Rainbow Cupcakes



Muffins

100 g smör
 3/4 dl mjölk
1½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 2 ½ dl vetemjöl

Frosting
100 g naturell Philadelphia ost
50 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
+ Bakformar, karamellfärg (röd, gul, blå och grön) och strössel. Jag dubblade receptet då muffinsformarna jag har är lite större.

Gör så här: Vispa äggen och sockret poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna som mjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggblandningen. Tillsätt därefter margarin och mjölkvätskan och rör till en slät smet. Nu har du en muffins-smet och det är dags att sätta ugnen på 200°!

Nu till "moment 22". Ta fram 6 skålar och skedar och fördela den ofärgade smeten jämnt i skålarna. Det är dags att blanda färger.
Rosa = röd karamellfärg
Orange = gul och röd karamellfärg
illgrön = gul och grön karamellfärg
Blå = endast blå färg
Lila = röd och blå färg
Gul = gul färg
Var försiktig med färgerna!! Hellre några få droppar från början.. Vissa färger som exempelvis grön ger mycket mer än vad man tror.

Fyll formarna försiktigt en efter en med varje färg av smeten och grädda i mitten av ugnen c:a 12 -15 minuter (beroende på storlek på formarna).

Frostingen: Blanda alla frosting-ingredienser i en bunke, häll i några droppar valfri karamellfärg och ställ in i kylen medans muffinsarna svalnar.

När muffinsen är helt sval är det dags att kleta på frosting samt toppa med lite strössel.. En fördel är om dina rainbow-cupcakes får stå över natten och suga till sig vätskan ur frostingen. Då jag ska frakta mina idag så har jag frostingen i en bunke och inte satt på den ännu.


(uppdaterar med smak och bild recension ikväll när jag satt tänderna i en regnbåge:)

Kommentarer
Postat av: Cissi

Tack :)

2011-03-30 @ 19:57:05
URL: http://lillohman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0