Certifiering

Har faktiskt klarat en certifiering på jobbet. Fixade den på första försöket så nu kan jag massor om försäkringar. Från och med idag har jag behörighet till alla bankens försäkringar och det ska bli så skoj att utvecklas lite nu. Har tänkt hinna göra ett till prov för certifiering i veckan men vi får se om jag hinner. Har ex antal hundra sidor att läsa i boken först. Kankse får ta hem den och läsa på kvällarna om jag ska hinna i veckan.

Snön fortsätter att falla :D


To My Mum

I'll be there mum. Jag gör det men inte ikväll. kankse hinner komma ut till byn nån annan kväll i veckan och det är min grej så det får du inte göra :P

Snöfall

Vädret slog om och bara på några minuten så föll det stora lapphandskar från himlen. Jag gick ut och hämtade tidningen i morse då jag vaknade och anade ingenting men då jag 20 minuter senare skulle åka till jobbet så snöade det för fullt. Det faller fortfarande snö och jag hopas det gör det hela dagen, hela veckan, nästan hela tiden fram till jul. Jag vill ha en vit jul och en vit december. Det är så det ska vara! :)

Jag njuter av att det blir ljusare och mysigare med det var en annan där hemma som suckade då jag meddelade att det snöade. Jag har en bra deal...jag klipper gräset på sommaren så skottar han snö på vintern ;)

Ikväll har jag gett mig fan på att jag ska hinna baka de lussebullar som det inte fanns tid för igår och så ska jag hinna ta en långpromenad eller ett pass i gymet. Optimist eller inte?! 


Skyltsöndag Första Advent

Kanske att gårdagen var den trevligaste utgången på hela hösten. Förfesten hos Daniel var toppen. Bara några få personer som alla är lika galna av samma saker så det blev att sitta i soffan med ett vinglas och kolla på nostalgi filmer. Hant gå igenom RIP (Restles in Piteå) och alla UGR (Under ground racing) filmer. Skoj att se de gamla filmerna som var ett tag sen, man får minnen och det är alltid trevligt!
Kalles som vanligt var det som gällde och det var faktiskt bra där igår. Det var bra med folk och kända personer så man hant nästan i nte med allihopa ett tag :P

Lite dejavu var att jag hade tänkt på Jeanette flera gånger under gårdagen och kvällen och sim salabim så stod hon framför mig på kalles. Fick skjuts hem med hennes lillasyster och det tackas för! =)

Idag är det söndag. Det är min tur. Jag ska bjuda på fläskfilé gryta med champinjoner och bacon tänkte jag. Hoppas familjen gillar det!

Ska gå ut i kylan nu och binda en krans som ska hänga ute. ska göra en uppsättning också som ska pryda farmors grav. Idag ska vi på stan och mysa skyltsöndag och ränna runt på en massa ställen. Handla och baka Lussebullar ska jag också hinna. Tror att jag är lite optimistisk med tiden ibland men det ska gå! Dags att dra upp älsklingen kankse så vi tar oss iväg....


Det Är Dax För Fredags Myyys

Nu är det bara en timme kvar av denna arbetvecka och det blir en härlig helg tillmötes. Ska hinna städa massor i morn och julpynta huset, en sväng på stan vore också trevligt =)
Ikväll blir det fredagsmys med Emma och Marcus och det ska bli mycket trevligt. Var jätte länge sen vi sågs sisst! Allihopa har så mycket att göra så det är lite trosst att det blir så sällan vi ses men ju jäklar blire ändrig ;)

Jag är verkligen jätte taggad på att julpynta i morn. Det kommer att bli så mysigt och jag älskar julen. Vill bara att snön ska infinna sig och ljusa upp vår vardag och inge lite känsla och stämning. Skyltsöndag på söndag och jag ber till gud att det ska komma lite snö tills dess. Det är inte skyltsöndag utan snö!! Ska dra med mig min älskling och mysa lite på stan och kanske att det bli en sväng ut till byn.

Kalles har nå temakvällar i helgen så det finns ett litet sug att gå på krogen i morgon med det återstår att se hur suget är senare. Är det någon annan som ska ut i morgon eller kankse ikväll??


Det Sket Sig Totalt

Frågade min kära karl för någon kväll sedan vad han önskade sig i julklapp och till svar fick jag följande:

- GPS till båten
- Ny dator
- Ny mobiltelefon (speciell modell)


Det var ju trevligt att han kom med lite förslag det var ju bara det att förslagen han kom med var väldigt dyra. Inget av dem kostar under 7000 kronor och det var lite väl häftigt för en julklapp. Men jag tänkte att jag kan väl unna han nått som han verkligen vill ha så jag började undersöka en GPS.
Det problemet vi har med den nuvarande GPSen är att den inte hinner uppdatera när vi kör fort så bilden hänger sig och sen vet vi inte vart vi är eller vart alla grund finns. Ganska dåligt alltså, så jag vill ju såklart hitta en GPS som ska klara av hastigheter över 70 knop utan att den ska hänga sig.
Har idag pratat med Garmin och det finns inte någon sådan GPS ännu utan i februari kommer det att komma en som eventuellt ska klara detta men då måste man köpa en extra antenn och några uppdateringar och sjökort så den billigaste modellen skulle gå på ca 33.000 kronor. Den modellen som han kunde garantera skulle klara av detta skulle gå på ungefär 75.000 kronor. En liten skärm med några få knappar skulle då alltså kosta mer än själva skrovet.

Sorry älskling med du får ingen GPS i julklapp.

Nästa huvudbry att ta tag i....


Dreams and Wishes

Jag är faktiskt inte så haj på detta med systemkameror, jag vet bara att jag vill ha en så jag kan lära mig att ta snygga bilder. Men av vad jag har fattat så kan denna passa mig (som inte är nån expert :P )
Lite hjälp på traven för den som eventuellt skulle vilja ge mig en systemkamera i julklapp ;)

Tänk vad fina alla mina sminkningar ska bli då man kan fota med en riktigt kamera! Jag vill ha :)





Ge mig hela paketet. En smal och vältränad kropp också tack!!


Stoooor soffa med många platser man kan ligga på. Gärna att man kan ligga två i bredd är det ultimata och denna soffa är så fin! Ska köpa mig den efter jul om tomten inte rymmer den i säcken :) Ett nätt snyggt soffbord till skulle sitta som pricken över i:et.



Smink kan jag aldrig få för mycket av så det i mängder gillas. Mac är ett märke som inte är så dåligt ;)

----------------------------------------------------------------------------

Nu har jag uppdaterat min önskelista med lite bilder så Tomten vet vad jag vill ha. Har det ständiga problemet att inte veta vad det är alla andra små snälla barn önskar sig. Pappa är hopplös och likaså älsklingen. Det man kommer på är antingen för dyrt eller så har de redan gått och köpt det själv :/

Ge mig gärna lite ideér på klappar åt det svåra folket..


Motivation Efterlyses

Har vart hos Misa ikväll. Vi har myst på med lite thé, glass och kladdkaka...surrat och bara vart. Alltid lika trevligt att få vara och egentligen inte göra nått :) Men då när man kommer hem så är älsklingen inte hemma utan han är ute på promenad, klockan 22.10 en onsdag. Vad hände?!
Vart är min motivation till träning och motion?? Eller jag omformulerar mig....vart är tiden?? Måste ta tag i detta NU!! Alla mina muskler är borta och allt blir sladdrigt, det får ju bara inte hända. Ska bort med en massa kilon och nu jävlar ska det pressas in i schemat! Minst två dagar i veckan ska spenderas i gymet och sen en massa promenader. Då jag är på skolan så får det bli en massa promenader och träning hemma med kropstyngden. Måste motivera mig själv för att göra tid för träningen. Har någon nått bra tips?

Önskar mig en gymboll/pilatesboll i julkklapp för de är riktigt bra. Går att göra så otroligt mycket med dem :)

Usch vad dåligt samvete jag fick nu då jag proppat i mig glass och kladdkaka ikväll och Crille vart på promenad. Regn äckel väder gör inte saken bättre heller!! Jag vill ha snö och lite ljusare dagar. London dimman kan få lämna vårt norrland tycker jag!

30 minuters sovmorgon i morn ska bli skönt ;)


Längtan

Jag börjar ha en längtan i min kropp... en liten längtan efter min lilla Mollsan. Det börjar vara på tok för länge sen jag träffade henne. De senaste gångerna jag vart hos dem så har lillan sovit men nu i veckan eller i helgen har jag tänkt hinna ner till dem medans hon är vaken så jag får pussa och krama lite på henne =) Hon är bara för go min lilla skit unge ;)

Bjuder på världens sötaste smile


Önskelista 2009

Snart ett nytt decennium. Ganska roligt att se på modet och makeupen hur den var under 1900- telet och första 10 åren under 2000-talet. På 1900- talet gick vi igenom olika epoker och moden under var sin 10 års period men nu under 2000-talet har vi gått igenom alla moden som var under 100 år på 10 år. Det har skiftat från år till år vilket mode som gällde och smink. Nästa så att man kan säga att det har gått i tidsårdning också...20,30,40,50,60,70,80 och 90 tal. Ska bli spännande och se om 2010 har något nyt och revolutionerande att komma med eller om vi börjar om på 20-tals modet :P

Hoppas ni fattar nått av min lilla förklaring :)


Vad jag vill ha i julklapp av tomten 2009:

Systemkamera (så jag kan fota alla sminkningar och visningar)
Soffa till vardagsrumet
Ny säng
Smycken
Smink (presentkort eller pengar så jag kan köpa det jag behöver)
Pengar (alltid välkommet)

I år har jag inte så mycket smått som jag önskar mig utan mest stora saker. Det jag helsta av allt vill ha står så klart högst upp. Men alla som jag kommer att få nån present av vet ju vad jag gillar och de är alltid roligt att få sånt om man inte vet om det eller speciellt sagt att man önskar sig det ;)

Nyårsafton har vi än inga bestämnda planer för men Emma frågade idag om vi skulle vara med dem så det blir det. Men riktigt vart, hur och när får vi se längre fram. Skulle vilja vara i fjällen och köra skoter och inte bry mig så speciellt mycket faktiskt... pappa nämnde att han var sugen på en skoter så det vore toppen om vi inhandlade en åt honom för då får vi ju använda den ;)


Första Fotosessionen Klarades

Har vart en säng till Umeå igen. Åkte tok tidigt onsdag morgon och komme hem igår. Blir intensiva perioder då det inte hinns nånting annat än skolan, jobb och sömn. Men nu är det en "lite" lugnare period så nu kankse jag hinner städa lite och hålla uppdate =)

I går (söndag) hade vi på skolan vår första riktigta fotografering. Det betyder att vi hade var sin modell som vi fixade i ordning och sedan åkte ut till Hörnefors och fotade i några timmar bland hästarna..Det ar en galet rolig dag men trött var man efteråt. Började morgonen strax efter sju och satte igång med sminket på modellen och håret för deadline var att vara på plats i Hörnefors klockan tio. Tidspress är bra att öva på och det gick galant denna gång. Måste dock öva för det blir mer och mer tidspress :S
Jag hade temat Same så jag sminkade en frostbiten, neutral makeup...så likt en same som möjligt alltså och resultatet blev super bra tor jag. Längtar efter att få bilderna från fotografen nu då han har returscherat bort lite stängsel och grejor :D De andra tjejorna hade teman som älva, Vitra och medeltidskigare. Alla teman passade utmärkt med hästar och skog. Längtar redan nu till nästa gång det blir Umeå över Lucia. Då ska vi sminka 20 st Alice of Sweden modeller inför en modevisning :D Jag älskar detta livet som MUA!

Annars har förra veckan och helgen bestått av hockey. Svärmor, Bocke och William har vart i Umeå på hockeycup så då måste manj u såklart se de matcher som gick men det var inte till någon nytta, jag som brukar föra tur med mig förde nog bara otur denna gång. Inte en enda match fick pojkarna vinna trots att de kämpade på bra vissa matcher. Jag och Anneli har myst hela helgen, lagat god mat tillsammans, tagit nått glas vin och surrat i sängen innan vi somnat. Som då man var mindre :P

Fösta advent på söndag. Redan, det änns overligt. Vill juh ha snö på marken också men det får vi nog inte räkna med. Har mycket jag vill hinna på en gång i veckan. Julpyntet ska fram och städning innan, en hel del mys, ikea tripp och en massa övning på smink. Vet inte riktigt hur jag ska hinna allt för därimellan ska jag hinna träffa de personer som är viktiga för mig :) Men det ska nog lösa sig. Jag myntade för Crille igår att jag vill på ikea och han lät inte allt för missnöjd så kankse att jag får med mig honom på lördag eller söndag ;)

Ska sminka Linda inför ett bröllop den 19 december. Ska bli skoj att både träffa henne och sen att göra en sminkning som inte bara ska tvättas bort för att ge plats åt nästa. Det är ju övning för mig men även ett uppdrag. Är det någon fler som ska på någon tillställning som vill bli fin så är det bara att maila så kankse vi kan fixa det ;)

Vad har alla läsare gjort den senaste tiden?


Kalma Är Ett Ställe I Skogen

Ett försök till sovmorgon men det tyckte inte Baghera om. Han började gasta och ville ha uppmärksamhet så det var bara att stiga upp. Inget var planerat för dagen men det blev en hel dag borta. Åkte till Bagheras uppfödare, Ann-Britt Pettersson, och gosade och busade med alla små kisse barn hon har. Hon hade fått tre kullar så det kryllade av småttingar med prickiga pälsar =) De är ju bara för sööta så man blir ju så klart sugen på att ta hem allihopa men jag får inte skaffa några fler katter är det några som tycker :P

Angående rubriken så fick jag ett sms av mamma igår där det stod "En brasa i Kalma, vad gÖR DU?". Av detta sms skrattade jag och komenterade att mor nog var full. Mycket riktigt det var hon för hon kom inte ihåg att jag svarade på det smset. Trodde även att hon stavat fel, att det skulle stå Kalamark eller nått men det var rätt. Åkte upp till detta ställe idag. Kalma är en håla mitt i skogen åvanför yttersta. Det var otroligt mysigt där Tore byggt upp sin fina jakt koja med ute dass, eldstadd och myspys. Grillade lite korv och käkade en god parisare. All mat blir så mycket godare då man grillar det över elden och äter det ute i naturen =)
Ante och Ninna var också på besök i kojan så nu fick jag träffa lilla Nellie ooch hon var ju verkligen helt underbart söt. Hennes affro hår är helt underbart att stryka på, så mjukt! Har jag sagt att jag älskar barn?! Ante tyckte det var dags, eller nått i den stilen sa han... Vet inte vad han syftade på :P

Söndagsmiddag är det i Storfors i morn. Min tur att laga mat åt hela ärdet så jag tror det ska bli en kyckling gryta som jag aldrig lagat tidigare. Hoppas den ska bli god.

Tröttheten är påtaglig just nu. Somnade i bilen påväg hem från Kalma och har inte vaknat sedan dess. Vet inte vad det är men jag sover hela tiden just nu! Men det är skönt det också ibland =)

Nu ska jag dra upp filten lite längre upp under hakan och njuta av lite hål i väggen!

Vad gör folket denna lördag kväll?


Välkommen Helg

Fredagen den trettonde idag. Ska nog varken yttra mig om något dåligt eller bra för då blir det tvärtom, men jag brukar faktiskt ha lite tur dessa dagar. Nummer 13 är mitt lyckotal och fredagar brukar alltid vara bra så jag hoppas på en toppen dag =)

Känner mig aningens trött i kroppen idag. Igår käkade jag både medicinen mot bihålorna och värktabletter men idag har jag gett mig fan på att inte ta någon värktablett, man blir ju bara beroende av dem. Men kanske att jag får ge mig och ta en senare så jag orkar dagen på jobbet.
Har jag sagt hur ont det kan göra att böja sig framåt men att det nästan är som borta då man står upp som vanligt?! Ibland vill ögonen till att ploppa genom skallen känns det och det är först då man känner den smärtan som man kommer på att man skulle undvika att luta sig fram. Jajja jag lider inte av svinflunsan i alla fall (peppar peppar).

Kom mycket besök igår kväll, några helt oanmälda men det är alltid lika trevligt. Blev att sminka till Kicki för en fotografering på röda mattan med knallröda läppar och allt. Var faktiskt skönt att öva på allting. Jag gjorde verkligen alla moment på henne och riktigt nöjd blev jag också. En lite väl fin makeup för en torsdag kväll var det någon som påpkade :P

Onsdagen den 18 innebär utbildning i Ume igen. Jag längtar bara mer och mer för varje gång som går!! Är det någon som befinner sig i Umeå den 18-19 och vill ställa upp som modell?? Behöver en modell båda dagarna men alla jobbar juh :S

Vad ska alla andra göra i helgen?


Pirrande Nostalgi

Har skickat iväg en beställning till CDON ikväll och då jag kollade deras sia så fick jag syn på ett CREED album. Nu sitter jag och lyssnar på Creed - Human clay på spotify.
Det är verkligen ett album jag älskar och speciellt låten "with arms wide open" är på nått sätt spec. Den värmer hela mig direkt jag hör den men jag kommer inte ihåg varför. Att den är otroligt bra kankse men då en låt är så specielll så brukar den ha att göra med någon speciell händelse i livet. Tror kankse att det var i tiden då ja tog traktor kortet och körde epa men jag är inte säker..

En härlig känsla att lyssna på gammal musik som man glömt av. Minnen är otroligt roligt att gå igenom och jag tycker alla ska göra det ibland. Man uppskattar det som vart bättre i efterhand och så får man en energi kick =)

Nu ska jag krypa i sängen. Är helt död efter en lång dag på jobbet. Blir verkligen bara jobb på torsdagar då jag inte är hemma förens vid sju tiden.

Natti Natti


Symaskinen Är Trasig Igen

Ledsen mamma men då jag skulle sy sista sömmen så vet jag inte vad som hände, Symaskinen bara trasslar och trasslar och jag får inte till den. Jag fick sy det sista för hand. Kankse måste Hägge ta en till titt på maskinen. Men men nu har jag i alla fall sytt klart mina två "höft hölster" eller vad man ska kalla dem. Det blev ett i skinn som jag har till alla saxar och kamar, sedan ett i bävernylon för alla borstar och penslar. Så både frisör sidan och smik sidan har blivit ordning och reda.

På lördag förmiddag hade jag tänkt dra till Luleå och inhandla lite smink produkter, present till Anneli, Allan och Lilian och en dop gåva till lilla Rebecca. Helgen är fullproppad med aktiviteter utöver mitt plugg och städande jag måste ta tag i. Igår fastnade jag vid symaskinen så träningen och allt annat uteblev :P

Ikväll blir det träning och hälsan tillåter, kände av lite freberfrossa på morgonen men vitlök gör susen =)

Nu jobba!


Krama Kudden

Nu ligger jag i sängen igen. Blev att gå på pubben med Stefan och Katarina, Joakim och Agneta. Satt några timmar på Bishops arms och provade olika öl sorter. Haft mycket trevligt, kommer dock att ha ont i huvudet i morn av den mörka ölen. Den var snudd på mörkare än en Guinness :P
Efter att ha suttit och nickat till i soffan ett tag så har jag nu krypit ner under ett fluffigt duntäcke och ska sova gott. Har lite svårt att skriva för att ögona skelar hela tiden av trötthet :P 

Jag längtar till morgondagens skola massor!! Nästan så att jag är sugen på att åka dit innan för att öva lite... Har sagt det förr men jag säger det igen. Jag älskar mitt beslut att gå skolan. Tänk om jag inte hade betallat avgiften, då hade jag inte hållt på att bli makeup artist nu och jag hade inte träffat de underbara människorna jag får vara med =) Jag älskar denna period av mitt liv med jobb och skola. Kan inte bli bättre och jag trivs så tok bra! =)

Hoppas ni har det lika ra som jag!

Natti


RSS 2.0