Double Chocolate Brownie Semifredo

Jag är en sucker för glass och har funnit semifredon. Den går verkligen att göra hur man vill ha den med en massa olika smaker. Igår rörde jag ihop en choklad variant som är så lik Ben&Jerrys som det går att göra. Den var saligt god och jag lär göra denna minst en gång i veckan ;)

Tänk er en krämig chokladglass med brownie och cookie bitar i. Sen toppade jag med lite vit choklad och hackade hasselnötter också. Serveras som den är, tillsammans med jordgubbar eller hallon (de bär man tycker om), passar varma sommardagar, en kall och regning kväll i tv soffan eller varför inte som fika på jobbet ;) så smaskens som det bara kan bli!! Tur att det är kvar en bit så de som jobbar kväll får sig ett smakprov och kankse att mitt hjärta får en bit över ;)

Här är receptet:

Double Chocolate Brownie Semifreddo (till 6 personer, 2 liter)

  • 250 g mörk choklad 70%
  • 3 ägg + 2 äggulor
  • 230 g socker
  • 1 vanilj stång
  • 5 dl vispgrädde
  • brownies bitar

Till semifredon behövs en choklad av bra kvalitet, 70%.  
Värm halva chokladen i micron ca 1 minut och tillsätt
sedan den andra halvan och rör om. Ställ åt sidan så länge.

Blanda de tre äggen och de två äggulorna i en skål som ryms i ett vattenbad på spisen.
Låt vattnet i kastrullen koka innan du sätter på skålen med äggen.
Häll socker och fröna från vaniljstången i skålen med äggen.
Nu gäller det att vispa i ca 5 minuter under tiden som skålen värms upp av vattenångan från kastrullen. Efter ca 5 minuters vispning är smeten fluffig och färdig.
Vispa nu grädden. När grädden är färdigvispad ska den blandas med äggsmeten. Rör ordentligt med en slickepott. När det är sammanblandat ska den smälta chokladen tillsättas.
Blanda ihop ordentligt och ställ i frysen i minst 30 minuter.

Skär brownies i passande bitar och tillsätt i chokladsmeten efter att den vart i frysen 30 minuter.

Häll glass smeten i en bytta som rymmer ca 2 liter. Lägg lite bitar brownies uppe på glassen och ställ i frysen minst 6 timmar. Klar för servering!



Om man gör de två första stegen med äggsmeten och grädden kan man sen välja att smaksätta med vad man vill. Det behöver inte vara choklad. Varför inte lite passionsfrukot och lite annasbitar eller mango och hackad choklad. Ja bara fantasin som sätter stopp för smaksättningen :)


Kommentarer
Postat av: Jossan

Oj, det lät ju ruggit gott! Det måste jag testa någon gång :)

2011-06-25 @ 17:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0