Tacopajs Dinner

Idag blir det smaskig tacopaj till middag. Ska dock göra en snabb variant och inte förgrädda skalet. Har aldrig testat utan förgräddning så vi får se hur det blir. Hoppas den är likagod som den vanliga varianten.

Hur jag gör min Tacopaj:

Pajdeg utan förgräddning
4 dl mjöl (2 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl)
2 tsk bakpullver
0,5 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpullver och salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och fördela det i mjölet med fingertopparna eller elvisp. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

Fyllning
500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
2 dl vatten

Hacka löken och stek lök och köttfärs. Tillsätt kryddpåsen och eventuellt lite vitlök om så önskas. Häll i vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta. Smaka av om mer krydda behövs.

Täcke
3 st tomater
2 dl cremfraise
2-3 dl riven ost
nypa svartpeppar

Skär tomaterna i små tärningar och sprid dem över köttfärsen i pajformen. Blanda cremfraise, svartpeppar och riven ost och bred ut åvanpå tomaterna.

Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg. Servera gärna en grön sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0