett möte om hur vi ska skriva uppsattsen. Känns onödigt att åka till Lule för en sån sak men jag måste!

Just nu händer det inte så mycket annat i mitt liv än träning och skolan. Till helgen blir det Rockfest hos Emma eftersom hon fyllde 24 igår. Grattis vännen =)

Längtar som fan till Sommaren!!


ByeBye

RSS 2.0