Apelsinchokladmousse Med Nötter



Kanderade nötter passar bra till moussen men man kan välja valfri garnering.

Ingredienser
6 portioner

125g mörk blockchoklad (ca 40% kakao eller mer)
2 äggulor
River skal av ½ apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt kaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker


Tillagning

1. Smält chokladen över ett vattenbad. låt den svalna lite.
2. Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. Vispa grädden med florsocker, inte för hårt.
3. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
4. Fördela moussen i 4-6 portionsformar. Ställ i kylen minst en timme.


KANDERADE NÖTTER

1½ dl sötmandel
1½ dl hasselnötter
50g smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
Rivet skal av en apelsin (om man vill)


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl och grädde. Låt koka ca ½ minut under ständig omrörning.
2. Blanda ner mandlar, hasselnötter och apelsinskal i blandningen. Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper, se till att nötterna inte ligger på varandra.
3. Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Bryt loss mandlar och nötter från varandra. Hacka dem grovt.
4. Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna. Garnera gärna med apelsinskal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0