Jag Förbannar Låg Energi Lamporna

Igår kväll blev jag så fruktansvärt rädd. Jag tror inte att jag vart så rädd nån gång i hela mitt liv och detta är orsaken till varför jag förbannar lågenergi lamporna. Jag vill inte ha en enda till sån lampa i mitt hus men nu finns ju bara dessa skit lampor. En stor och välkänd lamptillverkare skall få sig ett telefonsamtal idag från en vettskrämd kund!!

Jag och älsklingen hade precis gått upp på övervåningen för att göra oss i ordning för att sova. Vi stod i duschen och hörde ett ljud. Crille frågade vad det var och jag skruvade precis på dusch munstycket då så jag sa att det var det som lät, men Crille blev misstänksam för Tiger som låg utanför dusch dörren stelnade till och stirrade neråt mot trappen. Vi duschade vidare och precis då jag sköljt av tvålen så sa jag till gubben att det luktade konstigt. Han kände det också och fort började det lukta mer och mer. Jag öppnade dörren till duschen och kände att nått har hänt så jag sprang naken och dy blöt nerför trappen, såg att det var alldeles rökigt på nedervåningen och så hade nån säkring löst ut för allting var svart och då och då blinkade det till i några lampor. Som två yra och förvirrade höns letade vi efter en eldsvåda, men fann ingen. Den värsta paniken började lägga sig då vi kunde konstatera att det inte brann någon stans men vad hade hänt?!
Crille gick upp och böt de säkringar som hade gått medans jag började öppna dörrar och fönster för att vädra. Det stank verkligen bränd elektonik och plast.
Vi letade och letade efter vad det var som hade hänt...trodde att boxern hade brunnit upp för den har vart knasig ett tag men det var det inte, sen kollade vi datorerna som låg i soffan och laddarna till dem men de var kalla så det var inte dom heller. Tillslut uppmärksammade jag att en av lamporna i köksfönstret inte lyste, som det gjorde då vi gick upp på övervåningen. Mycket riktigt, det var den lampan. Den stank så äckligt och hela plasten i lampan är sönder bränd. Crille skruvade ur lågenergi lampan som satt i och konstaterade att den jävla lampan orsakat alltihopa. Glaset på lampan var helt men det hade lossnat från sockeln så att det var gasen som hade exploderat. Tack och lov så löste säkringarna ut så att det inte hant komma så pass mycket gnistror så att det började brinna!!!

Vad jag vet så skall gasen i dessa lampor vara hälsoskadlig att andas in men då ska de för fan inte kunna explodera på det där sättet!! Vi hade jävligt tur att det gick så bra men tänk om det gått på ett annat vis, tänk om vi inte vart hemma och kunnat vädra ut, vad hade hänt med katterna om de vart i denna rök en längre stund. Kan detta ha vart dåligt för oss på något sätt?! Jag var alldeles skakig igår då vi tillslut kunde duscha klart, värma upp oss eftersom det blev svinkallt i huset då vi vädrade och la oss i sängen. Nu litar jag verkligen inte på dessa fult lysande lampor som skall bli en standard i vårt avlånga land. Det är som att gå bakåt i utvecklingen då vi sätter miljö och hälso farliga gaser och kemikalier i en lampa. En halogenlampa både lyser finare och är inte alls lika farlig om den går sänder. Lite glassplitter är det enda!

Tack och lov att vi har en brandsläckare nära till hans i trappen men nu ska det inhandlas brandfilt också och på tisdag ska vi fixa ett bankfack så vi kan sätta in alla värdepapper och bilder på det vi har gjort i huset samt bilder på sakerna vi har i huset. Tänk om det skulle brinna ner och vi inte skulle ha sparat något...så onödigt!!

Tips till er är också att ha alla papper med värde någon annan stans än hemma och ta bilder på alla värdesaker så ni kan få ut det på försäkringen om en förödande olycka skulle vara framme. En brandsläckare och brandfilt är enkla och billiga försäkringar om en mindre brand skulle uppstå.


Kommentarer
Postat av: Cissi

Fan vad obehagligt! Tur det gick bra!! Kraaam

2010-02-18 @ 11:53:28
URL: http://lillohman.blogg.se/
Postat av: Kicki

Fy faan! Kan tänka mig paniken :( Jäkligt tur att ni var hemma!! Kraaaam

2010-02-18 @ 14:12:34
URL: http://kickikickass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0